Yokeline.com Viruset - Hur Tar Man Bort?

-
 0
Type: Sökmotorskapare
 

Yokeline.com, utvecklat av Delaware Corporation, innehåller en svag sökmotor som tillhandahåller begränsade sökresultat. Sökapplikationen Yokeline och deras utgivare av blandat innehåll kan inte garantera någon träffsäkerhet, fullständighet eller någon aktuell information med tjänsten. Sökmotorn som inkluderar, stöttar eller på andra sätt presenterar länkar till andra WWW sidor eller källor bör filtrera materialet och kontrollera att det inte är skadligt. Den undersökta sökplattformen levererar endast 10 URL:s och varje stöttar tjänster som definitivt inte skulle vara ett förstahandsval av ledande i industrin.

Kontroll av den här kaparen av sökmotorer

Användare kommer uppmuntras att använda Yokeline.com för ett par orsaker, och de är inte vad du kanske förväntar dig. För att tjäna pengar kommer tjänsten välja att arbeta med en del tredjeparter som kommer använda den här tjänsten för distribtution av deras material. Tillagt innehåll inkluderar reklam, URL:s, tävlingar, undersökningar, tekniska support popups, erbjudanden av uppdateringar/ fullständiga program och annat material online.

I användarvillkoren kan plattformen förklara för användarna om vissa specifika skadliga användningsområden gällande uppförandekod, eller andra noteringar som finns tillgängligt via sidan, men har ingen skylldighet att göra det. Med andra ord kan de som sköter om sökmotorn eventuellt känna till det faktum att deras distribuerade material involveras i bedrägerier eller noteras överföra virus, men väljer att inte varna deras användare.

Även om Yokeline.com informeras om de skadliga effekterna som det distribuerade materialet kan ha, så kan de inte beskyllas för att inte varna användarna om det, inte heller för skadliga URL:s av tredjeparter eller erbjudanden som stöttades i första början. Om dina webbläsare attackeras av oönskad och vilseledande reklam, då har du ett arbete du bör ta tag i: att bli av med parasiten som för tillfället påverkar ditt operativsystem.

Sökmotorskapare har identifierats utföra ändringar ganska omgående. Hemsidor som normalt startade som startsida, sökleverantör eller nya flikar kommer att oförväntat gå till andra platser. Denna ändring kommer att stöttas via ändringar bland Windows registernycklar, webbläsares genvägar och möjligen andra användarinställningar. Vissa processer/ applikationer kan även noteras i enhetshanteraren eller listan av aktiva program om sökmotorskaparen reser tillsammans med ett gratisprogram.

Hur infekteras användare av sökmotorskapare?

Tack vare ett flertal vilseledande sätt som kapare kan utnyttja för att infektera dig med skadeprogram, tvingas du att försiktigt välja vilket innehåll online du skall se och vilka hemsidor du kan besöka. Det rekommenderas att du håller dig borta från domäner med olagliga aktiviteter som t.ex. streaming av nya filmer, olagliga spelenheter eller pornografiskt innehåll. Sökmotorskaparen kan även distribueras via så kallad ”bundling”. Under installationen av ett program kan du rekommenderas att installera ytterligare ett verktyg. Välj istället ett avancerat installationsalternativ och avmarkera förvalda rutor som indikerar vilka program som skall läggas till. Om du vill bli av med en sökmotorskapare som Yokeline, då finns vi här till hjälp. Automatisk borttagning kan göras med hjälp av verktyg som Reimage, Spyhunter eller Hitman. Alternativt kan du göra detta manuellt genom att följa särskilda steg, dessa finner du här nedan.Automatisk Yokeline.com viruset verktyg för borttagning

 
 
Notera: Reimage försök ger detektion av parasiten som Yokeline Viruset och hjälper till dess avlägsnande gratis. Du kan ta bort upptäckta filer, processer och poster registret själv eller köpa en full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Manuell borttagning av Yokeline.com viruset

Du tar bort Yokeline viruset genom att använda Windows Kontrollpanel

Många kapnings- och reklamprogram som Yokeline.com viruset installerar komponenter i form av Windowsprogram och annan mjukvara. Denna del av reklamvaran kan tas bort från Kontrollpanelen. För att få tillgång till den, gör följande.

 • Gå till Start->Kontrollpanelen (äldre windowsmodeller) eller tryck på Windowsknappen -> Sök och skriv Kontrollpanelen (Windows 8);
  Control panel
 • Välj Avinstallera Program;
  Programs and features
 • Gå igenom programlistan och välj program relaterad till Yokeline viruset and related parasites like Sear4m.xyz viruset , Startpage.com viruset , Search.testmyspeeds.co viruset .
  Remove toolbars
 • Tryck på knappen Avinstallera.
  Uninstall
 • I många fall så är Antimalwareprogram bättre på att upptäcka ”parasitfiler” relaterade till reklamvaran och därför rekommenderar jag att man installerar Reimage eller Spyhunter för att identifiera andra program som kan vara en del av infektionen på datorn.
  Scan with spyhunter

Denna metod kommer inte att ta bort samtliga webbläsartillägg och verktygsfält, så fortsätt därför till den andra delen av vår borttagningsguide.

Att ta bort Yokeline.com viruset från dina webbläsare

  Top Hur man avlägsnar Yokeline.com viruset från Google Chrome:

 • Klicka på de tre horisontella linjerna på Google Chrome och välj Fler verktyg->Tillägg
  Extensions
 • Välj allt skadligt innehåll och radera dessa.
  Remove extensions
 • Klicka på de tre horisontella linjerna på Google Chrome och välj Inställningar.
 • Välj Hantera sökleverantörer
  Manage search engines
 • Avlägsna onödiga sökleverantörer från listan
  Delete search engines
 • Gå tillbaka till inställningar. Vid Start väljer du Öppna blank sida (Du kan ta bort oönskade sidor även här).
 • Om din startsida var ändrad, klicka på Chrome menyn vid övre högra hörnet och välj Inställningar. Välj Öppna en särskild sida eller en grupp med sidor och klicka på Grupp med sidor.
  Set pages
 • Radera skadliga söksidor vid Start fönstret genom att klicka på “X” bredvid dessa.
 • Klicka på de tre horisontella linjerna vid Google Chrome och välj Inställningar och klicka på Hantera sökleverantörer.
  Delete start pages
 • Ta bort skadliga söksidor i en ny sökleverantörs sida.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Yokeline viruset, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på de tre horisontella linjerna på Google Chrome och välj Inställningar.
 • Skrolla ned till slutet av sidan och klicka på Återställ inställningar knappen.
  Resset settings
 • Klicka på Återställ knappen vid bekräftelse fönstret.
  Reset approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår, genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Hur man avlägsnar Yokeline.com viruset från Firefox:

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Mozilla Firefox och välj “Tillägg” ikonen (eller håll in och tryck Ctrl+Shift+A på ditt tangentbord).
  Select add-on
 • Gå igenom Tillägg samt Insticksmoduler, avlägsna allt relaterat till Yokeline.com viruset och andra innehåll du inte känner till. Om du inte känner till tillägget och det inte är skapat av Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe så behöver du troligen inte detta.it.
  Remove add-on
 • Om din startsida var ändrad, klicka på Firefox menyn vid övre högra hörnet, välj Inställningar-> Allmänt. Där väljer du den önskade startsidan och klickar sedan på Återställ.
  Restore default

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Yokeline.com viruset, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hörnet av Mozilla Firefox. Klicka på Hjälp knappen (frågetecknet).
  Help button
 • Välj “Starta om utan tillägg” i hjälpmenyn.
  Troubleshooting
 • Vid omstart, klicka på “Återställ”.
  Refresh firefox
 • Detta resulterar i att Mozilla startas om och alla ursprungsinställningar återkommer. Läs dock instruktionerna noga då önskat innehåll kan försvinna.
  Refresh firefox approve
(Valfritt) för äldre version:
 • Skriv in “about:config” addressfältet och tryck enter. Detta öppnar inställningssidan
  Abou config
 • Skriv in “Keyword.url” i sökfältet. Högerklicka och välj återställ.
  Reset Keyword.url
 • Skriv in “browser.search.defaultengine” i sökfältet. Högerklicka och välj återställ.
 • Skriv in “browser.search.selectedengine” i sökfältet. Högerklicka och välj återställ.
 • Sök efter “browser.newtab.url”. Högerklicka och välj återställ. Detta försökrar att söksidan inte öppnas i varje ny flik.
 • Om inställningar återgår igen och en genomsökning med ett anti-skadeprogram visar att datorn är ren: stäng ned Firefox, öppna filsökaren och skriv in %AppData% i addressfältet. Skriv in user.js i sökfältet. Om denna fil existerar, döp om den och starta om Firefox. Du kommer behöva repetera stegen ovan.
  Remove user.js

Om problemet kvarstår, genomsök din dator med ett anti-program för att identifiera skadliga innehåll.

  Top Hur man avlägsnar Yokeline.com viruset virus från Internet Explorer (äldre versioner):

 • Klicka på pilen till höger om addressfältet.
 • Gör följande: på IE8-9 välj Hantera sökleverantörer, på IE7 klicka på Ändra sökleverantör.
 • Ta bort Yokeline viruset från listan.

Hur man avlägsnar Yokeline.com viruset från IE 11:

 • Klicka på Inställningar (övre högra hörnet)->Hantera tillägg.

  Add-on
 • Gå igenom Verktyg och Tillägg. Ta bort allting relaterat till Yokeline viruset och andra innehåll som inte är skapta av Google, Microsoft, Yahoo, Oracle or Adobe.
  Disable add-ons
 • Välj Sökleverantörer.
  Set search engine
 • Om någon av dessa sökleverantörer inte är tillgängliga, klicka på “Hitta fler söklevenratörer” i nedre botten av skärmen och installera Google.
  Find search engines
 • Stäng ned inställningar.
 • Om din startsida var ändrad, klicka på Kugghjulet vid övre högra hörnet för att öppna Internet Explorer menyn, välj Inställningar och välj Allmänt. Skriv in den önskade startsidan du vill ha och klicka på OK.
  Restore home page

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Yokeline.com viruset, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Kugghjulet->Inställningar.
  Internet options
 • Välj Avancerat fliken och klicka på Återställ knappen.
  Reset settings
 • Välj “Radera personliga inställningar rutan och klicka på Återställ.
  Reset approve
 • Klicka på Stäng knappen vid bekräftelse fönstret och stäng sedan ned din sökmotor.
  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Hur man tar bort Yokeline.com viruset från Microsoft Edge:  Top

OBS: engelsk version av Microsoft Edge Återställa inställningarna på Microsoft Edge (metod 1)
 • Öppna Microsoft Edge och klicka på ”More actions” knappen (tre punkter i övre högra hörnet av skärmen), välj sedan ”setting” för inställningarna.
  Open settings
 • I fönstret med inställningarna väljer du sedan ”Choose what to clear” knappen för att välja vad som skall bort.
  Choose clear
 • Välj allt du vill ta bort och tryck på ”Clear” för att bekräfta borttagningen.
  Clear browsing data
 • Högerklicka på Start och välj enhetshanteraren.
  Open task manager
 • I processer-fliken, högerklicka på Microsoft Edge och välj Detaljer.
  Go to details
 • Inne i Detaljer, leta efter poster kallade Microsoft Edge, högerklicka på dom och välj ”end task” för att avsluta processen.
  End Edge task
Om denna metod inte fungerade för dig så kan du följa de avancerade stegen nedan. Se till att du backar upp din data innan du slutför dessa steg. Återställa inställnignarna på Microsoft Edge (metod 2)
 • Ta dig till följande mapp: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe Välj alla poster i denna mapp, högerklicka på dom och välj radera.
  Delete files
 • Klicka på startknappen och skriv in ”windows power”. Högerklicka på Windows PowerShell och välj ”kör som administrator”.
  Open powershell
 • Som administrator: Windows PowerShell fönster kommer att visas på skärmen, skriv in detta efter PS: cd C:\WINDOWS\system32 och tryck sedan på enter: Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml" -Verbose}
  Run command
Efter att du har slutfört dessa steg bör Yokeline viruset ha eliminerats från din webbläsare Microsoft Edge.

  Top Hur du tar bort Yokeline.com viruset från Safari:

Ta bort skadliga tillägg

 • Klicka på Safari-menyn på övre vänstra hörn. Klicka på Preferenser.
  Open preferences
 • Välj Tillägg och avinstallera Yokeline.com viruset och andra misstänksamma tillägg.
  Extensions
 • Om din första sida för webbläsaren har ändrats, klicka på Safari-menyn på övre vänstra hörn på skärmen. Välj preferenser och klicka på fliken Generellt. Skriv in valfritt URL för att välja din förstasida.
  Reset homepage

(Alternativt) Återställ dina webbläsares inställningar

Om du fortfarande upplever problem relaterad till Yokeline viruset, återställ till ursprungsinställningar.

 • Klicka på menyn på Safari i fönstrets övre vänstra hörn. Välj Återställ Safari…

  Choose reset
 • Välj vad du vill återställa (oftast är de valda i förväg) och klicka på knappen Återställ.
  Reset

Om du inte kan återställa dina webbläsarinställningar och problemet kvarstår, scanna ditt system med ett Antimalwareprogram.

 

Yokeline.com viruset skärmdumpar

 
     
 

Om författaren

 
maj 31, 2017 09:39, maj 31, 2017 09:39
 
   
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *