Bör du ladda ned Telegram?

Telegram säger sig tillhandahålla en gedigen tjänst för direkmeddelanden. Antalet användare som använder den här applikationen ökar kontinuerligt och väljer denna messenger mer frekvent. Vi antyder inte att Telegram inte bör laddas ned, med säkerhetsanalytiker från Fidelis CyberSecurity var de första som anade oro med Telegram. En av de mest positiva egenskaper med den här applikationen är att det kodar information i både iOS och Android. När en ny användare skriver in sig för tjänster kommer hans eller hennes vänner som redan använder Telegram informeras om det (vänner är med andra ord din kontaktlista). Även fast detta kan se ut som en bekväm funktion så skakar säkerhetsanalytiker på huvudet och instämmer inte med denna olyckliga missuppfattning.

Telegram informerar även användare vem av deras vänner som har installerat messenger-applikationen på sin enhet. Om en skurkaktig person råkar vara inkluderad i din kontaktlista, eller tvärt om, då kan säkerhetsproblemen starta. Faktumet att Telegram automatiskt ger ut information om deras användare, anses inte vara ”smaskens” för väktarna. Det vore mer passande om användare kunde dölja sådan information manuellt, men dessa inställningar stöttas inte av Telegram. Istället för att kontakta deras användare med vänner, kanske Telegram skulle ge informationen direkt till kaparna från början.


Krypteringen i Telegram sägs vara relativt kraftfull, men många har en oroväckande känsla om dess säkerhetsfunktion kan manipuleras om en angripare är inkluderat i användarens kontaktlista? Detta skulle ge utrymme för bedrägerier. Om du verkligen uppskattar Telegram och inte har tänkt använda en annan messenger-applikation, då rekommenderar vi dig att åtminstone hålla din kontaktlista fri från folk du inte känner.

Trotts detta bakslag för Telegram så verkar det vara relativt säker i andra termer. Det har särskilda funktioner som är tydligt fördelaktiga och vi är inte längre överraskade att miljontals användare redan installerat Telegram på deras telefoner. Låt oss gå igenom ett par positiva egenskaper som denna messenger-applikation har. Du känner till känslan då en vän skickar en länk men du förflyttas till din webbläsare efter att ha klickat på de? Telegram har tänkt på detta och tillåter användare att öppna länken inom applikationen istället. Dessutom kommer inte förhandsvisningar av meddelanden inte längre störa dig. En del hemlighetsfulla människor kanske startar ”hemliga chattar” som är säkrade med en ”från-början-till-slut” kryptering. Om du är nyfiken på att testa denna applikation så kan vi inte stoppa dig, den har definitivt en del coola funktioner.

Källa: infosecurity-magazine.com.

Källa: https://www.2-viruses.com/should-you-download-telegram

Läs "Bör du ladda ned Telegram?" på andra språk

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *