Startgo123.com virus - Hur tar man bort

Startgo123.com virus

Ibland försöker kapare blanda sina produkter i mängden så inte en enda användare kan misstänka att sin weebläsare skulle vara kontrollerad av en sökmotorskapare. Startgo123.com är ett program som byter ut dina tidigare DNS-inställningar och anger denna domän som din startsida, ny flik och sökleverantör. Utseendet har likheter med de större Opera och Google startsidorna. Startgo123.com har symbolen av Google bredvid sitt sökfält och även genvägar till de mest populära hemsidorna: Youtube.com, Facebook.com, Twitter.com m.m. Det finns ytterligare ett fält med ett plus där användare kan lägga in sina egna genvägar till hemsidor. Startgo123.com distributeras mestedels i Spanien, Thailand och Mexiko.

Om Startgo123.com viruset

Efter att dina webbläsares inställningar har ändrats så kommer Startgo123.com viruset dyka upp varje gång som din webbläsare körs. Dock kommer den nämna domänen inte dyka upp i början av ditt internetanvändande, omdirigeringen till hemsidan Startgo123.com kan hända slumpmässigt oavsett vilka aktiviteter som du själv utför. Sammarbetspartnerna av Startgo123.com viruset överför även sina egna URL’s till kaparen och Startgo123.com utför därav ibland omdirigeringar till dessa skadliga domäner. Dessa hemsidor kan vara utvecklade på ett sådant sätt att de behöver din personliga information eller installera potentiellt oönskade program i hemlighet (PUPs). Utan ditt samtycke eller ens vetskap kan olämpliga tillägg och andra skadliga program ta sig in.

Startgo123.com har ett sökfält som använder sig av Google för att tillhandahålla skökresultat. Dock likt många andra sökmotorskapare så lägger det till länkar till sina sponsorers domäner. Dessa hemsidor dyker upp bland toppresultaten och försöker lura dig till att besöka dom. Varje resa genom dessa suspekta skadliga hemsidor genererar internettrafik. Dessutom behöver användare inte nödvändigtvis vara säkra via HTTPs krypteringen, och det säkra Google Safe Browsing kan också vara inaktiverat. Sökmotorskaparen Startgo123.com är kapabel att placera en del övervakande “kakor” som fungerar lika bra som vilket annat PUP som helst. Dina internetvanor, IP adresser, Referens-data, typ av webbläsare, E-postadresser och annan personlig information kan hämtas upp. Exempelvis så kan det övervaka vad du nyligen har handlat på en hemsida som Amazon.com för att sedan behaga dig med till synes användbara verktyg av popup-reklam, banderoller, fönsterreklam eller nya flikar med annonser. I huvudsak så kan Startgo123.com viruset inte anses som dödlig för din dator, men det har starka egenskaper att störa och slöa ned systemets prestanda.

Som en kort uppföljelse gällande Startgo123.com viruset – Vi började först analysera denna sökmotorskapare runt juli 2016, men efter ett par månader upptäckte vi att infektionen fortfrande förhåller sig stark. Faktum är att det även anpassat sitt utseende för att efterlikna en mycket effektiv enhet. Faktum är att det tidigare genererade sökresultat från Google, men nu verkar det som att det utvecklat sin egen sökmekanism med loggotypen ”S”. Eller har det de? Google tycks fortfarande vara deras huvudleverantör av motsvarande länkar. Dock försöker Startgo123.com som vanligt ihärdigt stötta besöken av sina sponsrade domäner. Om du är intresserad av för och efter utseendet, kika gärna ovan på de två bifogade bilderna. Med det sakta rullande bildspelet i bakgrunden har utvecklarna av Startgo123.com verkligen försök presentera en uppskattad produkt. Dock finner analytikerna inom IT-säkerhet tjänsten som dåligt utrustad då antalet klagomål växer dagligen.

Distributionsmetoder för Startgo123.com viruset

Vår misstanke är att Startgo123.com viruset infiltrerar systemet under en installation av ett gratisprogram. Fildelningssidor är kända för att inte informera användare om ytterligare verktyg som kan följa med inuti. På så sätt har användare inte en aning om att de installerar mer än de förväntade sig. Det största orosmomentet är att tilläggen är PUPs eller virus. Det är oerhört viktigt att välja ett avancerat installationsalternativ om du vill behålla din dator i sin bästa prestanda, utan några störningar från program som t.ex. Startgo123.com.Om en kryssruta med ytterligare tillägg visas, se då till att du klickar ur dessa om de för dig är okända. Vi rekommenderar t.o.m. att du klickar bort alla eventuellt ytterligare tillägg. Vi vill dessutom gå så långt att vi rekommenderar dig att skaffa dig ett starkt anti-skadeprogram. Regelbundna genomsökningar är viktiga för att säkerställa att din dator inte hänger på en skör tråd. Reimage, SpyHunter eller Malwarebytes har egenskaperna för att skydda din dator 24/7. Manuella borttagningsinstruktioner är sekundärt mot vårt första förslag, dessa finner du nedan.


Automatisk Malware verktyg för borttagning

Hämta Spyhunter för Malware upptäckt
(Win)

Notera: Spyhunter försök ger detektion av parasiten som Startgo123 Com Virus och hjälper till dess avlägsnande gratis. begränsad testversion finns tillgänglig, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Hämta Combo Cleaner för Malware upptäckt
(Mac)

Notera: Combo Cleaner försök ger detektion av parasiten som Startgo123 Com Virus och hjälper till dess avlägsnande gratis. begränsad testversion finns tillgänglig,

Manuell borttagning av Startgo123.com viruset

Du tar bort Startgo123.com virus genom att använda Windows Kontrollpanel

Många kapnings- och reklamprogram som Startgo123.com virus installerar komponenter i form av Windowsprogram och annan mjukvara. Denna del av reklamvaran kan tas bort från Kontrollpanelen. För att få tillgång till den, gör följande.

 • Gå till Start->Kontrollpanelen (äldre windowsmodeller) eller tryck på Windowsknappen -> Sök och skriv Kontrollpanelen (Windows 8);
  Control panel
 • Välj Avinstallera Program;
  Programs and features
 • Gå igenom programlistan och välj program relaterad till Startgo123.com virus .
  Remove toolbars
 • Tryck på knappen Avinstallera.
  Uninstall
 • I många fall så är Antimalwareprogram bättre på att upptäcka ”parasitfiler” relaterade till reklamvaran och därför rekommenderar jag att man installerar Reimage eller Spyhunter för att identifiera andra program som kan vara en del av infektionen på datorn.
  Scan with spyhunter

Denna metod kommer inte att ta bort samtliga webbläsartillägg och verktygsfält, så fortsätt därför till den andra delen av vår borttagningsguide.

Att ta bort Startgo123.com virus från dina webbläsare

TopHur man avlägsnar Startgo123.com virus från Google Chrome:

 • Klicka på de tre horisontella linjerna på Google Chrome och välj Fler verktyg->Tillägg
  Extensions
 • Välj allt skadligt innehåll och radera dessa.
  Remove extensions
 • Klicka på de tre horisontella linjerna på Google Chrome och välj Inställningar.
 • Välj Hantera sökleverantörer
  Manage search engines
 • Avlägsna onödiga sökleverantörer från listan
  Delete search engines
 • Gå tillbaka till inställningar. Vid Start väljer du Öppna blank sida (Du kan ta bort oönskade sidor även här).
 • Om din startsida var ändrad, klicka på Chrome menyn vid övre högra hörnet och välj Inställningar. Välj Öppna en särskild sida eller en grupp med sidor och klicka på Grupp med sidor.
  Set pages
 • Radera skadliga söksidor vid Start fönstret genom att klicka på “X” bredvid dessa.
 • Klicka på de tre horisontella linjerna vid Google Chrome och välj Inställningar och klicka på Hantera sökleverantörer.
  Delete start pages
 • Ta bort skadliga söksidor i en ny sökleverantörs sida.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Startgo123.com virus, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på de tre horisontella linjerna på Google Chrome och välj Inställningar.
 • Skrolla ned till slutet av sidan och klicka på Återställ inställningar knappen.
  Resset settings
 • Klicka på Återställ knappen vid bekräftelse fönstret.
  Reset approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår, genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

TopHur man avlägsnar Startgo123.com virus från Firefox:

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Mozilla Firefox och välj “Tillägg” ikonen (eller håll in och tryck Ctrl+Shift+A på ditt tangentbord).
  Select add-on
 • Gå igenom Tillägg samt Insticksmoduler, avlägsna allt relaterat till Startgo123.com virus och andra innehåll du inte känner till. Om du inte känner till tillägget och det inte är skapat av Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe så behöver du troligen inte detta.it.
  Remove add-on
 • Om din startsida var ändrad, klicka på Firefox menyn vid övre högra hörnet, välj Inställningar-> Allmänt. Där väljer du den önskade startsidan och klickar sedan på Återställ.
  Restore default

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Startgo123.com virus, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hörnet av Mozilla Firefox. Klicka på Hjälp knappen (frågetecknet).
  Help button
 • Välj “Starta om utan tillägg” i hjälpmenyn.
  Troubleshooting
 • Vid omstart, klicka på “Återställ”.
  Refresh firefox
 • Detta resulterar i att Mozilla startas om och alla ursprungsinställningar återkommer. Läs dock instruktionerna noga då önskat innehåll kan försvinna.
  Refresh firefox approve
(Valfritt) för äldre version:
 • Skriv in “about:config” addressfältet och tryck enter. Detta öppnar inställningssidan
  Abou config
 • Skriv in “Keyword.url” i sökfältet. Högerklicka och välj återställ.
  Reset Keyword.url
 • Skriv in “browser.search.defaultengine” i sökfältet. Högerklicka och välj återställ.
 • Skriv in “browser.search.selectedengine” i sökfältet. Högerklicka och välj återställ.
 • Sök efter “browser.newtab.url”. Högerklicka och välj återställ. Detta försökrar att söksidan inte öppnas i varje ny flik.
 • Om inställningar återgår igen och en genomsökning med ett anti-skadeprogram visar att datorn är ren: stäng ned Firefox, öppna filsökaren och skriv in %AppData% i addressfältet. Skriv in user.js i sökfältet. Om denna fil existerar, döp om den och starta om Firefox. Du kommer behöva repetera stegen ovan.
  Remove user.js

Om problemet kvarstår, genomsök din dator med ett anti-program för att identifiera skadliga innehåll.

TopHur man avlägsnar Startgo123.com virus virus från Internet Explorer (äldre versioner):

 • Klicka på pilen till höger om addressfältet.
 • Gör följande: på IE8-9 välj Hantera sökleverantörer, på IE7 klicka på Ändra sökleverantör.
 • Ta bort Startgo123.com virus från listan.

Hur man avlägsnar Startgo123.com virus från IE 11:

 • Klicka på Inställningar (övre högra hörnet)->Hantera tillägg.

  Add-on
 • Gå igenom Verktyg och Tillägg. Ta bort allting relaterat till Startgo123.com virus och andra innehåll som inte är skapta av Google, Microsoft, Yahoo, Oracle or Adobe.
  Disable add-ons
 • Välj Sökleverantörer.
  Set search engine
 • Om någon av dessa sökleverantörer inte är tillgängliga, klicka på “Hitta fler söklevenratörer” i nedre botten av skärmen och installera Google.
  Find search engines
 • Stäng ned inställningar.
 • Om din startsida var ändrad, klicka på Kugghjulet vid övre högra hörnet för att öppna Internet Explorer menyn, välj Inställningar och välj Allmänt. Skriv in den önskade startsidan du vill ha och klicka på OK.
  Restore home page

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Startgo123.com virus, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Kugghjulet->Inställningar.
  Internet options
 • Välj Avancerat fliken och klicka på Återställ knappen.
  Reset settings
 • Välj “Radera personliga inställningar rutan och klicka på Återställ.
  Reset approve
 • Klicka på Stäng knappen vid bekräftelse fönstret och stäng sedan ned din sökmotor.
  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Hur man tar bort Startgo123.com virus från Microsoft Edge:Top

OBS: engelsk version av Microsoft Edge
 • Öppna Microsoft Edge och klicka på ”More actions” knappen (tre punkter i övre högra hörnet av skärmen), välj sedan ”setting” för inställningarna.
  Open settings
 • I fönstret med inställningarna väljer du sedan ”Choose what to clear” knappen för att välja vad som skall bort.
  Choose clear
 • Välj allt du vill ta bort och tryck på ”Clear” för att bekräfta borttagningen.
  Clear browsing data
 • Högerklicka på Start och välj enhetshanteraren.
  Open task manager
 • I processer-fliken, högerklicka på Microsoft Edge och välj Detaljer.
  Go to details
 • Inne i Detaljer, leta efter poster kallade Microsoft Edge, högerklicka på dom och välj ”end task” för att avsluta processen.
  End Edge task
Om denna metod inte fungerade för dig så kan du följa de avancerade stegen nedan. Se till att du backar upp din data innan du slutför dessa steg.  

TopHur du tar bort Startgo123.com virus från Safari:

Ta bort skadliga tillägg

 • Klicka på Safari-menyn på övre vänstra hörn. Klicka på Preferenser.
  Open preferences
 • Välj Tillägg och avinstallera Startgo123.com virus och andra misstänksamma tillägg.
  Extensions
 • Om din första sida för webbläsaren har ändrats, klicka på Safari-menyn på övre vänstra hörn på skärmen. Välj preferenser och klicka på fliken Generellt. Skriv in valfritt URL för att välja din förstasida.
  Reset homepage

(Alternativt) Återställ dina webbläsares inställningar

Om du fortfarande upplever problem relaterad till Startgo123.com virus, återställ till ursprungsinställningar.

 • Klicka på menyn på Safari i fönstrets övre vänstra hörn. Välj Återställ Safari…

  Choose reset
 • Välj vad du vill återställa (oftast är de valda i förväg) och klicka på knappen Återställ.
  Reset

Om du inte kan återställa dina webbläsarinställningar och problemet kvarstår, scanna ditt system med ett Antimalwareprogram.

Källa: https://www.2-viruses.com/remove-startgo123-com-virus

Removal guides in other languages

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *