Smart Web Search - Hur Tar Man Bort?

-  0
Type: Reklamprogram
 

Smart Web Search är en webbläsarkapare som kan installeras på datorer som använder Internet Explorer, Mozilla Firefox eller Google Chrome. Applikationen kommer buntad med ett gratisprogram som vanligtvis kan skaffas från Internet och den tar sig in i datorer utan att fråga om en separat tillåtelse från användaren. När den väl är inne, ändrar programmet din startsida till smartwebsearch.mysearchsocial.com och ställer om den här sidan som din förvalda sökleverantör.

Även om den här sökmotorn ser ut som vilken sökleverantör som helst, har dess utvecklare programmerat den så att den arbetar på ett orättvist sätt. Smart Web Search inkluderar olika sponsrade webbplatser i dina sökresultat eftersom dess ägare får ekonomiska vinster för att göra reklam för dessa länkar. Sidorna är inte markerade på ett annat sätt än de som faktiskt är relevanta till din förfrågning. Detta gör att dina sökningar blir felaktiga eftersom den istället för att du får relevanta sökresultat, kommer du hela tiden bli pressad till att besöka kommersiella webbplatser. Den tar inte bara massor av din tid och gör ditt surfande helt ineffektivt men den kan också göra så att din PC blir infekterad med sabotageprogram när den tar dig till kompromissade sidor.

Om du undrar hur du förhindrar ditt system från att lägga till sådana program, ligger allt i dina egna händer. Eftersom Smart Web Search installeras tillsammans med andra applikationer, måste du vara mer försiktig med dina nedladdningar från Internet. Vanligtvis kan du se vilka program som är buntade med programvaran du laddar ner, vid något av installationsstegen. Se till att du avmarkerar alla kryssrutor som antyder på att andra förvalda program är rekommenderade att laddas ner, såvida inte du helt att den faktiskt kommer vara användbar.

För att få bort besvären som orsakades av den här irriterande applikationen, ta först bort Smart Web Search från Kontrollpanelen, listan Lägg till/Ta bort program. Det rekommenderas att avinstallera ALLA program som lades till på samma datum som när problemen uppstod. Vissa versioner av det här viruset installerar programvara som hindrar webbläsarinställningar från att ändras. För att identifiera dem kan scanning med Spyhunter eller annat betrott anti-spionprogram vara användbart. Sedan kan du avinstallera tilläggen och återställa inställningarna i webbläsaren.

Du tar bort Smart Web Search genom att använda Windows Kontrollpanel

Många kapnings- och reklamprogram som Smart Web Search installerar komponenter i form av Windowsprogram och annan mjukvara. Denna del av reklamvaran kan tas bort från Kontrollpanelen. För att få tillgång till den, gör följande.

 • Gå till Start->Kontrollpanelen (äldre windowsmodeller) eller tryck på Windowsknappen -> Sök och skriv Kontrollpanelen (Windows 8);
  Control panel
 • Välj Avinstallera Program;
  Programs and features
 • Gå igenom programlistan och välj program relaterad till Smart Web Search and related parasites like Smart Guard Protection , Search.installmac.com , Search Donkey , Better-Search.net virus .
  Remove toolbars
 • Tryck på knappen Avinstallera.
  Uninstall
 • I många fall så är Antimalwareprogram bättre på att upptäcka ”parasitfiler” relaterade till reklamvaran och därför rekommenderar jag att man installerar Reimage eller Spyhunter för att identifiera andra program som kan vara en del av infektionen på datorn.
  Scan with spyhunter

Denna metod kommer inte att ta bort samtliga webbläsartillägg och verktygsfält, så fortsätt därför till den andra delen av vår borttagningsguide.

Att ta bort Smart Web Search från dina webbläsare

Hur man tar bort Smart Web Search från Internet Explorer:

 1. Klicka på pilen till höger om sökfältet
 2. Gör följande: på IE8-9 välj Hantera Sökleverantör, på IE7 klicka på Hantera Sökmotorer
 3. Ta bort smartwebsearch.mysearchsocial.com från listan

Hur man tar bort Smart Web Search från Firefox:

 1. Skriv ”about:config” i adressfältet. Detta kommer öppna sidan med inställningar.
 2. Skriv ”keyword.url” i sökfältet. Högerklicka på den och radera den.
 3. Skriv ”browser.search.defaultengine” i sökfältet. Högerklicka på den och radera den
 4. Skriv “browser.search.selectedengine” i sökfältet. Högerklicka på den och radera den.
 5. Sök efter ”browser.newtab.url”. Högerklicka på den och radera den. Detta ser till att söksidan inte startar i varje ny flik.
 6. Om inställningarna återkommer och inget dyker upp vid scanning med anti-sabotageprogram: Stäng Firefox, öppna Utforskaren och skriv in %AppData% i adressfältet. Skriv in user.js i sökfältet. Döp om den här filen om den existerar och starta Firefox igen. Du kommer behöva repetera de ovanstående stegen igen.

Hur man tar bort Smart Web Search från Google Chrome:

 1. Klicka på ikonen som innehåller tre horisontella streck på webbläsarens verktygsfält
 2. Välj inställningar
 3. Välj Grunderna->Hantera sökmotorer
 4. Radera onödiga sökmotorer från listan
 5. Gå tillbaka till inställningar. Vid start välj Öppna Startsidan (du kan också ta bort oönskade sidor från länken Grupp Med Sidor)

Automatisk Smart Web Search verktyg för borttagning

 
 
Notera: Reimage försök ger detektion av parasiten som Smart Web Search och hjälper till dess avlägsnande gratis. Du kan ta bort upptäckta filer, processer och poster registret själv eller köpa en full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Manuell borttagning av Smart Web Search

 
       
 

Om författaren

 
maj 11, 2014 08:46, augusti 21, 2014 10:46
 
   
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *