WinSnare - Hur tar man bort

Enligt utvecklarna av denna legitima Snare applikation, så skall den hjälpa användare samla in deras loggar och förena dessa för kontroll och analys. Som tillägg till det så startar det upp textbaserade loggar till alla operativsystem. Efter att loggarna har samlats, skickas de till Snare servern för analys. Detta är då den legitima Snare applikationen. Men vad är WinSnare kapabel att göra? Säkerhetsexperter är eniga om att det inte är ett hälsosamt tillägg till ett system och att det helt enkelt indikerar att din enhet behöver tillsyn. Vår grupp är eniga om att det tillhör gruppen av potentiellt oönskade program (PUPs) som bör vara en faktor nog för att övertala dig att behålla WinSnare inte är en bra lösning. WinSnare verkar tydligen inte innehålla några funktioner som skulle vara användbara för användaren. Det är tänkt att det skall samla in information om den infekterade användaren och enheten. Enligt utredningen som utfördes för att ta reda på den sanna naturen av WinSnare, var resultatet skrämmande. Tydligen kan detta falska program skicka den inhämtade datan till en avlägsen okänd hemsida. Ett tydligt antagande att denna domän tillhör kapare (hackers) och att de kontrollar varje del av informationen som kommer in.

Attityd och symptom av en WinSnare infektion

För att hålla sin sanna identitet gömd så poserar WinSnare som en legitim applikation från InterSect Alliance International Pty Ltd. Men om en sådan applikation tycks bli en del av ditt system utan din tillåtelse, så är det mer troligt att du infekterats med ett PUP. Som tillägg till detta, den legitima applikationen kallas som tidigare nämnt ”Snare”, och kapare har beslutat sig för att gå med titeln WinSnare. Detta är en annan skiljande egenskap mellan dessa program och är något du bör försöka att komma ihåg.


Varför är det viktigt att ta bort WinSnare? Jo, det har möjligheten att hålla uppgifter lagrade om din onlineaktivitet, vilket betyder att kapare kommer bli informerade om dina föredragna hemsidor och trender av reklam. Sådan information kan vara till stor förmån då de försöker att utföra annonsbedrägeri. Dessutom kan WinSnare välja att stjäla dina referenser: lösenord, användarnamn och annan information som du ger ut online för att få tillgång till särskilda konton. Vi är säkra på att du inte har någon begäran att äventyra dig själv, inte heller ha din personliga information tagen utan din tillåtelse. Du bör även känna till att sådan information är en rätt populär produkt på den svarta webben. Om din personligt identifierbara information hamnar i händerna på opålitliga människor, då kan de utnyttja informationen för ID-kapning. Dessutom kanske du får lida för finansiella förluster om kapare kommer åt dina bankuppgifter och lösenord. WinSnare kan agera i hemlighet: det kan köras i bakgrunden och du kommer inte lägga märke till dess existens utan en mer noggrann analys. Tillsist, eftersom ett potentiellt oönskat program lyckades smidigt ta sig in i ditt system, vore det inte överraskande och se andra applikationer göra samma sak. Eftersom ditt system kanske har flertalet infektioner, vänligen utför en säkerhetsgenomsökning för att finna varje hot.

WinSnare PUP: en sektion om dess distribution på internet

Alla potentiellt oönskade programmen har en specifik strategi: de önskar att ta sig in i enheter i hemlighet, utan användarens vetskap. Om du inte vill bli infekterad med skadeprogram, då bör du vara mer försiktig med ditt internetanvändande. Först och främst bör du undvika allt suspekt innehåll som kan laddas upp till slumpmässiga hemsidor. Genom att besöka sådana hemsidor placerar du dig själv i risk för att utsättas för en så kallas ”drive-by” nedladdning när skadlig kod i hemlighet kanske placeras på din enhet. Samma resultat kan orsakas om du laddar ned program från hemsidor där alla kan ladda upp program. Det är möjligt att programmen du finner i faktum är trojaner, eller innehåller ytterligare tillägg. Det senare orsakas oftast under installationsprocessen. Om du lägger märke till ett sådant förslag, då är det av stor vikt att du inte går med på att installera sådana tillägg. För att få en bättre överblick av programmen du valt, välj ett avancerat installationsalternativ och var alltid noggrann med att läsa de dokument och villkor som tillhandahålls.

Om du har infekterats med WinSnare, då bör du inte vänta med en noggrann säkerhetsgenomsökning. Om ett potentiellt oönskat program har lyckats smyga sig på dig, då kan ett ytterligare anti-skadeprogram användas som lösning. Reimage kommer att hjälpa dig att fastställa säkerhetssituationen på din enhet. En hjälpsam guide om en manuell borttagning av WinSnare finner du nedan.


Automatisk Malware verktyg för borttagning

Hämta Spyhunter för Malware upptäckt
(Win)

Notera: Spyhunter försök ger detektion av parasiten som Winsnare och hjälper till dess avlägsnande gratis. begränsad testversion finns tillgänglig, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Hämta Combo Cleaner för Malware upptäckt
(Mac)

Notera: Combo Cleaner försök ger detektion av parasiten som Winsnare och hjälper till dess avlägsnande gratis. begränsad testversion finns tillgänglig,

Manuell borttagning av WinSnare PUP

Du tar bort WinSnare genom att använda Windows Kontrollpanel

Många kapnings- och reklamprogram som WinSnare installerar komponenter i form av Windowsprogram och annan mjukvara. Denna del av reklamvaran kan tas bort från Kontrollpanelen. För att få tillgång till den, gör följande.

 • Gå till Start->Kontrollpanelen (äldre windowsmodeller) eller tryck på Windowsknappen -> Sök och skriv Kontrollpanelen (Windows 8);
  Control panel
 • Välj Avinstallera Program;
  Programs and features
 • Gå igenom programlistan och välj program relaterad till WinSnare .
  Remove toolbars
 • Tryck på knappen Avinstallera.
  Uninstall
 • I många fall så är Antimalwareprogram bättre på att upptäcka ”parasitfiler” relaterade till reklamvaran och därför rekommenderar jag att man installerar Reimage eller Spyhunter för att identifiera andra program som kan vara en del av infektionen på datorn.
  Scan with spyhunter

Denna metod kommer inte att ta bort samtliga webbläsartillägg och verktygsfält, så fortsätt därför till den andra delen av vår borttagningsguide.

Att ta bort WinSnare från dina webbläsare

TopAvlägsna skadligt innehåll från Internet Explorer

 • Tryck på Kugghjulet->Hantera tillägg.
  Add-on
 • Gå igenom Verktyg och Tillägg. Ta bort allting relaterat till WinSnare och andra innehåll som inte är skapta av Google, Microsoft, Yahoo, Oracle or Adobe.
  Disable add-ons
 • Stäng ned inställningar.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till WinSnare, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Tryck på Kugghjulet->Inställningar.
  Internet options
 • Välj Avancerat fliken och klicka på Återställ knappen.
  Reset settings
 • Välj “Radera personliga inställningar rutan och klicka på Återställ.
  Reset approve
 • Klicka på Stäng knappen vid bekräftelse fönstret och stäng sedan ned din sökmotor.
  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

TopAvlägsna WinSnare från Chrome

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Google Chrome. Välj Inställningar.
  Open settings
 • Klicka på Hantera tillägg vid vänstra menyfältet.
 • Gå igenom tilläggs-listan och ta bort program du inte behöver. Speciellt de med relaterande namn till WinSnare. Klicka på papperskorgen bredvid WinSnare eller andra tillägg du vill ta bort.
  Remove extensions
 • Tryck på Ta bort knappen vid bekräftelse fönstret.
  Remove approve
 • Om du är osäker så kan du inaktivera dessa tillfälligt.
  Disable extension
 • Starta om Chrome.

(Ytterliggare åtgärd) Återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till WinSnare, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Google Chrome’s meny knapp (de tre horisontella linjerna) och välj Inställningar.
  Open settings
 • Skrolla ned till slutet av sidan och klicka på Återställ inställningar knappen.
  Reset settings
 • Klicka på Återställ knappen vid bekräftelse fönstret.
  Reset approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

TopAvlägsna WinSnare från Firefox

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Mozilla Firefox och välj Tillägg ikonen (eller håll in och tryck Ctrl+Shift+A på ditt tangentbord).
  Select add-on
 • Gå igenom Tillägg samt Insticksmoduler, avlägsna allt relaterat till WinSnare och andra innehåll du inte känner till. Om du inte känner till tillägget och det inte är skapat av Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe så behöver du troligen inte detta.
  Remove add-on

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till WinSnare, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hörnet av Mozilla Firefox. Klicka på Hjälp knappen (frågetecknet).
  Help button
 • Välj “Starta om utan tillägg” i hjälpmenyn.
  Troubleshooting
 • Vid omstart, klicka på “Återställ”.
  Refresh firefox
 • Detta resulterar i att Mozilla startas om och alla ursprungsinställningar återkommer. Läs dock instruktionerna noga då önskat innehåll kan försvinna.
  Refresh firefox approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Hur man tar bort WinSnare från Microsoft Edge:Top

OBS: engelsk version av Microsoft Edge
 • Öppna Microsoft Edge och klicka på ”More actions” knappen (tre punkter i övre högra hörnet av skärmen), välj sedan ”setting” för inställningarna.
  Open settings
 • I fönstret med inställningarna väljer du sedan ”Choose what to clear” knappen för att välja vad som skall bort.
  Choose clear
 • Välj allt du vill ta bort och tryck på ”Clear” för att bekräfta borttagningen.
  Clear browsing data
 • Högerklicka på Start och välj enhetshanteraren.
  Open task manager
 • I processer-fliken, högerklicka på Microsoft Edge och välj Detaljer.
  Go to details
 • Inne i Detaljer, leta efter poster kallade Microsoft Edge, högerklicka på dom och välj ”end task” för att avsluta processen.
  End Edge task
Om denna metod inte fungerade för dig så kan du följa de avancerade stegen nedan. Se till att du backar upp din data innan du slutför dessa steg.  

TopAvlägsna WinSnare från Safari (Mac OS X)

 • Klicka på Safari menyn.
 • Välj Preferenser.
  Open preferences
 • Klicka på Tillägg fliken.
 • Klicka på Avinstallera knappen intill WinSnare. Ta bort allt suspekta innehåll du finner. Om du är osäker på om du behöver tillägget eller inte så kan du enkelt klicka på Aktivera rutan för att tillfälligt inaktivera dessa.
  Extensions
 • Starta om Safari.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till WinSnare, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Safari menyn vid det övre vänstra hörnet. Välj återställ Safari.
  Choose reset
 • Välj vilka val du vill återställa (oftast är alla förvalda redan) och klicka på återställ knappen.

  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Källa: https://www.2-viruses.com/remove-winsnare

Removal guides in other languages

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *