Är det säkert att spara ditt lösenord på webbläsare?

-
 0

Att hålla dina lösenord sparade på dina webbläsare är ett bekvämt sätt att lagra känslig information på, vare sig tjänsten tillhandahålls av ett tillägg eller webbläsaren själv. Det tillåter användare att använda mer komplexa och olika lösenord på varje hemsida, och på så sätt förbättra IT-säkerheten.

Även fast tekniken för IT-säkerhet idag är mer avancerad och utvecklare tvärs över hela världen arbetar med att göra internet säkrare, så finns det en risk för att dina sparade lösenord kan läcka ut. Kapare ligger sällan vilande, utan de försöker konstant finna nya vägar för att bedra och lura användare och webbsystem, därför bör du försöka att till och från hålla din kunskap om IT-säkerhet uppdaterad.


Om du då väljer att hålla dina lösenord sparade på dina webbläsare eller ett tillägg som erbjuder tjänsten, hur håller man då säkerheten på sin spets? Först och främst behöver du låsa dina enheter. Vare sig det gäller din telefon eller personliga dator, se då till att du har en unik kod som krav för att komma åt systemet. Gör det gärna så komplex som möjligt, och låt varje lösenord vara olik det andra.

I en tidigare artikel gick vi igenom hur ett ”två-stegs-verifiering” kan användas för att skydda dina konton på sociala medier och samma funktioner kan användas här. Se till att du ordnar en ”två-steg-verifiering” för dina Google konton.

 

Om författaren

 
 
 
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *