TopArcadeHits - Hur Tar Man Bort?

-  0
Type: Reklamprogram
 

TopArcadeHits kan se ut som en användbar applikation vid första anblick men är bara ännu ett skadligt verktyg som kan installeras på användares datorer utan att de vet om detta. Om du har märkt av reklam som är märkta med ”Ads by TopArcadeHits” eller ”Brought to you by TopArcadeHits” på någon av dina sökmotorer så har du garanterat blivit infekterad och bör vidta åtgärder.

TopArcadeHits applikationen är listad som ett reklamprogram på grund av att den låtsas vara en användbar applikation men istället visar reklam och tjänar pengar på det sättet. Dessa reklamer är inte bara störande, de är dessutom skadliga vilket är ännu en orsak till varför du bör ta bort verktyget från din dator.

Ifall du inte vet hur man blir av med denna skadliga applikation så har du kommit helt rätt. I denna artikel kommer vi ge dig alla instruktioner för att ta bort detta både manuellt samt automatiskt.

Ett automatiskt alternativ är klart det enklaste samt snabbaste, så med andra ord rekommenderas du att välja detta sätt. Samma metod kan appliceras på borttagningar av de flesta reklamprogrammen (med några få sällsynta undantag). Ladda ned ett pålitligt anti-skadeprogram som t.ex. Reimage, SpyHunter eller StopZilla och installera det. Utför sedan en full genomsökning av datorn med det. Det kommer automatiskt att hitta samt eliminera viruset på några sekunder. Dessutom skyddar det din dator framåt i tiden mot liknande infektioner, så det är värt att ha ett sådant verktyg installerat. Du kan självklart välja ett eget valt anti-skadeprogram med.

Om du av någon anledning inte vill ladda ned något ytterliggare anti-skadeprogram så kan du eliminera TopArcadeHits manuellt med. Dock kräver denhär metoden lite förkunskaper, därför har vi skapat steg-för-steg instruktioner för att ta bort TopArcadeHits manuellt. Du kan hitta dessa i slutet av artikeln. Följ alla stegen noga så kommer du kunna eliminera viruset för gott.

Ifall du har några frågor relaterat till denna artikel, var god ställ dessa i kommentarsfältet nedan så ska vi göra vårt bästa för att besvara dessa. Ifall du vill lära dig mer om de specifika egenskaperna av just TopArcadeHits, var då god och fortsätt läs.

Om TopArcadeHits reklamprogram

TopArcadeHits är en applikation som lovar att ge användaren de senaste samt gratis flash spel som kan spelas på Internet. Dess officiella sida kan hittas hos www.toparcadehits.com. Hemsidan ser legitim ut och du kan definitivt använda den. Dock så kan vi inte säga samma sak om TopArcadeHits tillägg till sökmotorn.

Det kan läggas till hos alla de mest populära sökmotorerna som t.ex. Mozilla Firefox, Google Chrome, Internet Explorer samt även Safari. Detta betyder att även Apple användare kan drabbas. Väl inne i datorn så kommer programmet överösa dina sökmotorer med reklam. Dessa reklamer kan komma i alla former som t.ex. pop-ups (reklamrutor som hoppar upp på måfå), pop-under (som föregående fast reklamrutorna lägger sig i aktivitetsfältet), textreklam samt reklampelare. Dessa dyker upp helt på måfå, till och från, och är väldigt irriterande. Även fast reklamerna från TopArcadeHits ser attraktiva ut så rekommenderas du inte att klicka på dessa.

TopArcadeHits

Om det händer ändå att du klickar på dessa reklamer så kan du hamna i trubbel. Först och främst så kan din dator infekteras med andra virus på detta sätt. Som en andra sak så kan du bli bedragen på dina pengar om du försöker köpa något hos dessa. När du klickar på reklam levererad från TopArcadeHits så kommer du direkt att bli omdirigerad till andra hemsidor. Tyvärr så är de flesta av dessa hemsidor äga av kriminella inom internetvärlden. De försöker att tjäna pengar genom naiva användare och bedra dessa eller stötta produkter på detta sätt. De flesta av dessa produkter är inte värda att köpa, så dessa reklamer anses vara skräppost.

TopArcadeHits kan beskrivas som ett reklamnätverk för kriminella inom internetvärlden. Eftersom dessa är blockerade från legitima reklamnätverk som Google eller Facebook reklamer, så använder de reklamprogram som denna för att driva in trafik till deras hemsidor. Med detta sagt så om du behåller TopArcadeHits installerad på din dator så kan kriminella inom internetvärlden att nå dig dagligen via din sökmotor.

Som om detta inte vore nog, TopArcadeHits samlar även in din personliga information. Om du kikar in hos deras integritets villkor så finns det ett fält som beskriver dess informations insamlande. Verktygets ägare använder detta för marknadsföringssyfte. För att förenkla det hela, reklamprogrammet samlar in din internethistorik, internetsökningar, mest besökta hemsidor eller till och med din IP-address samt email-address. Information används sedan för att forma om reklamerna. Reklamprogrammet ägare har som mål att få dig att klicka på dessa reklamer eftersom de tjänar pengar på det, så de försöker göra reklamerna så attraktiva som möjligt för varje individuella användare. Dessutom så kan informationen säljas till tredjeparter. Som ett exempel så kan din information hamna i händer på kriminella inom internetvärlden. På detta sätt blir du betydligt mer mottaglig för infektioner eller bedrägerier.

TopArcadeHits spridningsmetoder

Denna irriterande applikation sprids via en skadliga spridningsmetod kallad ”bundling” eller packetering för att göra det enklare på Svenska. Det följer med packeterad med andra program som kan laddas ned från Internet gratis. T.ex. om du laddar ned samt installerar en gratis mediaspelare eller nedladdningsprogram från en opålitlig hemsida så finns det en risk att TopArcadeHits installeras bredvid utan att du vet om det.

För att undvika detta så bör du inte ladda ned program från hemsidor som ser suspekta ut. Dock så har du inget val ibland. Då är det väldigt viktigt att du har ett vakande öga under hela installationen av gratisprogrammet.

Hoppa aldrig över några steg och håll alltid utkik efter tillägg eller avancerade tillval om det går. På detta sätt så kan du se alla möjliga val och utföra förändringar om det behövs. Stressa inte då det viktigaste informationen kan vara väldigt otydlig och är inget du vill missa. Läsa villkoren anses också klokt. Leta efter olika förklickade bockar och bocka av dessa om du inte känner igen innehållet. Om du märker att något program du inte känner till är påväg att installeras, avsluta installationen omgående då det kan vara TopArcadeHits eller en annan skadlig applikatione du inte vill ha installerad på din dator. Ifall det redan är försent och din dator redan är infekterad, vänta inte utan ta bort infektionen omgående.Automatisk TopArcadeHits verktyg för borttagning

 
 
Notera: Reimage försök ger detektion av parasiten som TopArcadeHits och hjälper till dess avlägsnande gratis. Du kan ta bort upptäckta filer, processer och poster registret själv eller köpa en full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Hur man bli av med TopArcadeHits

Du tar bort TopArcadeHits genom att använda Windows Kontrollpanel

Många kapnings- och reklamprogram som TopArcadeHits installerar komponenter i form av Windowsprogram och annan mjukvara. Denna del av reklamvaran kan tas bort från Kontrollpanelen. För att få tillgång till den, gör följande.

 • Gå till Start->Kontrollpanelen (äldre windowsmodeller) eller tryck på Windowsknappen -> Sök och skriv Kontrollpanelen (Windows 8);
  Control panel
 • Välj Avinstallera Program;
  Programs and features
 • Gå igenom programlistan och välj program relaterad till TopArcadeHits .
  Remove toolbars
 • Tryck på knappen Avinstallera.
  Uninstall
 • I många fall så är Antimalwareprogram bättre på att upptäcka ”parasitfiler” relaterade till reklamvaran och därför rekommenderar jag att man installerar Reimage eller Spyhunter för att identifiera andra program som kan vara en del av infektionen på datorn.
  Scan with spyhunter

Denna metod kommer inte att ta bort samtliga webbläsartillägg och verktygsfält, så fortsätt därför till den andra delen av vår borttagningsguide.

Att ta bort TopArcadeHits från dina webbläsare

  Top Avlägsna skadligt innehåll från Internet Explorer

 • Tryck på Kugghjulet->Hantera tillägg.
  Add-on
 • Gå igenom Verktyg och Tillägg. Ta bort allting relaterat till TopArcadeHits och andra innehåll som inte är skapta av Google, Microsoft, Yahoo, Oracle or Adobe.
  Disable add-ons
 • Stäng ned inställningar.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till TopArcadeHits, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Tryck på Kugghjulet->Inställningar.
  Internet options
 • Välj Avancerat fliken och klicka på Återställ knappen.
  Reset settings
 • Välj “Radera personliga inställningar rutan och klicka på Återställ.
  Reset approve
 • Klicka på Stäng knappen vid bekräftelse fönstret och stäng sedan ned din sökmotor.
  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Avlägsna TopArcadeHits från Chrome

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Google Chrome. Välj Inställningar.
  Open settings
 • Klicka på Hantera tillägg vid vänstra menyfältet.
 • Gå igenom tilläggs-listan och ta bort program du inte behöver. Speciellt de med relaterande namn till TopArcadeHits. Klicka på papperskorgen bredvid TopArcadeHits eller andra tillägg du vill ta bort.
  Remove extensions
 • Tryck på Ta bort knappen vid bekräftelse fönstret.
  Remove approve
 • Om du är osäker så kan du inaktivera dessa tillfälligt.
  Disable extension
 • Starta om Chrome.

(Ytterliggare åtgärd) Återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till TopArcadeHits, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Google Chrome’s meny knapp (de tre horisontella linjerna) och välj Inställningar.
  Open settings
 • Skrolla ned till slutet av sidan och klicka på Återställ inställningar knappen.
  Reset settings
 • Klicka på Återställ knappen vid bekräftelse fönstret.
  Reset approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Avlägsna TopArcadeHits från Firefox

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Mozilla Firefox och välj Tillägg ikonen (eller håll in och tryck Ctrl+Shift+A på ditt tangentbord).
  Select add-on
 • Gå igenom Tillägg samt Insticksmoduler, avlägsna allt relaterat till TopArcadeHits och andra innehåll du inte känner till. Om du inte känner till tillägget och det inte är skapat av Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe så behöver du troligen inte detta.
  Remove add-on

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till TopArcadeHits, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hörnet av Mozilla Firefox. Klicka på Hjälp knappen (frågetecknet).
  Help button
 • Välj “Starta om utan tillägg” i hjälpmenyn.
  Troubleshooting
 • Vid omstart, klicka på “Återställ”.
  Refresh firefox
 • Detta resulterar i att Mozilla startas om och alla ursprungsinställningar återkommer. Läs dock instruktionerna noga då önskat innehåll kan försvinna.
  Refresh firefox approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Hur man tar bort TopArcadeHits från Microsoft Edge:  Top

OBS: engelsk version av Microsoft Edge
 • Öppna Microsoft Edge och klicka på ”More actions” knappen (tre punkter i övre högra hörnet av skärmen), välj sedan ”setting” för inställningarna.
  Open settings
 • I fönstret med inställningarna väljer du sedan ”Choose what to clear” knappen för att välja vad som skall bort.
  Choose clear
 • Välj allt du vill ta bort och tryck på ”Clear” för att bekräfta borttagningen.
  Clear browsing data
 • Högerklicka på Start och välj enhetshanteraren.
  Open task manager
 • I processer-fliken, högerklicka på Microsoft Edge och välj Detaljer.
  Go to details
 • Inne i Detaljer, leta efter poster kallade Microsoft Edge, högerklicka på dom och välj ”end task” för att avsluta processen.
  End Edge task
Om denna metod inte fungerade för dig så kan du följa de avancerade stegen nedan. Se till att du backar upp din data innan du slutför dessa steg.  

  Top Avlägsna TopArcadeHits från Safari (Mac OS X)

 • Klicka på Safari menyn.
 • Välj Preferenser.
  Open preferences
 • Klicka på Tillägg fliken.
 • Klicka på Avinstallera knappen intill TopArcadeHits. Ta bort allt suspekta innehåll du finner. Om du är osäker på om du behöver tillägget eller inte så kan du enkelt klicka på Aktivera rutan för att tillfälligt inaktivera dessa.
  Extensions
 • Starta om Safari.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till TopArcadeHits, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Safari menyn vid det övre vänstra hörnet. Välj återställ Safari.
  Choose reset
 • Välj vilka val du vill återställa (oftast är alla förvalda redan) och klicka på återställ knappen.

  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

 

TopArcadeHits skärmdumpar

 
     
 

Om författaren

 
mars 5, 2015 10:01, mars 5, 2015 10:01
 
   
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *