SuperCrypt Ransomware - Hur tar man bort

SuperCrypt Ransomware

SuperCrypt är ett så kallat ”ransomware” vilket betyder att det förr eller senare kommer kräva dig på en lösensumma. Det är en väldigt farlig infektion som siktar in sig på användare från Europa. Huvudmålet för detta ransomware är datorer drivna med Windows Servers med Windows 2003 och Windows Servers som operativsystem. SuperCrypt ransomwares komplott liknar alla andra ransomwares, först att kryptera filer hos servern och därefter att be användare att betala en lösensumma för att återfå dessa filer. Som du vet så är det oftast väldigt viktiga filer som lagras i dessa Windows servers. Detta betyder att användare inte har råd att förlora dessa och går därav med på att betala lösensumman som SuperCrypt ber om. De skräms av tanken att förlora dessa för gott och det drar dom till att betala lösensumman. Det är extramt svårt (om inte omöjligt) att ta bort detta ransomware manuellt eftersom det försvinner då filerna blivit krypterade. Det är dessutom riktigt svårt att förhindra att bli infekterad med detta ransomware.

Alla filer krypterade med SuperCrypt ransomware kommer att ändras till .SUPERCRYPT som slutpunkt. Dessutom kommer du finna en anteckning på skrivbordet kallad HOW-TO-DECRYPT-FILES.txt. Där finner du steg-för-steg instruktioner om hur du går tillväga för att återfå dina filer. Anteckningen lyder som sådan:

If you’re reading this text file, then ALL your FILES are BLOCKED with the most strongest military chiper.

All your data – documents, photos, videos, backups – everything in encrypted.

The only way to recover your files – contact us via [email protected]

Only WE have program that can completely recover your files.

Attach to e-mail:

  1. Text file with your code (“HOW TO DECRYPT FILES.txt”)
  2. One encrypted file (please dont send files bigger than 1 MB)

We will check your code from text file and send to you our CONDITIONS and your decrypted file as proof that we actual have decrypter.

Remember:

The FASTEr you’ll CONTACT US – the FASTER you will RECOVER your files.

We will ignore your e-mails without attached code from your “HOW TO DECRYPT FILES.txt”

If you haven’t received reply from us – try to contact us via public e-mail services such as Yahoo or so.

Om du slutför dessa instruktioner så kommer du få ytterligare instruktioner om hur du betalar lösensumman och återfå alla dina filer. Du kommer bli ombedd att betala 300 euro via Bitcoin eller Ukash kuponger. Var god ha i åtanke att detta inte ger några garantier för att dina filer kommer bli dekrypterade även när du betalar lösensumman. Dock så finns det inga antivirus program som kan ta bort detta ransomware just nu och dekrypteraren för 300 euro som erbjuds av kriminella inom internetvärlden verkar faktiskt fungera. Så har du inga återställningspunkter med dina filer lagrade i en extern hårddisk eller någon annanstans så behöver du antagligen betala lösensumman för att kunna återfå dina filer. Dessutom så är det nästan omöjligt att skydda din dator mot denna infektion då du väl blivit ett direkt mål av kaparna. Dock finns det vissa säkerhetsaspekter om detta ransomware som du bör känna till. SuperCrypt kan infiltrera in andra skadeprogram in i din dator och kommer finnas kvar efter även om du betalar lösensumman. Därför bör du genomsöka din dator med ett pålitligt anti-skadeprogram som t.ex. Reimage, SpyHunter, Malwarebytes eller Stopzilla.

Automatisk Malware verktyg för borttagning

Hämta Spyhunter för Malware upptäckt
(Win)

Notera: Spyhunter försök ger detektion av parasiten som Supercrypt Ransomware och hjälper till dess avlägsnande gratis. begränsad testversion finns tillgänglig, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Hämta Combo Cleaner för Malware upptäckt
(Mac)

Notera: Combo Cleaner försök ger detektion av parasiten som Supercrypt Ransomware och hjälper till dess avlägsnande gratis. begränsad testversion finns tillgänglig,

Manuell borttagning av SuperCrypt Ransomware

Källa: https://www.2-viruses.com/remove-supercrypt-ransomware

Removal guides in other languages

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *