Stopzilla recension

Stopzilla är en av de anti-sabotageprogrammen som funnits en längre tid. Den skapades av det Amerikanska säkerhets-baserade företaget IS3. Stopzilla har alltid haft blandade åsikter om sig själv. Stopzilla är relativt litet men snabbt anti-spionageprogram (det finns också en antivirus version). Den är ett kommersiellt program och gratisversionen är bara scanning. Stopzilla har en väldigt aggressiv scannings algoritm och tidigare har vi sett mer än ett falskt alarm. Däremot är kvoten för att upptäckta parasiter från sabotageprogram extremt bra.

Inför dessa tester använde vi Stopzilla version 5.0.

Stopzillas främsta överlägsenhet är dess process dödande verktyg. Detta tillåter Stopzillas programfil att överleva sabotageprograms attacker som inaktiverar andra säkerhetslösningar. Effekterna liknar SpyHunters installerare och rkill (distribuerad av bleepingcomputer), dock är den mer lämpad för slutanvändare då den inte kräver externa program och så är den inte begränsad till installerare. Det här tillåter detta anti-spionprogram att till och med köra på allvarligt infekterade system bara så länge programfilerna dödas efter uppstart. Även om utförandet inaktiveras är det lättare att installera och köra Stopzilla än många andra anti-sabotageprogram. 

Här är en video demonstration av vårt prov av Stopzillas elaka process dödande verktyg:

Stopzillas kvot för upptäckter är jämförbara med andra bra anti-sabotageprogram. Våra tester visar att  den upptäcker majoriteten av lömska parasiter, dock kan den har problem med nyligen utgivna sabotageprogram som alla program har. Stopzilla visar raka vägen till infekterade objekt, därför har användare valet att själva ta bort sabotageprogrammet eller skaffa den fulla versionen.

Som alla program har Stopzilla flera nackdelar. Först och främst, finns det bekymret om falskt alarm som nämndes ovan i texten, vilket har tidigare orsakat dålig publicitet. Vid tidpunkten av våra nyligen gjorda tester antog vi att dessa misstag har återgäldats. Våran research visar att Stopzilla inte är en bluff, även om vi rekommenderar att använda sunt förnuft och alltid dubbelkolla upptäckta filer på grund av dess aggressiva karaktär av algoritm vid sabotageprograms upptäckt. Till exempel, har den under våra tester funnit andra antivirus program som ESET NOD32 programfiler som virus. Därför är det viktigt att dubbelkolla de upptäckta föremålen och vitlista dem som kommer från kända program.

Ett annat problem är att standard scanningen med Stopzilla är en full system scanning. Jag tycker inte att detta är nödvändigt i de flesta fall och den är relativt seg. Det finns snabbare sätt att scanna systemet på. Jag rekommenderar att välja en snabb scanning än en full och senare kolla med en full om ingenting hittas.

Generellt är Stopzilla ett hyggligt anti-sabotageprogram som kan hjälpa i fall som kräver utföranden – att döda infektioner. Vi rekommenderar att dubbelkolla föremål som den upptäcker för att förhindra oavsiktliga upptäckter av riktiga program.

Positiva sidor av StopZilla

  1. Elaka processer dödas under programinstallation och under programstart.
  2. Bra upptäcktskvot 

Negativa sidor av StopZilla

  1. Lite för aggressiv ibland och ger falskt alarm
  2. Standard scanningen är full system scanning

Källa: https://www.2-viruses.com/reviews/stopzilla

Läs "Stopzilla recension" på andra språk

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *