JSMiner virus - Hur tar man bort

JSMiner är en familj av trojaner som kan dyka upp i flera olika namn som t.ex. JS:Miner-A, JS:Miner-C, JS:Miner-E m.m. Bokstäverna JS står för JavaScript vilket betyder att det är ett skadeprogram som använder sig av det programmets språk för att infektera datorer. Det finns fler än bara en version och det kan distribueras på flera olika sätt, dock är de flesta anti-skadeprogrammet kapabla att både upptäcka och ta bort det.

Mycket som CoinHive Miner Trojan, så vill JSMiner familjen infektera datorer och sedan använda dessa som slavar för att samla in Bitcoin och Monero. Vad betyder då det? Jo, det betyder att din dators resurser (CPU, GPU eller båda två) kommer att pressas extremt hårt för att generera krypto-valuta som sedan skickas vidare till kontot av de IT-kriminella som infekterade din dator. Din dator kommer att arbetare mycket slöare, den kan överhettas och det kommer även förbruka mer elektricitet.


JSMiner virus remove

Faktum är att det inte kan utsätta dig för direkt hot mot din säkerhet eller integritet, men det kan definitivt utnyttja ditt system och det är den huvudsakliga orsaken till att JSMiner är ytterst oönskad. Tyvärr blir fler och fler användare infekterade med dessa s.k. ”miner” trojaner eftersom populariteten och krypto-valutan stadigt ökar.

Hur lyckades JSMiner ta sig in i din dator?

De IT-kriminella bakom JSMiner trojanerna lurar användare till att ladda ned filer till deras datorer. Även fast skadeprogram oftast distribueras via paketeringar med andra program, så är fallet inte densamma här – om JSMiner finns på din dator, då betyder det att du har laddat ned dessa filer själv på något sätt. Det kan ske via en skadlig hemsida som föreslår nedladdning av program eller filer, alternativt kan det komma som en bifogad fil i ett e-postmeddelande.


Mac infected JSMiner

Även fast Windows OS användare oftast är utsatta för större risker eftersom en större volym virus riktar in sig på dessa, så verkar det som att JSMiner inte bryr sig om OS alls – även Mac användare kan infekteras. Här har du en bild på en infekterad Mac användare som begär hjälp:

Hur skyddar du din dator mot den här infektionen?

Det ultimata skyddet i det här fallet är att undvika att ladda ned skadliga filer. Här finns några enkla regler om vad du bör undvika för att hålla dig fri från trojaner som denna:

Öppna inga mejl från skräppost mappen (om du inte verkligen är säker på vem som skickat det);

Genomsök filer som du laddat ned från internet eller som skickats till dig innan du öppnar dom;

Undvik att ladda ned filer från eller ens besöka sidor som ser misstänksamma ut;

Håll alltid din dator säkrad med ett anti-skadeprogram som erbjuder realtidsskydd.

Om du följer dessa regler dagligen, då är risken att JSMiner tar sig in i din dator väldigt liten. Om du dock redan har fått trojanen till din dator, vänligen lös vidare för en möjlig lösning på problemet.

Hur tar du bort JSMiner viruset?

I början av den här artikeln nämnde vi att JS:Miner kan ha flera olika namn – JS:Miner-A, JS:Miner-B, JS:Miner-C, JS:Miner-D, JS:Miner-E, JS:Miner-F, JS:Miner-G, JS:Miner-H, JS:Miner-I m.m. Däremot verkar det som att JS:MINER-C versioner är de mest populära för tillfället.

Det är inte bevisat än, men den här infektionen kan även samla in viss information om dig och även övervaka dina knapptryckningar. Om det är sant, då är det ännu farligare och du bör ta bort det omgående.

Att upptäcka det är troligen den mest komplicerade delen av borttagningen, eftersom det varken visar några meddelanden eller informerar dig om att du är infekterad. Däremot kan du anta om ditt system är infekterat genom att du erfar en eller flera av dessa symptom: din dator fryser mer än vanligt, kylare/ fläktar arbetar mycket mer, generell prestanda är betydligt sämre. I det här fallet bör du genomsöka din dator med ett anti-skadeprogram. Du kan använda use Reimage eller SpyHunter, alternativt Malwarebytes Anti-Malware för Mac. Vänligen lägg en och inspektera vår sektion med recensioner om IT-säkerhetsprogram för att avgöra vilket verktyg som passar dig bäst.

Du kan även prova att ta bort denna s.k. ”miner” manuellt – öppna installerade programsektionen i Kontrollpanelen och försök att hitta program med namn JS:Miner eller liknande. Det bör vara tillräckligt att ta bort det där och försök även att söka efter filerna som associeras med infektionen och radera dessa med.

Automatisk Malware verktyg för borttagning

Hämta Spyhunter för Malware upptäckt
(Win)

Notera: Spyhunter försök ger detektion av parasiten som Jsminer Virus och hjälper till dess avlägsnande gratis. begränsad testversion finns tillgänglig, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Hämta Combo Cleaner för Malware upptäckt
(Mac)

Notera: Combo Cleaner försök ger detektion av parasiten som Jsminer Virus och hjälper till dess avlägsnande gratis. begränsad testversion finns tillgänglig,

Källa: https://www.2-viruses.com/remove-jsminer-virus

Removal guides in other languages

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *