Speedtray - Hur Tar Man Bort?

-
 0
Type: Reklamprogram
 

Speedtray är ännu en skadlig applikation som officiellt är listat som ett reklamprogram. Väl installerad så kommer den överösa dina sökmotorer med irriterande reklam. Dessa reklamer är inte bara irriterande, utan dessutom skadliga, så därför bör du inte ha Speedtray installerad på datorn. Oftast är reklamerna som visas från Speedtray märkta med ”Ads by Speedtray” eller ”Brought to you by Speedtray”, så har du märkt av detta så är din dator garanterat infekterad och du bör ta itu med problemet.

Det finns två sätt att eliminera Speedtray, det enda är manuellt och det andra är automatiskt. Det är mycket enklare att göra detta automatiskt, så vi rekommenderar den metoden. Ladda enkelt ned ett pålitligt anti-skadeprogram, som t.ex. Reimage, SpyHunter eller Malwarebytes, och genomsök datorn med det. Det kommer att automatiskt hitta samt eliminera viruset på nolltid. Dessutom så kommer det skydda din dator framåt i tiden mot liknande infektioner, så det är värt att ha ett sådant verktyg installerad. Du kan självklart använda ett eget valt anti-skadeprogram med.

Om du dock vill göra detta manuellt så har vi steg-för-steg instruktioner angivna i slutet av artikeln för att ta bort Speedtray manuellt. Följ alla stegen noga så kommer du kunna eliminera infektionern helt själv, för gott.

Om du har några frågor relaterat till denna artikeln, var god ställ dessa i kommentarsfältet nedan så kommer vi att göra vårt yttersta för att besvara dessa. Ifall du vill veta mer om just de specifika egenskaperna hos Speedtray reklamprogram, var då god fortsätt läs.

Om Speedtray reklamprogram

Speedtray skall förbättra din internetupplevelse helt gratis, men detta är inte sant. Utvecklare av detta skadliga program söker endast att tjäna pengar genom att visa olika reklamer genom denna applikation. Det fungerar som ett tillägg till sökmotorer och kan läggas till hos alla de mest populära sökmotorna, som t.ex. Mozilla Firefox, Google Chrome, Internet Explorer samt även Safari. Detta betyder att även Apple användare kan drabbas.

Reklamerna som visas av Speedtray kommer i alla dess former, som t.ex. pop-ups (reklamrutor som hoppar upp på måfå), pop-under (som föregående fast reklamrutorna lägger sig i aktivitetsfältet istället), textreklam, reklampelare m.m. Ett nytt fönster eller flik med reklam kan också dyka upp. Dessa dyker upp helt på måfå, till och från, och är väldigt irriterande. Dessutom skadliga. Vi rekommenderar inte att du klickar på reklamerna som visas av Speedtray, gör du det så kommer du direkt att bli omdirigerad till en skadlig hemsida som kan vara ägd av kriminella inom internetvärlden, som t.ex. kapare eller bedragare. På så sätt kan din dator bli infekterad eller om du försöker handla något hos dessa, bli bedragen på dina pengar.

Speedtray kan beskrivas som ett reklamnätverk för kriminella inom internetvärlden. Eftersom dessa är blockerade från legitima reklamnätverk så använder de reklamprogram som denna för att stötta deras hemsidor och bygga trafik till dessa. Med detta sagt, om du har Speedtray installerad så kan kriminella inom internetvärlden nå dig dagligen via din sökmotor, och detta är väldigt farligt.

Speedtray spridningsmetoder

Du kan bli infekterad med detta skadeprogram bara genom att ladda ned ett gratisprogram från en opålitlig hemsida. T.ex. om du laddar ned samt installerar ett gratisprogram från Internet så finns det en risk att Speedtray installeras bredvid, utan att du vet om detta. För att undvika detta så bör du vara mer noggrann under installationen av gratisprogram.

Hoppa aldrig över några steg och håll alltid utkik efter tillägg samt avancerade tillval om det går. På så sätt kan du se alla möjliga tillval och utföra ändringar. Leta efter olika förklickade bockar. Stressa inte då den viktigaste informationen kan vara väldigt otydlig, och det är inget du vill missa. Läsa igenom villkoren anses också klokt. Om det nu redan är försent och din dator redan är infekterad med Speedtray, vänta då inte utan ta de nödvändiga stegen och bli av med denna skadliga applikation. Annars kan det sluta med oönskade konsekvenser.Automatisk Speedtray verktyg för borttagning

 
 
Notera: Reimage försök ger detektion av parasiten som Speedtray och hjälper till dess avlägsnande gratis. Du kan ta bort upptäckta filer, processer och poster registret själv eller köpa en full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Manuell borttagning av Speedtray reklamer

Du tar bort Speedtray genom att använda Windows Kontrollpanel

Många kapnings- och reklamprogram som Speedtray installerar komponenter i form av Windowsprogram och annan mjukvara. Denna del av reklamvaran kan tas bort från Kontrollpanelen. För att få tillgång till den, gör följande.

 • Gå till Start->Kontrollpanelen (äldre windowsmodeller) eller tryck på Windowsknappen -> Sök och skriv Kontrollpanelen (Windows 8);
  Control panel
 • Välj Avinstallera Program;
  Programs and features
 • Gå igenom programlistan och välj program relaterad till Speedtray .
  Remove toolbars
 • Tryck på knappen Avinstallera.
  Uninstall
 • I många fall så är Antimalwareprogram bättre på att upptäcka ”parasitfiler” relaterade till reklamvaran och därför rekommenderar jag att man installerar Reimage eller Spyhunter för att identifiera andra program som kan vara en del av infektionen på datorn.
  Scan with spyhunter

Denna metod kommer inte att ta bort samtliga webbläsartillägg och verktygsfält, så fortsätt därför till den andra delen av vår borttagningsguide.

Att ta bort Speedtray från dina webbläsare

  Top Avlägsna skadligt innehåll från Internet Explorer

 • Tryck på Kugghjulet->Hantera tillägg.
  Add-on
 • Gå igenom Verktyg och Tillägg. Ta bort allting relaterat till Speedtray och andra innehåll som inte är skapta av Google, Microsoft, Yahoo, Oracle or Adobe.
  Disable add-ons
 • Stäng ned inställningar.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Speedtray, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Tryck på Kugghjulet->Inställningar.
  Internet options
 • Välj Avancerat fliken och klicka på Återställ knappen.
  Reset settings
 • Välj “Radera personliga inställningar rutan och klicka på Återställ.
  Reset approve
 • Klicka på Stäng knappen vid bekräftelse fönstret och stäng sedan ned din sökmotor.
  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Avlägsna Speedtray från Chrome

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Google Chrome. Välj Inställningar.
  Open settings
 • Klicka på Hantera tillägg vid vänstra menyfältet.
 • Gå igenom tilläggs-listan och ta bort program du inte behöver. Speciellt de med relaterande namn till Speedtray. Klicka på papperskorgen bredvid Speedtray eller andra tillägg du vill ta bort.
  Remove extensions
 • Tryck på Ta bort knappen vid bekräftelse fönstret.
  Remove approve
 • Om du är osäker så kan du inaktivera dessa tillfälligt.
  Disable extension
 • Starta om Chrome.

(Ytterliggare åtgärd) Återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Speedtray, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Google Chrome’s meny knapp (de tre horisontella linjerna) och välj Inställningar.
  Open settings
 • Skrolla ned till slutet av sidan och klicka på Återställ inställningar knappen.
  Reset settings
 • Klicka på Återställ knappen vid bekräftelse fönstret.
  Reset approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Avlägsna Speedtray från Firefox

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Mozilla Firefox och välj Tillägg ikonen (eller håll in och tryck Ctrl+Shift+A på ditt tangentbord).
  Select add-on
 • Gå igenom Tillägg samt Insticksmoduler, avlägsna allt relaterat till Speedtray och andra innehåll du inte känner till. Om du inte känner till tillägget och det inte är skapat av Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe så behöver du troligen inte detta.
  Remove add-on

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Speedtray, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hörnet av Mozilla Firefox. Klicka på Hjälp knappen (frågetecknet).
  Help button
 • Välj “Starta om utan tillägg” i hjälpmenyn.
  Troubleshooting
 • Vid omstart, klicka på “Återställ”.
  Refresh firefox
 • Detta resulterar i att Mozilla startas om och alla ursprungsinställningar återkommer. Läs dock instruktionerna noga då önskat innehåll kan försvinna.
  Refresh firefox approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Hur man tar bort Speedtray från Microsoft Edge:  Top

OBS: engelsk version av Microsoft Edge Återställa inställningarna på Microsoft Edge (metod 1)
 • Öppna Microsoft Edge och klicka på ”More actions” knappen (tre punkter i övre högra hörnet av skärmen), välj sedan ”setting” för inställningarna.
  Open settings
 • I fönstret med inställningarna väljer du sedan ”Choose what to clear” knappen för att välja vad som skall bort.
  Choose clear
 • Välj allt du vill ta bort och tryck på ”Clear” för att bekräfta borttagningen.
  Clear browsing data
 • Högerklicka på Start och välj enhetshanteraren.
  Open task manager
 • I processer-fliken, högerklicka på Microsoft Edge och välj Detaljer.
  Go to details
 • Inne i Detaljer, leta efter poster kallade Microsoft Edge, högerklicka på dom och välj ”end task” för att avsluta processen.
  End Edge task
Om denna metod inte fungerade för dig så kan du följa de avancerade stegen nedan. Se till att du backar upp din data innan du slutför dessa steg. Återställa inställnignarna på Microsoft Edge (metod 2)
 • Ta dig till följande mapp: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe Välj alla poster i denna mapp, högerklicka på dom och välj radera.
  Delete files
 • Klicka på startknappen och skriv in ”windows power”. Högerklicka på Windows PowerShell och välj ”kör som administrator”.
  Open powershell
 • Som administrator: Windows PowerShell fönster kommer att visas på skärmen, skriv in detta efter PS: cd C:\WINDOWS\system32 och tryck sedan på enter: Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml" -Verbose}
  Run command
Efter att du har slutfört dessa steg bör Speedtray ha eliminerats från din webbläsare Microsoft Edge.

  Top Avlägsna Speedtray från Safari (Mac OS X)

 • Klicka på Safari menyn.
 • Välj Preferenser.
  Open preferences
 • Klicka på Tillägg fliken.
 • Klicka på Avinstallera knappen intill Speedtray. Ta bort allt suspekta innehåll du finner. Om du är osäker på om du behöver tillägget eller inte så kan du enkelt klicka på Aktivera rutan för att tillfälligt inaktivera dessa.
  Extensions
 • Starta om Safari.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Speedtray, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Safari menyn vid det övre vänstra hörnet. Välj återställ Safari.
  Choose reset
 • Välj vilka val du vill återställa (oftast är alla förvalda redan) och klicka på återställ knappen.

  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Manuell borttagning av Speedtray

 
Processer:
       
 

Om författaren

 
mars 25, 2015 10:09, mars 25, 2015 10:09
 
   
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *