Sorry Ransomware Virus - Hur tar man bort

Detta ransomware är döpt till “Sorry viruset” på grund av den filändelse som placeras på de krypterade filerna. Det här är ännu ett ransomware som baseras på Hidden Tear projektet, vilket är en av de huvudsakliga källorna för ransomware infektioner på senare tid. Virus som t.ex. Krypton ransomware eller ScammerLocker baseras också på det här projektet.

Om du inte känner till ransomwares redan så är det ett slags datavirus som krypterar dina filer med en särskild kryptografi och begär sedan en lösensumma för att låsa upp dessa igen, så att de kan användas.


Sorry Ransomware Virus

Just i det här fallet så använder sig Sorry ransomware sig av en symmetrisk krypteringsmetod som även kallas för AES. Väl inne i din dator kommer det automatiskt genomsöka efter alla dina filer som den anser ska krypteras.

Tyvärr kan det här viruset kryptera alla dina mest populära filer vilket inkluderar foton, dokument, mediafiler och mycket mer. Vad händer då efter att en fil har krypterats? Jo, du kommer först lägga märke till filändelsen – ”sorry”. Har du med andra ord en fil som heter ”song.mp3”, då kommer den istället heta ”song.mp3.sorry”. Det är ett tecken på att du inte kan öppna filen på något sätt.

Sorry viruset kommer göra allt den kan för att kryptera de flesta av dina personliga filer. Därefter kommer du notera en fil kallad ”How Recover Files.txt” i varje mapp som innehåller krypterade filer. Det är ett hotbrev – meddelande angående detta ransomware och hur du betalar lösensumman. Här har du originella texten:

Hello, dear friend!

All your files have been ENCRYPTED

Do you really want to restore your files?

Write to our email – [email protected] or [email protected]

and tell us your unique ID – *********

Som du kan se så finns det ytterst lite information om vad som har skett och vad du bör göra härefter. Den enda informationen du får är att du är välkommen att kontakta dom via e-posten [email protected] eller [email protected].

Även om du är nyfiken över lösensumman eller hur kan dekryptera dina filer så rekommenderar vi dig inte att du kontaktar de IT-kriminella – det är aldrig en bra idé. Troligen kommer du bli ombedd att betala ett par hundra dollar eller kanske t.o.m tusentals dollar. Dessutom finns det inga garantier för att du återfår dina filer även om du betalar lösensumman – vi vet inte ens om dom kan dekryptera filerna till att börja med. Du riskerar också att de helt enkelt ignorerar dig efter att du betalat pengar.

Hur lyckades Sorry ransomware infektera din dator?

Nu kanske du undrar hur det här viruset kom in i din dator till att börja med. Oftast reser ett ransomware som bifogade filer i skadliga e-postmeddelanden och blir automatiskt installerad när en användare öppnar dom. Regel nummer ett – håll dig borta från skräppost.

Regel nummer två är att alltid hålla din dator säkrad – installera ett anti-skadeprogram med realtidsskydd och se till att inga virus kan ta sig in i din dator. Om du inte vet vilket du ska välja, då får du gärna ta en titt på vår sektion med recensioner.

Eliminera Sorry Ransomware Viruset

Även fast du eliminerar Sorry ransomware viruset så kommer det inte dekryptera dina filer, men du behöver fortfarande göra det. Den bästa metoden är att genomsöka datorn med ett pålitligt anti-skadeprogram. Genomsök datorn med Reimage eller SpyHunter så bör Sorry ransomware elimineras för gott.

Tyvärr finns det inga sätt att dekryptera filer med filändelsen .sorry på idag, därav behöver du återfå dina filer via en återställning av systemet. Om du har en ”backup” på din dator som inte påverkades av Sorry ransomware, följ då systemåterställningsguiden för att återfå dina filer.

Automatisk Malware verktyg för borttagning

Hämta Spyhunter för Malware upptäckt
(Win)

Notera: Spyhunter försök ger detektion av parasiten som Sorry Ransomware Virus och hjälper till dess avlägsnande gratis. begränsad testversion finns tillgänglig, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Hämta Combo Cleaner för Malware upptäckt
(Mac)

Notera: Combo Cleaner försök ger detektion av parasiten som Sorry Ransomware Virus och hjälper till dess avlägsnande gratis. begränsad testversion finns tillgänglig,

Källa: https://www.2-viruses.com/remove-sorry-ransomware-virus

Removal guides in other languages

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *