Yandex webbläsare - Hur tar man bort

Yandex webbläsare

Om du har märkt av att ett verktygsfält lagts i din webbläsare som heter Yandex, borde ta bort den. Det är ett webbläsartillägg som distribueras tillsammans med olika registerrengörare eller hamnar på datorer via Trojaner. Yandex.ru är en legitim sökleverantör, så det är säkert att använda den. Men om Yandex bar har lagts till i din webbläsare utan ditt medgivande, så vill du förmodligen inte behålla den där.

Vissa användare har rapporterat att när det här verktygsfältet dyker upp i deras webbläsare, har de upptäckt flera ändringar. Om Yandex bar lades till av gratisprogram av en tredje-part, kan den också ändra din startsida till yandex.ru. Dessutom erbjuder den snabba länkar till din e-mail, väderprognos och så vidare. Dessa ändringar utsätter inte din dator för risker men vissa användare tycker inte om dem.

För att undvika att olika verktygsfält läggs till i din webbläsare, ska du vara mer försiktig med nedladdningar från Internet. Läs alltid installationsstegen av din nya applikation och avstå från att lägga till program eller göra andra ändringar i ditt system som kan orsaka problem i framtiden. Om du vill ta bort Yandex bar, måste du avinstallera den från Kontrollpanelen och återställa dina webbläsarinställningar. Du borde också scanna din PC med Spyhunter, Malwarebytes för att få bort ytterligare infektioner som kan ha lagts till. För att ta bort en sökkapare, gör följande:

Hur man tar bort Yandex bar från Internet Explorer:

 1. Klicka på pilen till höger om sökfältet
 2. Gör följande: på IE8-9 välj Hantera Sökleverantör, på IE7 klicka på Hantera Sökmotorer
 3. Ta bort Yandex bar från listan

Hur man tar bort Yandex bar från Firefox:

 1. Skriv ”about:config” i adressfältet. Detta kommer öppna sidan med inställningar.
 2. Skriv ”keyword.url” i sökfältet. Högerklicka på den och radera den.
 3. Skriv ”browser.search.defaultengine” i sökfältet. Högerklicka på den och radera den
 4. Skriv “browser.search.selectedengine” i sökfältet. Högerklicka på den och radera den.
 5. Sök efter ”browser.newtab.url”. Högerklicka på den och radera den. Detta ser till att söksidan inte startar i varje ny flik.
 6. Om inställningarna återkommer och inget dyker upp vid scanning med anti-sabotageprogram: Stäng Firefox, öppna Utforskaren och skriv in %AppData% i adressfältet. Skriv in user.js i sökfältet. Döp om den här filen om den existerar och starta Firefox igen. Du kommer behöva repetera de ovanstående stegen igen.

Hur man tar bort Yandex bar från Google Chrome:

 1. Klicka på ikonen som innehåller tre horisontella streck på webbläsarens verktygsfält
 2. Välj inställningar
 3. Välj Grunderna->Hantera sökmotorer
 4. Radera onödiga sökmotorer från listan
 5. Gå tillbaka till inställningar. Vid start välj Öppna Startsidan (du kan också ta bort oönskade sidor från länken Grupp Med Sidor)

Automatisk Malware verktyg för borttagning

Hämta Spyhunter för Malware upptäckt
(Win)

Notera: Spyhunter försök ger detektion av parasiten som Yandex Webbl%c3%a4sare och hjälper till dess avlägsnande gratis. begränsad testversion finns tillgänglig, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Hämta Combo Cleaner för Malware upptäckt
(Mac)

Notera: Combo Cleaner försök ger detektion av parasiten som Yandex Webbl%c3%a4sare och hjälper till dess avlägsnande gratis. begränsad testversion finns tillgänglig,

Källa: https://www.2-viruses.com/remove-yandex-bar

Removal guides in other languages

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *