VideoStripe - Hur tar man bort

VideoStripe är listad som ett reklamprogram tack vare dess flertalet skadliga utföranden på användarens dator. Väl installerad så kommer den visa flera olika reklamer på alla dina sökmotorer. Dessa reklamer är inte bara irriterande, utan även skadliga och därav bör du inte låta VideoStripe vara installerad på datorn.

Detta skadeprogram sprids packeterad med andra gratisporgram som kan installeras på användares datorer utan att de vet om det, och endast märker av det först när det är försent. Dock är det inte svårt att uppmärksamma detta då det väl händer, då reklamerna oftast är märkta med ”Ads by VideoStripe” eller ”Brought to you by VideoStripe”. Om du märkt av något av detta på din dator så är du garanterat infekterad och bör ta tag i problemet.

VideoStripe kan tas bort antingen manuellt eller automatiskt. Om du inte har någon tidigare erfarenhet med att ta bort infektioner från Internet så rekommenderas det automatiska alternativet. Det är mycket enklare samt snabbare. Ladda enkelt ned ett pålitligt anti-skadeprogram som t.ex. Reimage, SpyHunter eller Malwarebytes och genomsök datorn med det. Det kommer att automatiskt hitta samt ta bort hotet på nolltid. Dessutom så skyddar det din dator framåt i tiden mot liknande infektioner, så det är värt att ha ett sådant verktyg installerat.

Vill du dock av någon anledning ta bort VideoStripe manuellt utan något extra anti-skadeprogram så går det med. Den processen kräver lite mer specifik kunskap och därav har vi skapat steg-för-steg instruktioner som finns angivna i slutet av artikeln, ta gärna en titt. Om du följer alla stegen noggrant så kommer du kunna eliminera hotet för gott.

Ifall du har några frågor relaterat till den här artikeln så var god ställ dessa i kommentarsfältet nedan. Vi kommer göra vårt yttersta för att besvara dig. Om du vill lära dig mer om VideoStripe reklamprogram så fortsätt gärna läs.

Om VideoStripe reklamprogram

Även fast applikationen lovar användare att den kommer ge dessa tillgång till en stor databas med filmer och möjligheten att se dessa gratis så är det inte sant. Istället för gratis filmer så kommer du få flera olika irriterande reklamer. Dessa reklamer kan visas i alla former, som t.ex. pop-ups (reklamrutor som hoppar upp på måfå), pop-under (som föregående fast reklamrutorna lägger sig i aktivitetsfältet istället), textreklam, reklampelare m.m. Ett nytt fönster eller flik med reklam kan också dyka upp. Dessa dyker upp helt på måfå, till och från, vilket är väldigt irriterande. Oftast innehåller dessa pop-ups kommersiella erbjudanden som t.ex. erbjuder dig att köpa någonting för attraktiva priser. Även fast dessa ser väldigt attraktiva ut så bör du inte klicka på dessa, då de oftast är falska och endast ett trick för att fånga din uppmärksamhet och få dig att klicka på en av dom, vilket vi inte rekommenderar att du gör. Skulle du ändå klicka på en av dessa reklamlänkar från VideoStripe så kommer du direkt att bli omdirigerad till en annan hemsida som kan vara ägd av kriminella inom internetvärlden som t.ex. kapare eller bedragare. På så sätt kan din dator bli infekterad eller så kan du t.o.m. bli bedragen och förlora dina pengar.

VideoStripe

Reklamprogrammet fungerar som ett tillägg till din sökmotor och kan läggas till hos alla de mest populära sökmotorerna, som t.ex. Google Chrome, Mozilla Firefox, Internet Explorer samt även Safari. VideoStripe kan beskrivas som ett reklamnätverk för kriminella inom internetvärlden. Eftersom dessa är blockerade från legitima reklamnätverk så använder de reklamprogram som dessa för att stötta deras hemsidor och dirigera trafik till dessa. Med det sagt, har du VideoStripe installerad på din dator så kan kriminella inom internetvärlden nå dig dagligen via din sökmotor och detta är väldigt farligt.

En annan oönskad egenskap hos VideoStripe är dess insamlande av information. Väl installerad så kommer den samla in olika informationer om dina internetvanot, som t.ex. din internethistorik, internetsökningar, mest besäkta hemsidor samt öven din IP-address och email-address. Informationen skickas sedan till tredjeparter som med informationen hämtad formar om sina reklamer och gör dessa ännu mer relevanta samt attraktiva för just dig, på så sätt ökar chansen att just du klickar på dessa. Detta är huvudmålet för VideoStripe då dess skapare tjänar pengar för varje klickning du utför hos dom.

VideoStripe spridningsmetoder

Du kan infekteras med VideoStripe genom att enkelt ladda ned samt installera ett gratisprogram från en opålitlig hemsida. T.ex. om du skulle ladda ned samt installera en mediaspelare eller ett nedladdningsprogram, så finns det en risk att VideoStripe installeras bredvid utan att du vet om detta. För att undvika det så krävs det att du är väldigt noggrann under installationen av gratisprogram. Hoppa aldrig över några steg och kika alltid efter tillägg eller avancerade tillval. Detta tillåter dig att se alla möjliga val och utföra ändringar. Läsa igenom villkoren anses också vara klokt. Om det nu redan är försent och din dator redan är infekterad, vänta inte utan ta de nödvändiga stegen och eliminera detta skadeprogram.


Automatisk Malware verktyg för borttagning

Hämta Spyhunter för Malware upptäckt
(Win)

Notera: Spyhunter försök ger detektion av parasiten som Videostripe och hjälper till dess avlägsnande gratis. begränsad testversion finns tillgänglig, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Hämta Combo Cleaner för Malware upptäckt
(Mac)

Notera: Combo Cleaner försök ger detektion av parasiten som Videostripe och hjälper till dess avlägsnande gratis. begränsad testversion finns tillgänglig,

Manuell borttagning av VideoStripe reklamer

Du tar bort VideoStripe genom att använda Windows Kontrollpanel

Många kapnings- och reklamprogram som VideoStripe installerar komponenter i form av Windowsprogram och annan mjukvara. Denna del av reklamvaran kan tas bort från Kontrollpanelen. För att få tillgång till den, gör följande.

 • Gå till Start->Kontrollpanelen (äldre windowsmodeller) eller tryck på Windowsknappen -> Sök och skriv Kontrollpanelen (Windows 8);
  Control panel
 • Välj Avinstallera Program;
  Programs and features
 • Gå igenom programlistan och välj program relaterad till VideoStripe .
  Remove toolbars
 • Tryck på knappen Avinstallera.
  Uninstall
 • I många fall så är Antimalwareprogram bättre på att upptäcka ”parasitfiler” relaterade till reklamvaran och därför rekommenderar jag att man installerar Reimage eller Spyhunter för att identifiera andra program som kan vara en del av infektionen på datorn.
  Scan with spyhunter

Denna metod kommer inte att ta bort samtliga webbläsartillägg och verktygsfält, så fortsätt därför till den andra delen av vår borttagningsguide.

Att ta bort VideoStripe från dina webbläsare

TopAvlägsna skadligt innehåll från Internet Explorer

 • Tryck på Kugghjulet->Hantera tillägg.
  Add-on
 • Gå igenom Verktyg och Tillägg. Ta bort allting relaterat till VideoStripe och andra innehåll som inte är skapta av Google, Microsoft, Yahoo, Oracle or Adobe.
  Disable add-ons
 • Stäng ned inställningar.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till VideoStripe, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Tryck på Kugghjulet->Inställningar.
  Internet options
 • Välj Avancerat fliken och klicka på Återställ knappen.
  Reset settings
 • Välj “Radera personliga inställningar rutan och klicka på Återställ.
  Reset approve
 • Klicka på Stäng knappen vid bekräftelse fönstret och stäng sedan ned din sökmotor.
  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

TopAvlägsna VideoStripe från Chrome

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Google Chrome. Välj Inställningar.
  Open settings
 • Klicka på Hantera tillägg vid vänstra menyfältet.
 • Gå igenom tilläggs-listan och ta bort program du inte behöver. Speciellt de med relaterande namn till VideoStripe. Klicka på papperskorgen bredvid VideoStripe eller andra tillägg du vill ta bort.
  Remove extensions
 • Tryck på Ta bort knappen vid bekräftelse fönstret.
  Remove approve
 • Om du är osäker så kan du inaktivera dessa tillfälligt.
  Disable extension
 • Starta om Chrome.

(Ytterliggare åtgärd) Återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till VideoStripe, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Google Chrome’s meny knapp (de tre horisontella linjerna) och välj Inställningar.
  Open settings
 • Skrolla ned till slutet av sidan och klicka på Återställ inställningar knappen.
  Reset settings
 • Klicka på Återställ knappen vid bekräftelse fönstret.
  Reset approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

TopAvlägsna VideoStripe från Firefox

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Mozilla Firefox och välj Tillägg ikonen (eller håll in och tryck Ctrl+Shift+A på ditt tangentbord).
  Select add-on
 • Gå igenom Tillägg samt Insticksmoduler, avlägsna allt relaterat till VideoStripe och andra innehåll du inte känner till. Om du inte känner till tillägget och det inte är skapat av Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe så behöver du troligen inte detta.
  Remove add-on

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till VideoStripe, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hörnet av Mozilla Firefox. Klicka på Hjälp knappen (frågetecknet).
  Help button
 • Välj “Starta om utan tillägg” i hjälpmenyn.
  Troubleshooting
 • Vid omstart, klicka på “Återställ”.
  Refresh firefox
 • Detta resulterar i att Mozilla startas om och alla ursprungsinställningar återkommer. Läs dock instruktionerna noga då önskat innehåll kan försvinna.
  Refresh firefox approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Hur man tar bort VideoStripe från Microsoft Edge:Top

OBS: engelsk version av Microsoft Edge
 • Öppna Microsoft Edge och klicka på ”More actions” knappen (tre punkter i övre högra hörnet av skärmen), välj sedan ”setting” för inställningarna.
  Open settings
 • I fönstret med inställningarna väljer du sedan ”Choose what to clear” knappen för att välja vad som skall bort.
  Choose clear
 • Välj allt du vill ta bort och tryck på ”Clear” för att bekräfta borttagningen.
  Clear browsing data
 • Högerklicka på Start och välj enhetshanteraren.
  Open task manager
 • I processer-fliken, högerklicka på Microsoft Edge och välj Detaljer.
  Go to details
 • Inne i Detaljer, leta efter poster kallade Microsoft Edge, högerklicka på dom och välj ”end task” för att avsluta processen.
  End Edge task
Om denna metod inte fungerade för dig så kan du följa de avancerade stegen nedan. Se till att du backar upp din data innan du slutför dessa steg.  

TopAvlägsna VideoStripe från Safari (Mac OS X)

 • Klicka på Safari menyn.
 • Välj Preferenser.
  Open preferences
 • Klicka på Tillägg fliken.
 • Klicka på Avinstallera knappen intill VideoStripe. Ta bort allt suspekta innehåll du finner. Om du är osäker på om du behöver tillägget eller inte så kan du enkelt klicka på Aktivera rutan för att tillfälligt inaktivera dessa.
  Extensions
 • Starta om Safari.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till VideoStripe, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Safari menyn vid det övre vänstra hörnet. Välj återställ Safari.
  Choose reset
 • Välj vilka val du vill återställa (oftast är alla förvalda redan) och klicka på återställ knappen.

  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Källa: https://www.2-viruses.com/remove-videostripe

Removal guides in other languages

2 responses to “VideoStripe

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *