Amazon Mini Saver - Hur Tar Man Bort?

-
 0
Type: Reklamprogram
 

Amazon Mini Saver är ytterligare ett reklamprogram med ett intressant namn. Det är utvecklat av Nero. Utvecklare hävdar att den här applikationen kommer förbättra användares internetupplevelse genom att tillhandahålla speciella erbjudanden under tiden de besöker internethandelssidor som t.ex Amazon eller eBay. Dock är alla dessa annonser värdelösa eftersom de kommer från tredjeparter. Om du klickar på en av dessa annonser så kommer du att direkt bli omdirigerad till en tredjeparts hemsida som kan vara infekterande. Det är dock inte det enda skadliga utförandet som Amazon Mini Saver har. Det övervakar även din personliga information som t.ex. din internethistorik, internetsökningar och mest besökta hemsidor. Denna information förs sedan vidare till tredjeparter för att kunna anpassa annonserna baserat på dina internetvanor, och på så sätt göra dessa mer intressanta för dig. Reklamprogrammet är listat som ett PUP (potentiellt oönskat program på svenska) och är inget du bör behålla på datorn.

Amazon Mini Saver följer oftast med packeterad i andra gratisprogram som kan laddas ned från internet. För att undvika denna skadliga applikation behöver du vara mer noggrann under installationsprocessen av olika gratisprogram. Hoppa inte över några steg och se till att du håller utkik efter ett avancerat installationsalternativ. Om du har tillräckligt med tid vore det även klokt att läsa igenom villkoren med. På så sätt säkerställer du att inga oönskade program följer med. Om det redan är försent och du har lagt märke till att din dator är infekterad, genomsök då datorn med ett pålitligt anti-skadeprogram som t.ex. Spyhunter eller Reimage – dessa kommer eliminera Amazon Mini Saver automatiskt. Om du istället vill utföra det manuellt, finns instruktioner här nedan för just det.

Använd kontrollpanelen för att ta bort de huvudsakliga Amazon Mini Saver komponenterna och installatörer

Gå till Kontrollpanalen. På Windows XP/ Vista/ 7 öppnar du Start -> Kontrollpanelen -> Lägg till/ Ta bort program, eller Avinstallera. På Windows 8, skriv Kontrollpanelen i sökfältet och leta sedan efter Avinstallera ett program. Du kan behäva bekräfta att du är administratör i båda fallen.

Leta efter Amazon Mini Saver och/ eller liknande i listan av programmen. Som standard rekommenderar vi att du tar bort Yontoo, Webcake, och allt som relaterar till ”savings” eller ”coupon”. Att genomsöka datorn med ett anti-skadeprogram som t.ex. Spyhunter eller Reimage är en bra idé för att få ett hum om vad som behöver tas bort därifrån med.

Stäng ned kontrollpanelen.

Ta bort Amazon Mini Saver från Internet Explorer

Klicka på Kugghjulet -> Hantera Tillägg.

Gå igenom Verktygsfält och Tillägg. Ta bort/ Inaktivera allt som relaterar till Amazon Mini Saver, även innehåll du inte känner till som inte är utvecklat av Google, Microsoft, Yahoo, Oracle eller Adobe.

Stäng ned inställningarna.

Ta bort Amazon Mini Saver från Firefox

Skriv in About:addons i URL-fältet.

Gå igenom Tillägg och Insticksmoduler -> Ta bort allt som relaterar till Amazon Mini Saver och innehåll du inte känner igen. Om du inte känner till tillägget, och det inte har utvecklats av Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adbobe, då behövs det troligen inte.

Alternativt kan du återställa Firefox genom att klicka på de tre strecken i övre högra hörnet

-> frågetecknet (hjälp) -> Felsökningsinformation. Klicka där på Återställ Firefox.

Ta bort Amazon Mini Saver från Chrome

Skriv in Chrome://extensions i URL-fältet.

Gå igenom tilläggslistan och ta bort program som du inte behöver, speciellt om de relaterar till Amazon Mini Saver. Om du är osäker, då kan du tillfälligt inaktivera dom.

Starta om Chrome.

Alternativt kan du skriva in Chrome://settings i URL-fältet, välj ”Visa avancerade inställningar…” längst ned och skrolla ned till slutet där du finner ”Återställ inställningarna”.

Automatisk Amazon Mini Saver verktyg för borttagning

 
 
Notera: Reimage försök ger detektion av parasiten som Amazon Mini Saver och hjälper till dess avlägsnande gratis. Du kan ta bort upptäckta filer, processer och poster registret själv eller köpa en full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure       
 

Om författaren

 
januari 28, 2017 23:04, januari 28, 2017 23:04
 
   
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *