YOUR COMPUTER HAS BEEN BLOCKED virus - Hur tar man bort

Varningen YOUR COMPUTER HAS BEEN BLOCKED är inget annat än ett hemskt bedrägeri skapad för att lura användare på deras pengar. Gällande den tekniska egenskapen av denna bedrägeri kampanj, så kommer det som en popup annons eller ny flik annons med ett följande varningsmeddelande.

Om du undrar vad syftet är med att visa denna falska information till slumpmässiga användare, då är svaret tydligt – att få dom ringa det kostnadsfria numret “1-888-375-1978” och få en hjälp du verkligen inte behöver.


YOUR COMPUTER HAS BEEN BLOCKED virus remove

En djupare kontroll av bedrägeriet YOUR COMPUTER HAS BEEN BLOCKED

Alla bedrägerier är relativt snarlika – vi har sett försök till bedrägerier tidigare som t.ex. “The Tungsten Rounded Font Was Not Found” eller The “Mercury Text” font was not found, och det fungerar alla på samma sätt. Även fast dessa virus (eller bedrägerierna) inte är riktigt farliga i sig, så bör du fortfarande identifiera dessa och undvika dom. De kan fortfarande orsaka skada eller kosta dig pengar om du faller för det.

Låt oss ta en närmare titt på det bedrägliga meddelandet i sig. Detta är original meddelandet från popup annonsen:

*Your Windows (Microsoft) Computer has been blocked*

Windows System Alert!!

Call Microsoft At 1-888-243-3533 !

You have been blocked from accessing the Internet.

Your e-mail passwords and other account passwords

Your Facebook ,skype,AIM,ICQ and other chat logs

Your private & family photos and other sensitive files

Your webcam could be accessed remotely by stalkers

It is Required that you call the number above and get your PC inspected before you continue using your internet, especially for Shopping or Banking.

Call Microsoft At 1-888-243-3533

Som du kan se så försöker IT-kriminella övertala dig att din dator som körs på Windows OS har blockerats från internet eftersom den är infekterad, och nu kan IT-kriminella få tillgång till din privata information om du ansluter till internet. Som lösning på problemet ber de dig att ringa ett kostnadsfritt nummer och få virtuell hjälp. De bör inspektera och åtgärda problemet i din dator.

Nu kan vi gå igenom stegen för det här bedrägeriet så att det blir tydligt hur det fungerar och varför du ser det. En del hemsidor beslutar sig för att tjäna pengar (monetize) deras internettrafik genom att visa annonser som dessa. Sedan försöker skurkar tjäna pengar genom att erbjuda dessa oönskade tjänster genom annonser och skrämma användare med meddelanden som denna. När du väl ringt numret nämnt i annonsen kommer du att få höra att din dator är infekterad med skadeprogram och att du behöver köpa ett program för att åtgärda det. I en del fall kan de även nämna att de kan åtgärda det från deras position, där kan du begäras betala timpris för deras arbete.

De goda nyheterna är att det inte är ett faktiskt virus som installerar skadliga filer på din dator och som är struliga att bli av med. Det är endast ett vilseledande meddelande som du kan stöta på under tiden du surfar. Så länge som du inte ringer numret är allting okej.

Men hur kan en vanlig användare avgöra om meddelandet är riktigt eller endast ett bedrägeri? Ibland kan det vara förvirrande även för erfarna användare, av den anledningen rekommenderar vi att du skyddar datorn med ett pålitligt program. För att stoppa annonser som dessa eller reklam i övrigt, då rekommenderar vi alltid våra läsare att installera webbläsartillägget AdBlock på deras webbläsare. Därefter behöver du skydda din dator med ett pålitligt anti-skadeprogram som blockerar alla försök till skadeprogram som försöker ta sig in. Du kan använda antingen Reimage eller SpyHunter – ett av dessa program bör vara tillräckligt för att hantera den uppgiften.

Automatisk Malware verktyg för borttagning

Hämta Spyhunter för Malware upptäckt
(Win)

Notera: Spyhunter försök ger detektion av parasiten som Your Computer Has Been Blocked Virus och hjälper till dess avlägsnande gratis. begränsad testversion finns tillgänglig, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Hämta Combo Cleaner för Malware upptäckt
(Mac)

Notera: Combo Cleaner försök ger detektion av parasiten som Your Computer Has Been Blocked Virus och hjälper till dess avlägsnande gratis. begränsad testversion finns tillgänglig,

Källa: https://www.2-viruses.com/remove-your-computer-has-been-blocked-virus

Removal guides in other languages

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *