Skadeprogrammet Chromium - Hur Tar Man Bort?

-  0
Type: Sökmotorskapare
 

Först och främst bör vi nämna att Chromium är ett helt och hållet legitimt webbläsar projekt utvecklat för Google Chrome. Du kan hitta det på hemsidan för Chromium, däremot använder IT-användare exakt samma namn på det program som lämnar spår av skadliga koder på Windows datorer.

Webbläsarviruset Chromium (även känt som Google Chromium virus) låtsas vara webbläsaren Google Chrome och byter ut den faktiska och legitima webbläsaren. Faktum är att både namnet och utseendet är väldigt snarlikt, av den anledningen misslyckas många användare att se skillnaden. Det är tills de börjar få oanade konsekvenser av det här skadliga programmet.


chromium browser remove

Symptom av Chromium viruset

Vad exakt medför Chromium infektionen för symptom? De liknar egenskaperna av både browser hijackers och adware väldigt mycket. Om din Google Chrome webbläsare har blivit utbytt mot skadeprogrammet Chromium, då kommer du till slut erfara mycket mer annonsering än tidigare. Oftast följer dessa annonser som popups som helt och hållet täcker allt innehåll som du försöker titta på.

Du är säkerligen van med att se olika annonser på hemsidor som du besöker och det är helt OK, men börjar du se massvis av dessa annonser som troligen inte skulle visa dessa (som på välkända nätverk som Youtube eller Facebook), då finns det en stor risk att din dator har blivit infekterad med skadeprogrammet Chromium eller en annan typ av skadeprogram.

Vi bör även nämna att dessa inte bara är irriterande, de är dessutom farliga. Genom att klicka på en av dessa popup annonser av Chromium kan eventuellt leda dig till en opålitlig hemsida som försöker få dig att köpa någonting, alternativt infektera din dator med andra virus. Så det första du bör göra vid misstanke om en infektion i din dator – undvik dessa annonser.

Dessutom kommer Chromium automatiskt placeras som din startsida och standard program som öppnar olika filtyper lik HTML dokument, PDF dokument eller JPG bilder.

Hur vet man om datorn har blivit infekterad med Chromium?

Om alla ovan nämnda symptom tycks vara någonting du känner igen, då bör du kontrollera om du använder en legitim Google Chrome webbläsare. Det kan göras genom att öppna ”OM” sidan på din webbläsare. Om det är Chromium, då ser du en text som “eFast . a web browser built for speed, simplicity and security”. Det är ett tydligt tecken att Chromium körs på din dator och har bytt ut Google Chrome webbläsaren.

Om du inte har en aning om hur du tar bort det, då har vi en användarvänlig metod för det – genomsök din dator med antingen Reimage eller SpyHunter som anti-skadeprogram. Ett av dessa program kommer att upptäcka de skadliga filerna av Chromium lagrade på din dator (då viruset finns i deras databas) och även informera dig om det.

Hur infekterade Chromium min dator och vad bör jag göra?

I de flesta fall tar sig potentiellt oönskade program som denna in sig i datorn genom att paketeras in i olika gratisprogram. Om du installerar ett gratisprogram nedladdat från internet, då kan du bl.a. bli erbjuden att installera ytterliga kostnadsfria och avancerade webbläsare. Däremot är det oftast en lögn du får och slutar upp med att hämta hem ett skadeprogram till din dator.

Det finns ingen lista av program som paketeras tillsammans med Chromium, så för att undvika skadeprogram bör du istället lägga fokus på installationen av gratisprogrammen. Alternativt så kan du som tidigare nämnt skydda dig med ett anti-skadeprogram som säkerställer att inga oönskade program tar sig in i din dator.

Det finns en hel del borttagningsprogram för Chromium, men vi rekommenderar ändå ReImage eller SpyHunter. Dessa applikationer är ytterst effektiva med att eliminera möjliga oönskade program och kommer ta bort Chromium från din dator på några få ögonblick. Om du vill eliminera Chromium på egen hand, då kan du försöka gå via kontrollpanelen och lera efter ”eFast” eller ” Chromium” bland programmen (båda namnen kan användas) och sedan ta bort det där.

Om du har några frågor som relaterar till det här ämnet, vänligen tveka inte att be oss om hjälp i kommentarfältet nedan.

Du tar bort Skadeprogrammet Chromium genom att använda Windows Kontrollpanel

Många kapnings- och reklamprogram som Skadeprogrammet Chromium installerar komponenter i form av Windowsprogram och annan mjukvara. Denna del av reklamvaran kan tas bort från Kontrollpanelen. För att få tillgång till den, gör följande.

 • Gå till Start->Kontrollpanelen (äldre windowsmodeller) eller tryck på Windowsknappen -> Sök och skriv Kontrollpanelen (Windows 8);
  Control panel
 • Välj Avinstallera Program;
  Programs and features
 • Gå igenom programlistan och välj program relaterad till Skadeprogrammet Chromium .
  Remove toolbars
 • Tryck på knappen Avinstallera.
  Uninstall
 • I många fall så är Antimalwareprogram bättre på att upptäcka ”parasitfiler” relaterade till reklamvaran och därför rekommenderar jag att man installerar Reimage eller Spyhunter för att identifiera andra program som kan vara en del av infektionen på datorn.
  Scan with spyhunter

Denna metod kommer inte att ta bort samtliga webbläsartillägg och verktygsfält, så fortsätt därför till den andra delen av vår borttagningsguide.

Att ta bort Skadeprogrammet Chromium från dina webbläsare

Automatisk Skadeprogrammet Chromium verktyg för borttagning

 
 
Notera: Reimage försök ger detektion av parasiten som Skadeprogrammet Chromium och hjälper till dess avlägsnande gratis. Du kan ta bort upptäckta filer, processer och poster registret själv eller köpa en full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure     
 

Om författaren

 
februari 5, 2018 13:54, februari 5, 2018 13:54
 
   
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *