Swagbucks - Hur tar man bort

Swagbucks är ett verktyg som väl installerad gör så att din startsida, sökleverantör och nya flikar ändras till search.swagbucks.com. Det kan också kallas för SBTV Toolbar eller SwagCode Toolbar. Swagbucks.com tillåter internetanvändare tjäna virtuell valuta genom att söka på internet, shoppa från deras favoriter bland återförsäljare och ingå i andra aktiviteter som t.ex. telefonåtervinning, medverka i omröstningar och slutföra speciella erbjudanden. Det ägs av Prodege LLC. Copybinary.me är en jämförande infektionen som möjligen inriktar sig på att lura människor till användning med syfte att tjäna pengar.

Medan verktyget själv tillsammans med hemsidan search.swagbucks.com inte är skadlig och orsakar direkt skada i datorn, så kan dessa fortfarande vara väldigt irriterande.

Uppdatering om Swagbucks bedrägeriet


Swagbucks scam

Swagbucks och sin sökmotorskapare har funnits en längre tid: 9 år och 9 månader. Däremot kommer de flesta besökarna från ett antal särskilda länder: USA, England, Indien, Kanada och Tyskland (1). Om du är en användare från det senare landet, då tror vi att du kommer finna instruktionerna och analysen mer hjälpsam på ditt eget Tyska språk. I USA har Swagbucks bedrägliga tjänst fått sig en hel del uppmärksamhet då den placeras på 446:e plats.

Dess sökplattform, search.swagbucks.com viruset kanske inte är den värsta sökmotorn som finns, men definitivt inte den bästa. Det skall vara en plattform för att vinna priser, men många användare har rapporterat att den här plattformen öppnar som en ny flik utan tillåtelse (2).

Det har blivit tydligt uttryckt att den här tjänsten inte är någonting annat än ett bedrägeri och det är mer eller mindre omöjligt att tjäna gåvor från att besöka särskilda hemsidor, se videor, genomföra undersökningar eller svara på särskilda erbjudanden. Swagbucks indikerar vara tillgänglig i USA, England, Australien, Irland, Kanada, Tyskland, Frankrike och Indien. Dessutom är de flesta metoderna för att tjäna pengar via den här tjänsten helt och hållet löjliga (3). Ett exempel är metoden att se videos och svara på undersökningar som visat sig vara bortkastad tid. Dessutom, att tjäna pengar via den originella sökmotorn anses inte vara det bästa valet eftersom den är extremt klottrad med reklam.

Medan många användare nämnt att det faktiskt går att tjäna pengar på den här tjänsten så rekommenderas du fortfarande att hålla dig borta från dessa ”tjäna-pengar-snabbt” tjänster. Anledningen är att några eventuella dollar kan kosta dig både din IT-säkerhet och integritet. Vi är fast beslutna om att reklam från ett flertal nätverk kommer att presenteras via den här tjänsten: Media.net. Adf.ly, Skimlinks, ClixSense.

Swagbucks tjänsten har fått motsägelsefulla åsikter: för en del är tjänsten bra eller måttligt bra som kan leta till en del förtjänster. Gällande andra så är dess existens endast irriterande med konstanta omdirigeringar till skadeprogram och spionrelaterade hemsidor. Det har även talats om flertalet bedrägliga aktiviteter (4):

l Swagbucks is nothing but a lie, a scam, and a waste of time. I used their search engine for several months because I figured I could click on their ads and earn points to get rewards. Well I did just that and ordered a reward which I rightfully verified and deserved and they cancelled it on me claiming that I never verified it. So I deleted my account. I’m not supporting a scamming site.

l Okay the site itself is straight forward, however any iteration be it unsubscribing from the site itself is done by third party sourcing leaving you to the terms of that provider be it additional swag points to removing your account.

l Leaving you open to malware, hijack-ware, data mining, key logging the works. Meaning a dummy e-mail will not mitigate the problem, so user beware.

l This site is a fake make quick money phishing site that spams Facebook and other sites with links telling about how much the poster “earned”.

l This site is just another pyramid scheme.

They make you install this toolbar in hopes of earning points to win things, although its impossible ever win anything worth the time you spent getting the points! Additionally its chock full of adware!

 

Vidare analys om Swagbucks

Först och främst, när du än utför en sökning kommer du att omdirigeras till Swagbucks söksida eller andra hemsidor som stöttas av verktyget. Även om du inte ser någon större skillnad från t.ex. Google eller Yahoo! så genererar Swagbucks sökverktyg relevanta resultat blandade med reklamlänkar. De två olika typerna av länkar markeras inte som olika och därför kan du råka klicka på en stöttad länk istället för en relevant länk. Prodege LLC tar inget ansvar för det innehåll som de visar vilket betyder att du kanske klickar på en länk som är skadlig eller leder till äventyrade hemsidor, på så sätt kan du få din dator infekterad med skadeprogram.

Ett annat klagomål relaterat till att ha Swagbucks installerad är popup annonser som stör ditt arbete med datorn. De som installerade applikationen med avsikt för att få belöningarna som erbjöds säger att de har en ”låg” betalningskurs jämfört med liknande sidor, samt att de har för vana att blockera användare som söker för mycket för att försöka tjäna pengar. Priserna är väldigt dyra och sällan värt besväret.

Som vi redan nämnt så kan inte Swagbucks identifieras som en skadlig infektion. Användare har uttryckt sin oro vare sig popup meddelandena från nätverket kan orsaka virus eller andra obehag. Användare noterade att de presenterades med väldigt bizarra innehåll som t.ex. Adobe Flash uppdateringar som enkelt kunde varit falska och tillåta att skador infekterar användarnas system. Ett annat minus av Swagbucks är att det tjänar en del tredjeparters innehåll vilket kan presenteras bland sökresultaten eller i former av olika stöttade material. Dessutom har användare av Swagbucks noterat att det ibland genererar resultat som inte relaterar till det de sökt efter. Sedan kan plattformen endast fungera på ett begränsat antal platser och om du befinner dig på en mer opopulär plats kan sökmotorn indikera “Oops, we currently don’t support searches from your location.”

En annan relativt negativ egenskap av plattformen är att det inte ger dig den lovade punkten för varje sökning. Det finns särskilda regler att ungefär 3 till 4 sökningar accepteras. Om du inte har för avsikt att använda denna diskuterade tjänst, ta då vänligen bort den så den inte äventyrar dig mer. Faktum är att en del användare tror att Swagbucks är ett pålitligt beslut och använder det, samt ser bort när problemen börjar dyka upp som redan nämnts av andra. Om du väljer att behålla den här plattformen, undvik då popup meddelandena som föreslår att du skall ladda ned ett program eller uppdateringar. När du väl lägger märke till att din enhet börjar arbeta konstigt, genomför då en fullständig genomsökning med ett anti-skadeprogram och se om någonting stör din enhet.

Sluta använda den här tjänster helt och hållet

Oavsett om du installerade Swagbucks medvetet eller om du inte har någon idé om hur det tog sig in i din dator så är det rekommenderat att det avlägsnas, dvs. om du vill undvika riskerna med att virus via reklam och andra suspekta länkar infekterar ditt system. Du bör följa guiden nedan:

1. Avinstallera Swagbucks. Gå till kontrollpanelen -> lägg till/ ta bort program, lokalisera applikationen och ta bort den. Om du inte ser Swagbucks, använd Spyhunter, det kommer att upptäcka sökmotorskaparen och reklamprogram som kan ha följt med Swagbucks, eller som kan ha blivit gömt/ dolt i andra namn.

2. Kontrollera att det inte finns några spår av Swagbucks bland webbläsartilläggen:

För Internet Explorer: Gå till ”Verktyg” (kugghjulet på IE9), ”Hantera Tillägg”. Leta efter Swagbucks och inaktivera det.

För Google Chrome: Klicka på kugghjulet, ”Fler Verktyg”, ”Tillägg”. Om du ser några verktyg som relaterar till Swagbucks, klicka på papperskorget intill.

För Mozilla Firefox: Gå till ”verktyg”. ”Tillägg”, ”Extensions”. Om du ser ett tillägg som relaterar till Swagbucks, inaktivera då dessa.

3. Om din startsida fortfarande är placerad som search.swagbucks.com, ta bort det manuellt:

För Internet Explorer: Klicka på kugghjulet, ”Internet Inställningar”. Ta bort search.swagbucks.com och byt ut det mot en egen vald sida.

För Google Chrome: Klicka på kugghjulet, ”Inställningar”. Under fliken Vid Start – Klicka på ”Öppna en viss sida”. Ta bort search.swagbucks.com och byt ut det mot en egen vald sida.

För Mozilla Firefox: Gå till ”Inställningar” och under Allmänt tar du bort search.swagbucks.com och byt ut det mot en egen vald sida.

4. Om sökmotorn fortfarande är search.swagbucks.com, återställ till egen vald:

För Internet Explorer: Klicka på kugghjulet, ”Hantera tillägg”, ”Sökleverantör” och ta bort search.swagbucks.com från listan.

För Google Chrome: Klicka på kugghjulet, ”Inställningar”, ”Hantera sökmotor” och välj en ny sökmotor som standard. Klicka på X bredvid search.swagbucks.com och ta bort det.

För Mozilla Firefox: Klicka på förstoringsglaset vid sökfältet och välj ”Ändra sökinställningar”. Ta bort search.swagbucks.com från sökleverantörer genom att klicka på den och sen ta bort.

Om du inte har genomsökt din dator med Spyhunter i första steget så rekommenderas det att du utför en fullständig genomsökning efter dessa steg är slutförda. Det kommer säkerställa att inga spår av Swagbucks finns kvar och har inga andra virus som eventuellt infekterat ditt system under tiden sökmotorskaparen var aktiv.

Källor:

1. Analysis. Similarweb.com.

2. How do I remove search.swagbucks.com when opening a new tab?Reddit.com.

3. Honest Swagbucks review. Doctorofcredit.com.

4. Is Swagbucks.com safe? Mywot.com.

Automatisk Malware verktyg för borttagning

Hämta Spyhunter för Malware upptäckt
(Win)

Notera: Spyhunter försök ger detektion av parasiten som Swagbucks och hjälper till dess avlägsnande gratis. begränsad testversion finns tillgänglig, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Hämta Combo Cleaner för Malware upptäckt
(Mac)

Notera: Combo Cleaner försök ger detektion av parasiten som Swagbucks och hjälper till dess avlägsnande gratis. begränsad testversion finns tillgänglig,

Källa: https://www.2-viruses.com/remove-swagbucks

Removal guides in other languages

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *