Search.ourmediatabsearch.com - Hur Tar Man Bort?

-
 0
Type: Sökmotorskapare
 

Search.ourmediatabsearch.com är ännu ett skadeprogram som kan träffa din dator. Även fast det inte är farlig i sig själv, så bör du ändå eliminera det så snabbt som möjligt.

Om du nyligen har lagt märke till att din dator är infekterad med detta skadeprogram, men du vet inte hur du blir av med det, då har du kommit helt rätt. I den här artikeln kommer vi ge dig detaljerade instruktioner om hur man eliminerar Search.ourmediatabsearch.com antingen manuellt eller automatiskt, vilken metod du väljer är helt upp till dig.

Om du inte har någon tidigare erfarenhet med att ta bort virus som Search.ourmediatabsearch.com, då förslår vi att du gör det automatiskt. Allt du behöver göra är att ladda ned ett pålitligt anti-skadeprogram som t.ex. Reimage eller SpyHunter, installera det och utför sedan en full genomsökning med det. En av dessa applikationer bör hitta och eliminera hotet på några få ögonblick. Om din dator är infekterad med andra skadeprogram, då bör det hitta och eliminera dessa med. Du kan självklart använda ett eget valt anti-skadeprogram med.

Om du dock av någon anledning inte vill installera ngot ytterligare anti-skadeprogram, då kan du blir av med Search.ourmediatabsearch.com manuellt med. Denna process är mer komplicerad, därför har vi utvecklat steg-för-steg instruktioner för att hjälpa dig igenom den komplicerade processen av virusborttagningen – Skrolla ned till slutet av artikeln och ta en titt på dessa. Försök att slutföra alla stegen korrekt så bör du kunna eliminera Search.ourmediatabsearch.com helt på egen hand. Va dock uppmärksam på att du fortfarande bör genomsöka datorn med ett anti-skadeprogram efter att du tagit bort Search.ourmediatabsearch.com manuellt, detta är för att säkerställa att inga andra registernycklar eller skräp är kvar som också måste tas bort.

Om du har ngra frågor som relaterar till det här ämnet, då får du gärna ställa dessa i kommentersfältet nedan så kommer vi göra vårt yttersta för att besvara dom alla. För att lära dig mer om de specifika egenskaperna av Search.ourmediatabsearch.com, vänligen fortsätt läs artikeln.

Om sökmotorskaparen Search.ourmediatabsearch.com

Search.ourmediatabsearch.com fungerar som ett tillägg till webbläsare som kan läggas till hos alla de mest populära webbläsarna, dessa inkluderar Google Chrome, Internet Explorer, Microsoft Edge, Mozilla Firefox samt även Safari. Detta betyder att även Apple användare kan drabbas.

Väl inne i ditt system kommer Search.ourmediatabsearch.com utföra ändringar på dina webbläsare, din startsida och sökleverantör kommer nu bli www.search.ourmediatabsearch.com.

Även fast det kan se ut som en legitim sökmotor vid första anblick, så är detta inte sant. Vi rekommenderar att du undviker att använda denna så kallade ”sökmotor”. Först och främst, om du söker med Search.ourmediatabsearch.com så kommer du snabbt se en massa sponsrade resultat, och dessa är inte relevanta till dina sökningar. På så sätt slösar du din tid, och att klicka på dessa kan även vara farligt.

Om det händer att du klickar på en länk som sponsras av Search.ourmediatabsearch.com kommer du att omgående bli omdirigerad till en annan hemsida som kan vara ägd av olika kriminella inom internetvärlden, exempelvis kapare eller bedragare. På så sätt kan din dator infekteras med andra virus, eller om du handlar något hos dessa så riskerar du att bli bedragen på dina pengar.

Search.ourmediatabsearch.com kan även samla in personlig information som t.ex. internethistorik, internetsökningar, mest besökta hemsidor, din IP-adress och din E-postadress. Sedan formas länkarna om baserad på inhämtad information för att göra dessa ännu mer relevanta och attraktiva för just dig, på så sätt ökar chanserna att just nu klickar på dom. Detta är huvudmålet för Search.ourmediatabsearch.com, då de tjänar pengar på varje klickning du utför.

Search.ourmediatabsearch.com fungerar som ett reklamnätverk för kapare. Det är inte en hemlighet att dessa är blockerade från legitima reklamnätverk som t.ex. Google Adwords eller Facebook Ads, de tillåts med andra ord inte att annonsera där. Det är därför de använder reklamprogram som detta. Med det sagt, kriminella inom internetvärlden kan nå dig direkt via dina webbläsare dagligen om du behåller Search.ourmediatabsearch.com installerad på din dator.Automatisk Search.ourmediatabsearch.com verktyg för borttagning

 
 
Notera: Reimage försök ger detektion av parasiten som Ourmediatabsearch och hjälper till dess avlägsnande gratis. Du kan ta bort upptäckta filer, processer och poster registret själv eller köpa en full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Manuell borttagning av Search.ourmediatabsearch.com viruset

Du tar bort ourmediatabsearch genom att använda Windows Kontrollpanel

Många kapnings- och reklamprogram som Search.ourmediatabsearch.com installerar komponenter i form av Windowsprogram och annan mjukvara. Denna del av reklamvaran kan tas bort från Kontrollpanelen. För att få tillgång till den, gör följande.

 • Gå till Start->Kontrollpanelen (äldre windowsmodeller) eller tryck på Windowsknappen -> Sök och skriv Kontrollpanelen (Windows 8);
  Control panel
 • Välj Avinstallera Program;
  Programs and features
 • Gå igenom programlistan och välj program relaterad till ourmediatabsearch and related parasites like Search.mpc.am virus , Search.golliver.com virus , Kilo-Search.com virus , Only-search.com virus .
  Remove toolbars
 • Tryck på knappen Avinstallera.
  Uninstall
 • I många fall så är Antimalwareprogram bättre på att upptäcka ”parasitfiler” relaterade till reklamvaran och därför rekommenderar jag att man installerar Reimage eller Spyhunter för att identifiera andra program som kan vara en del av infektionen på datorn.
  Scan with spyhunter

Denna metod kommer inte att ta bort samtliga webbläsartillägg och verktygsfält, så fortsätt därför till den andra delen av vår borttagningsguide.

Att ta bort Search.ourmediatabsearch.com från dina webbläsare

  Top Hur man avlägsnar Search.ourmediatabsearch.com från Google Chrome:

 • Klicka på de tre horisontella linjerna på Google Chrome och välj Fler verktyg->Tillägg
  Extensions
 • Välj allt skadligt innehåll och radera dessa.
  Remove extensions
 • Klicka på de tre horisontella linjerna på Google Chrome och välj Inställningar.
 • Välj Hantera sökleverantörer
  Manage search engines
 • Avlägsna onödiga sökleverantörer från listan
  Delete search engines
 • Gå tillbaka till inställningar. Vid Start väljer du Öppna blank sida (Du kan ta bort oönskade sidor även här).
 • Om din startsida var ändrad, klicka på Chrome menyn vid övre högra hörnet och välj Inställningar. Välj Öppna en särskild sida eller en grupp med sidor och klicka på Grupp med sidor.
  Set pages
 • Radera skadliga söksidor vid Start fönstret genom att klicka på “X” bredvid dessa.
 • Klicka på de tre horisontella linjerna vid Google Chrome och välj Inställningar och klicka på Hantera sökleverantörer.
  Delete start pages
 • Ta bort skadliga söksidor i en ny sökleverantörs sida.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till ourmediatabsearch, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på de tre horisontella linjerna på Google Chrome och välj Inställningar.
 • Skrolla ned till slutet av sidan och klicka på Återställ inställningar knappen.
  Resset settings
 • Klicka på Återställ knappen vid bekräftelse fönstret.
  Reset approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår, genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Hur man avlägsnar Search.ourmediatabsearch.com från Firefox:

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Mozilla Firefox och välj “Tillägg” ikonen (eller håll in och tryck Ctrl+Shift+A på ditt tangentbord).
  Select add-on
 • Gå igenom Tillägg samt Insticksmoduler, avlägsna allt relaterat till Search.ourmediatabsearch.com och andra innehåll du inte känner till. Om du inte känner till tillägget och det inte är skapat av Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe så behöver du troligen inte detta.it.
  Remove add-on
 • Om din startsida var ändrad, klicka på Firefox menyn vid övre högra hörnet, välj Inställningar-> Allmänt. Där väljer du den önskade startsidan och klickar sedan på Återställ.
  Restore default

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Search.ourmediatabsearch.com, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hörnet av Mozilla Firefox. Klicka på Hjälp knappen (frågetecknet).
  Help button
 • Välj “Starta om utan tillägg” i hjälpmenyn.
  Troubleshooting
 • Vid omstart, klicka på “Återställ”.
  Refresh firefox
 • Detta resulterar i att Mozilla startas om och alla ursprungsinställningar återkommer. Läs dock instruktionerna noga då önskat innehåll kan försvinna.
  Refresh firefox approve
(Valfritt) för äldre version:
 • Skriv in “about:config” addressfältet och tryck enter. Detta öppnar inställningssidan
  Abou config
 • Skriv in “Keyword.url” i sökfältet. Högerklicka och välj återställ.
  Reset Keyword.url
 • Skriv in “browser.search.defaultengine” i sökfältet. Högerklicka och välj återställ.
 • Skriv in “browser.search.selectedengine” i sökfältet. Högerklicka och välj återställ.
 • Sök efter “browser.newtab.url”. Högerklicka och välj återställ. Detta försökrar att söksidan inte öppnas i varje ny flik.
 • Om inställningar återgår igen och en genomsökning med ett anti-skadeprogram visar att datorn är ren: stäng ned Firefox, öppna filsökaren och skriv in %AppData% i addressfältet. Skriv in user.js i sökfältet. Om denna fil existerar, döp om den och starta om Firefox. Du kommer behöva repetera stegen ovan.
  Remove user.js

Om problemet kvarstår, genomsök din dator med ett anti-program för att identifiera skadliga innehåll.

  Top Hur man avlägsnar Search.ourmediatabsearch.com virus från Internet Explorer (äldre versioner):

 • Klicka på pilen till höger om addressfältet.
 • Gör följande: på IE8-9 välj Hantera sökleverantörer, på IE7 klicka på Ändra sökleverantör.
 • Ta bort ourmediatabsearch från listan.

Hur man avlägsnar Search.ourmediatabsearch.com från IE 11:

 • Klicka på Inställningar (övre högra hörnet)->Hantera tillägg.

  Add-on
 • Gå igenom Verktyg och Tillägg. Ta bort allting relaterat till ourmediatabsearch och andra innehåll som inte är skapta av Google, Microsoft, Yahoo, Oracle or Adobe.
  Disable add-ons
 • Välj Sökleverantörer.
  Set search engine
 • Om någon av dessa sökleverantörer inte är tillgängliga, klicka på “Hitta fler söklevenratörer” i nedre botten av skärmen och installera Google.
  Find search engines
 • Stäng ned inställningar.
 • Om din startsida var ändrad, klicka på Kugghjulet vid övre högra hörnet för att öppna Internet Explorer menyn, välj Inställningar och välj Allmänt. Skriv in den önskade startsidan du vill ha och klicka på OK.
  Restore home page

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Search.ourmediatabsearch.com, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Kugghjulet->Inställningar.
  Internet options
 • Välj Avancerat fliken och klicka på Återställ knappen.
  Reset settings
 • Välj “Radera personliga inställningar rutan och klicka på Återställ.
  Reset approve
 • Klicka på Stäng knappen vid bekräftelse fönstret och stäng sedan ned din sökmotor.
  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Hur man tar bort Search.ourmediatabsearch.com från Microsoft Edge:  Top

OBS: engelsk version av Microsoft Edge Återställa inställningarna på Microsoft Edge (metod 1)
 • Öppna Microsoft Edge och klicka på ”More actions” knappen (tre punkter i övre högra hörnet av skärmen), välj sedan ”setting” för inställningarna.
  Open settings
 • I fönstret med inställningarna väljer du sedan ”Choose what to clear” knappen för att välja vad som skall bort.
  Choose clear
 • Välj allt du vill ta bort och tryck på ”Clear” för att bekräfta borttagningen.
  Clear browsing data
 • Högerklicka på Start och välj enhetshanteraren.
  Open task manager
 • I processer-fliken, högerklicka på Microsoft Edge och välj Detaljer.
  Go to details
 • Inne i Detaljer, leta efter poster kallade Microsoft Edge, högerklicka på dom och välj ”end task” för att avsluta processen.
  End Edge task
Om denna metod inte fungerade för dig så kan du följa de avancerade stegen nedan. Se till att du backar upp din data innan du slutför dessa steg. Återställa inställnignarna på Microsoft Edge (metod 2)
 • Ta dig till följande mapp: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe Välj alla poster i denna mapp, högerklicka på dom och välj radera.
  Delete files
 • Klicka på startknappen och skriv in ”windows power”. Högerklicka på Windows PowerShell och välj ”kör som administrator”.
  Open powershell
 • Som administrator: Windows PowerShell fönster kommer att visas på skärmen, skriv in detta efter PS: cd C:\WINDOWS\system32 och tryck sedan på enter: Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml" -Verbose}
  Run command
Efter att du har slutfört dessa steg bör ourmediatabsearch ha eliminerats från din webbläsare Microsoft Edge.

  Top Hur du tar bort Search.ourmediatabsearch.com från Safari:

Ta bort skadliga tillägg

 • Klicka på Safari-menyn på övre vänstra hörn. Klicka på Preferenser.
  Open preferences
 • Välj Tillägg och avinstallera Search.ourmediatabsearch.com och andra misstänksamma tillägg.
  Extensions
 • Om din första sida för webbläsaren har ändrats, klicka på Safari-menyn på övre vänstra hörn på skärmen. Välj preferenser och klicka på fliken Generellt. Skriv in valfritt URL för att välja din förstasida.
  Reset homepage

(Alternativt) Återställ dina webbläsares inställningar

Om du fortfarande upplever problem relaterad till ourmediatabsearch, återställ till ursprungsinställningar.

 • Klicka på menyn på Safari i fönstrets övre vänstra hörn. Välj Återställ Safari…

  Choose reset
 • Välj vad du vill återställa (oftast är de valda i förväg) och klicka på knappen Återställ.
  Reset

Om du inte kan återställa dina webbläsarinställningar och problemet kvarstår, scanna ditt system med ett Antimalwareprogram.

Manuell borttagning av Search.ourmediatabsearch.com

 
Processer:
 

Search.ourmediatabsearch.com skärmdumpar

 
     
 

Om författaren

 
februari 22, 2017 08:37, februari 22, 2017 08:37
 
   
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *