Surf-live.com Virus - Hur Tar Man Bort?

-
 0
Type: Sökmotorskapare
 

Surf-live.com viruset (trotts att det bara funnit runt 3 månader) har fått till en enorm publik världen över. Som vi redan har förutsagt tidigare så har fransktalande internetanvändare var de huvudsakliga målen. Utgivare av infektioner som Hellosearch.fr och Secure-surf.com har också valt användare från dessa länder som mottagare av sökmotorskaparen. Vi har också upptäckt en identisk variant vid namn Dig.coinup.org.

Information om skadeprogrammet Surf-live.com

Omdirigeringsviruset Surf-live.com har lyckats påverka operativsystem såpass aggresivt att det nu placerats på plats 152 414 av världens hemsidor, samt i Frankrike har populariteten tagit sådan fart att det placerats på plats 6 909 (1). Sedan Juni har internettrafiken till hemsidan ökat markant, men vi är säkra på att många besökare inte hade för avsikt att besöka.


Surf-live.com virus

Surf-live.com har också skapat tydliga förbättringar på att få användare från USA, Togo, Kameron och Marocko. Det har även lyckats ta sig till Spanien. Användare har rapporterat att återkommande omdirigeringar har tagit plats och konstant bytt ut deras besökta hemsidor med domäner som offren aldrig tidigare stött på. Tack vare dessa automatiska omdirigeringar så kan du utsättas för s.k. drive-by nedladdningar (2), som sedan utsätter dig för risken att påverkas av ännu fler parasiter.

Enligt en del uttalanden har den här sökmotorn utvecklats av Dig Surf Publisher, sedan har det redigerats av Coinup Ltd. Eftersom det kommer att vara mer intressant att få provision från sålda varor så kommer det inkludera sponsrade URL:s bland de första genererade sökresultaten. Skadlig reklam (3) kan dyka upp under ditt internetanvändande med förhoppning att infektera dig med skadliga virus.

Mer information angående den här infektionen

Surf-live.com är ett skadligt datavirus som kan starta irriterande ändringar och presentera stötande reklaminnehåll. Det kan orsaka påfrestande handlingar som att t.ex. visa störande erbjudanden som visas på din skärm varje gång som du försöker använda internet. Dess gränssnitt inkluderar en originell logotyp, ett sökfält, samt villkor (Mentions légales och Conditions Générales d’Utilisation).


Surf-live.com virus

Tack vare språket som är placerat som standard kan man enkelt anta att användare från Frankrike är målet. Om en engelsktalande användare noterar en fransk sökmotor som tagit över startsida, sökmotor och nya flikar, då har hen anledning att ta bort det.

Det genererar snabbt en serie av sidor som innehåller massvis av länkar till hemsidor relaterade till nyckelordet. Däremot känner vi oss inte bekväma med att rekommendera det här franska verktyget för våra besökare. Användare har rapporterat att deras internetanvändande tycks kontrolleras av denna skurkaktiga plattform. Gällande borttagning och återställning av webbläsarens inställningar så har kapare för vana att modifiera Windows registernycklar.

Den skurkaktiga sökplattformen Surf-live.com har inte någon sympati och vi kategoriserar det som en typisk sökmotorskapare. Det finns möjligheter för motorn att automatiskt ta in fler skadeprogram som kan störa ditt operativsystem ännu mer. CPU resurser kommer att överanvändas och sedan leda till konsekvenser. Om du vill kontrollera hur mycket CPU resurser som används, då kan du enkelt öppna enhetshanteraren. Ser du väldigt få applikationer men att CPU:n används i högsta grad, då är det möjligt att din dator är offer för ett skadeprogram.

När du än oroas över din internetsäkerhet, då föreslår vi dig att du genomsöker din dator och tar reda på om din dator är infekterad eller inte. Om vilseledande annonser dyker upp alltför ofta och att leta efter ett ”X” har blivit en rutin, då har du snart inget annat alternativ än att kontrollera din internetsäkerhet. Du kommer inte vilja ha ditt internetanvändande övervakat av okända tredjeparter som kan utnyttja insamlad information för hemska anledningar.

Att utsättas för obekräftat och högst troligen vilseledande innehåll är en av de mest irriterande egenskaperna som noteras bland sökmotorskapare. I de flesta fall är tredjepartsutvecklare av sökmotorer mer intresserade av pengar än att tjänsten anses vara säker. Att prioritera pay-per-click system, vilseledande artiklar, clickbait banderoller och andra typer av misstänksamt material är väldigt oprofessionellt.

Dessutom, människor som genererade det franska verktyget har inte för avsikt att ta ansvar för innehållet de går med på att stötta. All användning av tjänsten och dess innehåll faller på dig, samt att alla konsekvenser faller på dig med.

Borttagningsinstruktioner

För att få din enhet att köra smidigt utan några fel eller irritationsmoment, då har du hamnat helt rätt. Sökmotorskapare kan tas bort från operativsystemet manuellt efter att du framgångsrikt har slutfört stegen som du finner i slutet av den här artikeln. En enklare metod är att välja ett anti-skadeprogram som kan genomsöka din enhet. Starkt rekommenderade exempel på dessa är t.ex. Reimage, Spyhunter eller Plumbytes.

Efter att infektionen har tagits bort bör du lära dig mer om hur du kan hålla dig skadefri i framtiden. Ladda endast ned program och uppdatera dom från pålitliga distributörer och utvecklare. Detta kommer hjälpa dig att undvika program som agerar som skadeprogram. Gällande installationer behöver du välja ett avancerat installationsalternativ som din nya bästa vän. Till sist, klicka inte på okänt material online, misstänksamma annonser eller suspekta hemsidor.Automatisk Surf-live.com virus verktyg för borttagning

 
 
Notera: Reimage försök ger detektion av parasiten som Surf-live.com Virus och hjälper till dess avlägsnande gratis. Du kan ta bort upptäckta filer, processer och poster registret själv eller köpa en full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Manuell borttagning av Surf-live.com viruset

Du tar bort Surf-live.com virus genom att använda Windows Kontrollpanel

Många kapnings- och reklamprogram som Surf-live.com virus installerar komponenter i form av Windowsprogram och annan mjukvara. Denna del av reklamvaran kan tas bort från Kontrollpanelen. För att få tillgång till den, gör följande.

 • Gå till Start->Kontrollpanelen (äldre windowsmodeller) eller tryck på Windowsknappen -> Sök och skriv Kontrollpanelen (Windows 8);
  Control panel
 • Välj Avinstallera Program;
  Programs and features
 • Gå igenom programlistan och välj program relaterad till Surf-live.com virus and related parasites like Ads by Surf Slide , Reklam av Surf Safely , Jamboxlive.com virus , SearchPlusNetwork Virus .
  Remove toolbars
 • Tryck på knappen Avinstallera.
  Uninstall
 • I många fall så är Antimalwareprogram bättre på att upptäcka ”parasitfiler” relaterade till reklamvaran och därför rekommenderar jag att man installerar Reimage eller Spyhunter för att identifiera andra program som kan vara en del av infektionen på datorn.
  Scan with spyhunter

Denna metod kommer inte att ta bort samtliga webbläsartillägg och verktygsfält, så fortsätt därför till den andra delen av vår borttagningsguide.

Att ta bort Surf-live.com virus från dina webbläsare

  Top Hur man avlägsnar Surf-live.com virus från Google Chrome:

 • Klicka på de tre horisontella linjerna på Google Chrome och välj Fler verktyg->Tillägg
  Extensions
 • Välj allt skadligt innehåll och radera dessa.
  Remove extensions
 • Klicka på de tre horisontella linjerna på Google Chrome och välj Inställningar.
 • Välj Hantera sökleverantörer
  Manage search engines
 • Avlägsna onödiga sökleverantörer från listan
  Delete search engines
 • Gå tillbaka till inställningar. Vid Start väljer du Öppna blank sida (Du kan ta bort oönskade sidor även här).
 • Om din startsida var ändrad, klicka på Chrome menyn vid övre högra hörnet och välj Inställningar. Välj Öppna en särskild sida eller en grupp med sidor och klicka på Grupp med sidor.
  Set pages
 • Radera skadliga söksidor vid Start fönstret genom att klicka på “X” bredvid dessa.
 • Klicka på de tre horisontella linjerna vid Google Chrome och välj Inställningar och klicka på Hantera sökleverantörer.
  Delete start pages
 • Ta bort skadliga söksidor i en ny sökleverantörs sida.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Surf-live.com virus, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på de tre horisontella linjerna på Google Chrome och välj Inställningar.
 • Skrolla ned till slutet av sidan och klicka på Återställ inställningar knappen.
  Resset settings
 • Klicka på Återställ knappen vid bekräftelse fönstret.
  Reset approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår, genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Hur man avlägsnar Surf-live.com virus från Firefox:

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Mozilla Firefox och välj “Tillägg” ikonen (eller håll in och tryck Ctrl+Shift+A på ditt tangentbord).
  Select add-on
 • Gå igenom Tillägg samt Insticksmoduler, avlägsna allt relaterat till Surf-live.com virus och andra innehåll du inte känner till. Om du inte känner till tillägget och det inte är skapat av Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe så behöver du troligen inte detta.it.
  Remove add-on
 • Om din startsida var ändrad, klicka på Firefox menyn vid övre högra hörnet, välj Inställningar-> Allmänt. Där väljer du den önskade startsidan och klickar sedan på Återställ.
  Restore default

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Surf-live.com virus, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hörnet av Mozilla Firefox. Klicka på Hjälp knappen (frågetecknet).
  Help button
 • Välj “Starta om utan tillägg” i hjälpmenyn.
  Troubleshooting
 • Vid omstart, klicka på “Återställ”.
  Refresh firefox
 • Detta resulterar i att Mozilla startas om och alla ursprungsinställningar återkommer. Läs dock instruktionerna noga då önskat innehåll kan försvinna.
  Refresh firefox approve
(Valfritt) för äldre version:
 • Skriv in “about:config” addressfältet och tryck enter. Detta öppnar inställningssidan
  Abou config
 • Skriv in “Keyword.url” i sökfältet. Högerklicka och välj återställ.
  Reset Keyword.url
 • Skriv in “browser.search.defaultengine” i sökfältet. Högerklicka och välj återställ.
 • Skriv in “browser.search.selectedengine” i sökfältet. Högerklicka och välj återställ.
 • Sök efter “browser.newtab.url”. Högerklicka och välj återställ. Detta försökrar att söksidan inte öppnas i varje ny flik.
 • Om inställningar återgår igen och en genomsökning med ett anti-skadeprogram visar att datorn är ren: stäng ned Firefox, öppna filsökaren och skriv in %AppData% i addressfältet. Skriv in user.js i sökfältet. Om denna fil existerar, döp om den och starta om Firefox. Du kommer behöva repetera stegen ovan.
  Remove user.js

Om problemet kvarstår, genomsök din dator med ett anti-program för att identifiera skadliga innehåll.

  Top Hur man avlägsnar Surf-live.com virus virus från Internet Explorer (äldre versioner):

 • Klicka på pilen till höger om addressfältet.
 • Gör följande: på IE8-9 välj Hantera sökleverantörer, på IE7 klicka på Ändra sökleverantör.
 • Ta bort Surf-live.com virus från listan.

Hur man avlägsnar Surf-live.com virus från IE 11:

 • Klicka på Inställningar (övre högra hörnet)->Hantera tillägg.

  Add-on
 • Gå igenom Verktyg och Tillägg. Ta bort allting relaterat till Surf-live.com virus och andra innehåll som inte är skapta av Google, Microsoft, Yahoo, Oracle or Adobe.
  Disable add-ons
 • Välj Sökleverantörer.
  Set search engine
 • Om någon av dessa sökleverantörer inte är tillgängliga, klicka på “Hitta fler söklevenratörer” i nedre botten av skärmen och installera Google.
  Find search engines
 • Stäng ned inställningar.
 • Om din startsida var ändrad, klicka på Kugghjulet vid övre högra hörnet för att öppna Internet Explorer menyn, välj Inställningar och välj Allmänt. Skriv in den önskade startsidan du vill ha och klicka på OK.
  Restore home page

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Surf-live.com virus, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Kugghjulet->Inställningar.
  Internet options
 • Välj Avancerat fliken och klicka på Återställ knappen.
  Reset settings
 • Välj “Radera personliga inställningar rutan och klicka på Återställ.
  Reset approve
 • Klicka på Stäng knappen vid bekräftelse fönstret och stäng sedan ned din sökmotor.
  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Hur man tar bort Surf-live.com virus från Microsoft Edge:  Top

OBS: engelsk version av Microsoft Edge Återställa inställningarna på Microsoft Edge (metod 1)
 • Öppna Microsoft Edge och klicka på ”More actions” knappen (tre punkter i övre högra hörnet av skärmen), välj sedan ”setting” för inställningarna.
  Open settings
 • I fönstret med inställningarna väljer du sedan ”Choose what to clear” knappen för att välja vad som skall bort.
  Choose clear
 • Välj allt du vill ta bort och tryck på ”Clear” för att bekräfta borttagningen.
  Clear browsing data
 • Högerklicka på Start och välj enhetshanteraren.
  Open task manager
 • I processer-fliken, högerklicka på Microsoft Edge och välj Detaljer.
  Go to details
 • Inne i Detaljer, leta efter poster kallade Microsoft Edge, högerklicka på dom och välj ”end task” för att avsluta processen.
  End Edge task
Om denna metod inte fungerade för dig så kan du följa de avancerade stegen nedan. Se till att du backar upp din data innan du slutför dessa steg. Återställa inställnignarna på Microsoft Edge (metod 2)
 • Ta dig till följande mapp: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe Välj alla poster i denna mapp, högerklicka på dom och välj radera.
  Delete files
 • Klicka på startknappen och skriv in ”windows power”. Högerklicka på Windows PowerShell och välj ”kör som administrator”.
  Open powershell
 • Som administrator: Windows PowerShell fönster kommer att visas på skärmen, skriv in detta efter PS: cd C:\WINDOWS\system32 och tryck sedan på enter: Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml" -Verbose}
  Run command
Efter att du har slutfört dessa steg bör Surf-live.com virus ha eliminerats från din webbläsare Microsoft Edge.

  Top Hur du tar bort Surf-live.com virus från Safari:

Ta bort skadliga tillägg

 • Klicka på Safari-menyn på övre vänstra hörn. Klicka på Preferenser.
  Open preferences
 • Välj Tillägg och avinstallera Surf-live.com virus och andra misstänksamma tillägg.
  Extensions
 • Om din första sida för webbläsaren har ändrats, klicka på Safari-menyn på övre vänstra hörn på skärmen. Välj preferenser och klicka på fliken Generellt. Skriv in valfritt URL för att välja din förstasida.
  Reset homepage

(Alternativt) Återställ dina webbläsares inställningar

Om du fortfarande upplever problem relaterad till Surf-live.com virus, återställ till ursprungsinställningar.

 • Klicka på menyn på Safari i fönstrets övre vänstra hörn. Välj Återställ Safari…

  Choose reset
 • Välj vad du vill återställa (oftast är de valda i förväg) och klicka på knappen Återställ.
  Reset

Om du inte kan återställa dina webbläsarinställningar och problemet kvarstår, scanna ditt system med ett Antimalwareprogram.

Källor:

 1. Analysis. Similarweb.com.
 2. What’s a ‘drive-by-download’ attack? Comodo.com.
 3. Ads on websites are dangerous to more than your sanity. Blog.trendmicro.com.
     
 

Om författaren

 
december 26, 2017 00:13, december 26, 2017 00:13
 
   
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *