Skype Virus - Hur tar man bort

Skype Virus

Skype Viruset, även känt som ”This is a very nice photo of you” viruset, är en Trojan som sprids med användadet av Skype. Såhär fungerar det:

Ett meddelande visas där det står ”this is a very nice photo of you”, detta innehåller en länk till en hemsida som erbjuder lagringskapacitet på Internet, och skickas från en av dina vänner. Ett sådant meddelande skickas från datorer som redan är infekterade med skadeprogrammet och om någon då hävdar att du har skickat en sådan text, då bör du kontrollera din dator efter virus.

Även fast länken i meddelandet leder till en välkänd och säker hemsida, så missbrukas det senare av kriminella inom internetvärlden. Meningen är att du ska ladda ned en ZIP-fil som kan se ut som en bild fil, men sanningen är den att du inte kan se den exakta filuppbyggnaden från länken. Denna skadliga fil identifieras som BackDoor.IRC.NgrBot.42 (DrWeb), en variant av Win32/Kryptik.BBHQ (ESET-NOD32) och Trojan.FakeMS. Oftast så kategoriserar antivirus program detta som ett ransomware. Efter att det har installerats i din dator så kan Skype Viruset ladda ned flera moduler som t.ex. kan stjäla lösenord, eller en BitCoinMiner m.m.

Denna skadliga infektion är känd för att stjäla lösenord, Processorkraft, och skicka infekterade länkar tll dina Skype vänner. Skype Viruset aktiveras varje gång datorn startas. Det behövs inte berättas hur viktigt det är att ta bort den här infektioner så snart den är upptäckt. Även fast en del kanske vill ta bort det manuellt, så rekommenderas det att använda ett anti-skadeprogram som t.ex. Reimage, SpyHunter för att säkerställa att alla delar av Skype Viruset är eliminerat. För att undvika liknande infektioner i framtiden så bör du alltid uppdatera datorns alla säkerhetsprogram, genomsöka filer innan du öppnar dom, och kontrollera om det verkligen är dina vänner som skickar länkar eller filer via nätprogram, som t.ex. Skype.

Automatisk Malware verktyg för borttagning

Hämta Spyhunter för Malware upptäckt
(Win)

Notera: Spyhunter försök ger detektion av parasiten som Skype Virus och hjälper till dess avlägsnande gratis. begränsad testversion finns tillgänglig, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Hämta Combo Cleaner för Malware upptäckt
(Mac)

Notera: Combo Cleaner försök ger detektion av parasiten som Skype Virus och hjälper till dess avlägsnande gratis. begränsad testversion finns tillgänglig,

Manuell borttagning av Skype Virus

Källa: https://www.2-viruses.com/remove-skype-virus

Removal guides in other languages

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *