Startpage.com viruset - Hur tar man bort

Startpage.com viruset

Startpage.com viruset är en sökmotorskapare som utvecklats av samma kapare som designade Ixquick.com viruset. Båsa dessa programmen kan ta över Internet Explorer, Mozilla Firefox, Mozilla Firefox och Google Chrome utan användarnas tillåtelse. Det delar även nästan identiska gränssnitt. De distribueras via ett stort antal olika gratisprogram som du kan ladda ned från internet. Så om du nyligen installerat en mediaspelare, nedladdningsverktyg, PDF skapare eller ett annat verktyg, då kan Startpage.com viruset ha följt med under installationen.

Om Startpage.com viruset

Väl inne i systemet kommer programmet att byta ut din startsida och sökleverantör utan att tillåta dig att ändra inställningarna så enkelt. Du kankse lyckas ändra din startsida temporärt, men efter en omstart kommer de återgå igen.

Vid första anblick kan Startpage.com se ut som en helt vanlig sökleverantör med ett par ytterligare funktioner. Dock bör inget program utföra ändringar av din webbläsares inställningar utan att tydligt be om lov. Om du dessutom skulle använda Startpage.com för dina sökningar, då kommer du snabbt lägga märke till programmets huvudsakliga mål. Glöm att få några pålitliga sökresultat, verktyget fokuserar nämligen på att stötta särskilda kommersiella hemsidor. Startpage.com viruset försöker att utöka trafiken och placeringen av sidorna det stöttar. Dessutom får de förtjänster via affiliate om du klickar på den reklam som visas bland sökresultaten. Alla offer av denna sökmotorskapare förstår riskerna ganska snabbt, och de vill självklart bli av med Startpage.com viruset.

Inte nog med att programmet inte tillåter dig att surfa normalt, det kommer även utsätta dig för risk att få datorn infekterad. Det kan omdirigera dig till äventyrade hemsidor där ditt system kan få genomlida attacker av spionprogram eller liknande. Dessutom kan Startpage.com viruset eventuellt övervaka och samla in information om dina internetvanor, exempelvis som dina sökningar, mest besökta hemsidor m.m. Det kan även få tillgång till känslig information som din e-postadress, lösenord och liknande. Sedan kan denna information föras vidare till tredjeparter som kan involvera dig i olika irriterande kampanjer.

Startpage.com virusets distributionsmetoder

Kom ihåg att du lätt kan förhindra att din dator laddar ned denna och liknande sökmotorskapare. De flesta av dom följer nämligen med olika gratisprogram som användare själva laddar ned, så du kan se till att det inte händer igen. Många användare har inte så mycket uppsikt under installationen av nya program. Av den anledningen har IT-kriminella börjat distribuera produkter den vägen. För att undvika dessa att dessa paket placeras på din dator, då rekommenderas det starkt att du håller utkik efter ett avancerat installationsalternativ, samt kontrollerar varje installationssteg så du inte går med på att installera ytterligare program. Om du erbjuds att byta ut din startsida med en okänd hemsida, eller få ytterligare tillägg installerade, gå aldrig med på detta. Normalt sätt behöver du endast välja bort några alternativ under installationen för att de inte skall följa med. Att läsa igenom villkoren av programmen är också väldigt viktigt, dessa innehar ofta information om ytterligare nedladdningar och de ändringar som eventuellt kommer att utföras.

För att ta bort Startpage.com viruset, gå till kontrollpanalen -> Lägg till/ Ta bort program -> avinstallera det där. Det rekommanderas att du avinstallerar ALLA programmen som installerades på samma datum som problemen startade. En del versioner av viruset kan installera program som blockerar inställningarna från att ändras. För att identifiera dessa, genomsök då systemet med Reimage, SpyHunter eller liknande anti-spionprogram som kan hjälpa. Sedan kan du avinstallera tillägget och återställa dina webbläsares inställningar. Följ guiden nedan för mer detaljerade instruktioner om borttagningen av Startpage.com viruset.

Notera att det finns en annan version av Startpage.com viruset, nämnligen Startpage.info viruset. Egenskaperna är snarlika.

Automatisk Malware verktyg för borttagning

Hämta Spyhunter för Malware upptäckt
(Win)

Notera: Spyhunter försök ger detektion av parasiten som Startpage Com Viruset och hjälper till dess avlägsnande gratis. begränsad testversion finns tillgänglig, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Hämta Combo Cleaner för Malware upptäckt
(Mac)

Notera: Combo Cleaner försök ger detektion av parasiten som Startpage Com Viruset och hjälper till dess avlägsnande gratis. begränsad testversion finns tillgänglig,

Speciella instruktioner om hur man tar bort Startpage.com viruset

TopHur man avlägsnar Startpage.com viruset från Google Chrome:

 • Klicka på de tre horisontella linjerna på Google Chrome och välj Fler verktyg->Tillägg
  Extensions
 • Välj allt skadligt innehåll och radera dessa.
  Remove extensions
 • Klicka på de tre horisontella linjerna på Google Chrome och välj Inställningar.
 • Välj Hantera sökleverantörer
  Manage search engines
 • Avlägsna onödiga sökleverantörer från listan
  Delete search engines
 • Gå tillbaka till inställningar. Vid Start väljer du Öppna blank sida (Du kan ta bort oönskade sidor även här).
 • Om din startsida var ändrad, klicka på Chrome menyn vid övre högra hörnet och välj Inställningar. Välj Öppna en särskild sida eller en grupp med sidor och klicka på Grupp med sidor.
  Set pages
 • Radera skadliga söksidor vid Start fönstret genom att klicka på “X” bredvid dessa.
 • Klicka på de tre horisontella linjerna vid Google Chrome och välj Inställningar och klicka på Hantera sökleverantörer.
  Delete start pages
 • Ta bort skadliga söksidor i en ny sökleverantörs sida.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Startpage.com viruset, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på de tre horisontella linjerna på Google Chrome och välj Inställningar.
 • Skrolla ned till slutet av sidan och klicka på Återställ inställningar knappen.
  Resset settings
 • Klicka på Återställ knappen vid bekräftelse fönstret.
  Reset approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår, genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

TopHur man avlägsnar Startpage.com viruset från Firefox:

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Mozilla Firefox och välj “Tillägg” ikonen (eller håll in och tryck Ctrl+Shift+A på ditt tangentbord).
  Select add-on
 • Gå igenom Tillägg samt Insticksmoduler, avlägsna allt relaterat till Startpage.com viruset och andra innehåll du inte känner till. Om du inte känner till tillägget och det inte är skapat av Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe så behöver du troligen inte detta.it.
  Remove add-on
 • Om din startsida var ändrad, klicka på Firefox menyn vid övre högra hörnet, välj Inställningar-> Allmänt. Där väljer du den önskade startsidan och klickar sedan på Återställ.
  Restore default

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Startpage.com viruset, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hörnet av Mozilla Firefox. Klicka på Hjälp knappen (frågetecknet).
  Help button
 • Välj “Starta om utan tillägg” i hjälpmenyn.
  Troubleshooting
 • Vid omstart, klicka på “Återställ”.
  Refresh firefox
 • Detta resulterar i att Mozilla startas om och alla ursprungsinställningar återkommer. Läs dock instruktionerna noga då önskat innehåll kan försvinna.
  Refresh firefox approve
(Valfritt) för äldre version:
 • Skriv in “about:config” addressfältet och tryck enter. Detta öppnar inställningssidan
  Abou config
 • Skriv in “Keyword.url” i sökfältet. Högerklicka och välj återställ.
  Reset Keyword.url
 • Skriv in “browser.search.defaultengine” i sökfältet. Högerklicka och välj återställ.
 • Skriv in “browser.search.selectedengine” i sökfältet. Högerklicka och välj återställ.
 • Sök efter “browser.newtab.url”. Högerklicka och välj återställ. Detta försökrar att söksidan inte öppnas i varje ny flik.
 • Om inställningar återgår igen och en genomsökning med ett anti-skadeprogram visar att datorn är ren: stäng ned Firefox, öppna filsökaren och skriv in %AppData% i addressfältet. Skriv in user.js i sökfältet. Om denna fil existerar, döp om den och starta om Firefox. Du kommer behöva repetera stegen ovan.
  Remove user.js

Om problemet kvarstår, genomsök din dator med ett anti-program för att identifiera skadliga innehåll.

TopHur man avlägsnar Startpage.com viruset virus från Internet Explorer (äldre versioner):

 • Klicka på pilen till höger om addressfältet.
 • Gör följande: på IE8-9 välj Hantera sökleverantörer, på IE7 klicka på Ändra sökleverantör.
 • Ta bort Startpage.com virus från listan.

Hur man avlägsnar Startpage.com viruset från IE 11:

 • Klicka på Inställningar (övre högra hörnet)->Hantera tillägg.

  Add-on
 • Gå igenom Verktyg och Tillägg. Ta bort allting relaterat till Startpage.com viruset och andra innehåll som inte är skapta av Google, Microsoft, Yahoo, Oracle or Adobe.
  Disable add-ons
 • Välj Sökleverantörer.
  Set search engine
 • Om någon av dessa sökleverantörer inte är tillgängliga, klicka på “Hitta fler söklevenratörer” i nedre botten av skärmen och installera Google.
  Find search engines
 • Stäng ned inställningar.
 • Om din startsida var ändrad, klicka på Kugghjulet vid övre högra hörnet för att öppna Internet Explorer menyn, välj Inställningar och välj Allmänt. Skriv in den önskade startsidan du vill ha och klicka på OK.
  Restore home page

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Startpage.com virus, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Kugghjulet->Inställningar.
  Internet options
 • Välj Avancerat fliken och klicka på Återställ knappen.
  Reset settings
 • Välj “Radera personliga inställningar rutan och klicka på Återställ.
  Reset approve
 • Klicka på Stäng knappen vid bekräftelse fönstret och stäng sedan ned din sökmotor.
  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

TopTa bort genväg kapare (alla webbläsare) (valfri):

Om din webbläsare öppnar sidan Startpage.com virus endast vid start, försök detta:

 • Högerklicka på din webbläsares ikon. Välj Egenskaper;
  Shortcut properties
 • Öppna fliken Genväg;
  Remove url
 • Ta bort Startpage.com virus del i dialogrutan.

Källa: https://www.2-viruses.com/remove-startpage-com-virus

Removal guides in other languages

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *