Scorpion Saver - Hur tar man bort

Skadeprogrammet Scorpion Saver har egenskaper som efterliknar skurkaktiga hjälpredor för shopping: Shopperify malware är endast ett jämförande exempel. Verktyget varierar mellan att vara ett reklamprogram och ett spionprogram (1). Det betyder att till viss mån kommer information om dina internetvanor, bokmärket och föredragna annonser övervakas. Insamlat material kommer senare utnyttjas i syfte att tillhandahålla stöttat innehåll.

Reklamprogrammet Scorpion Saver återkommer

Först och främst så är reklamprogrammet Scorpion Saver en produkt av AdPeak: ett välkänt nätverk för reklam som kan leverera misstänksamt reklaminnehåll till datorer som infekterats med skadeprogram (2). Flertalet forskare (inkl Microsoft) (3) har markerat den här infektionen som ett hot av högrisk faktor, kapabel att presentera extrema erbjudanden i syfte för skadeannonsering. Under sommaren 2017 (mer specifikt augusti 2017) upptäcktes det här potentiella oönskade programmet aktivt äventyra datorer. Företaget AdPeak har presenterat flertalet andra hotfulla reklamprogram: GetSavin och Supra Savings Ads infektionerna.


Scorpion Saver adware

Under tiden vi skriver om denna uppdatering av infektionen Scorpion Saver har vi noterat att deras officiella hemsida inte längre finns tillgänglig. Detta kan betyda att den här skadliga infektionen nu följer med som paket i olika gratisprogram som tillåter s.k. ”bundling” (4). Program som utnyttjar den här strategin är aggressiva då det antagligen implementeras utan användarens vetskap eller medgivande.

Infekterade enheter kommer att få sitt register modifierat så att oönskade program kan inkluderas bland verktyg som automatiskt startas. Det finns massvis av tredjeparts program som kan ta med reklamprogrammet Scorpion Saver till ditt system (5). Från det ögonblicket som det i hemlighet körs i bakgrunden kommer du att utsättas för stöttat innehåll från alla sorters utgivare, samt utan tvivel även bedragare.


Scorpion Saver ads

Vid något tillfälle var den här infektionen stöttad i Chrome Web Store, men det tycks som att återkommande säkerhetsproblem och negativ feedback har fått Scorpion Saver viruset straffad genom att avlägsnas. Om du går med på att installera ett okänt webbläsartillägg som denna, då kommer din erfarenhet online störas av konstanta försök att infektera dig med skadeprogram eller försök till att samla in din personligt identifierbara information (6).

Scorpion Saver är ett reklamprogram som kan installeras till slumpmässiga datorer via s.k. bundling med olika gratisprogram. Programmet erbjuder olika erbjudanden för internethandel. Det visar meddelanden med olika kuponger som föreslår en del produkter med rabatt. Dessa visas oftast på internethandelssidor som t.ex. eBay eller Amazon, helt enkelt för att få användare att klicka på dessa popups.

Faktum är att Scorpion Saver försöker stötta en hel del olika hemsidor, så de inkluderar deras länkar i sina popup-meddelanden. Varje klickning på en popup orsakar omdirigering till dessa okända hemsidor för att utöka deras trafik. Det är inte en rättvis metod för annonsering och av den anledningen anses Scorpion Saver vara ett potentiellt oönskat program.

Reklamprogram har också tendensen att samla in en del personlig information om dig, det kan vara din internethistorik, sökningar m.m. Denna data kan sedan användas för skräddarsydda annonser, skräppost eller andra marknadsrelaterade syften. Av den anledningen rekommenderas det att Scorpion Saver elimineras direkt när du upptäckt det på din dator.

Genomsök din dator med ett pålitligt anti-skadeprogram som t.ex. Reimage, SpyHunter, hitman eller något annat legitimt verktyg och eliminera den här irriterande infektionen. Glöm inte att uppdatera säkerhetsprogrammet till sin senaste version för att säkerställa bästa möjliga upptäckt och borttagning av oönskade program.

Om du önskar att aldrig mer störas av olika skadeprogram, då hoppas vi att du slutar med att besöka illegala eller semi-lagliga hemsidor som håller på med lotterier, undersökningar, nedladdningar från okända källor m.m.

Källor:

  1. What is adware and spyware? Pctools.com.
  2. Adware.Adpeak. Symantec.com.
  3. Adware:Win32/Adpeak. Microsoft.com.
  4. Google: Unwanted bundled software is way more aggressive than malware. Zdnet.com.
  5. 12 Downloads That Sneak Unwanted Software Into Your PC. Tomsguide.com.
  6. Browser Bully? Malicious Google Chrome Extension Pushes User Buttons. Securityintelligence.com.

Automatisk Malware verktyg för borttagning

Hämta Spyhunter för Malware upptäckt
(Win)

Notera: Spyhunter försök ger detektion av parasiten som Scorpion Saver och hjälper till dess avlägsnande gratis. begränsad testversion finns tillgänglig, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Hämta Combo Cleaner för Malware upptäckt
(Mac)

Notera: Combo Cleaner försök ger detektion av parasiten som Scorpion Saver och hjälper till dess avlägsnande gratis. begränsad testversion finns tillgänglig,

Manuell borttagning av Scorpion Saver

Källa: https://www.2-viruses.com/remove-scorpion-saver

Removal guides in other languages

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *