Web Shield - Hur Tar Man Bort?

-
 0
Type: Reklamprogram
 

Web Shield är ett reklamprogram som är känt för att infiltrera datorer packeterad i flertalet gratisprogram utan användarens tillåtelse. Programmet hävdar att det skall förbättra din internetupplevelse, men sanningen är den att den endast söker information om användarens internetvanor och via det stöttar olika kommersiella hemsidor.

Web Shield påverkar alla de huvudsakliga sökmotorerna som Internet Explorer, Mozilla Firefox och Google Chrome. Väl inne så börjar det visa olika reklamer då du söker på internet, speciellt om du besöker internethandelssidor som t.ex. Amazon eller Ebay. Meddelandena innehåller erbjudanden med rabatter för olika varor som du nyligen har sökt efter. Även fast detta kan anses vara en ganska användbar tjänst så kommer du märka av att Web Shield är väldigt påträngande och stör din internetupplevelse. När reklamprogrammet väl installerats så kan det dessutom övervaka din internethistorik och internetsökningar. Genom att övervaka den här informationen så gör det intrång på ditt privatliv och det betyder endast att det kan involvera dig i olika marknadsrelaterade aktiviteter.

För att undvika Web Shield så bör du vara mer försiktig med dina nedladdningar från internet då programmet är känt för att följa med olika mediaspelare, PDF skapare m.m. En del av programmen som är kända för att installera det här reklamprogrammet är DVDX Player 3.2, Fast Free Converter, Yourube Downloader HD m.m. Se till att du alltid följer installationsstegen av nya nedladdningar för att se vad det är du accepterar innan du klickar på ”nästa”. Läsa igenom villkoren hjälper också att ta reda på vad exakt det är du installerar.

Ta bort Web Shield från din dator så snart du upptäckt det på din dator. Du behöver ta bort allt som relaterar till det här reklamprogrammet från Kontrollpanelen först och sedan återställa din sökmotors inställningar. Nedan förklaras det hur du gör detta.

Manuella borttagningsinstruktioner för Web Shield

Använda Kontrollpanalen för att ta Web Shield huvudsakliga komponenter och installatörer

 1. Gå till Kontrollpanalen. På Windows XP/ Vista/ 7 så öppnar du start-> kontrollpanelen-> Lägg till/ Ta bort Program eller Avinstallera. På WIndows 8 skriver du Kontrollpanelen i sökfältet, leta sedan efter Avinstallera ett program. Du kan behöva bekräfta att du är administratör i båda fallen.
 2. Leta sedan efter Web Shield och/ eller liknande innehåll i programlistan. Som standard så rekommenderas du att även ta bort Yontoo, WebCake, allt som är ”savings” eller ”coupon” relaterat. Genomsök datorn med ett anti-skadeprogram som t.ex. Reimage, SpyHunter eller Stopzilla vilket kan ge dig en god idé över vad det är som behöver tas bort dessutom.
 3. Stäng ned Kontrollpanelen.

Hur man tar bort Web Shield från Internet Explorer:

 1. Klicka på kugghjulet till höger om addressfältet. Sedan ”hantera tillägg”.
 2. Gå igenom Verktyg och Tillägg. Ta bort allting som är relaterat till Web Shield och innehåll som du inte vet har skapats av Google, Microsoft, Yahoo, Oracle eller Adobe.
 3. Stäng ned inställningarna.

Hur man tar bort Web Shield från Firefox :

 1. Skriv in “about:config” i addressfältet. Detta öppnar inställningarna.
 2. Gå igenom Tilläggslistan och ta bort allt som är Web Shield samt innehåll som du inte känner igen. Om du inte känner till tillägget och det inte är skapat av Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe så behöver du troligtvis inte det.
 3. Som en extra åtgärd så kan du återställa Firefox. Gå till Firefox-> Hjälp (hjälp i menyn för OSX användare)-> Felsökning och sedan Återställ Firefox.

Hur man tar bort Web Shield från Google Chrome:

 1. Skriv in chrome://extensions i adressfältet.
 2. Gå igenom tilläggslistan och ta bort program som du inte behöver, speciellt om de relaterar till Web Shield. Om du är osäker så kan du temporärt inaktivera dessa.
 3. Starta om Chrome.
 4. Som en extra åtgärd, skriv då in chrome://settings i adressfältet-> Avancerat-> skrolla ned till slutet av listan och välj Återställ inställningarna.

NOTERA:

Om du hittar ett tillägg som inte kan tas bort från din sökmotor så måste det antingen tas bort från Kontrollpanelen eller med ett anti-skadeprogram som t.ex. Reimage, SpyHunter, malwarebytes eller ett avinstallationsprogram som RevoUninstaller.

Automatisk Web Shield verktyg för borttagning

 
 
Notera: Reimage försök ger detektion av parasiten som Web Shield och hjälper till dess avlägsnande gratis. Du kan ta bort upptäckta filer, processer och poster registret själv eller köpa en full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure       
 

Om författaren

 
september 29, 2015 21:00, september 29, 2015 21:00
 
   
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *