Amazon Assistant virus - Hur tar man bort

Amazon Assistant är en officiell applikation från den kända internet återförsäljaren. Den kan frivilligt laddas ned på Amazon.com, din webbläsares tilläggsbutik eller som en konsekvens av oansvarigt surfande, delad installation och uppdateringar. Trotts att det är en riktig skapelse av det kända företaget så har det inte lyckats få ett direkt positivt namn av många antivirus-program och skadespecialister för ett par anledningar.

Amazon Assistant ändrar den huvudsakliga webbläsares startsida, sökleverantör, visa mängder av annonser och handelsförslag, orsakar popup-meddelanden, samt dessutom är det väldigt svårt att bli av med. Det stödjer alla operativsystem och deras webbläsare oavsett om det är Windows eller Mac, Edge eller Safari. Medan applikationen själv skapades för att förbättra handelsupplevelsen för handlare genom information om de bästa erbjudanden, jämföra produkter, favoriter på en plats, så har de allvarliga negativa egenskaperna vägt över fördelarna och gjort det till ännu ett PUP (potentially unwanted program).


Amazon Assistant pup

PUP:s är inte de mest skadliga skadeprogrammen idag, men det bör fortfarande tas bort helt och hållet för din integritet och dators välmående. Teamet på 2-viruses.com tillhandahåller en snabb guide nedan om hur du gör detta, vänligen läs vidare.

Varför anses Amazon Assistant vara ett virus

Till att börja med så är Amazon Assistant inte direkt ett virus, men dess misstänksamma aktiviteter som data övervakning, sökmotorskapning, influerat handlande, frekventa pop-ups och envishet i datorn ger en negativ reaktion även från de mest lojala Amazon användarna. Tech forum blir allt för ofta fyllda med förfrågningar om hur man tar bort Amazon Assistant, vilket också är ett tecken på att handels-appen har tagit sig in i systemet utan direkt lov och är oönskad av många.

Användare är inte nöjda med denna handelshjälp online, inte bara för att det installerad på en lömskt sätt och tar över din webbläsare, utan även för att det övervakar besökta hemsidor, sökningar, position, system information, intressanta produkter och massvis av annonser/ produkter som inte alls är bra – bara sponsrade. Ibland genererar det popup-meddelanden och omdirigerar dig till skadliga platser som innehåller virus, vilket slutar upp med att du infekterar ditt system.


amazon assistant pop-ups

De mest seriösa bieffekterna är dock insamlandet av väldigt personlig information och samarbetet med en del Tredjeparter.

For example, you provide information when you search for a product; place an order through Amazon.com or one of our third-party sellers; provide information in Your Account (and you might have more than one if you have used more than one e-mail address when shopping with us) or Your Profile ; communicate with us by phone, e-mail, or otherwise; complete a questionnaire or a contest entry form; use our services such as Amazon Instant Video; compile Wish Lists or other gift registries; participate in Discussion Boards or other community features; provide and rate Reviews; and employ Product Availability Alerts, such as Available to Order Notifications.

As a result of those actions, you might supply us with such information as your name, address, and phone numbers; credit card information; people to whom purchases have been shipped, including addresses and phone number; people (with addresses and phone numbers) listed in 1-Click settings; e-mail addresses of your friends and other people; content of reviews and e-mails to us; personal description and photograph in Your Profile ; and financial information, including Social Security and driver’s license numbers.

Alla företag övervakar en viss information om deras användare för att förbättra tjänsten, annonser m.m. Däremot, att samla in finansiell data och personuppgifter är inte okej. Även de mest pålitliga företagen kommer väcka misstanke om IT-kriminalitet eller risker kring överlämning av personliga uppgifter till skadliga tredjeparter. Se till att du läser resterande information som Amazon samlar in om dig på deras Officiella hemsida.


Amazon Assitant installation java

Bortsett från övervakning av data så har Amazon Assistant ett par riktigt irriterande egenskaper med som t.ex. att byta ut din vanliga startsida och sökleverantör. Dessutom genererar det riktigt irriterande C:Program Files(x86)AmazonAmazon Assistantaa.hta pop-ups som dyker upp var 30:e sekund. Amazon Assistant kommer se till att överösa dig med olika erbjudanden och liknande produkter i jämförelse vilket nödvändigtvis inte behöver vara sanningsenligt. Du bör även känna till att en del användare noterade att den kapade sökmotorn (särskilt IE/ Edge) hamnar under seriös kontroll och att Assistant tvingar användaren att behålla Explorer öppen oavsett vad, vilket gör appen kan installeras om igen även om du tar bort det.

Hur distribueras Amazon Assistant

Den här tech-giganten är en av de mest lönsamma och populära återförsäljarna online av en anledning. Det smarta Amazon Assistant metoder för distribution inkluderar laga spridning via den officiella hemsidan och app-butiker, men det slutar inte där. Oavsett hur många användare och beundrare företaget har så är handelsapplikationen inte en viktig eller hjälpsam variant som alla behöver, av den anledningen kommer andra metoder väl till pass.

För att nå större publik distribueras tillägget Amazon Assistant på precis samma sätt som reklamprogram och sökmotorskapare – genom ”bundling”. Även om Amazon har certifikatet och finanserna att dela deras produkt på deras officiella hemsida så ges inte den önskade populariteten, så med hjälp av påträngande och brett spridda installatörer av uppdateringar, gratisprogram och annat så kan Amazon nå kunderna oftare utan deras avsikter.

Den mest vanliga Amazon Assistant noterades spridas som ett ytterligare program i uppdateraren av Java. Majoriteten av oss är vana med återkommande uppdateringar och utan mycket till tanke så hoppar vi över installationsstegen för att snabba på processen – för att sedan notera nya verktyg och produkter på datorn som vi inte minns att vi installerat. Det är exakt så som Amazon Assistant tar sig in. De samarbetande företagen inkluderar den lömska Amazon funktionen till de avancerade alternativen under installationen, vilket inte alla noterar. Missar du att välja bort det där så kommer det att läggas till automatiskt utan att be om ytterligare tillåtelse.

De flesta – 42% av installationerna kommer från USA, vilket är förståeligt med tanke på den enorma populariteten av internethandel. Även länder som Kanada, Australien, England, Italien och Belgien inkluderas med. Du bör alltid vara noggrann kring dina installationer av program (särskilt från opålitliga eller inofficiella hemsidor) och ta tid på dig att läsa allting innan du klickar på ”installera”. Du kan läsa mer om säkert surfande skrivet av Kaspersky.

Hur det blir av med Amazon Assistant fullständigt

För att spara tid och nerver så föreslår vi dig att du hämtar hem ett sofistikerat anti-skadeprogram som t.ex. Spyhunter, Malwarebytes eller Reimage. Även fast många antivirus-program inte upptäcker Amazon Assistant som PUP, så ser specifika anti-spionprogram som exemplen ovan det som det på grund av det unika beteendet och kommer då ta bort filerna automatiskt som användaren inte alltid kommer åt.

Sanningen är den att eftersom Amazon Assistant följer paketerad i andra program, så finns det en risk att det finns fler än ett hot på din dator som du inte känner till än. Av den anledningen rekommenderar vi borttagningsprogram av möliga skador eftersom de kan genomsöka hela systemet och jaga de mest skadliga parasiterna.

Automatisk Malware verktyg för borttagning

Hämta Spyhunter för Malware upptäckt
(Win)

Notera: Spyhunter försök ger detektion av parasiten som Amazon Assistant Virus och hjälper till dess avlägsnande gratis. begränsad testversion finns tillgänglig, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Hämta Combo Cleaner för Malware upptäckt
(Mac)

Notera: Combo Cleaner försök ger detektion av parasiten som Amazon Assistant Virus och hjälper till dess avlägsnande gratis. begränsad testversion finns tillgänglig,

Självklart, som en officiell applikation, så måste Amazon Assistant ha ett alternativ för avinstallation. Tyvärr fungerar den inte alltid. Många användare hävdar att ta bort Amazon Assistant från kontrollpanelen inte fungerar eftersom ”ta bort”-knappen inte finns eller visar sig som grå och inaktiv. Efter att få höra flera liknande svar så trädde Amazon fram med en detaljerad guide om hur man tar bort Assistant: Instruktioner.

Trotts den fina gesten så är problemet inte helt löst eftersom instruktionerna inte täcker de mest envisa infektions situationerna. Det är just därför irriterade kunder vänder sig till online forum som erbjuder två lösningar, vilket tycks fungera bäst:

Inaktivera Amazon Assistant processen innan avinstallation. Det kan du göra genom att trycka på Ctrl+Alt+Del -> Enhetshanteraren -> Processen och avsluta tjänsten som relaterar till Amazon (har namnet Amazon inkluderat). Försök sedan att avinstallera.

Istället för den blockerade ikonen ”Ta bort”, klicka på ”Ändra” i kontrollpanelen och välj alternativet ”Gör programmet otillgängligt” bland stegen.

Om du av någon anledning inte kan hitta installationen i kontrollpanelen, då bör du försöka att ta bort tillägget via webbläsaren. Versionen som du har laddat ned från den officiella hemsidan Amazon.com bör antagligen lägga till sig själv på webbläsaren och inte bara ditt OS, men andra listigare versioner av Amazon appen som sprids via paketeringar kan blanda sig på andra platser i Windows och Mac. Du kan lära dig mer om detta här nedan.


Hur kan du ta bort Amazon Assistant på egen hand

Du tar bort Amazon Browser bar genom att använda Windows Kontrollpanel

Många kapnings- och reklamprogram som Amazon Web Search installerar komponenter i form av Windowsprogram och annan mjukvara. Denna del av reklamvaran kan tas bort från Kontrollpanelen. För att få tillgång till den, gör följande.

 • Gå till Start->Kontrollpanelen (äldre windowsmodeller) eller tryck på Windowsknappen -> Sök och skriv Kontrollpanelen (Windows 8);
  Control panel
 • Välj Avinstallera Program;
  Programs and features
 • Gå igenom programlistan och välj program relaterad till Aa.hta .
  Remove toolbars
 • Tryck på knappen Avinstallera.
  Uninstall
 • I många fall så är Antimalwareprogram bättre på att upptäcka ”parasitfiler” relaterade till reklamvaran och därför rekommenderar jag att man installerar Reimage eller Spyhunter för att identifiera andra program som kan vara en del av infektionen på datorn.
  Scan with spyhunter

Denna metod kommer inte att ta bort samtliga webbläsartillägg och verktygsfält, så fortsätt därför till den andra delen av vår borttagningsguide.

Att ta bort Amazon assistant.hta från dina webbläsare

TopHur man avlägsnar Amazon Assistant virus från Google Chrome:

 • Klicka på de tre horisontella linjerna på Google Chrome och välj Fler verktyg->Tillägg
  Extensions
 • Välj allt skadligt innehåll och radera dessa.
  Remove extensions
 • Klicka på de tre horisontella linjerna på Google Chrome och välj Inställningar.
 • Välj Hantera sökleverantörer
  Manage search engines
 • Avlägsna onödiga sökleverantörer från listan
  Delete search engines
 • Gå tillbaka till inställningar. Vid Start väljer du Öppna blank sida (Du kan ta bort oönskade sidor även här).
 • Om din startsida var ändrad, klicka på Chrome menyn vid övre högra hörnet och välj Inställningar. Välj Öppna en särskild sida eller en grupp med sidor och klicka på Grupp med sidor.
  Set pages
 • Radera skadliga söksidor vid Start fönstret genom att klicka på “X” bredvid dessa.
 • Klicka på de tre horisontella linjerna vid Google Chrome och välj Inställningar och klicka på Hantera sökleverantörer.
  Delete start pages
 • Ta bort skadliga söksidor i en ny sökleverantörs sida.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Amazon assistant.hta, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på de tre horisontella linjerna på Google Chrome och välj Inställningar.
 • Skrolla ned till slutet av sidan och klicka på Återställ inställningar knappen.
  Resset settings
 • Klicka på Återställ knappen vid bekräftelse fönstret.
  Reset approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår, genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

TopHur man avlägsnar Amazon Assistant virus från Firefox:

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Mozilla Firefox och välj “Tillägg” ikonen (eller håll in och tryck Ctrl+Shift+A på ditt tangentbord).
  Select add-on
 • Gå igenom Tillägg samt Insticksmoduler, avlägsna allt relaterat till Amazon Assistant virus och andra innehåll du inte känner till. Om du inte känner till tillägget och det inte är skapat av Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe så behöver du troligen inte detta.it.
  Remove add-on
 • Om din startsida var ändrad, klicka på Firefox menyn vid övre högra hörnet, välj Inställningar-> Allmänt. Där väljer du den önskade startsidan och klickar sedan på Återställ.
  Restore default

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Amazon Web Search, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hörnet av Mozilla Firefox. Klicka på Hjälp knappen (frågetecknet).
  Help button
 • Välj “Starta om utan tillägg” i hjälpmenyn.
  Troubleshooting
 • Vid omstart, klicka på “Återställ”.
  Refresh firefox
 • Detta resulterar i att Mozilla startas om och alla ursprungsinställningar återkommer. Läs dock instruktionerna noga då önskat innehåll kan försvinna.
  Refresh firefox approve
(Valfritt) för äldre version:
 • Skriv in “about:config” addressfältet och tryck enter. Detta öppnar inställningssidan
  Abou config
 • Skriv in “Keyword.url” i sökfältet. Högerklicka och välj återställ.
  Reset Keyword.url
 • Skriv in “browser.search.defaultengine” i sökfältet. Högerklicka och välj återställ.
 • Skriv in “browser.search.selectedengine” i sökfältet. Högerklicka och välj återställ.
 • Sök efter “browser.newtab.url”. Högerklicka och välj återställ. Detta försökrar att söksidan inte öppnas i varje ny flik.
 • Om inställningar återgår igen och en genomsökning med ett anti-skadeprogram visar att datorn är ren: stäng ned Firefox, öppna filsökaren och skriv in %AppData% i addressfältet. Skriv in user.js i sökfältet. Om denna fil existerar, döp om den och starta om Firefox. Du kommer behöva repetera stegen ovan.
  Remove user.js

Om problemet kvarstår, genomsök din dator med ett anti-program för att identifiera skadliga innehåll.

TopHur man avlägsnar Amazon Assistant virus virus från Internet Explorer (äldre versioner):

 • Klicka på pilen till höger om addressfältet.
 • Gör följande: på IE8-9 välj Hantera sökleverantörer, på IE7 klicka på Ändra sökleverantör.
 • Ta bort Amazon Assistant virus från listan.

Hur man avlägsnar Amazon Assistant virus från IE 11:

 • Klicka på Inställningar (övre högra hörnet)->Hantera tillägg.

  Add-on
 • Gå igenom Verktyg och Tillägg. Ta bort allting relaterat till Amazon Assistant virus och andra innehåll som inte är skapta av Google, Microsoft, Yahoo, Oracle or Adobe.
  Disable add-ons
 • Välj Sökleverantörer.
  Set search engine
 • Om någon av dessa sökleverantörer inte är tillgängliga, klicka på “Hitta fler söklevenratörer” i nedre botten av skärmen och installera Google.
  Find search engines
 • Stäng ned inställningar.
 • Om din startsida var ändrad, klicka på Kugghjulet vid övre högra hörnet för att öppna Internet Explorer menyn, välj Inställningar och välj Allmänt. Skriv in den önskade startsidan du vill ha och klicka på OK.
  Restore home page

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Amazon Browser bar, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Kugghjulet->Inställningar.
  Internet options
 • Välj Avancerat fliken och klicka på Återställ knappen.
  Reset settings
 • Välj “Radera personliga inställningar rutan och klicka på Återställ.
  Reset approve
 • Klicka på Stäng knappen vid bekräftelse fönstret och stäng sedan ned din sökmotor.
  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Hur man tar bort Amazon Assistant virus från Microsoft Edge:Top

OBS: engelsk version av Microsoft Edge
 • Öppna Microsoft Edge och klicka på ”More actions” knappen (tre punkter i övre högra hörnet av skärmen), välj sedan ”setting” för inställningarna.
  Open settings
 • I fönstret med inställningarna väljer du sedan ”Choose what to clear” knappen för att välja vad som skall bort.
  Choose clear
 • Välj allt du vill ta bort och tryck på ”Clear” för att bekräfta borttagningen.
  Clear browsing data
 • Högerklicka på Start och välj enhetshanteraren.
  Open task manager
 • I processer-fliken, högerklicka på Microsoft Edge och välj Detaljer.
  Go to details
 • Inne i Detaljer, leta efter poster kallade Microsoft Edge, högerklicka på dom och välj ”end task” för att avsluta processen.
  End Edge task
Om denna metod inte fungerade för dig så kan du följa de avancerade stegen nedan. Se till att du backar upp din data innan du slutför dessa steg.  

TopHur du tar bort Amazon Assistant virus från Safari:

Ta bort skadliga tillägg

 • Klicka på Safari-menyn på övre vänstra hörn. Klicka på Preferenser.
  Open preferences
 • Välj Tillägg och avinstallera Amazon Browser bar och andra misstänksamma tillägg.
  Extensions
 • Om din första sida för webbläsaren har ändrats, klicka på Safari-menyn på övre vänstra hörn på skärmen. Välj preferenser och klicka på fliken Generellt. Skriv in valfritt URL för att välja din förstasida.
  Reset homepage

(Alternativt) Återställ dina webbläsares inställningar

Om du fortfarande upplever problem relaterad till Amazon Web Search, återställ till ursprungsinställningar.

 • Klicka på menyn på Safari i fönstrets övre vänstra hörn. Välj Återställ Safari…

  Choose reset
 • Välj vad du vill återställa (oftast är de valda i förväg) och klicka på knappen Återställ.
  Reset

Om du inte kan återställa dina webbläsarinställningar och problemet kvarstår, scanna ditt system med ett Antimalwareprogram.

Källa: https://www.2-viruses.com/remove-amazon-assistant-virus

Removal guides in other languages

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *