Trovigo.com virus - Hur tar man bort

Trovigo.com virus

Trovigo.com virus är en webbläsarkapare som installeras på slumpvalda datorer tillsammans med andra programvaror. Vanligtvis märker inte datoranvändare när den tar sig in i deras system, då programmet använder sig av vilseledande tekniker och försöker gömma sig själv innan installationen är färdig. När den väl är inne i systemet ändrar applikationen dina webbläsarinställningar och ersätter din förvalda sökleverantör och startsida.

Om du tittar på hemsidan Trovigo.com ser den precis ut som många andra söksidor. Men söker du med den kommer du inse att resultaten innehåller massor av sponsrade webbplatser. Skaparna av Trovigo.com virus får betalt för att göra reklam för dessa sidor och generera mer trafik till dem. Det värsta är att sökmotorn ”blandar” betalda och kostnadsfria sökresultat med varandra vilket inte är ett fullkomligt ärligt tillvägagångssätt. Den visar heller inte företaget som står bakom sökmotorn. Dessutom tar den kontroll över slumpmässiga webbläsare utan att fråga om tillåtelse och stör användare när de surfar.  

Även om det inte finns information om företaget på Trovigos kaparsida, är själva domänen registrerad under ett före detta underföretag till Conduit (Client Connect LTD David Alfasi). Conduit köptes nyligen upp och är kända för att skapa kapare.

Flera applikationer som man vet har Trovigo.com virus i installationen är 1ClickDownlaod, FBPhotoZoom, Superfish, Yontoo, m.m. När du laddar ner sådana program kan kaparen enkelt lägga till sig själv i Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome eller alla dessa webbläsare på samma gång. Det bästa sättet att undvika detta är att vara mer uppmärksam när man laddar ner kostnadsfri programvara till datorn. Följ installationsstegen och kontrollera noggrant de redan i markerade rutorna. Avmarkera dem som antyder på att ändra din startsida, sökleverantör eller installera ytterligare programvara som du inte känner till. 

Om din webbläsare redan blivit kapad, ta bort Trovigo.com virus så fort som möjligt. Gå till Kontrollpanelen -> Lägg till och Ta bort program och avinstallera den därifrån. Det rekommenderas att avinstallera ALLA program som lagts till på samma datum som när problemen uppstod. Vissa versioner av det här viruset installerar programvara som blockerar webbläsarinställningar från att kunna ändras. För att identifiera kan scanning med Spyhunter eller annan betrodd anti-spionprogram vara hjälpsamt. Avinstallera sedan tillägen och återställ inställningarna i webbläsaren.

Hur man tar bort Trovigo.com virus virus från Internet Explorer:

 1. Klicka på pilen till höger om sökfältet
 2. Gör följande: på IE8-9 välj Hantera Sökleverantör, på IE7 klicka på Hantera Sökmotorer
 3. Ta bort Trovigo.com virus från listan

Hur man tar bort Trovigo.com virus virus från Firefox:

 1. Skriv ”about:config” i adressfältet. Detta kommer öppna sidan med inställningar.
 2. Skriv ”keyword.url” i sökfältet. Högerklicka på den och radera den.
 3. Skriv ”browser.search.defaultengine” i sökfältet. Högerklicka på den och radera den
 4. Skriv “browser.search.selectedengine” i sökfältet. Högerklicka på den och radera den.
 5. Sök efter ”browser.newtab.url”. Högerklicka på den och radera den. Detta ser till att söksidan inte startar i varje ny flik.
 6. Om inställningarna återkommer och inget dyker upp vid scanning med anti-sabotageprogram: Stäng Firefox, öppna Utforskaren och skriv in %AppData% i adressfältet. Skriv in user.js i sökfältet. Döp om den här filen om den existerar och starta Firefox igen. Du kommer behöva repetera de ovanstående stegen igen.

Hur man tar bort Trovigo.com virus virus från Google Chrome:

 1. Klicka på ikonen som innehåller tre horisontella streck på webbläsarens verktygsfält
 2. Välj inställningar
 3. Välj Grunderna->Hantera sökmotorer
 4. Radera onödiga sökmotorer från listan
 5. Gå tillbaka till inställningar. Vid start välj Öppna Startsidan (du kan också ta bort oönskade sidor från länken Grupp Med Sidor)

Automatisk Malware verktyg för borttagning

Hämta Spyhunter för Malware upptäckt
(Win)

Notera: Spyhunter försök ger detektion av parasiten som Trovigo Com Virus och hjälper till dess avlägsnande gratis. begränsad testversion finns tillgänglig, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Hämta Combo Cleaner för Malware upptäckt
(Mac)

Notera: Combo Cleaner försök ger detektion av parasiten som Trovigo Com Virus och hjälper till dess avlägsnande gratis. begränsad testversion finns tillgänglig,

Källa: https://www.2-viruses.com/remove-trovigo-com-virus

Removal guides in other languages

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *