Search.hthereadinghub.com Virus - Hur Tar Man Bort?

-  0
Type: Sökmotorskapare
 

Search.hthereadinghub.com viruset är ännu en produkt av EightPoint Technologies LTD. Deras produkter indikeras även distribueras under den exklusiva licensen Polarity Technologies LTD. Antalet sökmotorer från dessa är oroande många och antalet tycks inte bli lägre. Precis nyligen har vi diskuterat Myphotoeditor.co och Search.searchlcll.com virusen som i hemlighet slingrar sig in i webbläsare och orsakar tydliga obehag för sina användare.

Idag kommer vi diskutera Search.hthereadinghub.com Sökmotorskapare som liknar andra verktygsfält från EightPoint väldigt mycket. Den här gången distribueras det tillsammans med ett webbläsartillägg kallad The Reading Hub. Från deras officiella beskrivning av verktygsfältet skall användare kunna hitta bästsäljande böcker, läsa dom gratis online och lära sig mer om dessa via recensioner.


Search.hthereadinghub.com virus

Skadeparasiten Search.hthereadinghub.com orsakar omdirigeringar, oönskad reklam och andra problem

Search.hthereadinghub.com viruset är en nya flikar kapare av webbläsare som även ändrar din startsida. Så snart som du öppnar din webbläsare kommer du att omgående se denna skrädarsydda hemsida, som i sin tir tillhandahåller resultat från Search.yahoo.com. Denna legitima sökplattform utnyttjas av många sökmotorskapare som t.ex. Gamesquest.co och Search.yourtransitinfonow.com virusen. Problemet är att även om du tror att resultaten är säkra att besöka, så kommer de genererade länkarna även fyllas med annonser från kaparen. Av den anledningen kan okänd tredjeparts reklam leda till farliga tredjeparts domäner.

Hthereadinghub.com infektionen ser identisk ut med sökmotorskaparen Search.hconvert2pdfnow.com. Att använda en sökmotor från en okänd tredjepart är väldigt riskabelt. Dina internetaktiviteter kan övervakas och skickas till olika annonsörer. Sedan kan reklam online skräddarsys och bli mer personliga, men det betyder inte att de inte kommer inkluderas i s.k. Malvertising. Detta koncept fungerar som överföring av skadeprogram via reklam online.

Dessutom är anslutningen via den skurkaktiga sökplattformen Search.hthereadinghub.com inte säker, då den inte använder en kryptering. Detta betyder att informationen som sänds över internet utan kodning kan stjälas av okända tredjeparter. Sedan använder sig hemsidan av många kakor för att övervaka ditt internetanvändande. Tack vare denna konstanta övervakning kan tredjeparter avslöja din privata information och annat viktigt.

Riskera inte att få din personliga information avslöjad till misstänksamma annonsörer eller andra parter. Om du noterar att Hthereadinghub.com viruset har ändrat dina inställningar, då hoppas vi att du gör allt du kan för att förhindra det från att stanna kvar på din webbläsare. I slutet av den här artikeln kommer du finna all information om hur du tar bort denna hemska kapare.

Sätt att förhindra att sökmotorskapare lik Hthereadinghub.com viruset tar sig in i din dator

Först och främst bör du inte installera okända webbläsartillägg. Även fast dessa kan se användbara ut så är fallet inte alltid sådan. The Reading Hub kommer att tillsätta en riskabel sökmotor som din standard. Som du redan läst här bör du förstå riskerna med att behålla den här domänen som din preferens. Om du skall installera gratisprogram, då bör du vara noggrann med att säkerställa att inga andra tillägg följer med installationen. Neka alla kostnadsfria systemoptimerare, PDF skapare och verktygsfält.

Som vi redan nämnt skall vi nu förklara möjligheterna med borttagningen av Search.hthereadinghub.com viruset. Först och främst kan du försöka bli av med skadeparasiten genom att följa instruktionerna för en manuell borttagning. Dessa steg-för-steg instruktioner är enkla, men om du stöter på problem får du gärna lämna en kommentar i kommentarfältet nedan för hjälp. Om du däremot önskar skydda dig mot skadlig programvara, då är det bäst att installera ett anti-skadeprogram. Reimage är en av de möjlig verktyg att införskaffa och genomsöka operativsystemet med. Efter det kommer du ha full uppsikt över all misstänksam aktivitet på din enhet.Automatisk Search.hthereadinghub.com virus verktyg för borttagning

 
 
Notera: Reimage försök ger detektion av parasiten som Hthereadinghub Virus och hjälper till dess avlägsnande gratis. Du kan ta bort upptäckta filer, processer och poster registret själv eller köpa en full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Manuell borttagning av Search.hthereadinghub.com viruset

Du tar bort hthereadinghub virus genom att använda Windows Kontrollpanel

Många kapnings- och reklamprogram som Search.hthereadinghub.com virus installerar komponenter i form av Windowsprogram och annan mjukvara. Denna del av reklamvaran kan tas bort från Kontrollpanelen. För att få tillgång till den, gör följande.

 • Gå till Start->Kontrollpanelen (äldre windowsmodeller) eller tryck på Windowsknappen -> Sök och skriv Kontrollpanelen (Windows 8);
  Control panel
 • Välj Avinstallera Program;
  Programs and features
 • Gå igenom programlistan och välj program relaterad till hthereadinghub virus and related parasites like Search.coolersearch.com virus , Search.mpc.am virus , Search.results-hub.com virus , Uber-Search.com virus .
  Remove toolbars
 • Tryck på knappen Avinstallera.
  Uninstall
 • I många fall så är Antimalwareprogram bättre på att upptäcka ”parasitfiler” relaterade till reklamvaran och därför rekommenderar jag att man installerar Reimage eller Spyhunter för att identifiera andra program som kan vara en del av infektionen på datorn.
  Scan with spyhunter

Denna metod kommer inte att ta bort samtliga webbläsartillägg och verktygsfält, så fortsätt därför till den andra delen av vår borttagningsguide.

Att ta bort Search.hthereadinghub.com virus från dina webbläsare

  Top Hur man avlägsnar Search.hthereadinghub.com virus från Google Chrome:

 • Klicka på de tre horisontella linjerna på Google Chrome och välj Fler verktyg->Tillägg
  Extensions
 • Välj allt skadligt innehåll och radera dessa.
  Remove extensions
 • Klicka på de tre horisontella linjerna på Google Chrome och välj Inställningar.
 • Välj Hantera sökleverantörer
  Manage search engines
 • Avlägsna onödiga sökleverantörer från listan
  Delete search engines
 • Gå tillbaka till inställningar. Vid Start väljer du Öppna blank sida (Du kan ta bort oönskade sidor även här).
 • Om din startsida var ändrad, klicka på Chrome menyn vid övre högra hörnet och välj Inställningar. Välj Öppna en särskild sida eller en grupp med sidor och klicka på Grupp med sidor.
  Set pages
 • Radera skadliga söksidor vid Start fönstret genom att klicka på “X” bredvid dessa.
 • Klicka på de tre horisontella linjerna vid Google Chrome och välj Inställningar och klicka på Hantera sökleverantörer.
  Delete start pages
 • Ta bort skadliga söksidor i en ny sökleverantörs sida.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till hthereadinghub virus, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på de tre horisontella linjerna på Google Chrome och välj Inställningar.
 • Skrolla ned till slutet av sidan och klicka på Återställ inställningar knappen.
  Resset settings
 • Klicka på Återställ knappen vid bekräftelse fönstret.
  Reset approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår, genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Hur man avlägsnar Search.hthereadinghub.com virus från Firefox:

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Mozilla Firefox och välj “Tillägg” ikonen (eller håll in och tryck Ctrl+Shift+A på ditt tangentbord).
  Select add-on
 • Gå igenom Tillägg samt Insticksmoduler, avlägsna allt relaterat till Search.hthereadinghub.com virus och andra innehåll du inte känner till. Om du inte känner till tillägget och det inte är skapat av Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe så behöver du troligen inte detta.it.
  Remove add-on
 • Om din startsida var ändrad, klicka på Firefox menyn vid övre högra hörnet, välj Inställningar-> Allmänt. Där väljer du den önskade startsidan och klickar sedan på Återställ.
  Restore default

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Search.hthereadinghub.com virus, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hörnet av Mozilla Firefox. Klicka på Hjälp knappen (frågetecknet).
  Help button
 • Välj “Starta om utan tillägg” i hjälpmenyn.
  Troubleshooting
 • Vid omstart, klicka på “Återställ”.
  Refresh firefox
 • Detta resulterar i att Mozilla startas om och alla ursprungsinställningar återkommer. Läs dock instruktionerna noga då önskat innehåll kan försvinna.
  Refresh firefox approve
(Valfritt) för äldre version:
 • Skriv in “about:config” addressfältet och tryck enter. Detta öppnar inställningssidan
  Abou config
 • Skriv in “Keyword.url” i sökfältet. Högerklicka och välj återställ.
  Reset Keyword.url
 • Skriv in “browser.search.defaultengine” i sökfältet. Högerklicka och välj återställ.
 • Skriv in “browser.search.selectedengine” i sökfältet. Högerklicka och välj återställ.
 • Sök efter “browser.newtab.url”. Högerklicka och välj återställ. Detta försökrar att söksidan inte öppnas i varje ny flik.
 • Om inställningar återgår igen och en genomsökning med ett anti-skadeprogram visar att datorn är ren: stäng ned Firefox, öppna filsökaren och skriv in %AppData% i addressfältet. Skriv in user.js i sökfältet. Om denna fil existerar, döp om den och starta om Firefox. Du kommer behöva repetera stegen ovan.
  Remove user.js

Om problemet kvarstår, genomsök din dator med ett anti-program för att identifiera skadliga innehåll.

  Top Hur man avlägsnar Search.hthereadinghub.com virus virus från Internet Explorer (äldre versioner):

 • Klicka på pilen till höger om addressfältet.
 • Gör följande: på IE8-9 välj Hantera sökleverantörer, på IE7 klicka på Ändra sökleverantör.
 • Ta bort hthereadinghub virus från listan.

Hur man avlägsnar Search.hthereadinghub.com virus från IE 11:

 • Klicka på Inställningar (övre högra hörnet)->Hantera tillägg.

  Add-on
 • Gå igenom Verktyg och Tillägg. Ta bort allting relaterat till hthereadinghub virus och andra innehåll som inte är skapta av Google, Microsoft, Yahoo, Oracle or Adobe.
  Disable add-ons
 • Välj Sökleverantörer.
  Set search engine
 • Om någon av dessa sökleverantörer inte är tillgängliga, klicka på “Hitta fler söklevenratörer” i nedre botten av skärmen och installera Google.
  Find search engines
 • Stäng ned inställningar.
 • Om din startsida var ändrad, klicka på Kugghjulet vid övre högra hörnet för att öppna Internet Explorer menyn, välj Inställningar och välj Allmänt. Skriv in den önskade startsidan du vill ha och klicka på OK.
  Restore home page

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Search.hthereadinghub.com virus, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Kugghjulet->Inställningar.
  Internet options
 • Välj Avancerat fliken och klicka på Återställ knappen.
  Reset settings
 • Välj “Radera personliga inställningar rutan och klicka på Återställ.
  Reset approve
 • Klicka på Stäng knappen vid bekräftelse fönstret och stäng sedan ned din sökmotor.
  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Hur man tar bort Search.hthereadinghub.com virus från Microsoft Edge:  Top

OBS: engelsk version av Microsoft Edge
 • Öppna Microsoft Edge och klicka på ”More actions” knappen (tre punkter i övre högra hörnet av skärmen), välj sedan ”setting” för inställningarna.
  Open settings
 • I fönstret med inställningarna väljer du sedan ”Choose what to clear” knappen för att välja vad som skall bort.
  Choose clear
 • Välj allt du vill ta bort och tryck på ”Clear” för att bekräfta borttagningen.
  Clear browsing data
 • Högerklicka på Start och välj enhetshanteraren.
  Open task manager
 • I processer-fliken, högerklicka på Microsoft Edge och välj Detaljer.
  Go to details
 • Inne i Detaljer, leta efter poster kallade Microsoft Edge, högerklicka på dom och välj ”end task” för att avsluta processen.
  End Edge task
Om denna metod inte fungerade för dig så kan du följa de avancerade stegen nedan. Se till att du backar upp din data innan du slutför dessa steg.  

  Top Hur du tar bort Search.hthereadinghub.com virus från Safari:

Ta bort skadliga tillägg

 • Klicka på Safari-menyn på övre vänstra hörn. Klicka på Preferenser.
  Open preferences
 • Välj Tillägg och avinstallera hthereadinghub virus och andra misstänksamma tillägg.
  Extensions
 • Om din första sida för webbläsaren har ändrats, klicka på Safari-menyn på övre vänstra hörn på skärmen. Välj preferenser och klicka på fliken Generellt. Skriv in valfritt URL för att välja din förstasida.
  Reset homepage

(Alternativt) Återställ dina webbläsares inställningar

Om du fortfarande upplever problem relaterad till Search.hthereadinghub.com virus, återställ till ursprungsinställningar.

 • Klicka på menyn på Safari i fönstrets övre vänstra hörn. Välj Återställ Safari…

  Choose reset
 • Välj vad du vill återställa (oftast är de valda i förväg) och klicka på knappen Återställ.
  Reset

Om du inte kan återställa dina webbläsarinställningar och problemet kvarstår, scanna ditt system med ett Antimalwareprogram.

     
 

Om författaren

 
januari 21, 2018 11:07, januari 21, 2018 11:07
 
   
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *