Adwcleaner recension

Adwcleaner är en av de hjälpprogrammen som rensar skräpprogram och hjälper till att kämpa mot annonsprogram och kapningar av webbläsare. Det är ett enkelt men väldigt användbart hjälpprogram för att få bort parasiter som inte upptäcks av traditionella antivirusprogram. Denna typ av borderline program som PUPs, Annonsprogram eller Kapare är extremt irriterande men inte tillräckligt farliga för att inkluderas i virus databaser.

Adwcleaner kräver ingen installation och kan köras från skrivbordet. Den har flera användbara alternativ: att scanna PC efter annonsprogram och ta bort dem. För mig tog scanning mindre än en minut och den lyckades upptäcka Delta Search Hijacker som jag i förväg installerat på PCn. Ytterligare upptäckte den BrowserProtect – störande program som låser webbläsarinställningar och förhindrar webbläsare från att återgå till sin vanliga sökmotor.

Borttagnings processen var också väldigt snabb, trots att den krävde omstart av systemtet för att ta bort några låsta filer. Dock återkom inte alla inställningarna: även om sökmotorn på Firefox gick tillbaka till Google, var URL på nya flikar fortfarande kapade, och andra webbläsarinställningar var helt oförändrade. Därför behöver du återställa dem manuellt med hjälp av guiden för omdirigerings virus. Däremot om frysningen av webbläsarinställningar skulle försvinna, skulle processen vara mycket enklare.

Totalt är Adwcleaner ett bra hjälpprogram för borttagning.

Positiva sidor av Adwcleaner

Adwcleaner är ett snabbt och effektivt rengöringsprogram för webbläsare. Den är också fullständigt gratis.

Negativa sidor av Adwcleaner

Den återställer inte alla inställningar efter borttagning av skräpprogrammen.

Källa: https://www.2-viruses.com/reviews/adwcleaner

Läs "Adwcleaner recension" på andra språk

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *