Solution Real - Hur Tar Man Bort?

-  0
Type: Reklamprogram
 

Även fast Solution Real beskrivs som en användbar applikation så är detta endast en lögn. Väl installerad så kommer den överösa dina sökmotorer med reklam, därför bör du inte ha det installerat på din dator. Dessutom så kan du få enorma problem om tack vare denna applikation.

Det är inte riktigt svårt att indikera om du har blivit infekterad med Solution Real, eftersom de flesta reklamer oftast är märkta med ”Ads by Solution Real” eller ”Brought to you by Solution Real”. Om du har märkt av detta på någon av dina sökmotorer så har din dator garanterat blivit infekterad och du bör ta tag i situationen.

För att kunna avlägsna Solution Real så rekommenderas du att ladda ned ett pålitligt anti-skadeprogram som t.ex. StopZilla och genomsöka datorn med det. Det kommer automatiskt att hitta samt eliminera hotet på nolltid. Dessutom skyddar det din dator framåt i tiden mot liknande infektioner, så det är värt att ha det installerat.

Om du föredrar att göra detta manuellt, skrolla då ned till slutet av denna artikel och ta en titt på våra steg-för-steg instruktioner för att ta bort Solution Real manuellt. Vi har skapat dessa för att hjälpa dig genom denna komplicerade process för att bli av med viruset. Även fast du blir av med Solution Real helt och hållet så rekommenderar vi fortfarande att genomsöka datorn med ett anti-skadeprogram. Detta för att Solution Real kan ha infiltrerat in andra infektioner till din dator.

Om du har några frågor relaterat till denna artikel, var god ställ dessa i kommentarsfältet nedan så kommer vi försöka att hjälpa dig. Ifall du vill lära dig mer om de specifika egenskaper hos just Solution Real, var då god och fortsätt läs.

Om Solution Real reklamprogram

Det fungerar som ett tillägg till sökmotorer och kan läggas till hos alla de mest populära sökmotorerna som t.ex. Mozilla Firefox, Internet Explorer, Google Chrome och Safari. Detta betyder att även Apple användare kan drabbas. Det presenteras som ett användbart verktyg som förbättrar dina sökningar och förbättrar din internetupplevelse, dock har den en hel del bieffekter. Det kommer visa en hel del reklam på alla dina sökmotorer utan din tillåtelse. Inte nog med att detta är irriterande, det är dessutom skadligt.

Reklamer från Solution Real kan visas i alla former som t.ex. pop-ups (reklamrutor som hoppar upp på måfå), pop-under (som föregående fast reklamerna lägger sig i aktivitetsfältet), textreklam, reklampelare m.m. Dessa dyker upp helt på måfå, till och från, och är väldigt irriterande. Även fast de kanske ser attraktiva ut så rekommenderas du inte att klicka på någon av dom. Om du ändå gör detta så kommer du direkt att bli omdirigerad till en hemsida som kan vara ägd av kriminella inom internetvärlden som t.ex. kapare eller bedragare. På detta sätt kan din dator bli infekterad med andra virus samt om du försöker att köpa något, bli bedragen på dina pengar.

Solution Real kan beskrivas som ett reklamnätverk för kriminella inom internetvärlden. Då dessa är blockerade från legitima reklamnätverk som t.ex. Google eller Facebook reklamer så använder de reklamprogram som denna för att stötta deras hemsidor och driva in trafik till dessa. Så har du detta skadeprogram installerad på din dator så kan kriminella inom internetvärlden nå dig dagligen direkt via din sökmotor och detta är riktigt farligt.

En annan oönskad egenskap av Solution Real är dess insamlande av information. Väl installerad så samlar den in olika informationer om dina internetvanor som t.ex. Internethistorik, internetsökningar, mest besökta hemsidor eller även din IP-address samt email-address. Denna information används för marknadsföring. Tredjeparter formar om sina reklamer från informationen hämtat och gör dessa mer relevanta och attraktiva för just dig, på så sätt ökar risken att just du klickar på dessa. Detta är huvudmålet av Solution Real då dess ägare får betalt för varje klickning du utför på dessa reklamlänkar. Dessutom genererar de internettrafik samt samlar in potentiella köpare.

Solution Real spridningsmetoder

Solution Real följer med packeterad med andra gratisprogram som kan laddas ned från opålitliga hemsidor. T.ex. om du skulle ladda ned samt installera ett gratisprogram från en suspekt hemsida så finns det en chans att Solution Real installeras bredvid till din dator utan att du vet om detta. För att undvika att detta skall hända så rekommenderas du att vara extra försiktig under installationen av gratisprogram.

Hoppa inte över några steg och håll utkik efter tillägg samt avancerade tillval om det går. På så sätt kommer du kunna se alla valmöjligheter och utföra ändringar. Läsa igenom villkoren anses också klokt. Om du märker att något tillägg är påväg att installeras vid sidan om, tillåt då inte installationen från att slutföras då det kan vara Solution Real eller ett annat oönskat program.Automatisk Solution Real verktyg för borttagning

 
 
Notera: Reimage försök ger detektion av parasiten som Solution Real och hjälper till dess avlägsnande gratis. Du kan ta bort upptäckta filer, processer och poster registret själv eller köpa en full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Manuell borttagning av Solution Real reklamer

Du tar bort Solution Real genom att använda Windows Kontrollpanel

Många kapnings- och reklamprogram som Solution Real installerar komponenter i form av Windowsprogram och annan mjukvara. Denna del av reklamvaran kan tas bort från Kontrollpanelen. För att få tillgång till den, gör följande.

 • Gå till Start->Kontrollpanelen (äldre windowsmodeller) eller tryck på Windowsknappen -> Sök och skriv Kontrollpanelen (Windows 8);
  Control panel
 • Välj Avinstallera Program;
  Programs and features
 • Gå igenom programlistan och välj program relaterad till Solution Real .
  Remove toolbars
 • Tryck på knappen Avinstallera.
  Uninstall
 • I många fall så är Antimalwareprogram bättre på att upptäcka ”parasitfiler” relaterade till reklamvaran och därför rekommenderar jag att man installerar Reimage eller Spyhunter för att identifiera andra program som kan vara en del av infektionen på datorn.
  Scan with spyhunter

Denna metod kommer inte att ta bort samtliga webbläsartillägg och verktygsfält, så fortsätt därför till den andra delen av vår borttagningsguide.

Att ta bort Solution Real från dina webbläsare

  Top Avlägsna skadligt innehåll från Internet Explorer

 • Tryck på Kugghjulet->Hantera tillägg.
  Add-on
 • Gå igenom Verktyg och Tillägg. Ta bort allting relaterat till Solution Real och andra innehåll som inte är skapta av Google, Microsoft, Yahoo, Oracle or Adobe.
  Disable add-ons
 • Stäng ned inställningar.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Solution Real, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Tryck på Kugghjulet->Inställningar.
  Internet options
 • Välj Avancerat fliken och klicka på Återställ knappen.
  Reset settings
 • Välj “Radera personliga inställningar rutan och klicka på Återställ.
  Reset approve
 • Klicka på Stäng knappen vid bekräftelse fönstret och stäng sedan ned din sökmotor.
  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Avlägsna Solution Real från Chrome

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Google Chrome. Välj Inställningar.
  Open settings
 • Klicka på Hantera tillägg vid vänstra menyfältet.
 • Gå igenom tilläggs-listan och ta bort program du inte behöver. Speciellt de med relaterande namn till Solution Real. Klicka på papperskorgen bredvid Solution Real eller andra tillägg du vill ta bort.
  Remove extensions
 • Tryck på Ta bort knappen vid bekräftelse fönstret.
  Remove approve
 • Om du är osäker så kan du inaktivera dessa tillfälligt.
  Disable extension
 • Starta om Chrome.

(Ytterliggare åtgärd) Återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Solution Real, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Google Chrome’s meny knapp (de tre horisontella linjerna) och välj Inställningar.
  Open settings
 • Skrolla ned till slutet av sidan och klicka på Återställ inställningar knappen.
  Reset settings
 • Klicka på Återställ knappen vid bekräftelse fönstret.
  Reset approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Avlägsna Solution Real från Firefox

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Mozilla Firefox och välj Tillägg ikonen (eller håll in och tryck Ctrl+Shift+A på ditt tangentbord).
  Select add-on
 • Gå igenom Tillägg samt Insticksmoduler, avlägsna allt relaterat till Solution Real och andra innehåll du inte känner till. Om du inte känner till tillägget och det inte är skapat av Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe så behöver du troligen inte detta.
  Remove add-on

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Solution Real, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hörnet av Mozilla Firefox. Klicka på Hjälp knappen (frågetecknet).
  Help button
 • Välj “Starta om utan tillägg” i hjälpmenyn.
  Troubleshooting
 • Vid omstart, klicka på “Återställ”.
  Refresh firefox
 • Detta resulterar i att Mozilla startas om och alla ursprungsinställningar återkommer. Läs dock instruktionerna noga då önskat innehåll kan försvinna.
  Refresh firefox approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Hur man tar bort Solution Real från Microsoft Edge:  Top

OBS: engelsk version av Microsoft Edge
 • Öppna Microsoft Edge och klicka på ”More actions” knappen (tre punkter i övre högra hörnet av skärmen), välj sedan ”setting” för inställningarna.
  Open settings
 • I fönstret med inställningarna väljer du sedan ”Choose what to clear” knappen för att välja vad som skall bort.
  Choose clear
 • Välj allt du vill ta bort och tryck på ”Clear” för att bekräfta borttagningen.
  Clear browsing data
 • Högerklicka på Start och välj enhetshanteraren.
  Open task manager
 • I processer-fliken, högerklicka på Microsoft Edge och välj Detaljer.
  Go to details
 • Inne i Detaljer, leta efter poster kallade Microsoft Edge, högerklicka på dom och välj ”end task” för att avsluta processen.
  End Edge task
Om denna metod inte fungerade för dig så kan du följa de avancerade stegen nedan. Se till att du backar upp din data innan du slutför dessa steg.  

  Top Avlägsna Solution Real från Safari (Mac OS X)

 • Klicka på Safari menyn.
 • Välj Preferenser.
  Open preferences
 • Klicka på Tillägg fliken.
 • Klicka på Avinstallera knappen intill Solution Real. Ta bort allt suspekta innehåll du finner. Om du är osäker på om du behöver tillägget eller inte så kan du enkelt klicka på Aktivera rutan för att tillfälligt inaktivera dessa.
  Extensions
 • Starta om Safari.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Solution Real, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Safari menyn vid det övre vänstra hörnet. Välj återställ Safari.
  Choose reset
 • Välj vilka val du vill återställa (oftast är alla förvalda redan) och klicka på återställ knappen.

  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

       
 

Om författaren

 
mars 5, 2015 10:26, mars 5, 2015 10:26
 
   
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *