WebSearch.com Virus - Hur Tar Man Bort?

-
 0
Type: Sökmotorskapare
Andra namn: WebSearch.com hijacker
 

WebSearch.com virus är en webbläsarkapare som i hemlighet infiltrerar webbläsarna Internet Explorer, Mozilla Firefox och Google Chrome och försöker göra reklam för flera kommersiella webbplatser. Vanligtvis installerar datoranvändaren själv den här kaparen när de laddar hem andra program. Den kan buntas med kostnadsfria musikspelare, videoinspelare, PDF-skapare och en massa andra applikationer utan att tydligt avslöja det.

När den väl är inne, ersätter programmet din startsida och förvalda sökleverantör med WebSearch.com. Även om hemsidan, vid första anblick ser ut som en vanlig sökmotor, om du testar den, kommer du se att dess sökresultat är i huvudsak baserade på sponsrade webbplatser. Dessutom kan den lägga till ett antal annonser när du surfar och orsakar omdirigeringar till misstänksamma sidor. Som du vet, rekommenderas det inte att besöka okända sidor om du inte vill utsätta ditt system för risk för att bli infekterat. Av den här anledningen och eftersom den infiltreras utan användarens tillåtelse, anses WebSearch.com vara en tveksam sökmotor.

Vanligtvis är den här typen av webbplatser skapades för att tjäna pengar från affiliate marknadsföring och göra reklam för olika sponsrade sidor. Ytterligare, kan WebSearch.com virus försöka lägga till andra potentiellt oönskade program, såsom webbläsartillägg, plugins etc. Vanligtvis görs det reklam för dessa webbplatser när du installerar andra programvaror. Du borde aldrig tillåta den att ersätta din startsida till små kända sidor som WebSearch.com. Se till att välja anpassad eller avancerad installation, så du kan se alla försök till att ändra dina webbläsarinställningar eller installera ytterligare verktyg på din dator.

Om en av dina webbläsare redan blivit påverkad, ta bort WebSearch.com virus så fort som möjligt. Gå till Kontrollpanelen ->listan Lägg till/Ta bort program och avinstallera allt som är relaterat till den här domänen därifrån. Vissa versioner av den här kaparen installerar programvara som hindrar webbläsarinställningar från att ändras. För att identifiera dem kan scanning med Spyhunter eller annat betrott anti-sabotageprogram vara användbart. Sedan kan du avinstallera tillägget och återställa inställningarna i webbläsarna.

Hur man tar bort WebSearch.com virus från Internet Explorer (äldre versioner):

 1. Klicka på pilen till höger om sökfältet;
 2. Gör följande: på IE8-9 välj Hantera Sökleverantör, på IE7 klicka på Hantera Sökmotorer;
 3. Ta bort WebSearch.com från listan.

Hur man tar bort WebSearch.com virus från IE 11:

 1. Klicka på ikonen inställningar (överst till höger)->Hantera Tillägg;
 2. Välj Sökleverantörer;
 3. Ändra standardsökmotorna till Bing eller Google;
 4. Om någon av dessa sökleverantörer inte finns tillgängliga, följ ”Hitta fler sökleverantörer” i nedre delen av skärmen och installera Google.

Hur man tar bort WebSearch.com virus från Firefox:

 1. Skriv ”about:config”i adressfältet. Detta kommer öppna sidan med inställningar.
 2. Skriv ”keyword.url” i sökfältet. Högerklicka på den och radera den.
 3. Skriv ”browser.search.defaultengine” i sökfältet. Högerklicka på den och radera den
 4. Skriv “browser.search.selectedengine” i sökfältet. Högerklicka på den och radera den.
 5. Sök efter ”browser.newtab.url”. Högerklicka på den och radera den. Detta ser till att söksidan inte startar i varje ny flik.
 6. Om inställningarna återkommer och inget dyker upp vid scanning med anti-sabotageprogram: Stäng Firefox, öppna Utforskaren och skriv in %AppData%i adressfältet. Skriv in user.js i sökfältet. Döp om den här filen om den existerar och starta Firefox igen. Du kommer behöva repetera de ovanstående stegen igen.

Hur man tar bort WebSearch.com virus från Google Chrome:

 1. Klicka på ikonen som innehåller tre horisontella streck på webbläsarens verktygsfält.
 2. Välj inställningar.
 3. Välj Grunderna->Hantera sökmotorer.
 4. Radera onödiga sökmotorer från listan.
 5. Gå tillbaka till inställningar. Vid Start välj Öppna Startsidan (du kan också ta bort oönskade sidor från länken Grupp Med Sidor).
 6. Om din Ny Flik sida är kapad, måste du scanna med ett anti-sabotageprogram eller använda tillägget New Tab Redirect från Chrome Store.

Automatisk WebSearch.com virus verktyg för borttagning

 
 
Notera: Reimage försök ger detektion av parasiten som WebSearch.com Virus och hjälper till dess avlägsnande gratis. Du kan ta bort upptäckta filer, processer och poster registret själv eller köpa en full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure 

Liknande bilder

 
related image #1 from WebSearch.com virus
     
 

Om författaren

 
juni 6, 2014 08:46, juni 6, 2014 08:46
 
   
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *