Ukash Virus - Hur tar man bort

Ukash Virus

Ukash Virus är en aggressiv grupp av ransomware bluffmakare som försöker lura pengar från dig. Det är ett väldigt övertygande virus eftersom den använder sig utav varningsmeddelanden som ser ut som om de är ifrån en officiell myndighet, t.ex din regionala eller nationella polis. Den låser din dator helt och hållet så att det enda du kan göra är att se detta meddelande. För att låsa upp datorn måste man betala en avgift. Detta är så klart en bluff och att betala avgiften kommer inte ändra på någonting. Myndigheterna varierar från polisen till upphovsrätt. Dock är meddelandena och designen i många fall liknande eller till och med delade mellan versionerna och det finns små unika detaljer.

Det här ransomware kallas för Ukash Virus och kräver betalning. Avgifterna är betalda genom ett förköps system som heter Ukash. Inga officiella institutioner skulle fråga efter betalningar via ett sådant system, därför bekräftar det inte bara att det inte är en riktig varning utan också att det är ett virus som används av bluffmakare. Man bör veta att Ukash betalningssystem är fullkomligt lagligt och accepterat i många europeiska länder, Kanada och Australien. I början av 2013 började detta ransomware också attackera Sydamerikanska sidor. De senaste tillskotten inkluderar Bolivia och Argentina.

Vanligtvis installeras Ukash Virus när du besöker infekterade webbplatser eller webbplatser som visar skadliga annonser. I de flesta fall är ägarna av webbplatsen inte medvetna om sabotageprogrammen på sina sidor. Riskerna ökar om du kör sårbara Java eller Flash versioner. Därför är det omöjligt att veta vilka sidor som är säkra eller farliga utan ett bra antivirus skydd. Dessutom kan Ukash Virus installeras via internet maskar, torrent nedladdningar eller email spam. 

Det största problemet är att Ukash Virus kommer i flera olika varianter och inte ett tillvägagångssätt kommer vara lyckat i alla fallen.

 

Speciella instruktioner för borttagning av Ukash Virus

Om du har tillgång till flera konton på en infekterad PC, borde du scanna hela PCn med anti-sabotageprogram t.ex . Detta är det absolut enklaste sättet att ta bort parasiter. Formatera om datorn kan också vara ett alternativ. Men om du inte kan göra något av dessa finns det flera andra strategier. För att avgöra vilken som passar borde du göra följande:

 1. Starta om;
 2. Tryck F8;
 3. Välj mellan felsäkra lägen i följande ordning: felsäkert läge, felsäkert läge med nätverk och felsäkert läge med kommandotolk.
 4. Beroende på resultaten använd följande guider:

Dem som tillåter start med felsäkert läge eller felsäkert läge med nätverk (Malex/Reveton)

 1. Starta om datorn. Tryck F8 under uppstarten. 
 2. Välj felsäkert läge eller felsäkert läge med nätverk.
 3. Starta MSconfig
 4. Inaktivera uppstarts föremål som rundll32, starta vilken applikation som helst från Application Data. Notera att dessa är typiska platser för Ukash Virus men vissa andra kan också användas. 
 5. Starta om ditt system en gång till.
 6. Scanna med https://www.2-viruses.com/downloads/spyhunter-i.exe för att identifiera filer från Ukash Virus och ta bort dem.

Video på den här sortens ransomware:

Versioner som tillåter start med felsäkert läge med kommandotolk

 1. Gimemo och Epubb trojaner ligger bakom denna version av Ukash Virus. Den här versionen är svårare att ta bort. 
 2. Starta om PC i felsäkert läge med kommandotolk.
 3. Kör Regedit
 4. Leta efter inlägg från WinLogon. Skriv ner alla filer som den refererar till som inte är explorer.exe eller tomma.
 5. Leta efter Ukash Virus filer på registret och ta bort registernycklar som refererar till filerna.
 6. Försök att starta om och scanna med Spyhunter.
 7. Om detta misslyckas, försök återställa systemet med felsäkert läge med kommandotolk (rstrui.exe).

Ukash Virus som inaktiverat alla felsäkra lägen

Vissa versioner av Ukash Virus inaktiverar alla felsäkra lägen, men lämnar ett litet mellanrum som du kan använda för att köra anti-sabotageprogram. Gör följande: 

 1. Starta om normalt
 2. Start->Kör
 3. Ange: http://2-viruses.com/downloads/spyhunter-i.exe . Om sabotageprogram laddas tryck bara en gång på ALT + TAB och försätt att ange raden. Tryck Enter.
 4. Tryck ALT + TAB och redan R några gånger. Ukash Virus processen borde vara besegrad nu.

Här är en video som redogör detta tillvägagångssätt:

 

Hitman Pro USB skiva

 

Till sist borde du scanna din PC med bootbar USB eller DVD skiva. De borde kunna ta bort alla versioner av Ukash Virus, dock kommer det inte fungerar om din hårddisk är krypterad. 

 

För detta rekommenderar vi Hitman Pro Kickstarter USB

 1. Ladda ner Hitman Pro på en infekterad PC.
 2. Kör Hitman och be om att skapa Kickstarter USB (alternativ på inledande skärmen).
 3. När USB är klar, starta om den infekterade PCn med ansluten USB och tryck DEL.
 4. Välj USB som främsta bootbara  enhet.
 5. Starta om normalt.
 6. Kör Hitman Pro och https://www.2-viruses.com/downloads/spyhunter-i.exe . En av dessa program borde upptäcka och ta bort sabotageprogram från din PC.

Automatisk Malware verktyg för borttagning

Hämta Spyhunter för Malware upptäckt
(Win)

Notera: Spyhunter försök ger detektion av parasiten som Ukash Virus och hjälper till dess avlägsnande gratis. begränsad testversion finns tillgänglig, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Hämta Combo Cleaner för Malware upptäckt
(Mac)

Notera: Combo Cleaner försök ger detektion av parasiten som Ukash Virus och hjälper till dess avlägsnande gratis. begränsad testversion finns tillgänglig,

Manuell borttagning av Ukash Virus

Källa: https://www.2-viruses.com/remove-ukash-virus

Removal guides in other languages

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *