Gifables virus - Hur tar man bort

Gifables anses vara ett reklamprogram/ sökmotorskapare. Oavsett så är det inte ett program som du vill ha installerad på datorn. Det kan orsaka en del IT-relaterade säkerhetsproblem och av den anledningen rekommenderar vi att eliminera det så snabbt som möjligt.

Om du nyligen har upptäckt att din dator är infekterad med det här viruset men inte vet hur du skall eliminera infektionen, då har du hamnar helt rätt. I den här artikeln kommer vi ge dig detaljerade instruktioner om hur man eliminerar Gifables antingen manuellt eller automatiskt. vilken metod du väljer är helt upp till dig.

Eftersom det är mycket enklare och snabbare att göra det automatiskt så rekommenderar vi den borttagninsmetoden. Allt du behöver göra är att ladda ned ett pålitligt anti-skadeprogram som t.ex. SpyHunter eller Reimage, installera det och utföra en fullständig genomsökning av datorns alla lagrade filer. Ett av dessa program kommer att hitta och ta bort infektionen på ett ögonblick, dessutom eliminerar de alla andra infektioner med som kanske finns på datorn.

Om du dock av någon anledning inte vill installera något ytterligare anti-skadeprogram, då kan du ta bort Gifables manuellt med. Den här processen kan vara komplicerad och därför har vi utvecklat steg-för-steg instruktioner för att hjälpa dig med den manuella borttagningen av Gifables, dessa finner du längst ned i artiklen.

För att lära dig mer om de specifika egenskaperna av Gifables, vänligen läs då vidare i artikeln. Om du har några frågor som relaterar till det här ämnet får du gärna ställa dessa i kommentarsfältet nedan, vi kommer att göra vårt yttersta för att besvara dom alla.


Gifables virus remove

Om sökmotorskaparen Gifables

Det fungerar som ett tillägg till webbläsare och kan läggas till på webbläsare som t.ex. Google Chrome, Mozilla Firefox, Internet Explorer, Microsoft Edge och även Safari. Detta betyder att även Apple användare kan drabbas. Om du laddar ned det paketerad med ett annat program, då kan det infektera alla webbläsarna samtidigt på datorn. Om det dock laddas ned direkt från den officiella hemsidan infekteras bara den webbläsare det laddades ned med.

Tillägget lovar att tillhandahålla dig med möjligheten att dela gif:s snabbare via Giphy – en fullständigt legitim animerad gif-skapare och sökmotor. Den här hemsidan är väldigt populär, dock har Gifables verktyget väldigt lite att göra med den äkta varan bortsett från ett par länkar och en banderoll. Man skulle lätt kunna tro att sökningen skall hjälpa till att söka efter gif:s, men den nya sökfliken är bara en generisk myway search ruta.

Medans funktionsdugligheten starkt kan ifrågasättas så har den en del bieffekter som du bör känna till. Först och främst så kommer den överflöda dina webbläsare med reklam i former som popups, pop-under, textreklam, banderoller och textannonsering (contextual advertising). En ny flik eller fönster kan slumpmässigt öppnas med reklam med.

Under installationen kommer du bli ombedd att byta ut din vanliga sökmotor med ASK sökmotor. Medans det är en legitim sökmotor så betalar de gärna utgivare som får användare att byta till Ask.com och det lockar samtidigt kapare. Skaparna av Gifables försöker tjäna extra på det här.

En annan oönskad egenskap av Gifables är deras insamlande av data, det kan med andra ord samla in din personliga information som t.ex. internethistorik, sökningar, mest besökta hemsidor, IP-adress eller e-postadress. Sedan kan annonserna formas om baserat på inhämtad information och göra dessa ännu mer relevanta och attraktiva för dig, på så sätt ökar chanserna att just du klickar på dom. Detta är det huvudsakliga målet för IT-kriminella eftersom de får betalt för varje klickning du utför.

Vi rekommenderar starkt att du håller din dator säkrad med ett pålitligt anti-skadeprogram och undviker infektioner som denna i framtiden.


Automatisk Malware verktyg för borttagning

Hämta Spyhunter för Malware upptäckt
(Win)

Notera: Spyhunter försök ger detektion av parasiten som Gifables Virus och hjälper till dess avlägsnande gratis. begränsad testversion finns tillgänglig, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Hämta Combo Cleaner för Malware upptäckt
(Mac)

Notera: Combo Cleaner försök ger detektion av parasiten som Gifables Virus och hjälper till dess avlägsnande gratis. begränsad testversion finns tillgänglig,

Manuell borttagning av kaparen Gifables

Du tar bort Gifables.com genom att använda Windows Kontrollpanel

Många kapnings- och reklamprogram som Gifables virus installerar komponenter i form av Windowsprogram och annan mjukvara. Denna del av reklamvaran kan tas bort från Kontrollpanelen. För att få tillgång till den, gör följande.

 • Gå till Start->Kontrollpanelen (äldre windowsmodeller) eller tryck på Windowsknappen -> Sök och skriv Kontrollpanelen (Windows 8);
  Control panel
 • Välj Avinstallera Program;
  Programs and features
 • Gå igenom programlistan och välj program relaterad till Gifables.com .
  Remove toolbars
 • Tryck på knappen Avinstallera.
  Uninstall
 • I många fall så är Antimalwareprogram bättre på att upptäcka ”parasitfiler” relaterade till reklamvaran och därför rekommenderar jag att man installerar Reimage eller Spyhunter för att identifiera andra program som kan vara en del av infektionen på datorn.
  Scan with spyhunter

Denna metod kommer inte att ta bort samtliga webbläsartillägg och verktygsfält, så fortsätt därför till den andra delen av vår borttagningsguide.

Att ta bort Gifables virus från dina webbläsare

TopHur man avlägsnar Gifables virus från Google Chrome:

 • Klicka på de tre horisontella linjerna på Google Chrome och välj Fler verktyg->Tillägg
  Extensions
 • Välj allt skadligt innehåll och radera dessa.
  Remove extensions
 • Klicka på de tre horisontella linjerna på Google Chrome och välj Inställningar.
 • Välj Hantera sökleverantörer
  Manage search engines
 • Avlägsna onödiga sökleverantörer från listan
  Delete search engines
 • Gå tillbaka till inställningar. Vid Start väljer du Öppna blank sida (Du kan ta bort oönskade sidor även här).
 • Om din startsida var ändrad, klicka på Chrome menyn vid övre högra hörnet och välj Inställningar. Välj Öppna en särskild sida eller en grupp med sidor och klicka på Grupp med sidor.
  Set pages
 • Radera skadliga söksidor vid Start fönstret genom att klicka på “X” bredvid dessa.
 • Klicka på de tre horisontella linjerna vid Google Chrome och välj Inställningar och klicka på Hantera sökleverantörer.
  Delete start pages
 • Ta bort skadliga söksidor i en ny sökleverantörs sida.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Gifables.com, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på de tre horisontella linjerna på Google Chrome och välj Inställningar.
 • Skrolla ned till slutet av sidan och klicka på Återställ inställningar knappen.
  Resset settings
 • Klicka på Återställ knappen vid bekräftelse fönstret.
  Reset approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår, genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

TopHur man avlägsnar Gifables virus från Firefox:

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Mozilla Firefox och välj “Tillägg” ikonen (eller håll in och tryck Ctrl+Shift+A på ditt tangentbord).
  Select add-on
 • Gå igenom Tillägg samt Insticksmoduler, avlägsna allt relaterat till Gifables virus och andra innehåll du inte känner till. Om du inte känner till tillägget och det inte är skapat av Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe så behöver du troligen inte detta.it.
  Remove add-on
 • Om din startsida var ändrad, klicka på Firefox menyn vid övre högra hörnet, välj Inställningar-> Allmänt. Där väljer du den önskade startsidan och klickar sedan på Återställ.
  Restore default

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Gifables virus, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hörnet av Mozilla Firefox. Klicka på Hjälp knappen (frågetecknet).
  Help button
 • Välj “Starta om utan tillägg” i hjälpmenyn.
  Troubleshooting
 • Vid omstart, klicka på “Återställ”.
  Refresh firefox
 • Detta resulterar i att Mozilla startas om och alla ursprungsinställningar återkommer. Läs dock instruktionerna noga då önskat innehåll kan försvinna.
  Refresh firefox approve
(Valfritt) för äldre version:
 • Skriv in “about:config” addressfältet och tryck enter. Detta öppnar inställningssidan
  Abou config
 • Skriv in “Keyword.url” i sökfältet. Högerklicka och välj återställ.
  Reset Keyword.url
 • Skriv in “browser.search.defaultengine” i sökfältet. Högerklicka och välj återställ.
 • Skriv in “browser.search.selectedengine” i sökfältet. Högerklicka och välj återställ.
 • Sök efter “browser.newtab.url”. Högerklicka och välj återställ. Detta försökrar att söksidan inte öppnas i varje ny flik.
 • Om inställningar återgår igen och en genomsökning med ett anti-skadeprogram visar att datorn är ren: stäng ned Firefox, öppna filsökaren och skriv in %AppData% i addressfältet. Skriv in user.js i sökfältet. Om denna fil existerar, döp om den och starta om Firefox. Du kommer behöva repetera stegen ovan.
  Remove user.js

Om problemet kvarstår, genomsök din dator med ett anti-program för att identifiera skadliga innehåll.

TopHur man avlägsnar Gifables virus virus från Internet Explorer (äldre versioner):

 • Klicka på pilen till höger om addressfältet.
 • Gör följande: på IE8-9 välj Hantera sökleverantörer, på IE7 klicka på Ändra sökleverantör.
 • Ta bort Gifables virus från listan.

Hur man avlägsnar Gifables virus från IE 11:

 • Klicka på Inställningar (övre högra hörnet)->Hantera tillägg.

  Add-on
 • Gå igenom Verktyg och Tillägg. Ta bort allting relaterat till Gifables.com och andra innehåll som inte är skapta av Google, Microsoft, Yahoo, Oracle or Adobe.
  Disable add-ons
 • Välj Sökleverantörer.
  Set search engine
 • Om någon av dessa sökleverantörer inte är tillgängliga, klicka på “Hitta fler söklevenratörer” i nedre botten av skärmen och installera Google.
  Find search engines
 • Stäng ned inställningar.
 • Om din startsida var ändrad, klicka på Kugghjulet vid övre högra hörnet för att öppna Internet Explorer menyn, välj Inställningar och välj Allmänt. Skriv in den önskade startsidan du vill ha och klicka på OK.
  Restore home page

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Gifables virus, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Kugghjulet->Inställningar.
  Internet options
 • Välj Avancerat fliken och klicka på Återställ knappen.
  Reset settings
 • Välj “Radera personliga inställningar rutan och klicka på Återställ.
  Reset approve
 • Klicka på Stäng knappen vid bekräftelse fönstret och stäng sedan ned din sökmotor.
  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Hur man tar bort Gifables virus från Microsoft Edge:Top

OBS: engelsk version av Microsoft Edge
 • Öppna Microsoft Edge och klicka på ”More actions” knappen (tre punkter i övre högra hörnet av skärmen), välj sedan ”setting” för inställningarna.
  Open settings
 • I fönstret med inställningarna väljer du sedan ”Choose what to clear” knappen för att välja vad som skall bort.
  Choose clear
 • Välj allt du vill ta bort och tryck på ”Clear” för att bekräfta borttagningen.
  Clear browsing data
 • Högerklicka på Start och välj enhetshanteraren.
  Open task manager
 • I processer-fliken, högerklicka på Microsoft Edge och välj Detaljer.
  Go to details
 • Inne i Detaljer, leta efter poster kallade Microsoft Edge, högerklicka på dom och välj ”end task” för att avsluta processen.
  End Edge task
Om denna metod inte fungerade för dig så kan du följa de avancerade stegen nedan. Se till att du backar upp din data innan du slutför dessa steg.  

TopHur du tar bort Gifables virus från Safari:

Ta bort skadliga tillägg

 • Klicka på Safari-menyn på övre vänstra hörn. Klicka på Preferenser.
  Open preferences
 • Välj Tillägg och avinstallera Gifables.com och andra misstänksamma tillägg.
  Extensions
 • Om din första sida för webbläsaren har ändrats, klicka på Safari-menyn på övre vänstra hörn på skärmen. Välj preferenser och klicka på fliken Generellt. Skriv in valfritt URL för att välja din förstasida.
  Reset homepage

(Alternativt) Återställ dina webbläsares inställningar

Om du fortfarande upplever problem relaterad till Gifables virus, återställ till ursprungsinställningar.

 • Klicka på menyn på Safari i fönstrets övre vänstra hörn. Välj Återställ Safari…

  Choose reset
 • Välj vad du vill återställa (oftast är de valda i förväg) och klicka på knappen Återställ.
  Reset

Om du inte kan återställa dina webbläsarinställningar och problemet kvarstår, scanna ditt system med ett Antimalwareprogram.

Manuell borttagning av Gifables virus

Källa: https://www.2-viruses.com/remove-gifables-virus

Removal guides in other languages

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *