Shell&ServicesEngine - Hur Tar Man Bort?

-  0
Type: Reklamprogram
 

Shell&ServicesEngine är listat som ett reklamprogram, så det är ingenting som du bör ha installerat på din dator. Om din dator har infekterats med Shell&ServicesEngine så kommer du att få erfara flertalet reklamer på dina sökmotorer.

Det är inte speciellt svårt att indikera om din dator har infekterats med Shell&ServicesEngine eller inte, detta eftersom reklamerna som visas av skadeprogrammet är märkta med ”Ads by Shell&ServicesEngine” eller ”Brought to you by Shell&ServicesEngine”. Så har du lagt märke till detta på någon av dina sökmotorer så är din dator garanterat infekterad och du bör ta tag i det.

Om du vill bli av med det här skadeprogrammet snabbt och enkelt så rekommenderar vi dig att göra det automatiskt. Ladda enkelt ned ett pålitligt anti-skadeprogram och genomsök datorn med det. Vi rekommenderar Reimage, SpyHunter eller Malwarebytes för detta. Ett av dessa program bör hitta och eliminera viruset på bara några få ögonblick. Det bör även hitta och eliminera andra infektioner på din dator. Du kan självklart använda dig av ett eget valt anti-skadeprogram med.

Om du dock av någon anledning inte vill ladda ned någon ytterligare anti-skadeprogram så kan du ta bort Shell&ServicesEngine manuellt med. Denna process är mer komplicerad, därför har vi utvecklat steg-för-steg instruktioner för att hjälpa dig ta bort Shell&ServicesEngine manuellt, skrolla ned till slutet av artikeln och ta en titt på dessa. Försök att slutföra alla stegen korrekt så bör du kunna ta bort Shell&ServicesEngine helt på egen hand.

För att lära dig mer om de specifika egenskaperna av Shell&ServicesEngine, var då god och fortsätt läs artiklen. Om du har några frågor som relaterar till det här ämnet så kan du ställa dessa i kommentarsfältet nedan, vi kommer att göra vårt yttersta för att besvara dom alla.

Om reklamprogrammet Shell&ServicesEngine

Som vi redan nämnt så är Shell&ServicesEngine listat som ett reklamprogram, så väl inne i datorn så kommer det överflöda dina sökmotorer med olika reklamer i alla dessa former som t.ex. popups, pop-under, textreklam, banderoller och textannonsering (contextual advertisment). En ny flik eller ett nytt fönster med reklam kan även öppnas slumpmässigt.

Oftast visas reklamerna av Shell&ServicesEngine på internethandelssidor som t.ex. eBay eller Amazon. Du kommer att erbjudas att köpa särskilda produkter till väldigt attraktiva priser. Fall inte för detta trick då erbjudandena oftast är falska och endast ett knep för att fånga din uppmärksamhet och få dig att klicka på reklamerna. Detta rekommenderar vi inte att du gör.

Om det händer att du klickar på någon reklam som visas av Shell&ServicesEngine så kommer du att omgående bli omdirigerad till en annan hemsida som kan vara ägd av olika kriminella inom internetvärlden, exempelvis kapare eller bedragare. På så sätt kan din dator infekteras eller om du försöker att handla något hos dessa så finns det en risk att du bli bedragen och förlorar dina pengar. Därför rekommenderar vi dig att ta bort Shell&ServicesEngine från din dator så snabbt som möjligt.

Reklamprogrammet Shell&ServicesEngine spridningsmetoder

Shell&ServicesEngine sprids på samma sätt som de flesta andra skadeprogram, genom att packeteras in i olika gratisprogram som kan laddas ned från Internet. Så om du laddar ned och installerar någon PDF skapare eller mediaspelare från en opåliltig hemsida så finns det en risk att Shell&ServicesEngine tar sig in i din dator samtidigt. För att undvika detta så bör du alltid hålla ett vakande öga under installationer av gratisprogram och alltid hålla din dator säkrad med ett anti-skadeprogram.Automatisk Shell&ServicesEngine verktyg för borttagning

 
 
Notera: Reimage försök ger detektion av parasiten som Shell&ServicesEngine och hjälper till dess avlägsnande gratis. Du kan ta bort upptäckta filer, processer och poster registret själv eller köpa en full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Du tar bort Shell&ServicesEngine genom att använda Windows Kontrollpanel

Många kapnings- och reklamprogram som Shell&ServicesEngine installerar komponenter i form av Windowsprogram och annan mjukvara. Denna del av reklamvaran kan tas bort från Kontrollpanelen. För att få tillgång till den, gör följande.

 • Gå till Start->Kontrollpanelen (äldre windowsmodeller) eller tryck på Windowsknappen -> Sök och skriv Kontrollpanelen (Windows 8);
  Control panel
 • Välj Avinstallera Program;
  Programs and features
 • Gå igenom programlistan och välj program relaterad till Shell&ServicesEngine .
  Remove toolbars
 • Tryck på knappen Avinstallera.
  Uninstall
 • I många fall så är Antimalwareprogram bättre på att upptäcka ”parasitfiler” relaterade till reklamvaran och därför rekommenderar jag att man installerar Reimage eller Spyhunter för att identifiera andra program som kan vara en del av infektionen på datorn.
  Scan with spyhunter

Denna metod kommer inte att ta bort samtliga webbläsartillägg och verktygsfält, så fortsätt därför till den andra delen av vår borttagningsguide.

Att ta bort Shell&ServicesEngine från dina webbläsare

  Top Avlägsna skadligt innehåll från Internet Explorer

 • Tryck på Kugghjulet->Hantera tillägg.
  Add-on
 • Gå igenom Verktyg och Tillägg. Ta bort allting relaterat till Shell&ServicesEngine och andra innehåll som inte är skapta av Google, Microsoft, Yahoo, Oracle or Adobe.
  Disable add-ons
 • Stäng ned inställningar.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Shell&ServicesEngine, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Tryck på Kugghjulet->Inställningar.
  Internet options
 • Välj Avancerat fliken och klicka på Återställ knappen.
  Reset settings
 • Välj “Radera personliga inställningar rutan och klicka på Återställ.
  Reset approve
 • Klicka på Stäng knappen vid bekräftelse fönstret och stäng sedan ned din sökmotor.
  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Avlägsna Shell&ServicesEngine från Chrome

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Google Chrome. Välj Inställningar.
  Open settings
 • Klicka på Hantera tillägg vid vänstra menyfältet.
 • Gå igenom tilläggs-listan och ta bort program du inte behöver. Speciellt de med relaterande namn till Shell&ServicesEngine. Klicka på papperskorgen bredvid Shell&ServicesEngine eller andra tillägg du vill ta bort.
  Remove extensions
 • Tryck på Ta bort knappen vid bekräftelse fönstret.
  Remove approve
 • Om du är osäker så kan du inaktivera dessa tillfälligt.
  Disable extension
 • Starta om Chrome.

(Ytterliggare åtgärd) Återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Shell&ServicesEngine, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Google Chrome’s meny knapp (de tre horisontella linjerna) och välj Inställningar.
  Open settings
 • Skrolla ned till slutet av sidan och klicka på Återställ inställningar knappen.
  Reset settings
 • Klicka på Återställ knappen vid bekräftelse fönstret.
  Reset approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Avlägsna Shell&ServicesEngine från Firefox

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Mozilla Firefox och välj Tillägg ikonen (eller håll in och tryck Ctrl+Shift+A på ditt tangentbord).
  Select add-on
 • Gå igenom Tillägg samt Insticksmoduler, avlägsna allt relaterat till Shell&ServicesEngine och andra innehåll du inte känner till. Om du inte känner till tillägget och det inte är skapat av Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe så behöver du troligen inte detta.
  Remove add-on

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Shell&ServicesEngine, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hörnet av Mozilla Firefox. Klicka på Hjälp knappen (frågetecknet).
  Help button
 • Välj “Starta om utan tillägg” i hjälpmenyn.
  Troubleshooting
 • Vid omstart, klicka på “Återställ”.
  Refresh firefox
 • Detta resulterar i att Mozilla startas om och alla ursprungsinställningar återkommer. Läs dock instruktionerna noga då önskat innehåll kan försvinna.
  Refresh firefox approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Hur man tar bort Shell&ServicesEngine från Microsoft Edge:  Top

OBS: engelsk version av Microsoft Edge
 • Öppna Microsoft Edge och klicka på ”More actions” knappen (tre punkter i övre högra hörnet av skärmen), välj sedan ”setting” för inställningarna.
  Open settings
 • I fönstret med inställningarna väljer du sedan ”Choose what to clear” knappen för att välja vad som skall bort.
  Choose clear
 • Välj allt du vill ta bort och tryck på ”Clear” för att bekräfta borttagningen.
  Clear browsing data
 • Högerklicka på Start och välj enhetshanteraren.
  Open task manager
 • I processer-fliken, högerklicka på Microsoft Edge och välj Detaljer.
  Go to details
 • Inne i Detaljer, leta efter poster kallade Microsoft Edge, högerklicka på dom och välj ”end task” för att avsluta processen.
  End Edge task
Om denna metod inte fungerade för dig så kan du följa de avancerade stegen nedan. Se till att du backar upp din data innan du slutför dessa steg.  

  Top Avlägsna Shell&ServicesEngine från Safari (Mac OS X)

 • Klicka på Safari menyn.
 • Välj Preferenser.
  Open preferences
 • Klicka på Tillägg fliken.
 • Klicka på Avinstallera knappen intill Shell&ServicesEngine. Ta bort allt suspekta innehåll du finner. Om du är osäker på om du behöver tillägget eller inte så kan du enkelt klicka på Aktivera rutan för att tillfälligt inaktivera dessa.
  Extensions
 • Starta om Safari.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Shell&ServicesEngine, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Safari menyn vid det övre vänstra hörnet. Välj återställ Safari.
  Choose reset
 • Välj vilka val du vill återställa (oftast är alla förvalda redan) och klicka på återställ knappen.

  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Manuell borttagning av Shell&ServicesEngine

 
       
 

Om författaren

 
januari 18, 2016 11:52, januari 18, 2016 11:52
 
   
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *