SweetIM - Hur tar man bort

SweetIM

SweetIM är ett reklamrpogram som kan installeras till din dator packeterad inne i andra program. I många utav fallen så vet man inte om att detta verktyg installerats före det utför ändringar på internetinställningarna. Tillägget blir aktivt om användaren inte klickar bort en ikryssad bock under installationen av huvudprogrammet. SweetIM viruset byter ut den huvudsakliga startsidan samt standard sökleverantör till Search.sweetim.com.

Även fast en hemsida som en infekterad använda omdirigeras till ser helt vanlig ut så finns det vissa saker du bör känna till. Först och främst så utför du en internetsökning med denna sökleverantör så kommer du se SweetIM reklamer bland dina sökresultat. Det betyder att du kanske inte får det du söker efter. Ett annat problem är mot din integritet och rätten att välja. Den utför ändringar i din dator utan ditt samtycke och du tillåts inte några alternativ att ändra om dessa ändringar.På tal om din integritet, SweetIM är nämligen känd för att övervaka dina internetvanor och sedan föra denna information vidare utåt till avlägsna källor. Informationen kan sedan användas till olika ändamål som t.ex. personliga reklamer.

När du väl bestämt dig för att ta bort SweetIM så kommer en vanlig avinstallation inte vara tillräcklig. Det är starkt rekommenderat att du utför en full genomsökning innan du gör någonting annat. Du bör göra detta med användandet av ett anti-skadeprogram som t.ex. Reimage, SpyHunter. I många utav fallen så sprids det via Trojaner och du bör därför se till att liknande infektioner tas bort och därefter fortsätta med avinstallationsprocessen.

  1. Gå till Kontrollpanelen. Avinstallera SweetIM verktyget.
  2. Öppna din sökmotor. Gå till tillägg. Se till att det inte finns något SweetIM relaterat. Ta bort alla tilläggen som inte är skapta av Microsoft, Adobe, Oracle, Sun eller Google.
  3. Återställ din sökmotor.

På IE:

På IE 8 och framåt klickar du på kugghjulet uppe till höger -> Hantera tillägg eller på IE 7 klickar du på kugghjulet igen men sedan på Hantera tilläggskompontenter. Ta sedan bort SweetIM från listan.

På Firefox

I URL fältet skriver du ”about:config” (utan prickarna) och sedan gör följande: Skriv ”Keyword.url” i sökfältet. Högerklicka & återställ. Skriv in ”Browser.search.defaultengine” i sökfältet. Högerklicka & återställ.

På Google Chrome

Klicka på kugghjulet -> Inställningar och sedan Inställningsfliken -> Hantera sökmotorer -> Ta bort SweetIM från listan.

  1. Genomsök datorn med ett anti-skadeprogram som t.ex. Reimage, SpyHunter eller Spybot S&D för att se till att inga hot finns kvar.

Automatisk Malware verktyg för borttagning

Hämta Spyhunter för Malware upptäckt
(Win)

Notera: Spyhunter försök ger detektion av parasiten som Sweetim och hjälper till dess avlägsnande gratis. begränsad testversion finns tillgänglig, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Hämta Combo Cleaner för Malware upptäckt
(Mac)

Notera: Combo Cleaner försök ger detektion av parasiten som Sweetim och hjälper till dess avlägsnande gratis. begränsad testversion finns tillgänglig,

Manuell borttagning av SweetIM

Källa: https://www.2-viruses.com/remove-sweetim

Removal guides in other languages

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *