Tdsskiller recension

TDSSKiller är ett av de populäraste kostnadsfria anti-rootkit verktygen som finns tillgängligt idag. Den började som ett Kaspersky verktyg mot TDSS/ZeroAccess rootkits, men den stödjer också andra parasitfamiljer. Det är ett fullkomligt kostnadsfritt program och ganska bra till borttagning av sabotageprogram. Den är bättre än de flesta andra anti-rootkit programvaror då den inte bara upptäcker misstänksamma noteringar men också parasiter. Därav ger TDSSKiller mer information och är bättre på att hantera komplexa parasiter.

TDSSKiller är ett ganska enkelt verktyg. Du laddar ner den, startar den och scannar. Den kommer upptäcka både kända rootkits och beteenden hos rootkits (d.v.s gömda filer eller processer). Du kan tryggt radera gömda filer, däremot borde du undersöka de mer misstänksamma. Några anti-virus copyright / DRM management programvaror kan använda rootkit metoder även om de är helt lagliga.

Programvaran fungerar bra på 32bit och 64bit Windows, dock måste du inte undersöka vilken nedladdningsversion. Detta är ett vanligt problem med t.ex Hitman Pro. Några äldre rootkits vägrar plötsligt att köra på 64bit system.

Den främsta nackdelen med TDSSKiller är faktumet att den bara är ett anti-rootkit och ger därför inget slags skydd. Därav kan några multi-infektioner orsaka problem. Till exempel, ominstallerar några bovar kommer rootkit precis efter borttagningen, därför måste man använda olika tillvägagångssätt.

Positiva sidor av TDSSKiller

Bra på rootkit borttagning

 

Negativa sidor av TDSSKiller

Erbjuder inget skydd

Upptäcker inte andra parasiter i multi-infektioner.

Källa: https://www.2-viruses.com/reviews/tdsskiller

Läs "Tdsskiller recension" på andra språk

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *