Bedrägeriet “Your Flash Player might be out of date” - Hur tar man bort

Den falska noteringen “Your Flash Player might be out of date” är ännu en falsk Adobe Flash Player uppdatering som försöker lura dig till att installera skadlig programvara. Även fast bedrägeriet är väldigt gammalt så tycks kapare fortfarande användare sig av det. Istället upptäcks nya falska varningar regelbundet. Eftersom detta är en av de äldsta skurkaktiga meddelanden någonsin, så har det vid det här laget distribuerat alla möjliga skadeparasiter. Exempel på detta är ransomware virus, trojaner, reklamprogram och en hel del andra skadliga program som har levererats istället för den faktiska Adobe Flash Player uppdateringen (Adobe Flash Player Installatören – Skadeprogram i Förklädnad).

Den falska varningen “Your Flash Player might be out of date” kan sprida ransomware, trojaner och andra skadeparasiter

Vi har redan diskuterat bedrägerier som t.ex. “Update your Flash Player for Win 10” eller “Please Install Flash Player Pro to Continue” som de heter på Engelska. Med alla dessa olika variationer från samma lurendrejeri, så är vi säkra på att du har upptäckt minst en av dom själv. Alla följer samma syfte: distribuera skadlig programvara som kan skada ditt operativsystem. Som vi redan nämnt så kan du bli ett offer efter installationen för bl.a. ett ransomware.


Your Flash Player might be out of date scam

Om du noterar bedrägeriet “Your Flash Player might be out of date”, då bör du inte klicka på “Update” (Uppdatera). Den nedladdade filen kan kallas för flashupdate.exe, men det är faktiskt en del av skadeprogrammet. Säkerhetsforskare påminner användare konstant om att inte ladda ned program eller tillägg från popups eller okända hemsidor. Det finns legitima och faktiskt viktiga uppdateringar för Flash Player, men om dessa presenteras för dig i ett misstänksamt fönster, då bör de inte tillsättas.

Användare kan enkelt uppdatera sitt program genom att besöka utvecklarens officiella hemsida. Exempelvis bör uppdateringar för Flash Player hämtas från dess officiella hemsida och inga andra källor. Bedrägeriet “Your Flash Player might be out of date” är endast ett hot om du klickar på popup-meddelandet. Av den anledningen bör du omgående stänga ned din webbläsare om du ser meddelandet. Om meddelandet är låst av ett program, då kan du öppna Enhetshanteraren och döda webbläsarens process.

Det finns även nyare hot som falska meddelanden kan distribuera. Exempelvis kan “Your Flash Player might be out of date” installera en s.k. “Miner” på din webbläsare. Du kan även infekteras med ”key-loggers” som kommer att övervaka varje knapptryck du utför. Om du har regelbunden anslutning till ditt bankkonto, då kommer kapare få tillgång till den informationen enkelt via key-loggern om den installerats (Key Logging Program). Av den anledningen bör du vänligen aldrig installera uppdateringar för Adobe Flash Player från ett popup-meddelande. Detta gäller även alla andra program. Vi har t.ex. nyligen diskuterat en sofistikerad attack mot Firefox användare: “Firefox requires a manual update”.

Varför visas denna falska “Your Flash Player might be out of date” uppdatering på min webbläsare?

Det finns två huvudsakliga anledningar till att bedrägeriet “Your Flash Player might be out of date” distribueras till dig. Först och främst kan det bero på att du besöker hemsidor som distribuerar olagliga eller stötande innehåll. Dessa typer av hemsidor visar väldigt ofta tredjepartsinnehåll. Det finns även en möjlighet att ditt operativsystem redan är infekterat med ett reklamprogram som genererar det falska popup-meddelandet. Reklamprogram hämtar även hem information om dig och dina internetvanor.

Vi rekommenderar att du aldrig installerar program från skurkaktiga källor. Se även till att undvika att besöka slumpmässiga hemsidor med online streaming, pornografiskt innehåll, eller med annat stötande material. Dessa är kända för att sprida många skadeinfektioner (även fast detta inte utförs av hemsidornas ägare själva, utan av annonserna).

För att garantera att bedrägeriet “Your Flash Player might be out of date” och reklamprogrammet stoppas, då måste du bli av med den skadliga programvaran. Du kan göra detta genom att ta bort alla okända program från Kontrollpanelen. Vi rekommenderar dig dock att genomsöka din enhet med Reimage eller Spyhunter. Båda dessa anti-skadeprogram har bevisat sig vara ytterst effektiva och pålitliga. Om du vill få den bästa möjligheten att hålla ditt OS skadefritt, då är ett pålitligt anti-skadeprogram rätt väg att gå.

Du tar bort Bedrägeriet “Your Flash Player might be out of date” genom att använda Windows Kontrollpanel

Många kapnings- och reklamprogram som “Your Flash Player might be out of date” scam installerar komponenter i form av Windowsprogram och annan mjukvara. Denna del av reklamvaran kan tas bort från Kontrollpanelen. För att få tillgång till den, gör följande.

 • Gå till Start->Kontrollpanelen (äldre windowsmodeller) eller tryck på Windowsknappen -> Sök och skriv Kontrollpanelen (Windows 8);
  Control panel
 • Välj Avinstallera Program;
  Programs and features
 • Gå igenom programlistan och välj program relaterad till Bedrägeriet “Your Flash Player might be out of date” .
  Remove toolbars
 • Tryck på knappen Avinstallera.
  Uninstall
 • I många fall så är Antimalwareprogram bättre på att upptäcka ”parasitfiler” relaterade till reklamvaran och därför rekommenderar jag att man installerar Reimage eller Spyhunter för att identifiera andra program som kan vara en del av infektionen på datorn.
  Scan with spyhunter

Denna metod kommer inte att ta bort samtliga webbläsartillägg och verktygsfält, så fortsätt därför till den andra delen av vår borttagningsguide.

Att ta bort “Your Flash Player might be out of date” scam från dina webbläsare

Automatisk Malware verktyg för borttagning

Hämta Spyhunter för Malware upptäckt
(Win)

Notera: Spyhunter försök ger detektion av parasiten som Your Flash Player Might Be Out Of Date Scam och hjälper till dess avlägsnande gratis. begränsad testversion finns tillgänglig, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Hämta Combo Cleaner för Malware upptäckt
(Mac)

Notera: Combo Cleaner försök ger detektion av parasiten som Your Flash Player Might Be Out Of Date Scam och hjälper till dess avlägsnande gratis. begränsad testversion finns tillgänglig,

Källa: https://www.2-viruses.com/remove-your-flash-player-might-be-out-of-date-scam

Removal guides in other languages

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *