SaveOnMac - Hur Tar Man Bort?

-  0
Type: Reklamprogram
 

SaveOnMac är definitivt en applikation som du inte bör hålla kvar installerad på din dator. Det är officiellt listat som ett reklamprogram som väl installerad visar olika reklamer på alla dina sökmotorer. Dessa reklamer är inte bara irriterande utan även skadliga.

Det är inte speciellt svårt att uppmärksamma ifall din dator har infekterats med detta skadeprogram eller inte, då reklamerna oftast är markerade med slogans som ”Ads by SaveOnMac” eller ”Brought to you by SaveOnMac”. Så har du lagt märke till något av detta på någon av dina sökmotorer så är din dator garanterat infekterad och du bör ta tag i det.

Det finns två vanligare sätt att ta bort skadeprogram som SaveOnMac på, det ena är manuellt och det andra är automatiskt. Det är dock helt upp till dig vilken metod du väljer.

Enklaste och snabbaste sättet att ta bort SaveOnMac på är att ta bort det automatiskt, så vi rekommenderar det alternativet. Ladda enkelt ned ett anti-skadeprogram som t.ex. Reimage, SpyHunter eller Malwarebytes och genomsök datorns alla filer fullt ut. Det bör automatiskt hitta samt ta bort viruset på bara några få ögonblick. Om din dator är infekterad med andra virus så kommer det hitta och ta bort dessa med.

Om du föredrar att ta bort det manuellt så kan du skrolla ned till slutet av den här artikeln och ta en titt på våra steg-för-steg instruktioner för att ta bort SaveOnMac manuellt. Vi har utvecklat dessa för att hjälpa dig igenom denna komplicerade process. Försök att slutföra alla stegen korrekt så kommer du att kunna eliminera SaveOnMac helt på egen hand.

För att lära dig mer om de specifika egenskaperna av SaveOnMac så kan du fortsätta läsa artikeln. Har du dock några frågor angående det här ämnet så får du gärna ställa dessa i kommentarsfältet nedan, vi kommer då göra vårt yttersta för att hjälpa dig.

Om reklamprogrammet SaveOnMac

SaveOnMac kan beskrivas som ett användbart och gratis verktyg som skall hjälpa dig spara påde din tid och pengar genom att ge dig olika kuponger och erbjudanden då du handlar på Internet. Dock är detta inte sant och är inget du bör förlita dig på.

SaveOnMac

Problemet är att alla dessa erbjudanden visas i väldigt irriterande former av reklam, som t.ex. popups, pop-under, textreklam, banderoller eller textannonsering (contextual advertisment). En ny flik eller ett nytt fönster med reklam kan även öppnas på din sökmotor på måfå med.

Vi rekommenderar dig inte att du klickar på någon reklam som visas av SaveOnMac, om du ändå gör det så kommer du att omgående bli omdirigerad till en annan hemsida som kan vara ägd av olika kriminella inom internetvärlden som t.ex. kapare eller bedragare. På så sätt kan din dator bli infekterad med andra virus eller så kan du bli bedragen på dina pengar ifall du försöker att handla något hos dessa.

Reklamprogrammet SaveOnMac spridningsmetoder

SaveOnMac sprids på samma sätt som de flesta andra reklamprogram, genom att packeteras in i olika gratisprogram som kan laddas ned från Internet. T.ex. om du skulle ladda ned samt installera någon PDF-skapare eller ett nedladdningsverktyg från en opålitlig hemsida så finns det en risk att SaveOnMac laddas ned och installeras bredvid utan att du vet om detta. För att undvika det från att hända så bör du alltid hålla ett vakande öga under installationen av gratisprogram.

Hoppa aldrig över några steg och håll alltid utkik efter tillägg samt avancerade tillval om det går. På så sätt kommer du kunna se alla möjliga alternativ och utföra eventuella ändringar ifall det behövs. Stressa inte då den viktigaste informationen kan visas i ett väldigt otydligt format och är ingenting som du vill missa. Om du under installationen uppmärksammar något tillägg som du inte känner till som installeras bredvid, tillåt då inte installationen att slutföras helt då det kan vara SaveOnMac eller ett annat oönskat program.Automatisk SaveOnMac verktyg för borttagning

 
 
Notera: Reimage försök ger detektion av parasiten som SaveOnMac och hjälper till dess avlägsnande gratis. Du kan ta bort upptäckta filer, processer och poster registret själv eller köpa en full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Manuell borttagning av reklamprogrammet SaveOnMac

Du tar bort SaveOnMac genom att använda Windows Kontrollpanel

Många kapnings- och reklamprogram som SaveOnMac installerar komponenter i form av Windowsprogram och annan mjukvara. Denna del av reklamvaran kan tas bort från Kontrollpanelen. För att få tillgång till den, gör följande.

 • Gå till Start->Kontrollpanelen (äldre windowsmodeller) eller tryck på Windowsknappen -> Sök och skriv Kontrollpanelen (Windows 8);
  Control panel
 • Välj Avinstallera Program;
  Programs and features
 • Gå igenom programlistan och välj program relaterad till SaveOnMac .
  Remove toolbars
 • Tryck på knappen Avinstallera.
  Uninstall
 • I många fall så är Antimalwareprogram bättre på att upptäcka ”parasitfiler” relaterade till reklamvaran och därför rekommenderar jag att man installerar Reimage eller Spyhunter för att identifiera andra program som kan vara en del av infektionen på datorn.
  Scan with spyhunter

Denna metod kommer inte att ta bort samtliga webbläsartillägg och verktygsfält, så fortsätt därför till den andra delen av vår borttagningsguide.

Att ta bort SaveOnMac från dina webbläsare

  Top Avlägsna skadligt innehåll från Internet Explorer

 • Tryck på Kugghjulet->Hantera tillägg.
  Add-on
 • Gå igenom Verktyg och Tillägg. Ta bort allting relaterat till SaveOnMac och andra innehåll som inte är skapta av Google, Microsoft, Yahoo, Oracle or Adobe.
  Disable add-ons
 • Stäng ned inställningar.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till SaveOnMac, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Tryck på Kugghjulet->Inställningar.
  Internet options
 • Välj Avancerat fliken och klicka på Återställ knappen.
  Reset settings
 • Välj “Radera personliga inställningar rutan och klicka på Återställ.
  Reset approve
 • Klicka på Stäng knappen vid bekräftelse fönstret och stäng sedan ned din sökmotor.
  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Avlägsna SaveOnMac från Chrome

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Google Chrome. Välj Inställningar.
  Open settings
 • Klicka på Hantera tillägg vid vänstra menyfältet.
 • Gå igenom tilläggs-listan och ta bort program du inte behöver. Speciellt de med relaterande namn till SaveOnMac. Klicka på papperskorgen bredvid SaveOnMac eller andra tillägg du vill ta bort.
  Remove extensions
 • Tryck på Ta bort knappen vid bekräftelse fönstret.
  Remove approve
 • Om du är osäker så kan du inaktivera dessa tillfälligt.
  Disable extension
 • Starta om Chrome.

(Ytterliggare åtgärd) Återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till SaveOnMac, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Google Chrome’s meny knapp (de tre horisontella linjerna) och välj Inställningar.
  Open settings
 • Skrolla ned till slutet av sidan och klicka på Återställ inställningar knappen.
  Reset settings
 • Klicka på Återställ knappen vid bekräftelse fönstret.
  Reset approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Avlägsna SaveOnMac från Firefox

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Mozilla Firefox och välj Tillägg ikonen (eller håll in och tryck Ctrl+Shift+A på ditt tangentbord).
  Select add-on
 • Gå igenom Tillägg samt Insticksmoduler, avlägsna allt relaterat till SaveOnMac och andra innehåll du inte känner till. Om du inte känner till tillägget och det inte är skapat av Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe så behöver du troligen inte detta.
  Remove add-on

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till SaveOnMac, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hörnet av Mozilla Firefox. Klicka på Hjälp knappen (frågetecknet).
  Help button
 • Välj “Starta om utan tillägg” i hjälpmenyn.
  Troubleshooting
 • Vid omstart, klicka på “Återställ”.
  Refresh firefox
 • Detta resulterar i att Mozilla startas om och alla ursprungsinställningar återkommer. Läs dock instruktionerna noga då önskat innehåll kan försvinna.
  Refresh firefox approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Hur man tar bort SaveOnMac från Microsoft Edge:  Top

OBS: engelsk version av Microsoft Edge
 • Öppna Microsoft Edge och klicka på ”More actions” knappen (tre punkter i övre högra hörnet av skärmen), välj sedan ”setting” för inställningarna.
  Open settings
 • I fönstret med inställningarna väljer du sedan ”Choose what to clear” knappen för att välja vad som skall bort.
  Choose clear
 • Välj allt du vill ta bort och tryck på ”Clear” för att bekräfta borttagningen.
  Clear browsing data
 • Högerklicka på Start och välj enhetshanteraren.
  Open task manager
 • I processer-fliken, högerklicka på Microsoft Edge och välj Detaljer.
  Go to details
 • Inne i Detaljer, leta efter poster kallade Microsoft Edge, högerklicka på dom och välj ”end task” för att avsluta processen.
  End Edge task
Om denna metod inte fungerade för dig så kan du följa de avancerade stegen nedan. Se till att du backar upp din data innan du slutför dessa steg.  

  Top Avlägsna SaveOnMac från Safari (Mac OS X)

 • Klicka på Safari menyn.
 • Välj Preferenser.
  Open preferences
 • Klicka på Tillägg fliken.
 • Klicka på Avinstallera knappen intill SaveOnMac. Ta bort allt suspekta innehåll du finner. Om du är osäker på om du behöver tillägget eller inte så kan du enkelt klicka på Aktivera rutan för att tillfälligt inaktivera dessa.
  Extensions
 • Starta om Safari.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till SaveOnMac, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Safari menyn vid det övre vänstra hörnet. Välj återställ Safari.
  Choose reset
 • Välj vilka val du vill återställa (oftast är alla förvalda redan) och klicka på återställ knappen.

  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Manuell borttagning av SaveOnMac

 
 

SaveOnMac skärmdumpar

 
     
 

Om författaren

 
augusti 31, 2015 10:48, augusti 31, 2015 10:48
 
   
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *