Vurten ransomware - Hur tar man bort

Vurten ransomware är en farlig infektion som kan infektera din dator och låsa dina personliga filer. Som med de flesta ransomwares använder det en stark kryptering för att kryptera filerna och begära lösensumma.

Oftast kräver ransomware virus ett belopp på runt 1000 USD, men Vurten sticker ut där – du kommer att krävas på hela 10 000 USD, vilket är galet.

Om din dator infekteras med det här viruset kommer dina filer att låsas. Vänligen läs vidare i artikeln och ta del av våra instruktioner om hur du tar bort själva viruset och återställer dina låsta personliga filer.

Ransomware med filändelsen .improved

Varje ransomware använder någon form av filändelse som appliceras i slutet av de krypterade filerna. Om din dator infekteras med Vurten ransomware, då kommer alla dina personliga filer att låsas med filändelsen ”.improved” – det är ett enkelt sätt att identifiera vilket viruset som körs på din dator.


Vurten ransomware remove

Exempelvis – om du hade en fil vid namn ”image.jpg”, då kommer den filen döpas om till ”image.jpeg.improved” efter infektionen fått sitt fäste. Detta betyder även att du inte kommer kunna använda eller öppna filen på något sätt längre.

Om du inte har en aning om vart det kommer ifrån, då finns det ett flertal möjliga sätt att reflektera över. Först och främst så kan det följa med ett skräppost meddelande. Detta är en vanlig metod som används av IT-kriminella. Allt du behöver göra är att öppna den bifogade filen som finns i brevet för att infekteras. Oftast är dessa bifogade filer ett text- eller PDF dokument med någon form av information som är viktigt för användaren. Med det sagt, var alltid försiktig med att öppna Epost från skräppost mappen, samt se till att aldrig öppna filer som du inte är 100 % säker på är legitima.

Ett annat sätt som infektionen kan ta sig in i din dator på – det är via installation från andra virus som redan finns på din dator. En del datavirus kan hålla låg profil så att du inte ens vet om att de existerar. Av den anledningen rekommenderar vi att du alltid håller din dator säkrad med ett professionellt anti-skadeprogram. Om du inte har tillräckligt med kunskap gällande sådana program, då får du gärna ta en titt på vår Recensionssida.

När Vurten ransomware väl finns inuti datorn, då kommer det att omgående söka efter filer att kryptera. Det kommer lägga till filändelsen .improved i slutet av varje fil och även släppa en ”UNCRYPT.README.txt” fil på ditt skrivbord. Detta är hotbrevet och här kommer originaltexten:

Your entire network sensitive data was encrypted with our strong algorithm.

To recover your data send $10000 to the bitcoin address: 1Ln9RxSRuDqqFhCTuqBPBKRMeyhVhRaUG4

If you fo not send money within 7 days, payment will be increased double.

After payment you will receive decryption software.

Contact email: [email protected]

Vi har redan nämnt att skurkarna bakom det här viruset kräver en galen lösensumma – 10 000 USD. De vill även att du betalar detta i Bitcoins till nämnd adress inom 7 dagar efter infektionen och genom det får du eventuellt ett speciellt program som skall tillåta dig att dekryptera de skadade filerna.

Vi rekommenderar inte att du betalar lösensumman oavsett, även om dessa filer är väldigt viktiga för dig och du behöver dom nu. Det finns flera anledningar varför du bör låta bli:

Du vet inte om de ens har möjligheten att låsa upp filerna;

IT-kriminella kan bedra dig;

Du stöttar IT-kriminella genom att betala lösensumman.

Istället bör du leta efter andra alternativ som kan lösa ditt problem. Först och främst bör du eliminera Vurten viruset från din dator. Detta kan du göra genom att ladda ned och genomsöka din dator med Reimage eller SpyHunter. En av dessa verktyg bör omgående upptäcka och eliminera skadliga filer från din dator.

När viruset väl är borta kan du försöka låsa upp filerna. Tyvärr finns det inget kostnadsfritt dekrypteringsverktyg för .improved än. Allt du kan göra för att låsa upp filerna är att använda en backup kopia på din dator. Om du har en som inte är förstörd av viruset, vänligen följ du guiden här för att återfå dina filer.

Automatisk Malware verktyg för borttagning

Hämta Spyhunter för Malware upptäckt
(Win)

Notera: Spyhunter försök ger detektion av parasiten som Vurten Ransomware och hjälper till dess avlägsnande gratis. begränsad testversion finns tillgänglig, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Hämta Combo Cleaner för Malware upptäckt
(Mac)

Notera: Combo Cleaner försök ger detektion av parasiten som Vurten Ransomware och hjälper till dess avlägsnande gratis. begränsad testversion finns tillgänglig,

Källa: https://www.2-viruses.com/remove-vurten-ransomware

Removal guides in other languages

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *