Socopoco.com - Hur Tar Man Bort?

-
 0
Type: Sökmotorskapare
 

Socopoco.com kanske ser ut som ett användbart verktyg, men det är bara ännu en skadlig applikation som du inte bör ha installerad på datorn. Det listas som en sökmotorskapare, så väl inne i datorn kommer det utföra oönskade ändringar på dina webbläsare.

Först och främst bör du bli av med skadeprogrammet. Det finns två vanliga sätt för just det – det ena är manuellt och det andra automatiskt, vilken metod du väljer är helt upp till dig. Om du inte har någon tidigare erfarenhet med borttagning av virus som Socopoco.com, då rekommenderas det automatiska alternativet då det går mycket snabbare. Ladda enkelt ned ett pålitligt anti-skadeprogram som t.ex. Reimage, SpyHunter eller Malwarebytes, installera det och utför sedan en full genomsökning av datorns alla lagrade filer. En av dessa applikationer bör hitta och eliminera skadeprogram på några få ögonblick. Om din dator är infekterad med andra liknande infektioner, då kommer det hitta och ta bort dessa med. Du kan självklart välja ett eget valt anti-skadeprogram med.

Om du inte känner för att ladda ned något anti-skadeprogram så kan Socopoco.com elimineras manuellt med. Denna process är mer komplicerad och därför har vi utecklat steg-för-steg instruktioner för en manuell borttagning av Socopoco.com, skrolla ned till slutet av artikeln och ta en titt på dessa. Försök att slutföra alla stegen korrekt så bör du kunna eliminera Socopoco.com helt på egen hand.

Ifall du stöter på några problem kring borttagningen, vänligen be oss då om hjälp i kommentarsfältet nedan, vi kommer göra vårt yttersta för att bistå med den hjälp som behövs. För att lära dig mer om de specifika egenskaperna av Socopoco.com, var då god och fortsätt läs artikeln.

Om sökmotorskaparen Socopoco.com

Även fast det kanske ser ut som en legitim sökmotor så är detta inte sant. Vi rekommenderar inte användandet av Socopoco.com, om du gör det kommer du se att en hel del sponsrade resultat. Dessa sponsrade resultat är inte relevanta till dina sökningar och på så sätt kommer du slösa din tid. Dessutom kan dessa sponsrade länkar leda dig till skadliga hemsidor som kan vara ägda av kriminella inom internetvärlden, som t.ex. kapare eller bedragare. På så sätt kan du stöta på en del seriösa IT-relaterade säkerhetsproblem.

Om du klickar på en länk sposnrad av Socopoco.com kommer du att omgående bli omdirigerad till en annan hemsida som kan vara ägd av olika IT-kriminella. På så sätt kan din dator infekteras med andra virus, eller om du försöker handla något hos dessa så kan du riskera att bli bedragen på dina pengar.

Socopoco.com fungerar som ett reklamnätverk för IT-kriminella. Eftersom dessa är blockerade från legitima hemsidor så använder de skadeprogram som detta för att stötta deras hemsidor och driva in trafik till dom. Med det sagt, om du har Socopoco.com installerad på datorn så kan olika kapare och bedragare nå dig dagligen direkt via din webbläsare, och det är väldigt farligt.

Det fungerar som ett tillägg till webbläsare och kan läggas till hos alla de mest populära webbläsarna, dessa inkluderar Google Chrome, Internet Explorer, Mozilla Firefox, Microsoft Edge och Safari. Detta betyder att även Apple användare kan drabbas.

Sökmotorskaparen Socopoco.com distributionsmetoder

Socopoco.com kan eventuellt läggas till på ditt system om du laddar ned och installerar något gratisprogram från internet. Exempelvis om du skulle ladda ned och installera någon PDF skapare eller mediaspelare från en opålitlig hemsida, då finns det en risk att Socopoco.com laddas ned och installeras bredvid utan att du varnas om det. Av den anledningen bör du alltid vara noggrann under installationsprocessen av gratisprogram, samt alltid hålla datorn säkrad med ett pålitligt anti-skadeprogram.Automatisk Socopoco.com verktyg för borttagning

 
 
Notera: Reimage försök ger detektion av parasiten som Socopoco.com och hjälper till dess avlägsnande gratis. Du kan ta bort upptäckta filer, processer och poster registret själv eller köpa en full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Manuell borttagning av Socopoco.com viruset

Du tar bort Socopoco.com genom att använda Windows Kontrollpanel

Många kapnings- och reklamprogram som Socopoco.com installerar komponenter i form av Windowsprogram och annan mjukvara. Denna del av reklamvaran kan tas bort från Kontrollpanelen. För att få tillgång till den, gör följande.

 • Gå till Start->Kontrollpanelen (äldre windowsmodeller) eller tryck på Windowsknappen -> Sök och skriv Kontrollpanelen (Windows 8);
  Control panel
 • Välj Avinstallera Program;
  Programs and features
 • Gå igenom programlistan och välj program relaterad till Socopoco.com .
  Remove toolbars
 • Tryck på knappen Avinstallera.
  Uninstall
 • I många fall så är Antimalwareprogram bättre på att upptäcka ”parasitfiler” relaterade till reklamvaran och därför rekommenderar jag att man installerar Reimage eller Spyhunter för att identifiera andra program som kan vara en del av infektionen på datorn.
  Scan with spyhunter

Denna metod kommer inte att ta bort samtliga webbläsartillägg och verktygsfält, så fortsätt därför till den andra delen av vår borttagningsguide.

Att ta bort Socopoco.com från dina webbläsare

  Top Hur man avlägsnar Socopoco.com från Google Chrome:

 • Klicka på de tre horisontella linjerna på Google Chrome och välj Fler verktyg->Tillägg
  Extensions
 • Välj allt skadligt innehåll och radera dessa.
  Remove extensions
 • Klicka på de tre horisontella linjerna på Google Chrome och välj Inställningar.
 • Välj Hantera sökleverantörer
  Manage search engines
 • Avlägsna onödiga sökleverantörer från listan
  Delete search engines
 • Gå tillbaka till inställningar. Vid Start väljer du Öppna blank sida (Du kan ta bort oönskade sidor även här).
 • Om din startsida var ändrad, klicka på Chrome menyn vid övre högra hörnet och välj Inställningar. Välj Öppna en särskild sida eller en grupp med sidor och klicka på Grupp med sidor.
  Set pages
 • Radera skadliga söksidor vid Start fönstret genom att klicka på “X” bredvid dessa.
 • Klicka på de tre horisontella linjerna vid Google Chrome och välj Inställningar och klicka på Hantera sökleverantörer.
  Delete start pages
 • Ta bort skadliga söksidor i en ny sökleverantörs sida.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Socopoco.com, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på de tre horisontella linjerna på Google Chrome och välj Inställningar.
 • Skrolla ned till slutet av sidan och klicka på Återställ inställningar knappen.
  Resset settings
 • Klicka på Återställ knappen vid bekräftelse fönstret.
  Reset approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår, genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Hur man avlägsnar Socopoco.com från Firefox:

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Mozilla Firefox och välj “Tillägg” ikonen (eller håll in och tryck Ctrl+Shift+A på ditt tangentbord).
  Select add-on
 • Gå igenom Tillägg samt Insticksmoduler, avlägsna allt relaterat till Socopoco.com och andra innehåll du inte känner till. Om du inte känner till tillägget och det inte är skapat av Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe så behöver du troligen inte detta.it.
  Remove add-on
 • Om din startsida var ändrad, klicka på Firefox menyn vid övre högra hörnet, välj Inställningar-> Allmänt. Där väljer du den önskade startsidan och klickar sedan på Återställ.
  Restore default

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Socopoco.com, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hörnet av Mozilla Firefox. Klicka på Hjälp knappen (frågetecknet).
  Help button
 • Välj “Starta om utan tillägg” i hjälpmenyn.
  Troubleshooting
 • Vid omstart, klicka på “Återställ”.
  Refresh firefox
 • Detta resulterar i att Mozilla startas om och alla ursprungsinställningar återkommer. Läs dock instruktionerna noga då önskat innehåll kan försvinna.
  Refresh firefox approve
(Valfritt) för äldre version:
 • Skriv in “about:config” addressfältet och tryck enter. Detta öppnar inställningssidan
  Abou config
 • Skriv in “Keyword.url” i sökfältet. Högerklicka och välj återställ.
  Reset Keyword.url
 • Skriv in “browser.search.defaultengine” i sökfältet. Högerklicka och välj återställ.
 • Skriv in “browser.search.selectedengine” i sökfältet. Högerklicka och välj återställ.
 • Sök efter “browser.newtab.url”. Högerklicka och välj återställ. Detta försökrar att söksidan inte öppnas i varje ny flik.
 • Om inställningar återgår igen och en genomsökning med ett anti-skadeprogram visar att datorn är ren: stäng ned Firefox, öppna filsökaren och skriv in %AppData% i addressfältet. Skriv in user.js i sökfältet. Om denna fil existerar, döp om den och starta om Firefox. Du kommer behöva repetera stegen ovan.
  Remove user.js

Om problemet kvarstår, genomsök din dator med ett anti-program för att identifiera skadliga innehåll.

  Top Hur man avlägsnar Socopoco.com virus från Internet Explorer (äldre versioner):

 • Klicka på pilen till höger om addressfältet.
 • Gör följande: på IE8-9 välj Hantera sökleverantörer, på IE7 klicka på Ändra sökleverantör.
 • Ta bort Socopoco.com från listan.

Hur man avlägsnar Socopoco.com från IE 11:

 • Klicka på Inställningar (övre högra hörnet)->Hantera tillägg.

  Add-on
 • Gå igenom Verktyg och Tillägg. Ta bort allting relaterat till Socopoco.com och andra innehåll som inte är skapta av Google, Microsoft, Yahoo, Oracle or Adobe.
  Disable add-ons
 • Välj Sökleverantörer.
  Set search engine
 • Om någon av dessa sökleverantörer inte är tillgängliga, klicka på “Hitta fler söklevenratörer” i nedre botten av skärmen och installera Google.
  Find search engines
 • Stäng ned inställningar.
 • Om din startsida var ändrad, klicka på Kugghjulet vid övre högra hörnet för att öppna Internet Explorer menyn, välj Inställningar och välj Allmänt. Skriv in den önskade startsidan du vill ha och klicka på OK.
  Restore home page

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Socopoco.com, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Kugghjulet->Inställningar.
  Internet options
 • Välj Avancerat fliken och klicka på Återställ knappen.
  Reset settings
 • Välj “Radera personliga inställningar rutan och klicka på Återställ.
  Reset approve
 • Klicka på Stäng knappen vid bekräftelse fönstret och stäng sedan ned din sökmotor.
  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Hur man tar bort Socopoco.com från Microsoft Edge:  Top

OBS: engelsk version av Microsoft Edge Återställa inställningarna på Microsoft Edge (metod 1)
 • Öppna Microsoft Edge och klicka på ”More actions” knappen (tre punkter i övre högra hörnet av skärmen), välj sedan ”setting” för inställningarna.
  Open settings
 • I fönstret med inställningarna väljer du sedan ”Choose what to clear” knappen för att välja vad som skall bort.
  Choose clear
 • Välj allt du vill ta bort och tryck på ”Clear” för att bekräfta borttagningen.
  Clear browsing data
 • Högerklicka på Start och välj enhetshanteraren.
  Open task manager
 • I processer-fliken, högerklicka på Microsoft Edge och välj Detaljer.
  Go to details
 • Inne i Detaljer, leta efter poster kallade Microsoft Edge, högerklicka på dom och välj ”end task” för att avsluta processen.
  End Edge task
Om denna metod inte fungerade för dig så kan du följa de avancerade stegen nedan. Se till att du backar upp din data innan du slutför dessa steg. Återställa inställnignarna på Microsoft Edge (metod 2)
 • Ta dig till följande mapp: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe Välj alla poster i denna mapp, högerklicka på dom och välj radera.
  Delete files
 • Klicka på startknappen och skriv in ”windows power”. Högerklicka på Windows PowerShell och välj ”kör som administrator”.
  Open powershell
 • Som administrator: Windows PowerShell fönster kommer att visas på skärmen, skriv in detta efter PS: cd C:\WINDOWS\system32 och tryck sedan på enter: Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml" -Verbose}
  Run command
Efter att du har slutfört dessa steg bör Socopoco.com ha eliminerats från din webbläsare Microsoft Edge.

  Top Hur du tar bort Socopoco.com från Safari:

Ta bort skadliga tillägg

 • Klicka på Safari-menyn på övre vänstra hörn. Klicka på Preferenser.
  Open preferences
 • Välj Tillägg och avinstallera Socopoco.com och andra misstänksamma tillägg.
  Extensions
 • Om din första sida för webbläsaren har ändrats, klicka på Safari-menyn på övre vänstra hörn på skärmen. Välj preferenser och klicka på fliken Generellt. Skriv in valfritt URL för att välja din förstasida.
  Reset homepage

(Alternativt) Återställ dina webbläsares inställningar

Om du fortfarande upplever problem relaterad till Socopoco.com, återställ till ursprungsinställningar.

 • Klicka på menyn på Safari i fönstrets övre vänstra hörn. Välj Återställ Safari…

  Choose reset
 • Välj vad du vill återställa (oftast är de valda i förväg) och klicka på knappen Återställ.
  Reset

Om du inte kan återställa dina webbläsarinställningar och problemet kvarstår, scanna ditt system med ett Antimalwareprogram.

Manuell borttagning av Socopoco.com

 
Processer:
 

Socopoco.com skärmdumpar

 
     
 

Om författaren

 
februari 17, 2017 08:40, februari 17, 2017 08:40
 
   
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *