Tuvaro Toolbar - Hur tar man bort

Tuvaro Toolbar

Tuvaro är en mindre sökmotor som främjas med hjälp av flera verktygsfält och sök-kapningar. Den installeras tillsammans med olika programpaket, gratis- eller spridprogram t.ex. Vplay. Dessutom användes själva sökmotorn (tuvaro.com) av andra kaparfamiljer på affiliate-nivå. Sökmotorn får pengar från annonserna och betalar svindlarna för att kapa din webbläsare.

Tuvaro Toolbar anses inte vara ett sabotageprogram, dock är den definitivt en oönskad applikation. Alla andra kapare som använder Tuvaro anses dock vara skadliga. Jag rekommenderar att bara använda etablerade sökmotorer och om det skapas ett verktygsfält för kapning, är den både värdelös och potentiellt farlig.

Du kan undvika att installera program som Tuvaro Toolbar om du är uppmärksam under nedladdning och installation av applikationer från nätet. Vid ett av de sista stegen på installationer kan du avmarkera det du inte vill ska installeras på din dator. Hoppa aldrig över detta steg och se till att du bara laddar ner pålitliga applikationer. Det enklaste steget för att göra detta är att gå till Start -> Kontrollpanelen, klicka på ”Avinstallera ett program” på programdelen. Leta efter något som är relaterat till Tuvaro Toolbar på programlistan och klicka på Avinstallera/ändra bredvid den. Beroende på vilken webbläsare du använder följ instruktionerna nedan:

För IE:

 1. Öppna IE och gå till ”verktyg” -> ”Hantera tillägg”
 2. Välj ”Verktygsfält och tillägg” och avinstallera allt från listan som är relaterat till Tuvaro.
 3. Välj ”Sökleverantörer”-> Välj sökmotorn du använde innan och gör den till din standard sökleverantör. Ytterligare, klicka på ”Inaktivera förslag” vid sökförslag för att inaktivera den.
 4. Gå till ”Verktyg”->”Internet-alternativ” och välj fliken ”Allmänt”. Klicka på ”använd standard” eller ange en egen hemsida, som google.com eller något annat. Klicka till sist på ”OK” för att spara ändringarna.

För Mozilla Firefox:

 1. Öppna Mozilla Firefox, gå till ”Verktyg”->”Tillägg”
 2. Välj fliken ”tillägg” -> Tuvaro och klicka ”Ta bort”
 3. Gå till ”verktyg” -> ”inställningar”. Återställ till sist Startsidan vid start eller ändra den till google.com
 4. För att göra detta ange about:config
 5. Leta efter relaterade inställningar och ta bort dem

För Google Chrome:

 1. Klicka på ikonen ”Anpassa och kontrollera Google Chrome” och välj ”Inställningar”.
 2. Välj fliken ”Grunderna” och ändra Google Chromes startsida till google.com eller någon annan sida och klicka sedan på knappen ”Hantera sökmotorer”.
 3. Välj ”Google” och gör den till din standard sökmotor

I vissa fall kommer Tuvaro installera ytterligare programvara som förhindrar webbläsarens inställningar från att ändras. Kör därför alltid en full scanning av systemet med ett betrott anti-spionprogram som till exempel Spyhunter. Den borde hjälpa till att identifiera andra oönskade program från Tuvaro.

Automatisk Malware verktyg för borttagning

Hämta Spyhunter för Malware upptäckt
(Win)

Notera: Spyhunter försök ger detektion av parasiten som Tuvaro Toolbar och hjälper till dess avlägsnande gratis. begränsad testversion finns tillgänglig, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Hämta Combo Cleaner för Malware upptäckt
(Mac)

Notera: Combo Cleaner försök ger detektion av parasiten som Tuvaro Toolbar och hjälper till dess avlägsnande gratis. begränsad testversion finns tillgänglig,

Manuell borttagning av Tuvaro Toolbar

Källa: https://www.2-viruses.com/remove-tuvaro-toolbar

Removal guides in other languages

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *