Sogou virus - Hur tar man bort

Sogou virus

Sogou virus är en webbläsarkapare som distribueras till slumpvalda datorer via Trojan virus. Programmet attackerar PCn som befinner sig i Kina. Den infiltrerar datorer utan användarens kännedom och gör ändringar i webbläsarinställningarna. Vanligtvis ersätter den startsidan med 123.sogou.com oavsett vilken du använde innan.

Sogou virus kategoriseras som ett potentiellt oönskat program pågrund av metoderna den använder sig av för att få tillgång till datorer och ytterligare handlingar som den utför på infekterade system. Webbläsarkaparen orsakar omdirigeringar till massor av webbplatser med enda syftet att öka trafiken dit. Den visar också popup annonser när du försöker göra sökningar med en infekterad webbläsare. Syftet med Sogou virus är att öka trafiken till webbplatser och göra reklam för dem. Detta är det väldigt störande för datoranvändaren.

Se upp för att Sogou virus också kan samla information om dina surfvanor. Den här informationen kan senare användas i olika marknadsförings relaterade syften. Detta är ytterligare en anledning till varför säkerhetsexperter rekommenderar att ta bort den här oönskade applikationen. Nedanför erbjuder vi borttagnings instruktioner för Sogou virus. Först måste du ta bort den från Kontrollpanelen, listan Lägg till/Ta bort program. Det rekommenderas att avinstallera ALLA program som lades till på samma datum som när problemen uppstod. Vissa versioner av den här kaparen installerar programvara som hindrar webbläsarinställningar från att ändras. För att identifiera dem scanna med Spyhunter eller annat betrott anti-spionprogram kan vara användbart. Sedan kan du avinstallera tilläggen och återställa inställningarna i webbläsaren.

Hur man tar bort Sogou virus från Internet Explorer:

 1. Klicka på pilen till höger om sökfältet
 2. Gör följande: på IE8-9 välj Hantera Sökleverantör, på IE7 klicka på Hantera Sökmotorer
 3. Ta bort 123.sogou.com från listan

Hur man tar bort Sogou virus från Firefox:

 1. Skriv ”about:config” i adressfältet. Detta kommer öppna sidan med inställningar.
 2. Skriv ”keyword.url” i sökfältet. Högerklicka på den och radera den.
 3. Skriv ”browser.search.defaultengine” i sökfältet. Högerklicka på den och radera den
 4. Skriv “browser.search.selectedengine” i sökfältet. Högerklicka på den och radera den.
 5. Sök efter ”browser.newtab.url”. Högerklicka på den och radera den. Detta ser till att söksidan inte startar i varje ny flik.
 6. Om inställningarna återkommer och inget dyker upp vid scanning med anti-sabotageprogram: Stäng Firefox, öppna Utforskaren och skriv in %AppData% i adressfältet. Skriv in user.js i sökfältet. Döp om den här filen om den existerar och starta Firefox igen. Du kommer behöva repetera de ovanstående stegen igen.

Hur man tar bort Sogou virus från Google Chrome:

 1. Klicka på ikonen som innehåller tre horisontella streck på webbläsarens verktygsfält
 2. Välj inställningar
 3. Välj Grunderna->Hantera sökmotorer
 4. Radera onödiga sökmotorer från listan
 5. Gå tillbaka till inställningar. Vid start välj Öppna Startsidan (du kan också ta bort oönskade sidor från länken Grupp Med Sidor)

Automatisk Malware verktyg för borttagning

Hämta Spyhunter för Malware upptäckt
(Win)

Notera: Spyhunter försök ger detektion av parasiten som Sogou Virus och hjälper till dess avlägsnande gratis. begränsad testversion finns tillgänglig, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Hämta Combo Cleaner för Malware upptäckt
(Mac)

Notera: Combo Cleaner försök ger detektion av parasiten som Sogou Virus och hjälper till dess avlägsnande gratis. begränsad testversion finns tillgänglig,

Källa: https://www.2-viruses.com/remove-sogou-virus

Removal guides in other languages

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *