Search.handy-tab.com Virus - Hur Tar Man Bort?

-  0
Type: Sökmotorskapare
 

Handy-tab.com viruset är en infektionen som härstammar från samma utvecklare av reklam programmen Cookies Control och Cookies On/Off. Den här gången levererar den undersökta produkten en sökmotorskapare (TechRadar) som tar kontroll över webbläsare:s startsidor, sökleverantör och nya flikar. Det skurkaktiga Google Chrome tillägget Handy Tab har flera användare som gillar tillägget av en specifik orsak: bakgrundsbilder som ändras varje gång en ny flik öppnas.

Symptom av skadeparasiten Search.handy-tab.com

Användare kan även utforska internet via Google, men ha en mer stilren startsida. Detta bör inte vara nog för att övertala användare att detta är ett respektabelt verktyg. Utgivarna av Search.handy-tab.com lämnar inte ut vilket företag som det tillhör. vilket betyder att de inte vill associeras med deras egen produkt.


Search.handy-tab.com virus

Dessa utvecklare har skapat många reklambaserade infektioner som t.ex. History Open och History Button. När du installerar webbläsartillägg behöver du kontrollera vilka tillåtelser de kräver: ostabila applikationer kan få tillåtelse att läsa och ändra innehållet av besökta domäner, ändra webbläsarhistoriken, ta reda på bokmärken och kontrollera andra program, teman och tillägg. Om opålitliga verktyg får tillåtelsen att fortsätta som de vill, då kan det orsaka seriösa problem (BullGuard).

Från Juli 2017 har aktiviteten av Search.handy-tab.com viruset blivit mer uppmärksammad. De hoppade oförväntat till plats 102 300 av mest besökta hemsidor i Indien. Det har även fått en del användare från USA, Brasilien, Filipinerna och Kina. Tabs 2 Grid är också en av de webbläsartillägg som relaterar till den här infektionen som vi diskuterar idag. UnTabs är klassad bland de verktyg som tillhär familjen av potentiellt oönskade program med. Om ditt Google Chrome är infekterat, då bör du se en liten ikon bredvid menyn med 3 små prickar. I det här fallet är det en fyrkant med ett plus tecken i mitten.


Handy-tab.com virus

Handy-tab.com infektionen har funnits i cirka 2 månader, men det har redan visat en oroande envishet. Om du inte vill utsättas för sponsrade resultat för dina sökningar (LinkedIn), förlita dig då inte på okända sökleverantörer. Även om de leder till tjänster som Google eller Yahoo, så vet du att en sökmotorskapare aldrig kommer missa ett tillfälle att tjäna pengar på pay-per-click strategier. Dessutom kan det stötta betaltjänster, program och andra förslag med. Om du köper någonting från en hemsida som stöttas av virus, då kan ägarna av infektionen få en del i provision.

Eftersom förtjänster kan anses som en prioritet, så kan omdirigeringsviruset Handy-tab.com främja tjänster som inte är pålitliga och bör undvikas. En del presenterade popup meddelanden som t.ex. Raw6help.xyz kan visa tekniska support bedrägerier (LifeWire) och rikta in sig på att infektera dig med ännu mer skadeprogram. Annonser bör inte få respons av surfare heller. Det är välkänt att till utseendet pålitliga erbjudanden kan ha siktet i att äventyra användare med virus eller hota dom med s.k. ”phising” bedrägerier.

Vad bör användare göra för att hålla sig skadefri?

Oroas du för din enhet? Visar det konstant tecken på en infektion? Det bästa du kan göra är att skaffa dig ett anti-skadeprogram och genomsöka datorn med Reimage. Det kommer att visa dig alla de obehagliga hoten som rör sig i ditt operativsystem. Om du endast önskar att bli av med den här sökmotorskaparen, då rekommenderar vi dig att ta bort Handy Tab från listan av aktiva tillägg. Om detta inte hjälper och verktyget fortsätter att kontrollera dina webbläsare:s inställningar, då hoppas vi att du genomsöker datorn med det rekommenderade programmet.

Sökmotorskapare, reklamparasiter och trojaner finns allihop på internet. För att skyddas ordentligt behövs ett anti-skadeprogram. Dessutom bör användare utbilda sig själva om hur skador distribueras. Om du känner till de tekniker som kapare utnyttjar, då kommer du att kunna undvika dom. Exempelvis bör du inte installera slumpmässiga tillägg ens om de hittas på Google Chrome butiken.Automatisk Search.handy-tab.com virus verktyg för borttagning

 
 
Notera: Reimage försök ger detektion av parasiten som Handy-tab Virus och hjälper till dess avlägsnande gratis. Du kan ta bort upptäckta filer, processer och poster registret själv eller köpa en full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Besegra Search.handy-tab.com viruset

Du tar bort handy-tab virus genom att använda Windows Kontrollpanel

Många kapnings- och reklamprogram som Search.handy-tab.com virus installerar komponenter i form av Windowsprogram och annan mjukvara. Denna del av reklamvaran kan tas bort från Kontrollpanelen. För att få tillgång till den, gör följande.

 • Gå till Start->Kontrollpanelen (äldre windowsmodeller) eller tryck på Windowsknappen -> Sök och skriv Kontrollpanelen (Windows 8);
  Control panel
 • Välj Avinstallera Program;
  Programs and features
 • Gå igenom programlistan och välj program relaterad till handy-tab virus and related parasites like Search.coolersearch.com virus , Search.golliver.com virus , Search.results-hub.com virus , Do-search.com virus .
  Remove toolbars
 • Tryck på knappen Avinstallera.
  Uninstall
 • I många fall så är Antimalwareprogram bättre på att upptäcka ”parasitfiler” relaterade till reklamvaran och därför rekommenderar jag att man installerar Reimage eller Spyhunter för att identifiera andra program som kan vara en del av infektionen på datorn.
  Scan with spyhunter

Denna metod kommer inte att ta bort samtliga webbläsartillägg och verktygsfält, så fortsätt därför till den andra delen av vår borttagningsguide.

Att ta bort Search.handy-tab.com virus från dina webbläsare

  Top Hur man avlägsnar Search.handy-tab.com virus från Google Chrome:

 • Klicka på de tre horisontella linjerna på Google Chrome och välj Fler verktyg->Tillägg
  Extensions
 • Välj allt skadligt innehåll och radera dessa.
  Remove extensions
 • Klicka på de tre horisontella linjerna på Google Chrome och välj Inställningar.
 • Välj Hantera sökleverantörer
  Manage search engines
 • Avlägsna onödiga sökleverantörer från listan
  Delete search engines
 • Gå tillbaka till inställningar. Vid Start väljer du Öppna blank sida (Du kan ta bort oönskade sidor även här).
 • Om din startsida var ändrad, klicka på Chrome menyn vid övre högra hörnet och välj Inställningar. Välj Öppna en särskild sida eller en grupp med sidor och klicka på Grupp med sidor.
  Set pages
 • Radera skadliga söksidor vid Start fönstret genom att klicka på “X” bredvid dessa.
 • Klicka på de tre horisontella linjerna vid Google Chrome och välj Inställningar och klicka på Hantera sökleverantörer.
  Delete start pages
 • Ta bort skadliga söksidor i en ny sökleverantörs sida.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till handy-tab virus, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på de tre horisontella linjerna på Google Chrome och välj Inställningar.
 • Skrolla ned till slutet av sidan och klicka på Återställ inställningar knappen.
  Resset settings
 • Klicka på Återställ knappen vid bekräftelse fönstret.
  Reset approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår, genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Hur man avlägsnar Search.handy-tab.com virus från Firefox:

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Mozilla Firefox och välj “Tillägg” ikonen (eller håll in och tryck Ctrl+Shift+A på ditt tangentbord).
  Select add-on
 • Gå igenom Tillägg samt Insticksmoduler, avlägsna allt relaterat till Search.handy-tab.com virus och andra innehåll du inte känner till. Om du inte känner till tillägget och det inte är skapat av Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe så behöver du troligen inte detta.it.
  Remove add-on
 • Om din startsida var ändrad, klicka på Firefox menyn vid övre högra hörnet, välj Inställningar-> Allmänt. Där väljer du den önskade startsidan och klickar sedan på Återställ.
  Restore default

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Search.handy-tab.com virus, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hörnet av Mozilla Firefox. Klicka på Hjälp knappen (frågetecknet).
  Help button
 • Välj “Starta om utan tillägg” i hjälpmenyn.
  Troubleshooting
 • Vid omstart, klicka på “Återställ”.
  Refresh firefox
 • Detta resulterar i att Mozilla startas om och alla ursprungsinställningar återkommer. Läs dock instruktionerna noga då önskat innehåll kan försvinna.
  Refresh firefox approve
(Valfritt) för äldre version:
 • Skriv in “about:config” addressfältet och tryck enter. Detta öppnar inställningssidan
  Abou config
 • Skriv in “Keyword.url” i sökfältet. Högerklicka och välj återställ.
  Reset Keyword.url
 • Skriv in “browser.search.defaultengine” i sökfältet. Högerklicka och välj återställ.
 • Skriv in “browser.search.selectedengine” i sökfältet. Högerklicka och välj återställ.
 • Sök efter “browser.newtab.url”. Högerklicka och välj återställ. Detta försökrar att söksidan inte öppnas i varje ny flik.
 • Om inställningar återgår igen och en genomsökning med ett anti-skadeprogram visar att datorn är ren: stäng ned Firefox, öppna filsökaren och skriv in %AppData% i addressfältet. Skriv in user.js i sökfältet. Om denna fil existerar, döp om den och starta om Firefox. Du kommer behöva repetera stegen ovan.
  Remove user.js

Om problemet kvarstår, genomsök din dator med ett anti-program för att identifiera skadliga innehåll.

  Top Hur man avlägsnar Search.handy-tab.com virus virus från Internet Explorer (äldre versioner):

 • Klicka på pilen till höger om addressfältet.
 • Gör följande: på IE8-9 välj Hantera sökleverantörer, på IE7 klicka på Ändra sökleverantör.
 • Ta bort handy-tab virus från listan.

Hur man avlägsnar Search.handy-tab.com virus från IE 11:

 • Klicka på Inställningar (övre högra hörnet)->Hantera tillägg.

  Add-on
 • Gå igenom Verktyg och Tillägg. Ta bort allting relaterat till handy-tab virus och andra innehåll som inte är skapta av Google, Microsoft, Yahoo, Oracle or Adobe.
  Disable add-ons
 • Välj Sökleverantörer.
  Set search engine
 • Om någon av dessa sökleverantörer inte är tillgängliga, klicka på “Hitta fler söklevenratörer” i nedre botten av skärmen och installera Google.
  Find search engines
 • Stäng ned inställningar.
 • Om din startsida var ändrad, klicka på Kugghjulet vid övre högra hörnet för att öppna Internet Explorer menyn, välj Inställningar och välj Allmänt. Skriv in den önskade startsidan du vill ha och klicka på OK.
  Restore home page

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Search.handy-tab.com virus, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Kugghjulet->Inställningar.
  Internet options
 • Välj Avancerat fliken och klicka på Återställ knappen.
  Reset settings
 • Välj “Radera personliga inställningar rutan och klicka på Återställ.
  Reset approve
 • Klicka på Stäng knappen vid bekräftelse fönstret och stäng sedan ned din sökmotor.
  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Hur man tar bort Search.handy-tab.com virus från Microsoft Edge:  Top

OBS: engelsk version av Microsoft Edge
 • Öppna Microsoft Edge och klicka på ”More actions” knappen (tre punkter i övre högra hörnet av skärmen), välj sedan ”setting” för inställningarna.
  Open settings
 • I fönstret med inställningarna väljer du sedan ”Choose what to clear” knappen för att välja vad som skall bort.
  Choose clear
 • Välj allt du vill ta bort och tryck på ”Clear” för att bekräfta borttagningen.
  Clear browsing data
 • Högerklicka på Start och välj enhetshanteraren.
  Open task manager
 • I processer-fliken, högerklicka på Microsoft Edge och välj Detaljer.
  Go to details
 • Inne i Detaljer, leta efter poster kallade Microsoft Edge, högerklicka på dom och välj ”end task” för att avsluta processen.
  End Edge task
Om denna metod inte fungerade för dig så kan du följa de avancerade stegen nedan. Se till att du backar upp din data innan du slutför dessa steg.  

  Top Hur du tar bort Search.handy-tab.com virus från Safari:

Ta bort skadliga tillägg

 • Klicka på Safari-menyn på övre vänstra hörn. Klicka på Preferenser.
  Open preferences
 • Välj Tillägg och avinstallera handy-tab virus och andra misstänksamma tillägg.
  Extensions
 • Om din första sida för webbläsaren har ändrats, klicka på Safari-menyn på övre vänstra hörn på skärmen. Välj preferenser och klicka på fliken Generellt. Skriv in valfritt URL för att välja din förstasida.
  Reset homepage

(Alternativt) Återställ dina webbläsares inställningar

Om du fortfarande upplever problem relaterad till Search.handy-tab.com virus, återställ till ursprungsinställningar.

 • Klicka på menyn på Safari i fönstrets övre vänstra hörn. Välj Återställ Safari…

  Choose reset
 • Välj vad du vill återställa (oftast är de valda i förväg) och klicka på knappen Återställ.
  Reset

Om du inte kan återställa dina webbläsarinställningar och problemet kvarstår, scanna ditt system med ett Antimalwareprogram.

     
 

Om författaren

 
februari 11, 2018 12:48, februari 11, 2018 12:48
 
   
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *