Webstart.me virus - Hur tar man bort

Webstart.me viruset är en sökmotorskapare som har ett väldigt distingerat utseende. Av den anledningen kan det vara svårt att mixa den med vanligare sökmotorer som endast erbjuder ett fåtal komponenter. En av dessa minimala sökmotorer är Stage.aboveresults.com och du kan se en tydlig skillnad mellan dessa två exempel. Skaparna av Webstart.me motoren lovar en passande startsida för alla webbläsare, en möjlighet att utforska internet med de stora sökmotorerna, använda integrerade appar och snabb tillgång till de mest populära hemsidorna genom att endast klicka på deras logotyp.

Dessutom har den här sökmotorn en version för telefoner: Mobile.webstart.me. De liknar varandra, men med mindre funktioner och knappar. Däremot tror vi inte att dessa sökmotorer kommer kunna skydda din internetupplevelse ordentligt från suspekta annonser och all annan sorts vilseledande material. Medan du använder en opålitlig sökleverantör kanske du behöver vänja dig vid att se reklam och bli omdirigerad till alla sorters hemsidors tack vare omdirigerande virus lik Touch.peak-serving.com.


Webstart.me virus

Infektionen Webstart.me kommer tillsättas som webbläsarens nya flikar och startsidor

Även fast din vanliga sökleverantör förblir densamma kommer Webstart.me infektionen fortfarande lyckas med att injicera sponsrat innehåll bland sökresultaten, genererade av respektabla plattformar som t.ex. Google. Detta är ett osäkert sätt att använda internet då dina sökresultat kommer blandas med länkar som sponsras av Webstart.me viruset. Detta skadeprogram (PII) relaterar till en sökmotorskapare vi tidigare utrett: Mybrowserhome.com.

De flesta av dessa är ganska okända och inriktar sig på asiatiska länder. Av den anledningen så kan dessa hemsidor inte bara vara skadliga, de kommer dessutom vara ytterst obegripliga om användaren inte kan japanska, koreanska eller andra asiatiska språk. Under installationen av det skurkaktiga webbläsartillägget Webstart.me får det tillåtelse att: ändra nya flikar, läsa historiken och visa meddelanden.


Webstart.me hijacker

Webstart.me viruset erkänner att det kommer visa skräddarsydda annonser som kommer att baseras på användarens aktiviteter online, mest besökta domäner, sökningar och liknande innehåll. En del sökmotorskapare kan ha mer värdefulla mål i sikte: personligt identifierbar information. Detta inkluderar användares namn, e-postadresser, telefonnummer, plats eller t.o.m. kontoinformation (PII). Om du bryr dig om din personliga information hoppas vi att du väljer ett lämpligt skydd för det.

Håll ett vakande öga på dina webbläsares inställningar då dessa kan indikera större problem. Om en okänd sökplattform stör dig, genomsök då ditt operativsystem med Reimage. Det kommer bekräfta eller neka det faktum att din enhet lider av olika skador, om det gör det kommer du att erbjudas att åtgärda detta.

Tips för att skydda sig mot skadeprogram

Var försiktig med att klicka på några slumpmässiga annonser som väldigt frekvent syns under internetanvändandet. Även legitima hemsidor kan vara äventyrade eller lurade till att lägga till skadlig reklam. Som försiktighetsåtgärd bör användare hålla avstånd från reklam online då många av dessa utvecklas till läskiga källor av skadeprogram. Kapare försöker att locka användare med lotterier, priser, undersökningar eller skrämsel som tekniska support bedrägerier. Av den anledningen bör användare neka reklam online som standard.

Om du är mer intresserad av att bli av med sökmotorskaparen på egen hand, då har vi förberett ett par manuella instruktioner, dessa hittar du i slutet av artikeln. Till sist bör du undvika potentiellt skadliga program (PUP:s) som kan distribueras via paket av gratisprogram. När du installerar ett program, se då till att du genomför installationen i avancerat läge och att inga andra program tillåts tillträde. Läs även villkoren då det anses vara ett klokt val. Om du struntar i detta kommer du inte känna till de ändringar som ett program eventuellt utför efter en installation.


Automatisk Malware verktyg för borttagning

Hämta Spyhunter för Malware upptäckt
(Win)

Notera: Spyhunter försök ger detektion av parasiten som Webstart Me Virus och hjälper till dess avlägsnande gratis. begränsad testversion finns tillgänglig, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Hämta Combo Cleaner för Malware upptäckt
(Mac)

Notera: Combo Cleaner försök ger detektion av parasiten som Webstart Me Virus och hjälper till dess avlägsnande gratis. begränsad testversion finns tillgänglig,

Manuell borttagning av Webstart.me viruset

Du tar bort Webstart.me virus genom att använda Windows Kontrollpanel

Många kapnings- och reklamprogram som Webstart.me virus installerar komponenter i form av Windowsprogram och annan mjukvara. Denna del av reklamvaran kan tas bort från Kontrollpanelen. För att få tillgång till den, gör följande.

 • Gå till Start->Kontrollpanelen (äldre windowsmodeller) eller tryck på Windowsknappen -> Sök och skriv Kontrollpanelen (Windows 8);
  Control panel
 • Välj Avinstallera Program;
  Programs and features
 • Gå igenom programlistan och välj program relaterad till Webstart.me virus .
  Remove toolbars
 • Tryck på knappen Avinstallera.
  Uninstall
 • I många fall så är Antimalwareprogram bättre på att upptäcka ”parasitfiler” relaterade till reklamvaran och därför rekommenderar jag att man installerar Reimage eller Spyhunter för att identifiera andra program som kan vara en del av infektionen på datorn.
  Scan with spyhunter

Denna metod kommer inte att ta bort samtliga webbläsartillägg och verktygsfält, så fortsätt därför till den andra delen av vår borttagningsguide.

Att ta bort Webstart.me virus från dina webbläsare

TopHur man avlägsnar Webstart.me virus från Google Chrome:

 • Klicka på de tre horisontella linjerna på Google Chrome och välj Fler verktyg->Tillägg
  Extensions
 • Välj allt skadligt innehåll och radera dessa.
  Remove extensions
 • Klicka på de tre horisontella linjerna på Google Chrome och välj Inställningar.
 • Välj Hantera sökleverantörer
  Manage search engines
 • Avlägsna onödiga sökleverantörer från listan
  Delete search engines
 • Gå tillbaka till inställningar. Vid Start väljer du Öppna blank sida (Du kan ta bort oönskade sidor även här).
 • Om din startsida var ändrad, klicka på Chrome menyn vid övre högra hörnet och välj Inställningar. Välj Öppna en särskild sida eller en grupp med sidor och klicka på Grupp med sidor.
  Set pages
 • Radera skadliga söksidor vid Start fönstret genom att klicka på “X” bredvid dessa.
 • Klicka på de tre horisontella linjerna vid Google Chrome och välj Inställningar och klicka på Hantera sökleverantörer.
  Delete start pages
 • Ta bort skadliga söksidor i en ny sökleverantörs sida.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Webstart.me virus, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på de tre horisontella linjerna på Google Chrome och välj Inställningar.
 • Skrolla ned till slutet av sidan och klicka på Återställ inställningar knappen.
  Resset settings
 • Klicka på Återställ knappen vid bekräftelse fönstret.
  Reset approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår, genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

TopHur man avlägsnar Webstart.me virus från Firefox:

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Mozilla Firefox och välj “Tillägg” ikonen (eller håll in och tryck Ctrl+Shift+A på ditt tangentbord).
  Select add-on
 • Gå igenom Tillägg samt Insticksmoduler, avlägsna allt relaterat till Webstart.me virus och andra innehåll du inte känner till. Om du inte känner till tillägget och det inte är skapat av Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe så behöver du troligen inte detta.it.
  Remove add-on
 • Om din startsida var ändrad, klicka på Firefox menyn vid övre högra hörnet, välj Inställningar-> Allmänt. Där väljer du den önskade startsidan och klickar sedan på Återställ.
  Restore default

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Webstart.me virus, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hörnet av Mozilla Firefox. Klicka på Hjälp knappen (frågetecknet).
  Help button
 • Välj “Starta om utan tillägg” i hjälpmenyn.
  Troubleshooting
 • Vid omstart, klicka på “Återställ”.
  Refresh firefox
 • Detta resulterar i att Mozilla startas om och alla ursprungsinställningar återkommer. Läs dock instruktionerna noga då önskat innehåll kan försvinna.
  Refresh firefox approve
(Valfritt) för äldre version:
 • Skriv in “about:config” addressfältet och tryck enter. Detta öppnar inställningssidan
  Abou config
 • Skriv in “Keyword.url” i sökfältet. Högerklicka och välj återställ.
  Reset Keyword.url
 • Skriv in “browser.search.defaultengine” i sökfältet. Högerklicka och välj återställ.
 • Skriv in “browser.search.selectedengine” i sökfältet. Högerklicka och välj återställ.
 • Sök efter “browser.newtab.url”. Högerklicka och välj återställ. Detta försökrar att söksidan inte öppnas i varje ny flik.
 • Om inställningar återgår igen och en genomsökning med ett anti-skadeprogram visar att datorn är ren: stäng ned Firefox, öppna filsökaren och skriv in %AppData% i addressfältet. Skriv in user.js i sökfältet. Om denna fil existerar, döp om den och starta om Firefox. Du kommer behöva repetera stegen ovan.
  Remove user.js

Om problemet kvarstår, genomsök din dator med ett anti-program för att identifiera skadliga innehåll.

TopHur man avlägsnar Webstart.me virus virus från Internet Explorer (äldre versioner):

 • Klicka på pilen till höger om addressfältet.
 • Gör följande: på IE8-9 välj Hantera sökleverantörer, på IE7 klicka på Ändra sökleverantör.
 • Ta bort Webstart.me virus från listan.

Hur man avlägsnar Webstart.me virus från IE 11:

 • Klicka på Inställningar (övre högra hörnet)->Hantera tillägg.

  Add-on
 • Gå igenom Verktyg och Tillägg. Ta bort allting relaterat till Webstart.me virus och andra innehåll som inte är skapta av Google, Microsoft, Yahoo, Oracle or Adobe.
  Disable add-ons
 • Välj Sökleverantörer.
  Set search engine
 • Om någon av dessa sökleverantörer inte är tillgängliga, klicka på “Hitta fler söklevenratörer” i nedre botten av skärmen och installera Google.
  Find search engines
 • Stäng ned inställningar.
 • Om din startsida var ändrad, klicka på Kugghjulet vid övre högra hörnet för att öppna Internet Explorer menyn, välj Inställningar och välj Allmänt. Skriv in den önskade startsidan du vill ha och klicka på OK.
  Restore home page

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Webstart.me virus, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Kugghjulet->Inställningar.
  Internet options
 • Välj Avancerat fliken och klicka på Återställ knappen.
  Reset settings
 • Välj “Radera personliga inställningar rutan och klicka på Återställ.
  Reset approve
 • Klicka på Stäng knappen vid bekräftelse fönstret och stäng sedan ned din sökmotor.
  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Hur man tar bort Webstart.me virus från Microsoft Edge:Top

OBS: engelsk version av Microsoft Edge
 • Öppna Microsoft Edge och klicka på ”More actions” knappen (tre punkter i övre högra hörnet av skärmen), välj sedan ”setting” för inställningarna.
  Open settings
 • I fönstret med inställningarna väljer du sedan ”Choose what to clear” knappen för att välja vad som skall bort.
  Choose clear
 • Välj allt du vill ta bort och tryck på ”Clear” för att bekräfta borttagningen.
  Clear browsing data
 • Högerklicka på Start och välj enhetshanteraren.
  Open task manager
 • I processer-fliken, högerklicka på Microsoft Edge och välj Detaljer.
  Go to details
 • Inne i Detaljer, leta efter poster kallade Microsoft Edge, högerklicka på dom och välj ”end task” för att avsluta processen.
  End Edge task
Om denna metod inte fungerade för dig så kan du följa de avancerade stegen nedan. Se till att du backar upp din data innan du slutför dessa steg.  

TopHur du tar bort Webstart.me virus från Safari:

Ta bort skadliga tillägg

 • Klicka på Safari-menyn på övre vänstra hörn. Klicka på Preferenser.
  Open preferences
 • Välj Tillägg och avinstallera Webstart.me virus och andra misstänksamma tillägg.
  Extensions
 • Om din första sida för webbläsaren har ändrats, klicka på Safari-menyn på övre vänstra hörn på skärmen. Välj preferenser och klicka på fliken Generellt. Skriv in valfritt URL för att välja din förstasida.
  Reset homepage

(Alternativt) Återställ dina webbläsares inställningar

Om du fortfarande upplever problem relaterad till Webstart.me virus, återställ till ursprungsinställningar.

 • Klicka på menyn på Safari i fönstrets övre vänstra hörn. Välj Återställ Safari…

  Choose reset
 • Välj vad du vill återställa (oftast är de valda i förväg) och klicka på knappen Återställ.
  Reset

Om du inte kan återställa dina webbläsarinställningar och problemet kvarstår, scanna ditt system med ett Antimalwareprogram.

Källa: https://www.2-viruses.com/remove-webstart-me-virus

Removal guides in other languages

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *