Search.htrackyourpackages.co Virus - Hur Tar Man Bort?

-  0
Type: Sökmotorskapare
Andra namn: Htrackyourpackages.co
 

Search.htrackyourpackages.co presenteras som ett verktyg som skall tillhandahålla användare med möjligheten att spåra paket. Däremot har vi lagt märke till att det fungerar dåligt och kan dessutom leda till en del oönskade och skadliga bieffekter. Som om det inte vore nog, det distribueras även på ett skadligt sätt och kommer troligen ändra dina webbläsare:s inställningar utan tillåtelse. Det listas som en sökmotorskapare (malware) och vi rekommenderar dig att du tar bort det så snabbt som möjligt. Fortsätt läs vidare i artikeln för att veta hur du gör detta och skyddar ditt system mot skadeprogram.

Infektionen utvecklades av Polarity Technologies Ltd (”Polarity”) – ett företag som är välkänd för att distribuera skadeprogram. Vi har informerat våra läsare om att företaget släppt ut skadeprogram som t.ex. Search.searchfastlm.com och Search.heasyspeedtest.co, samt att det ser ut som att sökmotorskaparna bara fortlöper med nya utgåvor eftersom vi ny fått en ny på bordet.

Precis som med andra sökmotorskapare av det här företag, så fungerar Search.htrackyourpackages.co som ett webbläsartillägg (add-on). Det kan läggas till på Google Chrome, Mozilla Firefox, Internet Explorer och Microsoft Edge – med andra ord, de flesta populära webbläsarna. Den huvudsakliga anledningen till att detta webbläsartillägg klassas som en sökmotorskapare beror på vad som sker efter installationen. Det kommer att automatiskt att ändra dina webbläsare:s inställningar utan att ens be om tillåtelse för det.

Om den skadliga applikationen installeras på din dator, då kommer både din startsida och sökmotor på alla dina webbläsare bytas ut automatiskt till www.search.htrackyourpackages.co. Fr.o.m. nu kommer den här hemsidan dyka upp varje gång du öppnar en webbläsare. Det kommer också visas varje gång du öppnar en ny flik. Om du tar en titt på hemsidan, då kan faktiskt se ut som en helt och hållet vanlig sökmotor med några extra funktioner. En av dessa är att ”spåra paket”. Som namnet av skadeprogrammet föreslår, så skall Search.htrackyourpackages.co hjälpa dig att spåra dina brev och paket. Försöker du däremot skriva in ett spårningsnummer i fältet, då kommer du omdirigeras till UPS:s hemsida. Med andra ord kan du bara spåra paket från den här specifika leverantören. Funktionen är alltså värdelös.


Search.htrackyourpackages.co virus

Om du nu försöker söka någonting med hemsidan, då kommer du omdirigeras till hemsidan Yahoo. Vad är då syftet med att använda den här sökmotorskaparen? Svaret kan hittas på deras verktygsfält:

Precis som med alla andra sökmotorskapare som utvecklats av Polarity Technologies LTD, så främjar de ”Lokala Vädret” eller tillägget ”Weatherly”. Vi har redan diskuterat det tidigare och du bör inte använda det. Det visar fel information om vädret och det anses även vara skadligt tack vare den stora mängd distribuerade sökmotorskapare.


Search.htrackyourpackages.co virus remove

En annan sak gällande Search.htrackyourpackages.co som bör övervägas – hur de hanterar din personliga information. Detta är vad de definitivt kommer övervaka:

The type of browser you are using when using our Services, including your browser’s “user agent” (e.g., Internet Explorer, Safari, and other browsers);

Your operating system type, whether Mac OS, or Windows, and which version of Windows; o Your Internet protocol (IP) address and information about the version of any software comprising a portion of the Services that you use;

Your geographic location and the domain name of your Internet service provider (ISP); the URLs and websites that you visit and have visited; your search queries on the web pages you visit;

and/or Diagnostic information which describes how our Services are operating on your system.

Som du ser så kommer din IP-adress, systemspecifikationer, privata sökhistorik och sökningar att övervakas. Varför behöver de den här informationen? De kan sälja detta till tredjeparter så att skaparna av skadeprogram kan nå dig mer effektivt.

Detta är tillräckligt med anledningar till att du inte bör behålla viruset installerat på din dator. Om du inte vet hur du kan bli av med det, då har du hamnat helt rätt. Vi föreslår att du laddar ned ett pålitligt anti-skadeprogram som t.ex. Reimage eller SpyHunter, installera det och utför sedan en fullständig genomsökning av datorns alla lagrade filer. En av dessa applikationer bör upptäcka och eliminera infektionen på några få ögonblick. Dessutom kommer det skydda din dator mot liknande virus i framtiden, så det är värt att ha det installerat.

Det går även att eliminera infektionen utan ett anti-skadeprogram. Den här processen är mer komplicerad, så av den anledningen har vi utvecklat steg-för-steg instruktioner gällande Search.htrackyourpackages.co för att hjälpa dig ta bort det – skrolla ned till slutet av artikeln och ta en titt på dessa. Gör du ditt bästa med att följa varje steg korrekt bör du kunna eliminera viruset helt på egen hand.Automatisk Search.htrackyourpackages.co virus verktyg för borttagning

 

Andra verktyg

 
  0   0
    Spyhunter
  0   0
    Malwarebytes Anti-Malware
 
Notera: Reimage försök ger detektion av parasiten som Htrackyourpackages Virus och hjälper till dess avlägsnande gratis. Du kan ta bort upptäckta filer, processer och poster registret själv eller köpa en full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Manuell borttagning av Search.htrackyourpackages.co viruset

Du tar bort htrackyourpackages virus genom att använda Windows Kontrollpanel

Många kapnings- och reklamprogram som Htrackyourpackages.co installerar komponenter i form av Windowsprogram och annan mjukvara. Denna del av reklamvaran kan tas bort från Kontrollpanelen. För att få tillgång till den, gör följande.

 • Gå till Start->Kontrollpanelen (äldre windowsmodeller) eller tryck på Windowsknappen -> Sök och skriv Kontrollpanelen (Windows 8);
  Control panel
 • Välj Avinstallera Program;
  Programs and features
 • Gå igenom programlistan och välj program relaterad till Search.htrackyourpackages.co virus and related parasites like Search.coolersearch.com virus , Search.golliver.com virus , Kilo-Search.com virus , Do-search.com virus .
  Remove toolbars
 • Tryck på knappen Avinstallera.
  Uninstall
 • I många fall så är Antimalwareprogram bättre på att upptäcka ”parasitfiler” relaterade till reklamvaran och därför rekommenderar jag att man installerar Reimage eller Spyhunter för att identifiera andra program som kan vara en del av infektionen på datorn.
  Scan with spyhunter

Denna metod kommer inte att ta bort samtliga webbläsartillägg och verktygsfält, så fortsätt därför till den andra delen av vår borttagningsguide.

Att ta bort htrackyourpackages virus från dina webbläsare

  Top Hur man avlägsnar Search.htrackyourpackages.co virus från Google Chrome:

 • Klicka på de tre horisontella linjerna på Google Chrome och välj Fler verktyg->Tillägg
  Extensions
 • Välj allt skadligt innehåll och radera dessa.
  Remove extensions
 • Klicka på de tre horisontella linjerna på Google Chrome och välj Inställningar.
 • Välj Hantera sökleverantörer
  Manage search engines
 • Avlägsna onödiga sökleverantörer från listan
  Delete search engines
 • Gå tillbaka till inställningar. Vid Start väljer du Öppna blank sida (Du kan ta bort oönskade sidor även här).
 • Om din startsida var ändrad, klicka på Chrome menyn vid övre högra hörnet och välj Inställningar. Välj Öppna en särskild sida eller en grupp med sidor och klicka på Grupp med sidor.
  Set pages
 • Radera skadliga söksidor vid Start fönstret genom att klicka på “X” bredvid dessa.
 • Klicka på de tre horisontella linjerna vid Google Chrome och välj Inställningar och klicka på Hantera sökleverantörer.
  Delete start pages
 • Ta bort skadliga söksidor i en ny sökleverantörs sida.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Search.htrackyourpackages.co virus, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på de tre horisontella linjerna på Google Chrome och välj Inställningar.
 • Skrolla ned till slutet av sidan och klicka på Återställ inställningar knappen.
  Resset settings
 • Klicka på Återställ knappen vid bekräftelse fönstret.
  Reset approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår, genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Hur man avlägsnar Search.htrackyourpackages.co virus från Firefox:

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Mozilla Firefox och välj “Tillägg” ikonen (eller håll in och tryck Ctrl+Shift+A på ditt tangentbord).
  Select add-on
 • Gå igenom Tillägg samt Insticksmoduler, avlägsna allt relaterat till Search.htrackyourpackages.co virus och andra innehåll du inte känner till. Om du inte känner till tillägget och det inte är skapat av Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe så behöver du troligen inte detta.it.
  Remove add-on
 • Om din startsida var ändrad, klicka på Firefox menyn vid övre högra hörnet, välj Inställningar-> Allmänt. Där väljer du den önskade startsidan och klickar sedan på Återställ.
  Restore default

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Search.htrackyourpackages.co virus, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hörnet av Mozilla Firefox. Klicka på Hjälp knappen (frågetecknet).
  Help button
 • Välj “Starta om utan tillägg” i hjälpmenyn.
  Troubleshooting
 • Vid omstart, klicka på “Återställ”.
  Refresh firefox
 • Detta resulterar i att Mozilla startas om och alla ursprungsinställningar återkommer. Läs dock instruktionerna noga då önskat innehåll kan försvinna.
  Refresh firefox approve
(Valfritt) för äldre version:
 • Skriv in “about:config” addressfältet och tryck enter. Detta öppnar inställningssidan
  Abou config
 • Skriv in “Keyword.url” i sökfältet. Högerklicka och välj återställ.
  Reset Keyword.url
 • Skriv in “browser.search.defaultengine” i sökfältet. Högerklicka och välj återställ.
 • Skriv in “browser.search.selectedengine” i sökfältet. Högerklicka och välj återställ.
 • Sök efter “browser.newtab.url”. Högerklicka och välj återställ. Detta försökrar att söksidan inte öppnas i varje ny flik.
 • Om inställningar återgår igen och en genomsökning med ett anti-skadeprogram visar att datorn är ren: stäng ned Firefox, öppna filsökaren och skriv in %AppData% i addressfältet. Skriv in user.js i sökfältet. Om denna fil existerar, döp om den och starta om Firefox. Du kommer behöva repetera stegen ovan.
  Remove user.js

Om problemet kvarstår, genomsök din dator med ett anti-program för att identifiera skadliga innehåll.

  Top Hur man avlägsnar Search.htrackyourpackages.co virus virus från Internet Explorer (äldre versioner):

 • Klicka på pilen till höger om addressfältet.
 • Gör följande: på IE8-9 välj Hantera sökleverantörer, på IE7 klicka på Ändra sökleverantör.
 • Ta bort htrackyourpackages virus från listan.

Hur man avlägsnar Search.htrackyourpackages.co virus från IE 11:

 • Klicka på Inställningar (övre högra hörnet)->Hantera tillägg.

  Add-on
 • Gå igenom Verktyg och Tillägg. Ta bort allting relaterat till Search.htrackyourpackages.co virus och andra innehåll som inte är skapta av Google, Microsoft, Yahoo, Oracle or Adobe.
  Disable add-ons
 • Välj Sökleverantörer.
  Set search engine
 • Om någon av dessa sökleverantörer inte är tillgängliga, klicka på “Hitta fler söklevenratörer” i nedre botten av skärmen och installera Google.
  Find search engines
 • Stäng ned inställningar.
 • Om din startsida var ändrad, klicka på Kugghjulet vid övre högra hörnet för att öppna Internet Explorer menyn, välj Inställningar och välj Allmänt. Skriv in den önskade startsidan du vill ha och klicka på OK.
  Restore home page

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till htrackyourpackages virus, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Kugghjulet->Inställningar.
  Internet options
 • Välj Avancerat fliken och klicka på Återställ knappen.
  Reset settings
 • Välj “Radera personliga inställningar rutan och klicka på Återställ.
  Reset approve
 • Klicka på Stäng knappen vid bekräftelse fönstret och stäng sedan ned din sökmotor.
  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Hur man tar bort Search.htrackyourpackages.co virus från Microsoft Edge:  Top

OBS: engelsk version av Microsoft Edge
 • Öppna Microsoft Edge och klicka på ”More actions” knappen (tre punkter i övre högra hörnet av skärmen), välj sedan ”setting” för inställningarna.
  Open settings
 • I fönstret med inställningarna väljer du sedan ”Choose what to clear” knappen för att välja vad som skall bort.
  Choose clear
 • Välj allt du vill ta bort och tryck på ”Clear” för att bekräfta borttagningen.
  Clear browsing data
 • Högerklicka på Start och välj enhetshanteraren.
  Open task manager
 • I processer-fliken, högerklicka på Microsoft Edge och välj Detaljer.
  Go to details
 • Inne i Detaljer, leta efter poster kallade Microsoft Edge, högerklicka på dom och välj ”end task” för att avsluta processen.
  End Edge task
Om denna metod inte fungerade för dig så kan du följa de avancerade stegen nedan. Se till att du backar upp din data innan du slutför dessa steg.  

  Top Hur du tar bort Search.htrackyourpackages.co virus från Safari:

Ta bort skadliga tillägg

 • Klicka på Safari-menyn på övre vänstra hörn. Klicka på Preferenser.
  Open preferences
 • Välj Tillägg och avinstallera Search.htrackyourpackages.co virus och andra misstänksamma tillägg.
  Extensions
 • Om din första sida för webbläsaren har ändrats, klicka på Safari-menyn på övre vänstra hörn på skärmen. Välj preferenser och klicka på fliken Generellt. Skriv in valfritt URL för att välja din förstasida.
  Reset homepage

(Alternativt) Återställ dina webbläsares inställningar

Om du fortfarande upplever problem relaterad till htrackyourpackages virus, återställ till ursprungsinställningar.

 • Klicka på menyn på Safari i fönstrets övre vänstra hörn. Välj Återställ Safari…

  Choose reset
 • Välj vad du vill återställa (oftast är de valda i förväg) och klicka på knappen Återställ.
  Reset

Om du inte kan återställa dina webbläsarinställningar och problemet kvarstår, scanna ditt system med ett Antimalwareprogram.

Manuell borttagning av Search.htrackyourpackages.co virus

 
     
 

Om författaren

 
februari 18, 2018 19:59, februari 18, 2018 19:59
 
   
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *