Yardood.com Virus - Hur Tar Man Bort?

-
 0
Type: Sökmotorskapare
Andra namn: Us.yardood.com virus
 

Yardood.com är namnet av domänen som skapades för inte så länge sedan. Dock, trotts sin korta tid i existens så har det redan fått ett dåligt rykte inom IT-samhället. Deras huvudsakliga oro är problemen kring säkerheten. Även fast domänen i sig själv inte visar vuxet material eller annat suspekt innehåll, problemet kring omdirigeringarna som det dock ansvarar för kan möjligen generera internettrafik till hemsidor som bör helst undvikas. Även fast Yardood.com inte kommer att låsa din dators skärm eller ändra din dators bakgrund med ett krav om en särskild summa pengar från dig, så är det fortfarande en av de applikationer som rekommenderat bör bytas ut mot en mer pålitlig och säker applikation.

Varför bör inte Yardood.com användas för internetsökningar?

Yardood.com är ett webb-baserat verktyg. Detta är tydligt redan på första sidan som Yardood.com omdirigerar dig till. Dess namn liknar även det av Yahoo som faktiskt är inskrivet i sökrutan på mitten av sidan. Logotypen framhäver sina lila färger, sorgligt nog så är sökresultaten av Yardood.com långt ifrån dom av Yahoo. Det senare faktumet förklaras av funktionerna som ett verktyg som Yardood.com erbjuder.


yardoo-com-2-viruses


yardoo-com-search-2-viruses

Förutom att till synes vara ett sökverktyg så är Yardood.com till den största delen ett reklamprogram. Detta är en dödlig kombination dessvärre. Denna typ av applikation kallas normalt sätt för sökmotorskapare. Dock kommer du däremot inte bli ett offer för kriminella inom internetvärlden direkt, som kommer försökta pressa dig på pengar. Du kommer istället se en del hemska bieffekter av att ha Yardood.com som tillägg på din webbläsare, eller mer exakt som applikation på din dators system.

De skadliga egenskaperna av tillägget Yardood.com är följande: Det ändrar inställningarna i din webbläsares DNS (Domain Name Systems), återkommandet på din webbläsare trotts återställning av inställningarna, visning av potentiellt infekterad reklam bland sökresultaten i form av hemsidor eller annonser och att det slöar ned din dators prestanda och orsakar allmänna sårbarheter på systemet.

Hur har sökmotorskaparen Yardood.com tagit sig in i datorn?

Detta är en av de oftast ställda frågorna av användare vars datorer har infekterats med Yardood.com. Frågan är ofta neutral och återkommande. I de flesta fall (inte alla) så har Yardood.com tagit sig in i datorn utan användares medvetenhet. Detta orsakas av att användare laddar ned och installerar gratisprogram som per regel ofta innehåller tillägg. Därav måste installationen ske i ett avancerat läge för att man skall kunna upptäcka och neka sådana tillägg. Håll utkik efter detta på varje sida innan du klickar på ”nästa”.

Två förslag om hur man handskas med Yardood.com

Självklart så talar vi om elimineringen av Yardood.com programmet från din dator. De två metoderna som vi kan erbjuda (ingen har uppfunnit ett tredje alternativ än) är antingen automatiskt eller manuellt. För att implementera ett automatisk alternativ så behövs de rätta verktygen. Vi kan erbjuda Reimage. Du behöver inte dom alla för att eliminera Yardood.com. Ladda ned och installera t.ex. Reimage och starta programmet. Det kommer fråga efter ditt godkännande att genomsöka systemet. Gå med på detta och vänta tills Yardood.com har upptäckts, sedan kan du enkelt trycka på ”remove” knappen. Instruktionerna för en manuell borttagning finner du nedan.Automatisk Yardood.com Virus verktyg för borttagning

 
 
Notera: Reimage försök ger detektion av parasiten som Yardood.com Virus och hjälper till dess avlägsnande gratis. Du kan ta bort upptäckta filer, processer och poster registret själv eller köpa en full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Manuell borttagning av Yardood.com viruset

Du tar bort Us.yardood.com virus genom att använda Windows Kontrollpanel

Många kapnings- och reklamprogram som Yardood.com Virus installerar komponenter i form av Windowsprogram och annan mjukvara. Denna del av reklamvaran kan tas bort från Kontrollpanelen. För att få tillgång till den, gör följande.

 • Gå till Start->Kontrollpanelen (äldre windowsmodeller) eller tryck på Windowsknappen -> Sök och skriv Kontrollpanelen (Windows 8);
  Control panel
 • Välj Avinstallera Program;
  Programs and features
 • Gå igenom programlistan och välj program relaterad till Us.yardood.com virus and related parasites like Mywebsearch Virus , Mysearchdial Virus , Isearch.zoo.com virus , Yaimo.com virus .
  Remove toolbars
 • Tryck på knappen Avinstallera.
  Uninstall
 • I många fall så är Antimalwareprogram bättre på att upptäcka ”parasitfiler” relaterade till reklamvaran och därför rekommenderar jag att man installerar Reimage eller Spyhunter för att identifiera andra program som kan vara en del av infektionen på datorn.
  Scan with spyhunter

Denna metod kommer inte att ta bort samtliga webbläsartillägg och verktygsfält, så fortsätt därför till den andra delen av vår borttagningsguide.

Att ta bort Yardood.com Virus från dina webbläsare

  Top Hur man avlägsnar Yardood.com Virus från Google Chrome:

 • Klicka på de tre horisontella linjerna på Google Chrome och välj Fler verktyg->Tillägg
  Extensions
 • Välj allt skadligt innehåll och radera dessa.
  Remove extensions
 • Klicka på de tre horisontella linjerna på Google Chrome och välj Inställningar.
 • Välj Hantera sökleverantörer
  Manage search engines
 • Avlägsna onödiga sökleverantörer från listan
  Delete search engines
 • Gå tillbaka till inställningar. Vid Start väljer du Öppna blank sida (Du kan ta bort oönskade sidor även här).
 • Om din startsida var ändrad, klicka på Chrome menyn vid övre högra hörnet och välj Inställningar. Välj Öppna en särskild sida eller en grupp med sidor och klicka på Grupp med sidor.
  Set pages
 • Radera skadliga söksidor vid Start fönstret genom att klicka på “X” bredvid dessa.
 • Klicka på de tre horisontella linjerna vid Google Chrome och välj Inställningar och klicka på Hantera sökleverantörer.
  Delete start pages
 • Ta bort skadliga söksidor i en ny sökleverantörs sida.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Us.yardood.com virus, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på de tre horisontella linjerna på Google Chrome och välj Inställningar.
 • Skrolla ned till slutet av sidan och klicka på Återställ inställningar knappen.
  Resset settings
 • Klicka på Återställ knappen vid bekräftelse fönstret.
  Reset approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår, genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Hur man avlägsnar Yardood.com Virus från Firefox:

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Mozilla Firefox och välj “Tillägg” ikonen (eller håll in och tryck Ctrl+Shift+A på ditt tangentbord).
  Select add-on
 • Gå igenom Tillägg samt Insticksmoduler, avlägsna allt relaterat till Yardood.com Virus och andra innehåll du inte känner till. Om du inte känner till tillägget och det inte är skapat av Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe så behöver du troligen inte detta.it.
  Remove add-on
 • Om din startsida var ändrad, klicka på Firefox menyn vid övre högra hörnet, välj Inställningar-> Allmänt. Där väljer du den önskade startsidan och klickar sedan på Återställ.
  Restore default

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Yardood.com Virus, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hörnet av Mozilla Firefox. Klicka på Hjälp knappen (frågetecknet).
  Help button
 • Välj “Starta om utan tillägg” i hjälpmenyn.
  Troubleshooting
 • Vid omstart, klicka på “Återställ”.
  Refresh firefox
 • Detta resulterar i att Mozilla startas om och alla ursprungsinställningar återkommer. Läs dock instruktionerna noga då önskat innehåll kan försvinna.
  Refresh firefox approve
(Valfritt) för äldre version:
 • Skriv in “about:config” addressfältet och tryck enter. Detta öppnar inställningssidan
  Abou config
 • Skriv in “Keyword.url” i sökfältet. Högerklicka och välj återställ.
  Reset Keyword.url
 • Skriv in “browser.search.defaultengine” i sökfältet. Högerklicka och välj återställ.
 • Skriv in “browser.search.selectedengine” i sökfältet. Högerklicka och välj återställ.
 • Sök efter “browser.newtab.url”. Högerklicka och välj återställ. Detta försökrar att söksidan inte öppnas i varje ny flik.
 • Om inställningar återgår igen och en genomsökning med ett anti-skadeprogram visar att datorn är ren: stäng ned Firefox, öppna filsökaren och skriv in %AppData% i addressfältet. Skriv in user.js i sökfältet. Om denna fil existerar, döp om den och starta om Firefox. Du kommer behöva repetera stegen ovan.
  Remove user.js

Om problemet kvarstår, genomsök din dator med ett anti-program för att identifiera skadliga innehåll.

  Top Hur man avlägsnar Yardood.com Virus virus från Internet Explorer (äldre versioner):

 • Klicka på pilen till höger om addressfältet.
 • Gör följande: på IE8-9 välj Hantera sökleverantörer, på IE7 klicka på Ändra sökleverantör.
 • Ta bort Yardood.com Virus från listan.

Hur man avlägsnar Yardood.com Virus från IE 11:

 • Klicka på Inställningar (övre högra hörnet)->Hantera tillägg.

  Add-on
 • Gå igenom Verktyg och Tillägg. Ta bort allting relaterat till Us.yardood.com virus och andra innehåll som inte är skapta av Google, Microsoft, Yahoo, Oracle or Adobe.
  Disable add-ons
 • Välj Sökleverantörer.
  Set search engine
 • Om någon av dessa sökleverantörer inte är tillgängliga, klicka på “Hitta fler söklevenratörer” i nedre botten av skärmen och installera Google.
  Find search engines
 • Stäng ned inställningar.
 • Om din startsida var ändrad, klicka på Kugghjulet vid övre högra hörnet för att öppna Internet Explorer menyn, välj Inställningar och välj Allmänt. Skriv in den önskade startsidan du vill ha och klicka på OK.
  Restore home page

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Yardood.com Virus, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Kugghjulet->Inställningar.
  Internet options
 • Välj Avancerat fliken och klicka på Återställ knappen.
  Reset settings
 • Välj “Radera personliga inställningar rutan och klicka på Återställ.
  Reset approve
 • Klicka på Stäng knappen vid bekräftelse fönstret och stäng sedan ned din sökmotor.
  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Hur man tar bort Yardood.com Virus från Microsoft Edge:  Top

OBS: engelsk version av Microsoft Edge Återställa inställningarna på Microsoft Edge (metod 1)
 • Öppna Microsoft Edge och klicka på ”More actions” knappen (tre punkter i övre högra hörnet av skärmen), välj sedan ”setting” för inställningarna.
  Open settings
 • I fönstret med inställningarna väljer du sedan ”Choose what to clear” knappen för att välja vad som skall bort.
  Choose clear
 • Välj allt du vill ta bort och tryck på ”Clear” för att bekräfta borttagningen.
  Clear browsing data
 • Högerklicka på Start och välj enhetshanteraren.
  Open task manager
 • I processer-fliken, högerklicka på Microsoft Edge och välj Detaljer.
  Go to details
 • Inne i Detaljer, leta efter poster kallade Microsoft Edge, högerklicka på dom och välj ”end task” för att avsluta processen.
  End Edge task
Om denna metod inte fungerade för dig så kan du följa de avancerade stegen nedan. Se till att du backar upp din data innan du slutför dessa steg. Återställa inställnignarna på Microsoft Edge (metod 2)
 • Ta dig till följande mapp: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe Välj alla poster i denna mapp, högerklicka på dom och välj radera.
  Delete files
 • Klicka på startknappen och skriv in ”windows power”. Högerklicka på Windows PowerShell och välj ”kör som administrator”.
  Open powershell
 • Som administrator: Windows PowerShell fönster kommer att visas på skärmen, skriv in detta efter PS: cd C:\WINDOWS\system32 och tryck sedan på enter: Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml" -Verbose}
  Run command
Efter att du har slutfört dessa steg bör Us.yardood.com virus ha eliminerats från din webbläsare Microsoft Edge.

  Top Hur du tar bort Yardood.com Virus från Safari:

Ta bort skadliga tillägg

 • Klicka på Safari-menyn på övre vänstra hörn. Klicka på Preferenser.
  Open preferences
 • Välj Tillägg och avinstallera Yardood.com Virus och andra misstänksamma tillägg.
  Extensions
 • Om din första sida för webbläsaren har ändrats, klicka på Safari-menyn på övre vänstra hörn på skärmen. Välj preferenser och klicka på fliken Generellt. Skriv in valfritt URL för att välja din förstasida.
  Reset homepage

(Alternativt) Återställ dina webbläsares inställningar

Om du fortfarande upplever problem relaterad till Us.yardood.com virus, återställ till ursprungsinställningar.

 • Klicka på menyn på Safari i fönstrets övre vänstra hörn. Välj Återställ Safari…

  Choose reset
 • Välj vad du vill återställa (oftast är de valda i förväg) och klicka på knappen Återställ.
  Reset

Om du inte kan återställa dina webbläsarinställningar och problemet kvarstår, scanna ditt system med ett Antimalwareprogram.

 

Yardood.com Virus skärmdumpar

 
     
 

Om författaren

 
december 18, 2016 16:25, augusti 3, 2017 10:37
 
   
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *