Timesearchnow.com Virus - Hur Tar Man Bort?

-
 0
Type: Sökmotorskapare
 

Timesearchnow.com är adressen som omdirigerar till search.yahoo.com ifall du utför någon sökning i sökfältet det innehåller. Via beskrivningen kanske du känner igen det som en falsk sökleverantör, eller mer riktat åt en sökmotorskapare. En av egenskaperna som gör att Timesearchnow.com klassas som en falsk sökleverantör är att det omdirigerar till den populära sökmotorn Yahoo istället för att använda sin egna. Anledningen till att det klassas som en sökmotorskapare är att det byter ut din startsida, vilket kommer orsaka andra obekväma situationer.

Vilket mål har Timesearchnow.com?

Sökmotorskaparen Timesearchnow.com framträder mer hos Mac-användare. Av den anledningen påverkar det mestedels webbläsaren Safari, men Google Chrome är även känd för att bli ett offer det med. De flesta påverkade användarna är från USA, sedan följer kaparen ordningen Australien, Indien, England, Kanada, Spanien och Israel. Hemsidan generar omsättning via reklam. Som du säkert kan förstå så omdirigerar det alla dina sökningar till Yahoo tillsammans med en del förändringar i sökresultaten. Detta är inget du kommer uppmärksamma i början av användandet av Timesearchnow.com.


timesearchnow-com

Det falska sökverktyget Timesearchnow.com riktar in sig på att visa dig reklaminnehåll av tredjeparter. Detta står bl.a. i villkoren av tillägget:

The Software is supported by advertising (including search, banner, text link, transitional, interstitial and full page advertisements), which is not associated with or endorsed by any underlying websites.

Av denna anledningen kommer du se ett hav av annonser på hemsidorna du besöker. Dessutom kommer din opersonliga och personliga information att övervakas av Timesearchnow.com:


timesearchnow.com uninstall

When using the Software, various types of individual user information is collected, stored, shared with other parties, supplemented, used and sold for business and marketing purposes.

Som du kan läsa så kommer inte den personliga informationen endast övervakas, det kommer dessutom delas med tredjeparter eller säljas. Allt detta är för att skapa förtjänster från ett reklamföretagande.

Sedan kommer utvecklarna av Timesearchnow.com även erbjuda tjänsten att avinstallera deras tillägg. Tjänsten är tillgänglig hos timesearchnow.com/Contact address.

Du kommer att omdirigeras till samma adress om du klickar på Contact länken i nedre högra hörnet av Timesearchnow.com huvudsida. Om du vill kontakta dom så kommer du behöva ge ditt namn och e-postadress som även den infromationen kan användas för senare marknadsföringssyften:

We may supplement any user submitted information with other information collected by us or obtained from other parties for marketing, advertising, and analytics purposes.

Hur distributeras kaparen Timesearchnow.com?

Timesearchnow.com distributeras oftast via Advanced Mac Cleaner och MegaBackup. Detta PUP (potentiellt oönskat program) läggs till i installationen av de senare applikationerna. Om en användare inte använder ett avancerat installationsalterntiv kommer kaparen installeras till datorn tillsammans med programmet. Hintar gällande PUP Timesearchnow.com kan hittas bland villkoren i installationspaketet. Därav är det klokt att alltid läsa dessa dokument.

För att eliminera Timesearchnow.com modulen, ladda ned Reimage eller Spyhunter och genomsök datorn med det. Efter att en genomsökning utförts, tryck på ”remove” knappen för att avlägsna skadeprogrammet permanent. Manuella borttagninsinstruktioner av parasiten finner du nedan.Automatisk Timesearchnow.com Virus verktyg för borttagning

 
 
Notera: Reimage försök ger detektion av parasiten som Timesearchnow.com Virus och hjälper till dess avlägsnande gratis. Du kan ta bort upptäckta filer, processer och poster registret själv eller köpa en full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Manuell borttagning av Timesearchnow.com viruset

Du tar bort Timesearchnow.com Virus genom att använda Windows Kontrollpanel

Många kapnings- och reklamprogram som Timesearchnow.com Virus installerar komponenter i form av Windowsprogram och annan mjukvara. Denna del av reklamvaran kan tas bort från Kontrollpanelen. För att få tillgång till den, gör följande.

 • Gå till Start->Kontrollpanelen (äldre windowsmodeller) eller tryck på Windowsknappen -> Sök och skriv Kontrollpanelen (Windows 8);
  Control panel
 • Välj Avinstallera Program;
  Programs and features
 • Gå igenom programlistan och välj program relaterad till Timesearchnow.com Virus and related parasites like V9 Redirect Virus , Allmyweb.com Virus , Nationzoom.com virus , Sogou virus .
  Remove toolbars
 • Tryck på knappen Avinstallera.
  Uninstall
 • I många fall så är Antimalwareprogram bättre på att upptäcka ”parasitfiler” relaterade till reklamvaran och därför rekommenderar jag att man installerar Reimage eller Spyhunter för att identifiera andra program som kan vara en del av infektionen på datorn.
  Scan with spyhunter

Denna metod kommer inte att ta bort samtliga webbläsartillägg och verktygsfält, så fortsätt därför till den andra delen av vår borttagningsguide.

Att ta bort Timesearchnow.com Virus från dina webbläsare

  Top Hur man avlägsnar Timesearchnow.com Virus från Google Chrome:

 • Klicka på de tre horisontella linjerna på Google Chrome och välj Fler verktyg->Tillägg
  Extensions
 • Välj allt skadligt innehåll och radera dessa.
  Remove extensions
 • Klicka på de tre horisontella linjerna på Google Chrome och välj Inställningar.
 • Välj Hantera sökleverantörer
  Manage search engines
 • Avlägsna onödiga sökleverantörer från listan
  Delete search engines
 • Gå tillbaka till inställningar. Vid Start väljer du Öppna blank sida (Du kan ta bort oönskade sidor även här).
 • Om din startsida var ändrad, klicka på Chrome menyn vid övre högra hörnet och välj Inställningar. Välj Öppna en särskild sida eller en grupp med sidor och klicka på Grupp med sidor.
  Set pages
 • Radera skadliga söksidor vid Start fönstret genom att klicka på “X” bredvid dessa.
 • Klicka på de tre horisontella linjerna vid Google Chrome och välj Inställningar och klicka på Hantera sökleverantörer.
  Delete start pages
 • Ta bort skadliga söksidor i en ny sökleverantörs sida.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Timesearchnow.com Virus, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på de tre horisontella linjerna på Google Chrome och välj Inställningar.
 • Skrolla ned till slutet av sidan och klicka på Återställ inställningar knappen.
  Resset settings
 • Klicka på Återställ knappen vid bekräftelse fönstret.
  Reset approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår, genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Hur man avlägsnar Timesearchnow.com Virus från Firefox:

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Mozilla Firefox och välj “Tillägg” ikonen (eller håll in och tryck Ctrl+Shift+A på ditt tangentbord).
  Select add-on
 • Gå igenom Tillägg samt Insticksmoduler, avlägsna allt relaterat till Timesearchnow.com Virus och andra innehåll du inte känner till. Om du inte känner till tillägget och det inte är skapat av Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe så behöver du troligen inte detta.it.
  Remove add-on
 • Om din startsida var ändrad, klicka på Firefox menyn vid övre högra hörnet, välj Inställningar-> Allmänt. Där väljer du den önskade startsidan och klickar sedan på Återställ.
  Restore default

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Timesearchnow.com Virus, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hörnet av Mozilla Firefox. Klicka på Hjälp knappen (frågetecknet).
  Help button
 • Välj “Starta om utan tillägg” i hjälpmenyn.
  Troubleshooting
 • Vid omstart, klicka på “Återställ”.
  Refresh firefox
 • Detta resulterar i att Mozilla startas om och alla ursprungsinställningar återkommer. Läs dock instruktionerna noga då önskat innehåll kan försvinna.
  Refresh firefox approve
(Valfritt) för äldre version:
 • Skriv in “about:config” addressfältet och tryck enter. Detta öppnar inställningssidan
  Abou config
 • Skriv in “Keyword.url” i sökfältet. Högerklicka och välj återställ.
  Reset Keyword.url
 • Skriv in “browser.search.defaultengine” i sökfältet. Högerklicka och välj återställ.
 • Skriv in “browser.search.selectedengine” i sökfältet. Högerklicka och välj återställ.
 • Sök efter “browser.newtab.url”. Högerklicka och välj återställ. Detta försökrar att söksidan inte öppnas i varje ny flik.
 • Om inställningar återgår igen och en genomsökning med ett anti-skadeprogram visar att datorn är ren: stäng ned Firefox, öppna filsökaren och skriv in %AppData% i addressfältet. Skriv in user.js i sökfältet. Om denna fil existerar, döp om den och starta om Firefox. Du kommer behöva repetera stegen ovan.
  Remove user.js

Om problemet kvarstår, genomsök din dator med ett anti-program för att identifiera skadliga innehåll.

  Top Hur man avlägsnar Timesearchnow.com Virus virus från Internet Explorer (äldre versioner):

 • Klicka på pilen till höger om addressfältet.
 • Gör följande: på IE8-9 välj Hantera sökleverantörer, på IE7 klicka på Ändra sökleverantör.
 • Ta bort Timesearchnow.com Virus från listan.

Hur man avlägsnar Timesearchnow.com Virus från IE 11:

 • Klicka på Inställningar (övre högra hörnet)->Hantera tillägg.

  Add-on
 • Gå igenom Verktyg och Tillägg. Ta bort allting relaterat till Timesearchnow.com Virus och andra innehåll som inte är skapta av Google, Microsoft, Yahoo, Oracle or Adobe.
  Disable add-ons
 • Välj Sökleverantörer.
  Set search engine
 • Om någon av dessa sökleverantörer inte är tillgängliga, klicka på “Hitta fler söklevenratörer” i nedre botten av skärmen och installera Google.
  Find search engines
 • Stäng ned inställningar.
 • Om din startsida var ändrad, klicka på Kugghjulet vid övre högra hörnet för att öppna Internet Explorer menyn, välj Inställningar och välj Allmänt. Skriv in den önskade startsidan du vill ha och klicka på OK.
  Restore home page

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Timesearchnow.com Virus, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Kugghjulet->Inställningar.
  Internet options
 • Välj Avancerat fliken och klicka på Återställ knappen.
  Reset settings
 • Välj “Radera personliga inställningar rutan och klicka på Återställ.
  Reset approve
 • Klicka på Stäng knappen vid bekräftelse fönstret och stäng sedan ned din sökmotor.
  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Hur man tar bort Timesearchnow.com Virus från Microsoft Edge:  Top

OBS: engelsk version av Microsoft Edge Återställa inställningarna på Microsoft Edge (metod 1)
 • Öppna Microsoft Edge och klicka på ”More actions” knappen (tre punkter i övre högra hörnet av skärmen), välj sedan ”setting” för inställningarna.
  Open settings
 • I fönstret med inställningarna väljer du sedan ”Choose what to clear” knappen för att välja vad som skall bort.
  Choose clear
 • Välj allt du vill ta bort och tryck på ”Clear” för att bekräfta borttagningen.
  Clear browsing data
 • Högerklicka på Start och välj enhetshanteraren.
  Open task manager
 • I processer-fliken, högerklicka på Microsoft Edge och välj Detaljer.
  Go to details
 • Inne i Detaljer, leta efter poster kallade Microsoft Edge, högerklicka på dom och välj ”end task” för att avsluta processen.
  End Edge task
Om denna metod inte fungerade för dig så kan du följa de avancerade stegen nedan. Se till att du backar upp din data innan du slutför dessa steg. Återställa inställnignarna på Microsoft Edge (metod 2)
 • Ta dig till följande mapp: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe Välj alla poster i denna mapp, högerklicka på dom och välj radera.
  Delete files
 • Klicka på startknappen och skriv in ”windows power”. Högerklicka på Windows PowerShell och välj ”kör som administrator”.
  Open powershell
 • Som administrator: Windows PowerShell fönster kommer att visas på skärmen, skriv in detta efter PS: cd C:\WINDOWS\system32 och tryck sedan på enter: Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml" -Verbose}
  Run command
Efter att du har slutfört dessa steg bör Timesearchnow.com Virus ha eliminerats från din webbläsare Microsoft Edge.

  Top Hur du tar bort Timesearchnow.com Virus från Safari:

Ta bort skadliga tillägg

 • Klicka på Safari-menyn på övre vänstra hörn. Klicka på Preferenser.
  Open preferences
 • Välj Tillägg och avinstallera Timesearchnow.com Virus och andra misstänksamma tillägg.
  Extensions
 • Om din första sida för webbläsaren har ändrats, klicka på Safari-menyn på övre vänstra hörn på skärmen. Välj preferenser och klicka på fliken Generellt. Skriv in valfritt URL för att välja din förstasida.
  Reset homepage

(Alternativt) Återställ dina webbläsares inställningar

Om du fortfarande upplever problem relaterad till Timesearchnow.com Virus, återställ till ursprungsinställningar.

 • Klicka på menyn på Safari i fönstrets övre vänstra hörn. Välj Återställ Safari…

  Choose reset
 • Välj vad du vill återställa (oftast är de valda i förväg) och klicka på knappen Återställ.
  Reset

Om du inte kan återställa dina webbläsarinställningar och problemet kvarstår, scanna ditt system med ett Antimalwareprogram.

 

Timesearchnow.com Virus skärmdumpar

 
     
 

Om författaren

 
december 26, 2016 08:50, juli 12, 2017 17:53
 
   
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *