TopBuyer - Hur Tar Man Bort?

-
 0
Type: Reklamprogram
Andra namn: TopBuyer virus
 

TopBuyer är en till applikation som klassas som ett annonsprogram och ett PUP (potentiellt oönskat program, eng: potentially unwanted program) av cyber säkerhetsspecialister, pågrund av flera skadliga handlingar som den utför. Den definieras som ett mäktigt verktyg som kan spara dig både tid och pengar när du handlar på nätet, genom att den förser dig med olika kuponger, kap och kommersiella erbjudanden när du surfar på Internet. Den fungerar också som en prisjämförare – den kommer visa dig olika erbjudanden med de bästa priserna och jämföra olika butiker. Dessutom är TopBuyer en helt gratis applikation som kan installeras på din dator, på bara några sekunder. Låter för bra för att vara sant, eller hur? Verkligheten ser lite annorlunda ut. Eftersom TopBuyer är helt kostnadsfri att använda, tjänar TopBuyers ägare pengar från tredje parter som betalar dem för att kunna få göra reklam på deras reklamplattform. Detta betyder att TopBuyer är en annons-stödjande plattform som är en mellanhand mellan användare och annonsör. Problemet med den här applikationen är att den inte kontrollerar eller ser över vem som vill göra reklam på deras nätverk. Detta betyder att många cyberkriminella har tillgång till att göra reklam för deras produkter eller tjänster genom detta nätverk. Det är därför vi inte rekommenderar att klicka på någon av dessa annonser. Om du gör detta, kommer du omedelbart bli omdirigerad till tredje part sidor som kan vara infekterade av cyberkriminella och kan skada din dator eller din integritet. Som du förstår, kommer TopBuyer varken spara dig tid eller pengar, eftersom de flesta annonser är falska eller till och med skadliga. Dessutom är dessa annonser riktigt irriterande och kommer störa ditt surfande varje gång du sätter på din PC. Annonserna kan visas i form av pop-up, pop-under, i-text eller banner annonser.

TopBuyer

TopBuyer är ett webbläsartilägg som kan läggas till i de flesta populära webbläsare, såsom Google Chrome, Mozilla Firefox eller Internet Explorer. Den finns bara tillgänglig på Windows, så Mac användare kan för tillfället pusta ut. Om du besöker deras officiella webbplats www.topbuyer.info, kommer du se att det inte finns någon giltig kontaktinformation. Detta betyder att ingen kan hållas ansvarig för vad som kan hända tack vare dessa annonser. En annan oönskad egenskap som TopBuyer har, är faktumet att den samlar på din personliga information, såsom surfhistorik, IP adresser, mest besökta sidorna eller sökförfrågningar och för dem vidare till tredje parter, de kommer sedan att justera sina annonser i enlighet med den givna informationen och se till att de blir mer relevanta och attraktiva för dig baserat på dina surfvanor. TopBuyers huvudsyfte är att få dig att klicka på annonserna, eftersom de tjänar pengar på att generera webbtrafik och samla på potentiella kunder. Även om den officiellt inte är ett farligt virus som kan orsaka mycket skada, så borde du vara medveten om vilka hot som den kan medföra och därmed ta bort applikationen från din dator så fort som möjligt.

Som du kan se finns det ingen nedladdnings knapp på den officiella webbplatsen. Detta leder till att användarna blir förvirrade om hur den här applikationen installeras på datorer. Det är enkelt – TopBuyer reser runt på Internet med hjälp av olika buntar som kommer tillsammans med kostnadsfria programvaror eller spam e-post. T.ex när du laddar hem och installerar en kostnadsfria applikationen, kan det finnas en chans att denna oönskade applikationen kommer installeras tillsammans med den, utan att du ens varit medveten om det. För att undvika att detta sker, borde du vara mer uppmärksam under installationsstegen av gratisprogram som du laddat ner från misstänksamma sidor (det är bättre att inte ladda ner något allt från sidor du inte kan lita på, men ibland har du inget annat val). Hoppa inte över några steg (klicka inte bara på ”nästa” och ”acceptera” knapparna innan du läst igenom allt först) och välj alltid Anpassad eller Avancerad installation. Detta kommer tillåta dig att se alla tillgängliga alternativ och göra ändringar. Om du har tid, är det en bra idé att läsa igenom villkoren och integritets policyn, eftersom du kan hitta mycket värdefull information där också. Under installationsprocessen är det bra att leta efter redan i markerade kryssrutor. Oftast är de väldigt små så att man knappt kan se dem, så kolla noga! Kryssrutorna har markerats i förväg så att du ger tillåtelse till applikationen att installera ytterligare oönskade applikationer, såvida du inte avmarkerar dem. Om du ser att ytterligare programvara håller på att installeras och du är inte helt säker på om den är bra eller ej, så är det bäst om du inte installerar den alls. Om det redan är försent och din dator redan är infekterad så finns sätt att bli av med TopBuyer. Det enklaste sättet är att ladda ner ett pålitligt anti-sabotageprogram såsom Spyhunter eller malwarebytes och scanna din dator med den. Den kommer upptäcka och ta bort viruset automatiskt. Dessutom kommer den skydda din dator från liknande hot i framtiden. Om du inte vill ladda ner ytterligare antivirusprogram, kan du även göra detta helt själv. För att ta bort den manuellt, följ bara vår steg-för-steg borttagnings guide för TopBuyer nedanför.Automatisk TopBuyer verktyg för borttagning

 
 
Notera: Reimage försök ger detektion av parasiten som TopBuyer och hjälper till dess avlägsnande gratis. Du kan ta bort upptäckta filer, processer och poster registret själv eller köpa en full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Hur du får bort TopBuyer virus

Du tar bort TopBuyer virus genom att använda Windows Kontrollpanel

Många kapnings- och reklamprogram som TopBuyer installerar komponenter i form av Windowsprogram och annan mjukvara. Denna del av reklamvaran kan tas bort från Kontrollpanelen. För att få tillgång till den, gör följande.

 • Gå till Start->Kontrollpanelen (äldre windowsmodeller) eller tryck på Windowsknappen -> Sök och skriv Kontrollpanelen (Windows 8);
  Control panel
 • Välj Avinstallera Program;
  Programs and features
 • Gå igenom programlistan och välj program relaterad till TopBuyer virus .
  Remove toolbars
 • Tryck på knappen Avinstallera.
  Uninstall
 • I många fall så är Antimalwareprogram bättre på att upptäcka ”parasitfiler” relaterade till reklamvaran och därför rekommenderar jag att man installerar Reimage eller Spyhunter för att identifiera andra program som kan vara en del av infektionen på datorn.
  Scan with spyhunter

Denna metod kommer inte att ta bort samtliga webbläsartillägg och verktygsfält, så fortsätt därför till den andra delen av vår borttagningsguide.

Att ta bort TopBuyer från dina webbläsare

  Top Avlägsna skadligt innehåll från Internet Explorer

 • Tryck på Kugghjulet->Hantera tillägg.
  Add-on
 • Gå igenom Verktyg och Tillägg. Ta bort allting relaterat till TopBuyer virus och andra innehåll som inte är skapta av Google, Microsoft, Yahoo, Oracle or Adobe.
  Disable add-ons
 • Stäng ned inställningar.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till TopBuyer, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Tryck på Kugghjulet->Inställningar.
  Internet options
 • Välj Avancerat fliken och klicka på Återställ knappen.
  Reset settings
 • Välj “Radera personliga inställningar rutan och klicka på Återställ.
  Reset approve
 • Klicka på Stäng knappen vid bekräftelse fönstret och stäng sedan ned din sökmotor.
  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Avlägsna TopBuyer virus från Chrome

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Google Chrome. Välj Inställningar.
  Open settings
 • Klicka på Hantera tillägg vid vänstra menyfältet.
 • Gå igenom tilläggs-listan och ta bort program du inte behöver. Speciellt de med relaterande namn till TopBuyer. Klicka på papperskorgen bredvid TopBuyer virus eller andra tillägg du vill ta bort.
  Remove extensions
 • Tryck på Ta bort knappen vid bekräftelse fönstret.
  Remove approve
 • Om du är osäker så kan du inaktivera dessa tillfälligt.
  Disable extension
 • Starta om Chrome.

(Ytterliggare åtgärd) Återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till TopBuyer, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Google Chrome’s meny knapp (de tre horisontella linjerna) och välj Inställningar.
  Open settings
 • Skrolla ned till slutet av sidan och klicka på Återställ inställningar knappen.
  Reset settings
 • Klicka på Återställ knappen vid bekräftelse fönstret.
  Reset approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Avlägsna TopBuyer virus från Firefox

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Mozilla Firefox och välj Tillägg ikonen (eller håll in och tryck Ctrl+Shift+A på ditt tangentbord).
  Select add-on
 • Gå igenom Tillägg samt Insticksmoduler, avlägsna allt relaterat till TopBuyer och andra innehåll du inte känner till. Om du inte känner till tillägget och det inte är skapat av Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe så behöver du troligen inte detta.
  Remove add-on

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till TopBuyer virus, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hörnet av Mozilla Firefox. Klicka på Hjälp knappen (frågetecknet).
  Help button
 • Välj “Starta om utan tillägg” i hjälpmenyn.
  Troubleshooting
 • Vid omstart, klicka på “Återställ”.
  Refresh firefox
 • Detta resulterar i att Mozilla startas om och alla ursprungsinställningar återkommer. Läs dock instruktionerna noga då önskat innehåll kan försvinna.
  Refresh firefox approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Hur man tar bort TopBuyer från Microsoft Edge:  Top

OBS: engelsk version av Microsoft Edge Återställa inställningarna på Microsoft Edge (metod 1)
 • Öppna Microsoft Edge och klicka på ”More actions” knappen (tre punkter i övre högra hörnet av skärmen), välj sedan ”setting” för inställningarna.
  Open settings
 • I fönstret med inställningarna väljer du sedan ”Choose what to clear” knappen för att välja vad som skall bort.
  Choose clear
 • Välj allt du vill ta bort och tryck på ”Clear” för att bekräfta borttagningen.
  Clear browsing data
 • Högerklicka på Start och välj enhetshanteraren.
  Open task manager
 • I processer-fliken, högerklicka på Microsoft Edge och välj Detaljer.
  Go to details
 • Inne i Detaljer, leta efter poster kallade Microsoft Edge, högerklicka på dom och välj ”end task” för att avsluta processen.
  End Edge task
Om denna metod inte fungerade för dig så kan du följa de avancerade stegen nedan. Se till att du backar upp din data innan du slutför dessa steg. Återställa inställnignarna på Microsoft Edge (metod 2)
 • Ta dig till följande mapp: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe Välj alla poster i denna mapp, högerklicka på dom och välj radera.
  Delete files
 • Klicka på startknappen och skriv in ”windows power”. Högerklicka på Windows PowerShell och välj ”kör som administrator”.
  Open powershell
 • Som administrator: Windows PowerShell fönster kommer att visas på skärmen, skriv in detta efter PS: cd C:\WINDOWS\system32 och tryck sedan på enter: Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml" -Verbose}
  Run command
Efter att du har slutfört dessa steg bör TopBuyer ha eliminerats från din webbläsare Microsoft Edge.

  Top Avlägsna TopBuyer virus från Safari (Mac OS X)

 • Klicka på Safari menyn.
 • Välj Preferenser.
  Open preferences
 • Klicka på Tillägg fliken.
 • Klicka på Avinstallera knappen intill TopBuyer. Ta bort allt suspekta innehåll du finner. Om du är osäker på om du behöver tillägget eller inte så kan du enkelt klicka på Aktivera rutan för att tillfälligt inaktivera dessa.
  Extensions
 • Starta om Safari.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till TopBuyer virus, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Safari menyn vid det övre vänstra hörnet. Välj återställ Safari.
  Choose reset
 • Välj vilka val du vill återställa (oftast är alla förvalda redan) och klicka på återställ knappen.

  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

 

Liknande bilder

 
related image #1 from TopBuyer
     
 

Om författaren

 
oktober 6, 2014 08:46, december 1, 2014 13:00
 
   
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *