ShopAtHome.com Virus - Hur Tar Man Bort?

-  0
Type: Reklamprogram
 

ShopAtHome.com virus är ett till annonsprogram som visar popup meddelanden med kuponger och sponsrade länkar. Applikationen installeras på slumpvalda datorer ihop buntad med kostnadsfria programvaror som man får från internet. När den väl är inne i systemet visar den massor av meddelanden medan du besöker Google, Facebook, Amazon och liknande sidor.

Om du klickar på meddelandet med erbjudandet kommer du omdirigeras till en okänd webbplats. Det är så här ShopAtHome.com virus tjänar pengar – genom att ta användare till sidor som betalar för varje klick. Alltså den försöker öka trafiken till dessa sidor och trots att annonsprogrammet i sig inte är skadligt kan den ge väldigt störande konsekvenser. Även om vissa användare kan tycka att det är praktiskt att se olika erbjudanden och få rabatter medan de shoppar, blir det i slutändan ganska irriterande med annonser som visas regelbundet.

ShopAtHome.com är ett webbläsartillägg som kan läggas till i webbläsarna Internet Explorer, Mozilla Firefox och Google Chrome. Om du vill undvika detta borde du vara mer försiktig när du laddar ner kostnadsfria program, såsom videospelare, PDF-skapare och så vidare. Hoppa inte över installationsstegen utan följ istället varje steg i den för att se om det innehåller ytterligare tillkommande program. Om fallet är så, avstå från att ladda ner okända program.

ShopAtHome kommer kapa dina sökningar. Den kommer använda domänen rsearch.shopathome.com vid sökningar, som stödjer annonser. Resultaten genereras för tillfället av Yahoo sökmotor.

Ta bort ShopAtHome.com virus om du redan märkt av dess aktivitet på din dator. Gå till Kontrollpanelen -> Lägg till och Ta bort program och avinstallera den därifrån. Du borde också kolla dina tillägg i webbläsarna Internet Explorer, Mozilla Firefox och Google Chrome och ta bort den därifrån. Om du inte ser den där borde du använda ett anti-sabotageprogram som Reimage, SpyHunter och scanna din dator med den. Om du har omdirigerings problem, måste du eventuellt återställa din startsida och sökmotor till den du använde innan:

På Internet Explorer:

 1. Klicka på pilen till höger om sökfältet
 2. Gör följande: på IE8-9 välj Hantera Sökleverantör, på IE7 klicka på Hantera Sökmotorer.
 3. Ta bort ShopAtHome.com och Rakuten Loyalty Toolbar från listan

På Firefox:

 1. Skriv ”about:addons” i adressfältet. Ta bort Rakuten Loyalty från tillägg / insticksmoduler.
 2. Skriv ”about:config” i adressfältet. Detta kommer öppna sidan med inställningar.
 3. Skriv ”keyword.url” i sökfältet. Högerklicka på den och radera den.
 4. Skriv ”browser.search.defaultengine” i sökfältet. Högerklicka på den och radera den
 5. Skriv “browser.search.selectedengine” i sökfältet. Högerklicka på den och radera den.
 6. Sök efter ”browser.newtab.url”. Högerklicka på den och radera den. Detta ser till att söksidan inte startar i varje ny flik.

På Google Chrome:

 1. Skriv chrome://extentions. Ta bort Rakuten Loyalty Toolbar från tilläggslistan.
 2. Klicka på ikonen som innehåller tre horisontella streck på webbläsarens verktygsfält
 3. Välj inställningar
 4. Välj Grunderna->Hantera sökmotorer
 5. Radera onödiga sökmotorer från listan
 6. Gå tillbaka till inställningar. Vid start välj Öppna Startsidan (du kan också ta bort oönskade sidor från länken Grupp Med Sidor).

Notera att det är väldigt viktigt att scanna din dator med ett betrott anti-sabotageprogram efter att ShopAtHome.com virus tagits bort då ditt system kan ha blivit infekterat med andra virus medan den varit i ditt system.

Automatisk ShopAtHome.com virus verktyg för borttagning

 
 
Notera: Reimage försök ger detektion av parasiten som ShopAtHome.com Virus och hjälper till dess avlägsnande gratis. Du kan ta bort upptäckta filer, processer och poster registret själv eller köpa en full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure 

Liknande bilder

 
related image #1 from ShopAtHome.com virus
     
 

Om författaren

 
mars 18, 2014 08:46, mars 18, 2014 08:46
 
   
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *