Tgmgo.com Virus - Hur tar man bort

Det må så vara att tillägget Tgmgo.com visar en hemsida med en sökmotor, i alla fall till synes. Denna sökmotor innehåller troligtvis de mest enkla länkarna liknande vad de flesta plattformar online inkluderar. Dessa är grupperade inom en grupp av fem: SNS (Sociala nätverkssidor), Videor, Nyheter, Shopping och Spel-länkar. Mer eller mindre vad de flesta användare använder med andra ord. Detta är en ganska gammal funktion av domäner så som Tgmgo.com att visa genvägar som någon förundransvärd egenskap, eftersom tillägget själv blir mer användbart på så sätt. Detta är dock allt som tillägg som Tgmgo.com kan erbjuda sina användare. Det finns andra sidor av tillägget som är ännu viktigare att avslöja än det ovan.

Tgmgo.com hemliga funktioner

Utvecklarna av Tgmgo.com försöker ge intrycket av sig själv som en sammarbetspartner med Google. Startsidan av Tgmgo.com innehåller logotypen av Google intill den vänstra sidan av sökfältet. När en sökning har skrivits in kommer användaren att omdirigeras till en annan sida som har precis samma gränssnitt som Google. Detta i sitt eget kan ge en falsk bild av tillägget Tgmgo.com för sökningar. Tillägget kanske ser ut som ett avancerat sökverktyg eftersom det presenterar användaren för säkerhetstips för kontot (Account Security Tip) i det övre fältet av sökresultaten som erbjuder en säkerhetskontroll. Av den anledningen kan användare felaktigt få för sig att tillägget Tgmgo.com är en säker sökmotor. Dock är sanningen en helt annan.


tgmgo-com-2-viruses

Tgmgo.com tillåter dig inte att använda ett annat sökverktyg genom att återställa dina inställningar för webbläsaren manuellt. Denna egenskaå är en av de främsta egenskaperna av en sökmotorskapare som i sin tur ingår i gruppen skadeprogram. Om du endast söker efter programmet Tgmgo.com kommer du inte finna någon relevant hemsida. Lägger du dock till ordet Remove efter Tgmgo.com för sökningen så kommer du snabbt finna massor av domäner som tillhandahåller information om den här sökmotorskaparen och hur man blir av med det från datorn. Det är troligen så som du kom fram till vår hemsida. Dock är det inte svårt ens för en vanlig användare att se att Tgmgo.com är skurkaktig. Oftast vill användare bli av med programmet på grund av dess kapande egenskaper som noterades här ovan, men det finns ett par seriösare anledningar till att ta bort programmet.

De främsta orsakerna ingår i utvecklarnas vilja att tjäna pengar via Tgmgo.com. De har dock inte skapat ett sofistikerat program. Själva egenskaperna för sökningar är ingenting som utvecklarna av sökmotorskapare fokuserar på, istället fokuserar dom på möjligheterna att tjäna pengar genom att visa reklam. Däremot skapar de inte innehållet själva, istället erbjuder de sina tjänster till tredjeparters utvecklade innehåll. Det värsta är att dessa tredjeparter eller deras innehåll sällan kontrolleras, vilken kan innebära bedrägerier och andra skador. Detta kan också sluta med att köpare inte får sina varor eller de tjänster de beställt och istället ladda ned ett virus eller liknande.

Vad du behöver veta om sökmotorskaparen Tgmgo.com

Gällande Tgmgo.com behöver du i huvudsak känna till två saker. Ena är hur det infekterar din dator och det andra är hur du blir av med det. Kaparen Tgmgo.com kan börja dyka upp som din sökmotor efter att du besökt en pornografisk sida, laddat ned ett program från en gratis spelsida eller liknande m.m. Sökmotorskapare kan också spridas via bifogat innehåll i skräppost, P2P domäner och liknande. Hur kan du då skydda din dator? Först och främst bör du endast installera program i ett manuellt läge där du nekar ytterligare tillägg, vilket är en vanlig väg för kapare och reklamprogram. Sedan bör du ha ett pålitligt anti-skadeprogram på din dator. Om du inte har ett redan som möter dina standarder, då rekommenderar vi Reimage, Spyhunter eller Hitman. Dessa fungerar även för att ta bort Tgmgo.com viruset. Viruset kan även elimineras manuellt, följ då gärna instruktionerna här nedan.


Automatisk Malware verktyg för borttagning

Hämta Spyhunter för Malware upptäckt
(Win)

Notera: Spyhunter försök ger detektion av parasiten som Tgmgo Com Virus och hjälper till dess avlägsnande gratis. begränsad testversion finns tillgänglig, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Hämta Combo Cleaner för Malware upptäckt
(Mac)

Notera: Combo Cleaner försök ger detektion av parasiten som Tgmgo Com Virus och hjälper till dess avlägsnande gratis. begränsad testversion finns tillgänglig,

Manuell borttagning av Tgmgo.com viruset

Du tar bort Tgmgo.com Virus genom att använda Windows Kontrollpanel

Många kapnings- och reklamprogram som Tgmgo.com Virus installerar komponenter i form av Windowsprogram och annan mjukvara. Denna del av reklamvaran kan tas bort från Kontrollpanelen. För att få tillgång till den, gör följande.

 • Gå till Start->Kontrollpanelen (äldre windowsmodeller) eller tryck på Windowsknappen -> Sök och skriv Kontrollpanelen (Windows 8);
  Control panel
 • Välj Avinstallera Program;
  Programs and features
 • Gå igenom programlistan och välj program relaterad till Tgmgo.com Virus .
  Remove toolbars
 • Tryck på knappen Avinstallera.
  Uninstall
 • I många fall så är Antimalwareprogram bättre på att upptäcka ”parasitfiler” relaterade till reklamvaran och därför rekommenderar jag att man installerar Reimage eller Spyhunter för att identifiera andra program som kan vara en del av infektionen på datorn.
  Scan with spyhunter

Denna metod kommer inte att ta bort samtliga webbläsartillägg och verktygsfält, så fortsätt därför till den andra delen av vår borttagningsguide.

Att ta bort Tgmgo.com Virus från dina webbläsare

TopHur man avlägsnar Tgmgo.com Virus från Google Chrome:

 • Klicka på de tre horisontella linjerna på Google Chrome och välj Fler verktyg->Tillägg
  Extensions
 • Välj allt skadligt innehåll och radera dessa.
  Remove extensions
 • Klicka på de tre horisontella linjerna på Google Chrome och välj Inställningar.
 • Välj Hantera sökleverantörer
  Manage search engines
 • Avlägsna onödiga sökleverantörer från listan
  Delete search engines
 • Gå tillbaka till inställningar. Vid Start väljer du Öppna blank sida (Du kan ta bort oönskade sidor även här).
 • Om din startsida var ändrad, klicka på Chrome menyn vid övre högra hörnet och välj Inställningar. Välj Öppna en särskild sida eller en grupp med sidor och klicka på Grupp med sidor.
  Set pages
 • Radera skadliga söksidor vid Start fönstret genom att klicka på “X” bredvid dessa.
 • Klicka på de tre horisontella linjerna vid Google Chrome och välj Inställningar och klicka på Hantera sökleverantörer.
  Delete start pages
 • Ta bort skadliga söksidor i en ny sökleverantörs sida.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Tgmgo.com Virus, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på de tre horisontella linjerna på Google Chrome och välj Inställningar.
 • Skrolla ned till slutet av sidan och klicka på Återställ inställningar knappen.
  Resset settings
 • Klicka på Återställ knappen vid bekräftelse fönstret.
  Reset approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår, genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

TopHur man avlägsnar Tgmgo.com Virus från Firefox:

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Mozilla Firefox och välj “Tillägg” ikonen (eller håll in och tryck Ctrl+Shift+A på ditt tangentbord).
  Select add-on
 • Gå igenom Tillägg samt Insticksmoduler, avlägsna allt relaterat till Tgmgo.com Virus och andra innehåll du inte känner till. Om du inte känner till tillägget och det inte är skapat av Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe så behöver du troligen inte detta.it.
  Remove add-on
 • Om din startsida var ändrad, klicka på Firefox menyn vid övre högra hörnet, välj Inställningar-> Allmänt. Där väljer du den önskade startsidan och klickar sedan på Återställ.
  Restore default

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Tgmgo.com Virus, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hörnet av Mozilla Firefox. Klicka på Hjälp knappen (frågetecknet).
  Help button
 • Välj “Starta om utan tillägg” i hjälpmenyn.
  Troubleshooting
 • Vid omstart, klicka på “Återställ”.
  Refresh firefox
 • Detta resulterar i att Mozilla startas om och alla ursprungsinställningar återkommer. Läs dock instruktionerna noga då önskat innehåll kan försvinna.
  Refresh firefox approve
(Valfritt) för äldre version:
 • Skriv in “about:config” addressfältet och tryck enter. Detta öppnar inställningssidan
  Abou config
 • Skriv in “Keyword.url” i sökfältet. Högerklicka och välj återställ.
  Reset Keyword.url
 • Skriv in “browser.search.defaultengine” i sökfältet. Högerklicka och välj återställ.
 • Skriv in “browser.search.selectedengine” i sökfältet. Högerklicka och välj återställ.
 • Sök efter “browser.newtab.url”. Högerklicka och välj återställ. Detta försökrar att söksidan inte öppnas i varje ny flik.
 • Om inställningar återgår igen och en genomsökning med ett anti-skadeprogram visar att datorn är ren: stäng ned Firefox, öppna filsökaren och skriv in %AppData% i addressfältet. Skriv in user.js i sökfältet. Om denna fil existerar, döp om den och starta om Firefox. Du kommer behöva repetera stegen ovan.
  Remove user.js

Om problemet kvarstår, genomsök din dator med ett anti-program för att identifiera skadliga innehåll.

TopHur man avlägsnar Tgmgo.com Virus virus från Internet Explorer (äldre versioner):

 • Klicka på pilen till höger om addressfältet.
 • Gör följande: på IE8-9 välj Hantera sökleverantörer, på IE7 klicka på Ändra sökleverantör.
 • Ta bort Tgmgo.com Virus från listan.

Hur man avlägsnar Tgmgo.com Virus från IE 11:

 • Klicka på Inställningar (övre högra hörnet)->Hantera tillägg.

  Add-on
 • Gå igenom Verktyg och Tillägg. Ta bort allting relaterat till Tgmgo.com Virus och andra innehåll som inte är skapta av Google, Microsoft, Yahoo, Oracle or Adobe.
  Disable add-ons
 • Välj Sökleverantörer.
  Set search engine
 • Om någon av dessa sökleverantörer inte är tillgängliga, klicka på “Hitta fler söklevenratörer” i nedre botten av skärmen och installera Google.
  Find search engines
 • Stäng ned inställningar.
 • Om din startsida var ändrad, klicka på Kugghjulet vid övre högra hörnet för att öppna Internet Explorer menyn, välj Inställningar och välj Allmänt. Skriv in den önskade startsidan du vill ha och klicka på OK.
  Restore home page

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Tgmgo.com Virus, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Kugghjulet->Inställningar.
  Internet options
 • Välj Avancerat fliken och klicka på Återställ knappen.
  Reset settings
 • Välj “Radera personliga inställningar rutan och klicka på Återställ.
  Reset approve
 • Klicka på Stäng knappen vid bekräftelse fönstret och stäng sedan ned din sökmotor.
  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Hur man tar bort Tgmgo.com Virus från Microsoft Edge:Top

OBS: engelsk version av Microsoft Edge
 • Öppna Microsoft Edge och klicka på ”More actions” knappen (tre punkter i övre högra hörnet av skärmen), välj sedan ”setting” för inställningarna.
  Open settings
 • I fönstret med inställningarna väljer du sedan ”Choose what to clear” knappen för att välja vad som skall bort.
  Choose clear
 • Välj allt du vill ta bort och tryck på ”Clear” för att bekräfta borttagningen.
  Clear browsing data
 • Högerklicka på Start och välj enhetshanteraren.
  Open task manager
 • I processer-fliken, högerklicka på Microsoft Edge och välj Detaljer.
  Go to details
 • Inne i Detaljer, leta efter poster kallade Microsoft Edge, högerklicka på dom och välj ”end task” för att avsluta processen.
  End Edge task
Om denna metod inte fungerade för dig så kan du följa de avancerade stegen nedan. Se till att du backar upp din data innan du slutför dessa steg.  

TopHur du tar bort Tgmgo.com Virus från Safari:

Ta bort skadliga tillägg

 • Klicka på Safari-menyn på övre vänstra hörn. Klicka på Preferenser.
  Open preferences
 • Välj Tillägg och avinstallera Tgmgo.com Virus och andra misstänksamma tillägg.
  Extensions
 • Om din första sida för webbläsaren har ändrats, klicka på Safari-menyn på övre vänstra hörn på skärmen. Välj preferenser och klicka på fliken Generellt. Skriv in valfritt URL för att välja din förstasida.
  Reset homepage

(Alternativt) Återställ dina webbläsares inställningar

Om du fortfarande upplever problem relaterad till Tgmgo.com Virus, återställ till ursprungsinställningar.

 • Klicka på menyn på Safari i fönstrets övre vänstra hörn. Välj Återställ Safari…

  Choose reset
 • Välj vad du vill återställa (oftast är de valda i förväg) och klicka på knappen Återställ.
  Reset

Om du inte kan återställa dina webbläsarinställningar och problemet kvarstår, scanna ditt system med ett Antimalwareprogram.

Källa: https://www.2-viruses.com/remove-tgmgo-com-virus

Removal guides in other languages

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *