Search.we-cmf.com Virus - Hur Tar Man Bort?

-
 0
Type: Sökmotorskapare
 

Search.we-cmf.com är ett av de senaste PUP – potentiellt oönskade programmen på svenska – upptäckta. Det har utvecklats av SafeBrowser som tillhåller i Boca Raton, Florida – USA. Applikationen har utseendet av en sökmotor men efter utredning visar det klart och tydligt att dess egenskaper i klassen PUP – sökmotorskapare. Titeln i kategorin kommer från standardegenskaperna av programmet, det innebär att det byter ut användares startsida så fort applikationen installerats på datorn. Search.we-cmf.com har en del karaktäristiska drag som definitivt inte gör det till en sökmotor, utan istället en kapare av webbläsare.

De gömda funktionerna av sökmotorskaparen Search.we-cmf.com

Medans det är ganska tydligt att kaparen Search.we-cmf.com inkräktar på din standard startsida och med det din sökleverantör, så finns det andra skurkaktiga egenskaper av applikationen som inte är lika tydliga. Detta inkluderar metoden som Search.we-cmf.com ger dig sökresultat på. Den falska framsidan som du presenteras med är omdirigeringen till en annan flik efter att du har sökt efter någonting, visande en sida med hemsidor under adressen search.yahoo.com. Detta kan betyda att du antingen fått sökresultat av Yahoo eller att Search.we-cmf.com sammarbetar med Yahoo. Dock överenstämmer ingen av dom med faktan, fast det finns ett riskkorn av sanning där. Det finns nämligen autentiska sökresultat av Yahoo bland dessa som visas av Search.we-cmf.com, men detta minskar inte risken för att du kanske råkar trycka på en fallgrop, nämligen virus som tillhandahålls av annonserna som visas eller sidorna sponsrade av Search.we-cmf.com skadliga motor.

Search.we-cmf.com stöttar tredjeparters reklamdomäner vilket inte är av några regler eller villkor föremål av Search.we-cmf.com. Inga bestämmelser tillsätts dessa tredjeparters annonsörer. Search.we-cmf.com kontrollerar nämligen inte dess innehåll. De får helt och hållet frihet att skapa deras egna produkter. Search.we-cmf.com tar allt som tredjeparterna ger för att visa upp. Företaget som har släppt den senare applikationen är endast intresserade av snabba pengar. Detta skurkaktiga beteende för intäcktsgenerering online gör inte Search.we-cmf.com till ett pålitligt verktyg, snarare tvärt om. Dessutom så drar det upp en hel del frågor om innehållet levererat i sökresultaten och annonserna som visas på de utgivna hemsidorna.

Vilka användare är i fara för att få deras hemsida utbytt mot Search.we-cmf.com?

Om du är en av användarna som har en tendens att ladda ned och installera gratisprogram så är du ett av de potentiella offren som enkelt kan få deras dator infekterad med kaparen Search.we-cmf.com. Dock finns det ett undantag till regeln. Om du inte vill bli ett av de olyckliga offren så behöver du utföra installationen av dessa program i ett avancerat läge för att undvika tilläggen. Search.we-cmf.com kan vara ett av dessa tillägg. Det är större sannolikhet att detta PUP laddas ned tillsammans med program som utges av TerraArcade och Big Fish Games.

Hur man eliminerar infektionen Search.we-cmf.com från din dator?

Det finns en länk till ”Avinstallera” i nedre delen på huvudsidan av Search.we-cmf.com, denna omdirigerar dig till avinstallationssidan – detta skall tydligen ge tjänsten om avinstallation för Search.we-cmf.com på Chrome, Firefox och Internet Explorer. Trotts detta så rekommenderar vi dig att inte helt förlita dig på denna tjänst. Detta eftersom instruktionerna om avinstallation kommer från samma utvecklare som utvecklat detta PUP och troligen inte är omfattande nog. Genom att blint följa dom kommer du inte att kunna helt och hållet eliminera det oönskade programmet och alla dess komponenter. För att lyckas med det senare så är det bättre att aktivera ett certifierat anti-skadeprogram som t.ex. Reimage eller Spyhunter. Manuella borttagningsinstruktioner kan också vara ett alternativ för att ta bort skadeprogrammet. Använd endast de instruktionerna nedan som har utvecklats för att hjälpa dig med processen.Automatisk Search.we-cmf.com Virus verktyg för borttagning

 
 
Notera: Reimage försök ger detektion av parasiten som We-cmf Virus och hjälper till dess avlägsnande gratis. Du kan ta bort upptäckta filer, processer och poster registret själv eller köpa en full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Manuell borttagning Search.we-cmf.com viruset

Du tar bort we-cmf Virus genom att använda Windows Kontrollpanel

Många kapnings- och reklamprogram som Search.we-cmf.com Virus installerar komponenter i form av Windowsprogram och annan mjukvara. Denna del av reklamvaran kan tas bort från Kontrollpanelen. För att få tillgång till den, gör följande.

 • Gå till Start->Kontrollpanelen (äldre windowsmodeller) eller tryck på Windowsknappen -> Sök och skriv Kontrollpanelen (Windows 8);
  Control panel
 • Välj Avinstallera Program;
  Programs and features
 • Gå igenom programlistan och välj program relaterad till we-cmf Virus and related parasites like Search.coolersearch.com virus , Search.results-hub.com virus , Kilo-Search.com virus , Maximum-search.com virus .
  Remove toolbars
 • Tryck på knappen Avinstallera.
  Uninstall
 • I många fall så är Antimalwareprogram bättre på att upptäcka ”parasitfiler” relaterade till reklamvaran och därför rekommenderar jag att man installerar Reimage eller Spyhunter för att identifiera andra program som kan vara en del av infektionen på datorn.
  Scan with spyhunter

Denna metod kommer inte att ta bort samtliga webbläsartillägg och verktygsfält, så fortsätt därför till den andra delen av vår borttagningsguide.

Att ta bort Search.we-cmf.com Virus från dina webbläsare

  Top Hur man avlägsnar Search.we-cmf.com Virus från Google Chrome:

 • Klicka på de tre horisontella linjerna på Google Chrome och välj Fler verktyg->Tillägg
  Extensions
 • Välj allt skadligt innehåll och radera dessa.
  Remove extensions
 • Klicka på de tre horisontella linjerna på Google Chrome och välj Inställningar.
 • Välj Hantera sökleverantörer
  Manage search engines
 • Avlägsna onödiga sökleverantörer från listan
  Delete search engines
 • Gå tillbaka till inställningar. Vid Start väljer du Öppna blank sida (Du kan ta bort oönskade sidor även här).
 • Om din startsida var ändrad, klicka på Chrome menyn vid övre högra hörnet och välj Inställningar. Välj Öppna en särskild sida eller en grupp med sidor och klicka på Grupp med sidor.
  Set pages
 • Radera skadliga söksidor vid Start fönstret genom att klicka på “X” bredvid dessa.
 • Klicka på de tre horisontella linjerna vid Google Chrome och välj Inställningar och klicka på Hantera sökleverantörer.
  Delete start pages
 • Ta bort skadliga söksidor i en ny sökleverantörs sida.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till we-cmf Virus, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på de tre horisontella linjerna på Google Chrome och välj Inställningar.
 • Skrolla ned till slutet av sidan och klicka på Återställ inställningar knappen.
  Resset settings
 • Klicka på Återställ knappen vid bekräftelse fönstret.
  Reset approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår, genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Hur man avlägsnar Search.we-cmf.com Virus från Firefox:

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Mozilla Firefox och välj “Tillägg” ikonen (eller håll in och tryck Ctrl+Shift+A på ditt tangentbord).
  Select add-on
 • Gå igenom Tillägg samt Insticksmoduler, avlägsna allt relaterat till Search.we-cmf.com Virus och andra innehåll du inte känner till. Om du inte känner till tillägget och det inte är skapat av Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe så behöver du troligen inte detta.it.
  Remove add-on
 • Om din startsida var ändrad, klicka på Firefox menyn vid övre högra hörnet, välj Inställningar-> Allmänt. Där väljer du den önskade startsidan och klickar sedan på Återställ.
  Restore default

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Search.we-cmf.com Virus, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hörnet av Mozilla Firefox. Klicka på Hjälp knappen (frågetecknet).
  Help button
 • Välj “Starta om utan tillägg” i hjälpmenyn.
  Troubleshooting
 • Vid omstart, klicka på “Återställ”.
  Refresh firefox
 • Detta resulterar i att Mozilla startas om och alla ursprungsinställningar återkommer. Läs dock instruktionerna noga då önskat innehåll kan försvinna.
  Refresh firefox approve
(Valfritt) för äldre version:
 • Skriv in “about:config” addressfältet och tryck enter. Detta öppnar inställningssidan
  Abou config
 • Skriv in “Keyword.url” i sökfältet. Högerklicka och välj återställ.
  Reset Keyword.url
 • Skriv in “browser.search.defaultengine” i sökfältet. Högerklicka och välj återställ.
 • Skriv in “browser.search.selectedengine” i sökfältet. Högerklicka och välj återställ.
 • Sök efter “browser.newtab.url”. Högerklicka och välj återställ. Detta försökrar att söksidan inte öppnas i varje ny flik.
 • Om inställningar återgår igen och en genomsökning med ett anti-skadeprogram visar att datorn är ren: stäng ned Firefox, öppna filsökaren och skriv in %AppData% i addressfältet. Skriv in user.js i sökfältet. Om denna fil existerar, döp om den och starta om Firefox. Du kommer behöva repetera stegen ovan.
  Remove user.js

Om problemet kvarstår, genomsök din dator med ett anti-program för att identifiera skadliga innehåll.

  Top Hur man avlägsnar Search.we-cmf.com Virus virus från Internet Explorer (äldre versioner):

 • Klicka på pilen till höger om addressfältet.
 • Gör följande: på IE8-9 välj Hantera sökleverantörer, på IE7 klicka på Ändra sökleverantör.
 • Ta bort we-cmf Virus från listan.

Hur man avlägsnar Search.we-cmf.com Virus från IE 11:

 • Klicka på Inställningar (övre högra hörnet)->Hantera tillägg.

  Add-on
 • Gå igenom Verktyg och Tillägg. Ta bort allting relaterat till we-cmf Virus och andra innehåll som inte är skapta av Google, Microsoft, Yahoo, Oracle or Adobe.
  Disable add-ons
 • Välj Sökleverantörer.
  Set search engine
 • Om någon av dessa sökleverantörer inte är tillgängliga, klicka på “Hitta fler söklevenratörer” i nedre botten av skärmen och installera Google.
  Find search engines
 • Stäng ned inställningar.
 • Om din startsida var ändrad, klicka på Kugghjulet vid övre högra hörnet för att öppna Internet Explorer menyn, välj Inställningar och välj Allmänt. Skriv in den önskade startsidan du vill ha och klicka på OK.
  Restore home page

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Search.we-cmf.com Virus, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Kugghjulet->Inställningar.
  Internet options
 • Välj Avancerat fliken och klicka på Återställ knappen.
  Reset settings
 • Välj “Radera personliga inställningar rutan och klicka på Återställ.
  Reset approve
 • Klicka på Stäng knappen vid bekräftelse fönstret och stäng sedan ned din sökmotor.
  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Hur man tar bort Search.we-cmf.com Virus från Microsoft Edge:  Top

OBS: engelsk version av Microsoft Edge Återställa inställningarna på Microsoft Edge (metod 1)
 • Öppna Microsoft Edge och klicka på ”More actions” knappen (tre punkter i övre högra hörnet av skärmen), välj sedan ”setting” för inställningarna.
  Open settings
 • I fönstret med inställningarna väljer du sedan ”Choose what to clear” knappen för att välja vad som skall bort.
  Choose clear
 • Välj allt du vill ta bort och tryck på ”Clear” för att bekräfta borttagningen.
  Clear browsing data
 • Högerklicka på Start och välj enhetshanteraren.
  Open task manager
 • I processer-fliken, högerklicka på Microsoft Edge och välj Detaljer.
  Go to details
 • Inne i Detaljer, leta efter poster kallade Microsoft Edge, högerklicka på dom och välj ”end task” för att avsluta processen.
  End Edge task
Om denna metod inte fungerade för dig så kan du följa de avancerade stegen nedan. Se till att du backar upp din data innan du slutför dessa steg. Återställa inställnignarna på Microsoft Edge (metod 2)
 • Ta dig till följande mapp: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe Välj alla poster i denna mapp, högerklicka på dom och välj radera.
  Delete files
 • Klicka på startknappen och skriv in ”windows power”. Högerklicka på Windows PowerShell och välj ”kör som administrator”.
  Open powershell
 • Som administrator: Windows PowerShell fönster kommer att visas på skärmen, skriv in detta efter PS: cd C:\WINDOWS\system32 och tryck sedan på enter: Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml" -Verbose}
  Run command
Efter att du har slutfört dessa steg bör we-cmf Virus ha eliminerats från din webbläsare Microsoft Edge.

  Top Hur du tar bort Search.we-cmf.com Virus från Safari:

Ta bort skadliga tillägg

 • Klicka på Safari-menyn på övre vänstra hörn. Klicka på Preferenser.
  Open preferences
 • Välj Tillägg och avinstallera Search.we-cmf.com Virus och andra misstänksamma tillägg.
  Extensions
 • Om din första sida för webbläsaren har ändrats, klicka på Safari-menyn på övre vänstra hörn på skärmen. Välj preferenser och klicka på fliken Generellt. Skriv in valfritt URL för att välja din förstasida.
  Reset homepage

(Alternativt) Återställ dina webbläsares inställningar

Om du fortfarande upplever problem relaterad till we-cmf Virus, återställ till ursprungsinställningar.

 • Klicka på menyn på Safari i fönstrets övre vänstra hörn. Välj Återställ Safari…

  Choose reset
 • Välj vad du vill återställa (oftast är de valda i förväg) och klicka på knappen Återställ.
  Reset

Om du inte kan återställa dina webbläsarinställningar och problemet kvarstår, scanna ditt system med ett Antimalwareprogram.

 

Search.we-cmf.com Virus skärmdumpar

 
     
 

Om författaren

 
december 9, 2016 08:53, december 9, 2016 08:53
 
   
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *